Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkaügyi központ állásajánlat fórum

Munkaügyi központ állásajánlat (tudásbázis kérdés)


okt. 4. 14:34
Érdemben nem tudok hozzászólni tapasztalat híján, de azt gondolom aki nagyon akar tud dolgozni.
22. Titkoskert (válaszként erre: 21. - Sziszi0528)
okt. 4. 12:21

Borsod az egy másvilág, nem lehet összehasonlítani mondjuk Sopronnal, Kőszeggel, Budapesttel stb.

Azért lássuk be, sok helyen kötelesek meghirdetni az állásokat, de ugyanakkor szívesebben vesznek fel ismerőst.

okt. 4. 11:33

Álltam mind a két oldalon, voltam munkanélküli (többször is), illetve dolgoztam is munkaügyi központban és láttam a dolgok másik oldalát is. Az esetek 95%-ban az húzódik meg a háttérben, amiről én is írtam, tudom, mert pont ilyen területen, ilyen emberekkel dolgoztam. A maradék kis kivétel, az az 5% mondjuk, amit Ti is írtatok, de higgyétek el nagyrészt ez a háttere ennek.

Én Borsodban élek, a megyeszékhelytől 25 km-es kisvárosban (inkább nagyobb falunak mondanám) és 3 munkahelyen is dolgoztam mióta itt élünk (9 éve) úgy, hogy személyesen besétáltam önéletrajzzal a kezemben és megkérdeztem nincs-e felvétel, mind a 3 helyre fel is vettek és csak így random, mindenféle ismeretség nélkül.

20. Fisica (válaszként erre: 17. - Sziszi0528)
okt. 4. 07:55

Azért mert valaki 1 éve nem dolgozik, nem jelenti azt, hogy nem is keresett.

Én is most lettem 1 éve álláskereső, és baromira nem olyan egyszerű mint azt az ember gondolja.

Szinte az összes releváns lehetőségre nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező DIÁKOT keresnek, vagy nyugdíjast esetleg megváltozott munkaképességűt, és ezekből a lehetőségekből is kevés van.

Én elhiszem a főváros környékén be lehet adni 200 helyre önéletrajzot, de a legtöbb helyen nem tudod ezt megtenni, és ugye ezekből is jó ha 3-4 reagál.

19. Napsugár8 (válaszként erre: 18. - Channa*)
okt. 4. 07:51

Meg akinek azt mondják, hogy "túlképzett" az adott munkakörhöz, és a bértáblák szerint a képzettséghez kell adni a besorolási bért, nem pedig az elvégzett munkához. Mondják ők! Indoknak jó!

Sokan ezért el is titkolják a diplomájukat, amikor jelentkeznek egy-egy munkára.

18. Channa* (válaszként erre: 17. - Sziszi0528)
okt. 4. 07:27

Voltam munkanélküli. És hiába kerestem állást, hiába jelentkeztem meghirdetett munkákra, még interjúra sem hívtak be, azaz képtelen voltam elhelyezkedni 2 évig.

3 hónapig kaptam munkanélkülit, utána semmit. Biztos nem tudtam arról, hogy létezik ilyen 22.800-as pénz, amit igényelhetnék.


Az önkormányzatos azt mondta, hogy velem az a gond, hogy nem is akarok dolgozni, mert ha akarnék, akkor jelentkeznék és felvennének. Elé tettem a levelüket hogy akkor mondja meg, hogy ők miért nem vettek fel?

Ezután azt ajánlotta, hogy menjek feketén dolgozni mert, ahogy neki, biztos nekem is van olyan ismeretségem, akik feketén dolgoztatnak. Mivel nekem nem volt ilyen kapcsolatom, kértem, hogy adja meg az ő ismerősének az elérhetőségét. Nem adta meg;)


Könnyen beszél mindenki úgy, hogy van állása, de amikor nincs, akkor sokkal nehezebb.


Bankban dolgozok, de nem vettek fel takarítani, kereskedelembe és még sorolhatnám, hogy hány helyre nem.

Nincs gyakorlata, nincs kereskedelmi végzettsége, túl öreg, stb.

Ezeket csak az tudja, aki már volt munkanélküli.

okt. 4. 05:45

Az fht-jogosultság egyik feltétele, hogy 1 évig (!!!) regisztrált álláskereső legyél. Magyarán mondva szereztél végzettségeket, elmondásod szerint diplomát, de ez akkor azt jelenti, hogy legalább 1 éve nem is kerestél munkát, hiszen folyamatosan benne voltál a rendszerben és jártál jelentkezni, hogy ne töröljenek ki, így lehetsz fht-s. Magyarán te nem is akarsz dolgozni, csak jó a semmire lepottyanó 22.800 Ft. Ez a pénz pont semmire nem elég, ettől valamivel többet kapnál, ha elfogadnád a melót.

És még egy kiegészítés: akkor fognak tovább folyósítani, ha 1 éven belül 30 napot le tudsz igazolni munkaviszonnyal, ha nem, akkor automatikusan megvonják az fht-t.

16. _Berry_ (válaszként erre: 11. - Jucikata)
okt. 3. 22:08
Aki dolgozni akar, szerintem annak csak annyi az elvárása, hogy legyen tisztességesen megfizetve és tisztességes körülmények legyenek. Sokan mondják, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar, de azért ez nincs minden esetbe így, mert sokszor a kereslet és a kínálat eleve nem találkozik. Sok embernek nincs megtakarítása, tehát sokszor az sem játszik, hogy elmegy az ország másik végébe albérletbe, mert már a kezdeti beugrót sem tudja megfizetni. Aztán az sem élet, hogy naponta 3 órát utazzon, mert a lakhelyén és környékén nincs munka. Az ilyenbe előbb-utóbb bele lehet fáradni, aztán az meg a megbetegedéshez vezet. Az állam meg magasról... az embereket.
15. Channa* (válaszként erre: 11. - Jucikata)
okt. 3. 22:03

Milyen szférában?

Én nem vettem észre, hogy az lenne.


Esetleg a közmunkánál nézhetnék, hogy az akinek közmunkát ajánlanak, mit dolgozott előtte.


A kilométeres elvárásnál arra gondolsz, hogy a végzettségnek megfelelő munkát adnak, annyi bérért, amiből meg lehet élni? Ez az összeg nem az az 56 ezer Ft, amit 1 havi munkabérként fizetnek. A rezsire sem elég, nemhogy még ételre is.

Ebből kellene bérletet venni, enni a melóhelyen és otthon, és ugye a rezsit is ki kellene fizetni.


A hatalmas jachtok tankolása 80 millióból jönnek ki. A kis ember meg álmodozik egy bérről, amiből meg tud élni, és ez nem a közmunkáért fizetett 56 ezer...

14. Titkoskert (válaszként erre: 13. - Lindsey123)
okt. 3. 21:12

Ezt megtudom erősíteni, nálunk is a kulimunkát közmunkások végezték, volt aki diplomával verte kenterbe az ügyintézőt. Se cafetéria, se bérlet, se jutalom, se semmi.

De a köztudatba azt ültetik el, munka, mint a tenger.

Kolléganőm nők 40-el ment nyugdíjba, úgy gondolta még kell + pénz neki, száznál több önéletrajzot adott be, és egy helyről sem keresték.

13. lindsey123 (válaszként erre: 11. - Jucikata)
okt. 3. 21:03

Dolgoztam 5évig hivatalban, gyakorlatilag ügyintézők helyett akkor még 54ezer ft ért, annak reményében hogy felvesznek legalább egy sz@r minimálbérre...szóval nekem aztán nem büdös a munka már ne haragudj.

Azóta szereztem több végzettséget is ,(diplomát is) amivel normális irodai munkákat tudnék csinálni, nem a közfogis bér feléért 4órában sz@rt nyalni más után.

12. Fisica
okt. 3. 20:57
Engem is hívtak, mondtam nekik az a munka nem érdekel. Nem kell ezt túlcifrázni.
okt. 3. 20:50
Magyarországon elég nagy munkaerőhiány van, vagyis munka lenne... de amíg az embereknek kilométer hosszú elvárása van egy állással szemben, amiből nem hajlandó engedni vagy esetleg kompromisszumot kötni, addig valóban könnyebb kényelmesen otthon ülni, amiért kapsz 22.800 Ft-ot úgy, hogy egy fűszálat nem tettél érte keresztbe...
10. Titkoskert (válaszként erre: 9. - Channa*)
okt. 3. 20:07

Igen a "boncoldába" akarták küldeni, ebből lett akkor a balhé.

A hajam égnek áll, amikor mondják, hogy ez nevelőcélzattal van. Anyukájukat. Milyen nevelőcélzat az, ahol szó szerint lealázzák ezzel a bérrel az embert.

9. Channa* (válaszként erre: 8. - Titkoskert)
okt. 3. 19:57

Ráadásul, simán lehet, hogy olyan melót adnak, amit nem akar csinálni, mert eddig eladó volt vagy irodába bármi.


Hallottunk már olyat, hogy ha jól emlékszem, akkor tanítónőt küldtek bonc segédnek vagy minek.

Hát ezt sem vállalnám, ahogy a takarítást sem.


És igen, főleg nem úgy, hogy a másik takarítónő keres 300 ezret, én meg közmunka keretében 60 ezret ugyan azért a melóért.

Nevetséges!

8. Titkoskert (válaszként erre: 2. - Jucikata)
okt. 3. 19:31

Nem a kérdéshez kapcsolódik, de maga a közmunkaprogram egy undorító rendszer. Aki ezt kitalálta, azt foglalkoztatnám 1 évig ebben az általa, általuk kreált rendszerbem.

Ha van munka, akkor azt fizessék meg, mint bármelyik ugyanabban a munkakörben, ugyanannyi órában foglalkoztatott dolgozót, ha nincs akkor meg ne verje senki a mellét, hogy nálunk nincs munkanélküliség.

Ez egy kizsákmányolás, még modern rabszolgaságnak se, nevezhető megalázó intézmény.

Ez a semmi összeg fog majd a nyugdíjába beleszámítani. Ezért koptatja a saját ruháját, cipőjét.

okt. 3. 18:25

"Illetve a tb-t kötelező fizetnem magamnak"

Ha a rendszerből kiesel, mert nem fogadod el a munkát, akkor a TB-t neked kell fizetni.

6. Betsy78 (válaszként erre: 1. - Lindsey123)
okt. 3. 18:19
A tb-t kötelező fizetni, különben 6 hónap után érvénytelenítik a TAJ számodat. Az érvényességét csak akkor állítják vissza, ha az összes tartozást kifizetted.
5. 55Judit (válaszként erre: 2. - Jucikata)
okt. 3. 18:19
Bár semmire se elég, de nem kell érte tenni se. Mégis csak előny a takarítással szemben. :)
4. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Lindsey123)
okt. 3. 18:18

Felénk (még kb. 20 évvel ezelőtt) a kiközvetített emberek akkora bérigénnyel és egyéb költségtérítési igénnyel (pl. saját gk. üa. térítés, munkaruha juttatás stb.) léptek fel, hogy a leendő munkáltató mondott nemet!!

Nem tudom, azóta "bezárták-e" ezt a kiskaput, vagy még esetleg járható út????

3. lindsey123 (válaszként erre: 2. - Jucikata)
okt. 3. 18:00
Nem ez a kérdés.
2. jucikata (válaszként erre: 1. - Lindsey123)
okt. 3. 17:48
Miért jobb az fht, mint a közfoglalkoztatási bér? Te magad írod, hogy semmire sem elég - akkor miért nem akarsz dolgozni?
okt. 3. 17:09

A munkaügyi központból olyan állásajánlatot kaptam ami számomra nem megfelelő (közfoglalkoztatás 4órában takarítás)

Milyen indokkal tudom elutasítani úgy az állást hogy ne zárjanak ki ?

Van valamilyen kiskapu? Jelenleg ezt a semmire sem elég fht-t kapom, de ettől sem szeretnék elesni amíg nincs más lehetőségem..

Illetve a másik kérdés, ha kizárnak mennyi időre?

Illetve a tb-t kötelező fizetnem magamnak, vagy húzzam ki addig amíg visszaregisztrálhatok hogy ne menjek orvoshoz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook