Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Negyvenesek, ötvenesek beszélgessünk az ifjú éveinkről! fórum

Negyvenesek, ötvenesek beszélgessünk az ifjú éveinkről! (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
506. ca43169457 (válaszként erre: 503. - Fincsi5)
2015. máj. 6. 07:42
A mai ifjúság érzelmileg és tudásilag is kiszolgálja magát az internetről...
505. fincsi5 (válaszként erre: 504. - Cilumiluci)
2015. máj. 6. 06:44
Én se, és azt a tudást sem!:))
504. Cilumiluci (válaszként erre: 503. - Fincsi5)
2015. máj. 6. 06:37
Én nem adnám oda azokat az éveket :)
503. fincsi5 (válaszként erre: 502. - Ca43169457)
2015. máj. 6. 06:23
Ne sajnáld, mert általában véve többet kaptunk, mint a mai ifjúság, hidd el! :))))
502. ca43169457 (válaszként erre: 501. - Fincsi5)
2015. máj. 6. 06:10
Jó reggelt. Tudod Fincsi, ahogy visszatekintek, elégg botrányos, hogy abban az oktatási rendszerben egy kisvárosi gimiben ilyet meg lehetett csinálni. És ami a legszomorúbb, ez a tanár ember magyar-német szakos volt. Doktori disszertációját Batsányiból írta. Úgy jött be a német órákra:"Sziasztok Dudusok" és nem tanított semmit. Akkor még tetszett, hogy nem is követelt...
501. fincsi5 (válaszként erre: 500. - Ca43169457)
2015. máj. 5. 18:55

DDD

Nagyon jó! Ez már kemény szervezést is igényelt.:))

500. ca43169457 (válaszként erre: 499. - Fincsi5)
2015. máj. 5. 10:48
Nekem a német érettségim volt olyan, hogy felhívta a tanár a figyelmünket, hogy ugyanazzal a tollal, amivel az írásbelit írtuk, menjünk be délután. Mindenkinek feljavította a jegyét eggyel. Szóbeli tételt meg mindig balról jobra kellett húzni. Ja és meg volt a sorrend, hogy kelll bemenni. Ki után ki következik. Hát én így érettségiztem négyesre németből
499. fincsi5
2015. máj. 5. 07:54

Ma eszembe jutott a mi matek érettségink.:)

Drága tesitanárunk volt bent, a megoldás 4 jó matekostól ment szét. Nálam elég sokáig volt, rám is szólt a tanár, hogy:- Igyekezzen, mert mindennek van határa! És bejöhet valaki.-

Fel sem nézve ; másoltam tovább és mondtam: pssz, mert összekeverem, de nem tudom gyorsabban.-

Barátian zajlott. D

Akik tudtak, jól megérdemelt ötöst kaptak, én hármast, de ebben nagy jóindulat volt. DD

Nem győzöm hangoztatni; imádtam a gimis éveket!

Én szívből bőgtem a ballagáson, pedig az osztályfőnököt karoltam, és mondta: mosolyogj..nem ment.

2015. máj. 4. 08:32
Kellemes napot Mindnekinek. Később jövök.
497. Cilumiluci (válaszként erre: 496. - Fincsi5)
2015. máj. 2. 19:50
Igen :) Holnap Tímea nap lesz és Anyák napja,de sajnos gyászolunk is,így furcsa a nap és az érzéseink is .
496. fincsi5 (válaszként erre: 495. - Cilumiluci)
2015. máj. 2. 19:44

De tudod, én annyit, hogy télen kezdtünk járni, és 5 év múlva, július 14.

Jól van ez! Bár a gyerekek is így,...ugye? :))

495. Cilumiluci (válaszként erre: 494. - Fincsi5)
2015. máj. 2. 19:40
Nekünk ismeretség tegnap volt 29 év,és május 25 -én lesz a 24 házassági évfordulónk :)
494. fincsi5 (válaszként erre: 491. - Cilumiluci)
2015. máj. 2. 11:34

Sejtettem, hogy volt "ütközés", ilyesmire gondoltam. :))

A levelezést mi is,a katonaság alatt.

De jó volt, mert amikor bevonult, a legjobb barátnőmnek is írt. Semmit nem kellett változtatnia, mert ő is Éva .

Akkor még nem "jártunk", csak így indított.Bár a suliból ismertük egymást, vagyis az irodalmi színpadból inkább, mert szünetben én másfelé jártam.

De első hetes katona volt és írt, csakhogy a barátnőmnek is.Szöveg ugyanaz, még a nevünk is egyezett.

Megkérdeztem Évától; érdekli-e? Azt mondta: nem.

Na, akkor levél elfelejtve,csak én válaszolok.

Nekünk így kezdődött szintén 5 év, most pedig már 36.lesz. Jaj de furcsa. D

2015. máj. 2. 11:07

Nem volt még mobil,sem internet.Mi még leveleztünk anno.Sok szerelmes levél még meg is van nekem :)

Mikor katona volt.mindennap írtunk egymásnak és hetente utaztam le,ha épp nem engedték haza :)

Verseket is írt hozzám és rajzolt is nekem.Izgi volt mindig várni a postást.

Ma már egész más a módi :)

492. Cilumiluci (válaszként erre: 491. - Cilumiluci)
2015. máj. 2. 11:04
Nagyon fiatalok voltunk 17 évesek mindketten mikor megismerkedtünk,sőt Ő fiatalabb nálam 8 hónappal :)
491. Cilumiluci (válaszként erre: 490. - Fincsi5)
2015. máj. 2. 11:03

Mi mindig odamentünk barátnőimmel május elsején.Ez már hagyomány volt nálunk.Dodgemet imádtuk a legjobban,akkoriban még volt hogy 1 órát is sorban kellett állni zsetonért,annyian voltak és mindig bemondták,hogy továbbmenet nincs :)

Nagyon szerettünk ütközni,persze ezt a szabályzat nem engedte,de kit érdekelt ez ?:)2 fiú kipécézett minket a dodgemmel,jöttek utánunk ,meg nekünk jöttek.Aztán a végén úgy hozták ki,hogy együtt fogyjon el a zsetonunk,és ezek után már a napot együtt töltöttük négyesben.

Végül belőlünk lett pár,barátnőmékből nem.

Hazakisért,a Hungária krt-t letarolta orgonailag,akkora csokorral mentem haza,hogy alig bírtam el :)

Akkor nem beszéltünk meg semmit,ellenben pár nap múlva egy csokor virág és egy levél várt a kertben,aztán még egy unokatesóm erkélyén:)

Persze az is eljutott hozzám,végül,csak hát ikerházban lakunk és véletlenül Csaba uncsitesóm erkélyére sikerült dobnia csokrot :)

Május 11-én találkoztunk és azóta együtt vagyunk.Végigcsináltuk a másfél év katonaságot,és találkozásunk 5 évében összeházasodtunk,1991.május 25-én.

Két gyerekünk van egy 22 éves leányzó és egy 19,5 éves fiú.

Hát kb.ennyi a történet :)

490. fincsi5 (válaszként erre: 488. - Cilumiluci)
2015. máj. 2. 10:43
Na, kicsit bővebben..:))
489. Cilumiluci (válaszként erre: 482. - Ca43169457)
2015. máj. 1. 15:04
Imádom a mai napig,láttam kb.1000x.Bergerbe belezúgtunk :)
2015. máj. 1. 15:03

Mi 1986 május elsején ismerkedtünk meg a férjemmel a Vidámparkban dodgemezés közben :)

Ennek 29 éve.17 évesek voltunk.Nekem a május 1.mindig is kedves emlék marad :)

2015. máj. 1. 09:33

Május elseje, felvonulás, majális...

A felvonulás munkahelyről kötelező volt, az általános iskolában az elsősöknek vinni kellett a kedvenc játékukat, hogy amikor a Városháza előtt elvonulnak, akkor mutassák fel az erkélyen álló városvezetőség felé. Természetesen a kisiskolások vonultak elsőnek, hogy ne fáradjanak el túlságosan. (A férjem véleménye mai napig nem tűrné a nyomdafestéket...) Mire az én munkahelyem került sorra, a gyerekek szegény érthetően türelmetlen és fáradt tanítónénivel már több utcával odébb várták a szülőket - páran loholtunk, szakadt rólunk a víz, nagy élmény volt! De miután mindenki begyűjtötte a gyerekeit, tényleg nagyon jó volt!!! Erről az évről fényképes emlékem is van: Kislányom osztálya vonult elsőnek, a városi börtön sarkánál gyülekeztünk - olyan édesek voltak, muszáj volt fényképezni, sikerült három(!) olyan felvételt készítenem, amin ott szerepel a fényképezni tilos tábla :-))), és hát sokszorosítottuk is, mert egy-egy képen többen voltak és kértek belőle a büszke és boldog apukák-anyukák... :-)))

2015. máj. 1. 09:17
amikor együtt énekeltük,egy buliban őrizd a békét.és komolyan hittük,hogy jobbá tesszük a világot.
485. fincsi5
2015. máj. 1. 08:39

Gimis koromban kezdtem rosszul viselni, ha bejöttek a szobámba, ezért írattam egy táblát, és kiraktam:

NE KOPOGJ, IDŐNKÉNT KINÉZEK!

Valahol olvastam..

484. ab61752c45 (válaszként erre: 478. - Fehérke111)
2015. ápr. 30. 14:09
hát nem tudom.én három évig jártam oda,szerettem,főleg a filozófiát,már akkor is sok minden megkérdőjelezhető volt.
483. Lisy50 (válaszként erre: 482. - Ca43169457)
2015. ápr. 30. 13:04
Imádom! Ma is szívesen megnézem!!
2015. ápr. 30. 10:32
Van egy dal a Hair-ben. Good Moorning Sunshine! (Jó reggelt napfény) Ismeritek? Tényeg: A HAIR című filb is patináns eleme volt ifjó koromnak. És nektek? Vietnámi háború :-(((
481. fehérke111 (válaszként erre: 479. - Fincsi5)
2015. ápr. 29. 13:54
Ahha :-))) Hiába, a jó pap is hóttig... Erre nem gondoltam, tényleg nem értettem (mondjuk nem is jártam utána), hogy hogy lehet ekkora különbség. Amit ebből én ott láttam, az nagyon kemény volt, nagyon szigorúan vették a vizsgákat és az előadásokon való megjelenést is (nem szabadott hiányozni, az előadás kezdetekor csak személyesen adhatták le a névre szóló, időponttal ellátott! cetliket).
480. ca43169457 (válaszként erre: 478. - Fehérke111)
2015. ápr. 29. 12:44
A férjem is elvégezte, summa cum laude, de bevonták, már nem ér semmit az a diploma
479. fincsi5 (válaszként erre: 478. - Fehérke111)
2015. ápr. 29. 12:25

Igen, úgy hívták, csúfolták.

Viszont több fokozata volt, más szint volt a már egyetemet, főiskolát végzetteknek. Ezek többsége Moszkvában tanult tovább.

Annyit ért, mint ma a kommunikáció és média szakok.

2015. ápr. 29. 11:42

Diplomamentő program? Ezzel kapcsolatban nagyon sokan ostorozzák az érintetteket, hogy "himi-humi fizetős" főiskolákon lébecolnak éééés: még a nyelvvizsgát sem teszik le. Skandalum!

Emlékszik valaki a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemre? A résztvevők többsége bizony kényszerből végezte - beiskolázták - ezt saját szememmel, saját fülemmel láttam-hallottam! (Kifutóként, amolyan kisegítőként dolgoztam az ML titkárságon a titkárnő mellett - hát vizsgaidőszakban bizony nagy volt a nyüzsgés, nagyon megszenvedtek a hallgatók, sok mindent kimondtak úgy őszintén.) Akkor még mindig csak 15-16 éves voltam, három évvel később a közgazdasági esti tagozaton a történelem tanárunk (már nyugdíjas lehetett, tényleg idős volt) Foxi-Maxi Egyetemként emlegette, és csak gúnyosan nevetett, amikor több osztálytársunk arra hivatkozott, hogy nekik meg van ez a végzettségük, ugyan miért kell még érettségit is szerezniük a munkakörük betöltéséhez?!

Ezt csak azért nem értem még ma sem, mert a CSM-ben volt az ML Egyetemnek ez a kihelyezett tagozata, és az ottani hallgatók zöme már a meglévő diplomája mellé kellett hogy ezt elvégezze (tanárok - pl. a saját általános iskolai tanáraim közül voltak abban az évben hárman, volt könyvtáros, voltak mérnökök - ezek csak azok, akikről én, mint lótifuti gyerek tudtam). Ezzel szemben három évvel később egy vidéki városban már többen állították, hogy érettségi nélkül is, de elvégezték az ML-t. Hát, nem tudom...

477. Lisy50 (válaszként erre: 476. - Ca43169457)
2015. ápr. 29. 10:38
Én is így vagyok!!:)
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook