Mozart-golyó recept

A Mozart-golyó hozzávalói:
20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evõkanál kakaópor,
1 evõkanál baracklekvár,
2 evõkanál rum,
1 tojásfehérje,
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.


A Mozart-golyó elkészítési módja:
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mozart-golyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook