Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Békebeli almás béles recept

Békebeli almás béles recept

A Békebeli almás béles hozzávalói:
A tésztához:

1/2 kg liszt
csipet só
20 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 ek porcukor
1 dl tejföl
2 tojás

Tölteléknek:

1,5 kg alma
3 ek cukor
1 tk fahéj
2 ek búzadara

Tetejére:

1 tojás


A Békebeli almás béles elkészítési módja:
1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt. 2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral. 3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni. 4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk. 5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük. 6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával. 7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral. 8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. 9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni.

sütési hőfok: 160 °C
tepsi mérete: 27x37 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A békebeli almás béles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook