Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Csokis kalács * recept

Csokis kalács * recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csokis kalács * hozzávalói:
A tésztához:
1 kg finomliszt
5 db tojássárgája
10 dkg porcukor
5 dl tej
4 ek napraforgó olaj
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 csipet só

A töltelékhez:
25 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
4 ek cukrozatlan kakaópor

A tetejére:
1 db tojás
5 dkg olvasztott margarin


A Csokis kalács * elkészítési módja:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, jól kidagasztjuk. Nem baj, ha picit ragad még a tészta. Meleg helyen hagyjuk kelni 1,5-2 órát. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk, beleszitáljuk a porcukrot és a kakaót, és alaposan összekeverjük. Mikor megkelt, 6 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a beiglit. Ha két rúd megvan, akkor összecsavarjuk azokat. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a csavart kalácsokat. Mikor kész a 3 kalács, akkor lekenjük a felvert tojással, és még 1/2 órát kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc múlva mérsékeljük a lángot, és kb. 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, különben kifolyik a csoki a belsejébő

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A csokis kalács * elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook