Munkára felvételi interjún megkérdezték, dohányzok-e.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A dohányzás abból a szempontból érdekes, hogy egy dohányos a munkaidejének egy részét azzal tölti, hogy elmegy a meghatározott helyre és ott dohányzik.
Én huszonéve dolgoztam egy cégnél, ahol a dohányosoknak fél órával több volt a munkaidejük.
Az ottani főnök szerint a dohányzásuk miatt ennyivel kevesebbet dolgoztak. - akkor még fix munkaidő volt.
"Mit nem kérdezhetek meg és nem rögzíthetek állásinterjún?
Munkaadóként nem lehet rákérdezni a családi életre, a tervezett gyermekvállalásra, az anyagi helyzetre, a korábbi jövedelemre, a lakáshelyzetre, a dohányzásra."
Hát, ez elég merész megfogalmazás szerintem.
Félre is nyeltem amikor olvastam a soraidat.
Nem találom a "tolerancia" szót a mondataidban.
A drogot meg a dohányzást nem lehet egy lapon említeni.
Én azt gondolom, hogy még egy drogos sem ült veled szemben egy szobában, akivel a gondjairól beszélgettél volna.
Sőt, én simán kibírok jó pár órát cigi nélkül, ha úgy adódik. De szerencsére van a nem dohányosok között eléggé sok normális is, aki arra is figyel, hogy rá tudjak gyújtani. Csikket sem dobom el. Rendes dohányos vagyok. Vagyunk még páran így, úgy gondolom! :)
Jól esik tőlük, ha nem néznek le emiatt. Ez egy rossz szokás. Mi is tudjuk. Képzeld. Párom nagynénje soha életében nem cigizett. Egyszer eljött velünk strandra és tudod mi volt a táskájában? Két doboz cigi. Nekünk vette, hogy ha esetleg elfogyna legyen! Jól esett! 🥰
Hát hogyne, minden dohányos egoista barom, gyilkos hajlamokkal. Betörnek, lopnak, csalnak a cigiadagjukért. Hja és még istennek is képzelik magukat.......
Még szerencse, hogy te nem dohányzol, így példakép lehetsz másoknak....hja, ilyen szöveg alapján asszem mégsem. 😁
😱
Baszki.
Ja nalam is de az csak a plane ha olyan szakmaban lesz ahol zavrhaz ezzel nehany nemdohanyzot.
Kulonben a dohisok mindig felhaborodnak holott senki sem nyomta a szajukba a cigit, ok szoktak ra, ok a zavaroak egyeseknek (nekem nem azok de masok neveben beszelek).
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Mit gondolsz a dohányzókról?
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Azt szeretném megkérdezni, ha én 31 évesen egy 50 éves elvált nőnél probálkozok, akinek barátja van, akkor mi fog ebből kisülni ?