Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancstorta II. recept

Narancstorta II. recept

A Narancstorta II. hozzávalói:
Hozzávalók:
# 4-5 közepes narancs
# 4-5 kiskanál porcukor
# 1 dl víz
# 3 tojás sárgája
# 6 evőkanál porcukor
# 1 evőkanál liszt
# 2,5 dl tej
# 2-3 kiskanál zselatin (nem kell felfőzni, csak vízzel elkeverni)
# 1 csomag vaníliás cukor
# 5 dl tejszín
# babapiskóta


A Narancstorta II. elkészítési módja:
Elkészítés: Az egyik narancs héját lereszeljük, A narancsokat meghámozzuk, és 1 centis karikákra vágjuk, megszórjuk 4-5 kávéskanál porcukorral, és felöntjük 1 dl vízzel. A tojások sárgájából 6 evőkanál porcukkorral, 2,5 dl tejjel és 1 evőkanál liszttel krémet főzünk. A krémhez - még melegen - hozzákeverjük a feloldott zselatint, a vaníliás cukrot, a narancs héját, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a már kihült krémhez. Egy tetszőleges tortaformát vagy tálat kibéleljük celofánnal, kirakjuk az alját illetve az oldalát a narancskarikákkal, kevés krémet teszünk az aljára, majd kirakjuk babapiskótával. Újra krém következik, majd babapiskóta, így rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók. Fontos, hogy a legvégére babapiskóta kerüljön. 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, és tálaljuk.

Megjegyzés:
Nagyon pepecselősnek tűnik, de nagyon hamar elkészíthető. Nagyon finom, lehet citrommal és kivivel is csinálni. A kapcsos tortaformát nem ajánlom, mert vékonyak lesznek a rétegek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancstorta ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook