Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nagycsaládosok ide! fórum

Nagycsaládosok ide! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
2009. ápr. 16. 09:02

Sziasztok! Szép napot Mindenkinek!

Köszönöm a jokivánságokat. Remélem minden rendben lesz, mert sajnos Bence koraszülött lett. Ezért most veszélyeztetett terhes vagyok. Sokan azt mondták nem vagyok normális, hogy vállalom a harmadikat. Örüljek, hogy van már 2. De ez nem volt nálunk kérdés. Ha jönni szeretett volna akkor itt a helye. Tegnap azt mondta a doki, ugye pihen sokat? Mondtam persze!! (2 gyerek mellett egész nap fekszem :-))))))))) Hanna kitesz 5 gyereket, most van abban az időszakban, hogy amit nem szabad, csak azért is azt csinálom Vagy pedig hisztizem és veri a fejét épp abba ami a legközelebb van hozzá. De igy legalább edződöm ha majd 3 felé kell figyelnem.

136. alfoldi13 (válaszként erre: 134. - Micimacko72)
2009. ápr. 16. 06:40
Gratulálunk a meglevökhöz és szoritunk a jövevényért...
135. monik303 (válaszként erre: 134. - Micimacko72)
2009. ápr. 15. 23:22
Szia! Biztosan minden rendben lessz, és októbertől te is "igazi" nagycsaládosnak mondhatod magad. Egyébként szerintem ez nem gyermekszámtól függ. Hát őszintén mondom nem irigyellek, biztosan nem lessz könnyű az első időkben. Mivel nekem már a kicsi most tölti a három évet, ezért már valamivel könnyebb, de az első idők nagyon nehezek voltak. Az egyik suliba, a másik oviba, a kicsi pedig otthon. A férjemnek nagyon sokat kellett dolgoznia-sajnos most munkanélküli lett- ezért javarészt minden rám hárult, és néha én is tébolydában éreztem magam. De mindezek ellennére azt mondom hálás feladat. Mondjuk meg kellett tanulnom "rangsorolni" a dolgokat, de mára már elég jól belejöttem. Pl. nem zavar, ha épp nem porszívozok fel egy nap, vagy nem áll minden a helyén. Helyette inkább elmegyünk egyet sétálni, beszélgetni stb. Kívánok neked minden jót, és "könnyű" terhességet.
134. micimacko72 (válaszként erre: 130. - Monik303)
2009. ápr. 15. 16:28
Szia! Igaz mi még nem vagyunk nagycsaládosok, csak oktoberben leszünk (remélem minden jol alakul). Szívesen beszélgetek én is mindenkivel. És elfogadok minden jó tanácsot a jövőre nézve. Belegondoltam, milyen is lesz 3 gyerkőccel. Nekem mostanság van, hogy a 2 is "sok". Hanna l4 hónapos Bence 4,5 éves.
133. klenca (válaszként erre: 125. - 659f3f04e6)
2009. ápr. 15. 12:33

Nem tudom, van-e értelme, ugyanis az infláció kiszámíthatatlan.

Viszont ahogyan halnak ki az idősebbek, egyre több az üresen álló ház országszerte. Bár felújításra szorulnak, de egy lehetőség a gyermekeinknek a kezdésre.

2009. ápr. 15. 12:18

Lehet,hogy nagyon optimista vagyok de én nem látom ennyire borusnak a dolgot,szerintem nem lesz sokkal nehezebb mint idáig volt.

Mi nem esünk bele egyik intézkedésbe sem.

Én nem tudom mi mind a ketten keresünk hála istennek van és mindig is volt munkánk és soha nem volt promlémánk,jó nem volt és lesz kánaán de soha nem éheztünk és mindig tudtuk a csekkeket fizetni,emelett a gyerekeink is mindig megkaptak mindent.

2009. ápr. 14. 21:44
hát ma megint minden nehezedni látszik nem a nagy családok érdeke fog érvényesülni az tuti.. ez senkit se fog érdekelni..még kevesebb lesz a nagy családos idáig is 3-4 % a lakosságnak..majd lesz ez még kevesebb is ..
2009. ápr. 14. 20:23
Sziasztok! Engedjétek meg, hogy csatlakozzak hozzátok. Most akadtam erre a fórumra, és nagyon jónak találom. Vettem a "fáradságot", és elolvastam az elejétől, így valamennyire képben vagyok. Nekem három gyermekem van. A legidősebb fiú ő 10 éves, a középső lányom 6 éves, a legkisebb lányom pedig 3 éves. Nos ők az én életeim, mint azt hiszem minden édesanyának. Nagyon szivesen cserélnék veletek tapasztalatot, és kötnék barátságokat, hiszen minden nagycsaládos édesanya, édesapa, és még azok is akiknak "csak" egy, két gyermekük van, tudja, hogy nagyon nehéz társaságba mennünk, ismeretségeket kötnünk. Remélem sokat tudunk beszélgetni.
129. Leoborta (válaszként erre: 128. - Hack Moni)
2009. ápr. 14. 20:06
Akkor sok erőt, egészséget, kitartást a gyerekneveléshez!!!
2009. ápr. 14. 15:21

Lassan vége a tavaszi szünetnek ujra beindul a suli.Nagyon jó időnk volt a husvét is jól sikerült,tojást festettünk locsolkodtunk,telui energiával kezdthetünk.

Nálunk nemsokára megérkezik a golya a negyedik baboval.

127. alfoldi13 (válaszként erre: 125. - 659f3f04e6)
2009. ápr. 3. 10:31

Csak a Mindenható áldásában tudtunk idáig is bizni... ami idáig eredményhez vezetet több gyermekünk lakás ház helyzete megoldodott előtakarékoskodni nem tudunk de értelme sincs

mert az inflációt kiszámitani lehetetlen itt.

Van már öt függetlenül élő gyermekünk kiből négynél erre már nincs gond

2009. ápr. 3. 10:20
szeretnék, szerettem volna...de egyre inkább elbizonytalanodom...ilyen helyzetben, kettővel is egyre nehezebb lesz, pedig mindig is (lassan 7 éve) 3 gyerkőc volt tervben
125. 659f3f04e6 (válaszként erre: 124. - Alfoldi13)
2009. ápr. 2. 20:19
Lehet, hogy egyre kevesebb nagycsaládos lesz Magyarországon... De mi, akik már itt vagyunk, milyen életkezdést tudunk biztosítani majd a már meglévő gyerekeinknek??? Előtakarékoskodni van lehetőségetek?
2009. ápr. 1. 07:27
ugy látom a mai politikusaink mindent elkövetnek ,hogy egyre kevesebbünknek kelljen ide irnunk...
123. fbab8271ce (válaszként erre: 112. - Leoborta)
2009. márc. 31. 14:26
Inkább nagycsalád, mint műmell!:D :P
2009. márc. 27. 10:02
Nekem most van egy kis szusszanásnyi időm, már feltettem a főznivalókat, elaludt a pici, de mindjárt szaladok is, mert a főzést be is kell fejezni. Igazából én nem is érzem magamat nagycsaládosnak 3 gyerekkel, de a mai felfogás szerint már annak számít a sok egyke mellett.
121. Leoborta (válaszként erre: 120. - 659f3f04e6)
2009. márc. 27. 09:59
Ugyan nem én kértem, de nagyon helyesek.
120. 659f3f04e6 (válaszként erre: 117. - Leoborta)
2009. márc. 27. 06:24
Megnézhetők a lurkók, találtam egy közös fotót és feltettem :-)
119. 659f3f04e6 (válaszként erre: 116. - Alfoldi13)
2009. márc. 27. 06:21

Töltöttem föl róluk egy karácsonyi képet :-) Ritkán lehet őket így összeterelni.

van egy 16,5 éves fiam, egy 13 éves lányom és az ikrek 8,5 évesek (ők vegyespárost alkotnak);

2009. márc. 26. 10:29
Sziasztok.
117. Leoborta (válaszként erre: 115. - 659f3f04e6)
2009. márc. 26. 10:29
igen...
116. alfoldi13 (válaszként erre: 115. - 659f3f04e6)
2009. márc. 26. 07:05
megnéztem volna a gyerekeket nem találtam...
2009. márc. 26. 05:57

Hogy miért van itt oly kevés bejegyzés?

Talán mert a nagycsaládos anyukákat más irányú teendők kötik le nap, mint nap...

Reggel légy gondos anya, a munkahelyen tökéletes munkaerő, ebédszünetben válj barátnővé, munka után vásárolj be, gyűjtsd be a gyereket, majd otthon légy háziasszony. Este pedig változz megértő feleséggé és/vagy tüzes szeretővé.

