Nagyobb RAM-ot tettem a PC-be, de még a BIOS-ig sem jut el a gép bekapcsolás után, miért? (tudásbázis)
2 van, egyikhez totál azt írja DDR-400, vagy DDR2-400, ami a memoriára van írva.
amit kivettem, azon ez van :
VM256MB DDR PC333
A gyártói honlap szerint:
Dual Channel DDR memory technology
- 2 x DDR DIMM slots
- Supports DDR 400/333/266 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 2GB
tehát berakhatsz max 2 giga ramot, és max 400-asat.
szerintem vagy a memória nem okés, vagy van az alaplap leírásában olyan, hogy ha különféle memóriákat teszel bele, melyiket melyik slotba (résbe) kell tenni.
le tudod írni, hogy néz ki, amikor leveszed a ház borítását? látod-e, hogy a memóriaslotok meg vannak-e számozva, és hogy te melyiket tetted hova?
AsRock P4i65GV Intel 865V+INCH5bChipsets
ez az alaplap....
a RAM 516os DDR-400 vagy DDR2, nem tom,ma már szét nem szedem mégegyszer...
Szia,
írd meg légyszíves az alaplap pontos típusát (nem csak a gyártóját), a BIOS verziót és a RAM pontos típusát.
Üdv
b
p.s. a BIOS verziót röviden kiírja az elején.
További ajánlott fórumok:
- Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő?
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Laptopomon bekapcsolásnál csak színes, vastag csíkok láthatóak, nem reagál semmire, segítsetek, mi lehet a baj?
- Mi a kezdő lapod amikor bekapcsolod a gépet?
- Ha bekapcsolom a sz.gépet megjelenik a bejelenkeztető képernyő, és kiírja hogy válasszak felhasználói ikont. Hogy tudnám ezt megszüntetni?
- Mit szóljak be annak a szomszédnak, akinek ma egész nap félóránként bekapcsolt a riasztója?