Odaadás minden percben. Emellett elég kevés idő jut - sajnos - önmagunkra.

Egy igazi anya mindent megtesz szerettei egészségéért és jobb életéért. Mese nincs, ez egy huszonnégy órás szolgálat, ahol szükség van szellemi, lelki és fizikai képességeink legjavára. A gyerekeknek ugyanis játszótársra ugyanúgy szükségük van, mint élelmező tisztre, a házi rabszolga szerepéről már nem is beszélve. Egy anyának az éjjelei sem könnyűek, hiszen a férjével töltött meghitt percek, esetleg szerelmeskedés után, szinte mindig éberen alszik. Amíg kicsi a gyerek, azért, mert eteti, amikor nagyobb, azért, mert rossz álmai vannak, amikor pedig már tinédzser, azért, hogy lássa, mikor jön haza, mikor kapcsolja le éjjel a villanyt . Ráadásul az apák más irányú elfoglaltsága miatt, az anyára marad a fegyelmezés hatásköre is, ami köztudottan nem hálás.

Az anyák viszik többnyire csemetéiket az óvodába, színházba, kézműves foglalkozásra, edzésre, és nekik kell leülni az érthetetlen matek lecke fölé, segíteni megoldani. Kimossák a ruhákat, megfőzik családtagjaiknak a kedvenc ételüket, összepakolják a rendetlenül hagyott szobákat.

És csak ez után jöhet a Hoxa, ha van még rá energia és idő :-))

2009. márc. 21. 13:49
hát mindig volna miről irni de már kitaposott utat a járatlanért el ne hagyd alapon maradok az idősebbek közt... de naplót azt vezetek itt és oda bekerülnek a nagyíobb változások...
2009. márc. 21. 10:29
Én is ezt mondtam,hogy a sok gyerek mellett nincs idő rá.Mondjuk én nem panaszkodhatom szabadidő terén,most van bőven.Valamelyik gyerek is mindig beteg,váltogatják egymást,egyszerüen nem tudnak meggyogyulni,egy nap megy suliba a másik nap megint itthon,hihetetlen,remélem a jóidő nem soká várat magára.
2009. márc. 20. 19:52

Egy hónap alatt semmi sem történt a nagycsaládokban? A műmelles topic meg csörtet. Hiába, úgy látszik többnek van műmelle, mint szép nagycsaládja. :-)))

A gyerekek száma fordítottan arányos a szabadidő mennyiségével (meg a pénzzel is).

2009. febr. 17. 13:45

Szerintem meg nem változik semmi a mi esetünkben,mert a családit csak akkor adóztatják meg ha eléri a 130000 bruttót,vagy ha esetleg eléri,akkor meg osztható a pároddal és ugy már biztos nem.

A gyedről meg annyit,hogy legalább kevesebben fognak az iskolapadból menni szülni.Tisztelet a kivételnek.

2009. febr. 16. 20:30
hát hallgattam ezt a sok uj dolgot de olyan ami kedvező lenne benne nekünk nem fedeztem fel... családipotlék adózás gyed lejebb vitele sokaknak nem lesz két éve előtte... adózás szempontból sem hiszem hogy előnyösebb lesz nekünk majd....
2009. febr. 16. 18:59

Hát, nem nagyon írogat ide mostanában senki sajnos.

Én is ritkán csöppenek ide, mert most már erőteljesen dolgozom és amikor nem épp a munkahelyen vagyok, akkor szólít a házimunka és a gyereknevelés...Ez a nagycsaládosok sorsa.

Az én gyerekeim már viszonylag nagyok. Van úgy, hogy a legnagyobb (16 éves) vagy a középső (13 éves) megy a suliba és vigyázz a két kicsire (akik nyolc évesek), mert nem érek haza a munkából...Nincs más választásunk, muszáj hamar önállóságra szoktatni.

2009. febr. 16. 15:22

Sziasztok!

Mi van ezzel a forummal,meghalt????????????

Lehet,hogy csak én érek igy rá most,lassan a 30.héten járok.Minnél jobban közeleg az idő,belátom nem bántam meg,hogy beválaltam a 4.gyerköcöt.

Imádom őket,a nagyok nagyon sokat segitenek sőt még a kismanóm is.(lányom)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook