Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? fórum

Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)

1688. Bcicus (válaszként erre: 1686. - Macifül)
2008. márc. 9. 21:50

Nagyon valószínű ezt írtam. A metet szeded?

Volt brámi más tüneted a cisztákon kívül?

1687. Macifül (válaszként erre: 1685. - Bcicus)
2008. márc. 9. 21:49
clostival lehet, hogy felesleges
1686. Macifül (válaszként erre: 1684. - Bcicus)
2008. márc. 9. 21:48
nekem nem ártottak, van egy picúr a pocimban :)
1685. Bcicus (válaszként erre: 1684. - Bcicus)
2008. márc. 9. 21:43
Mondjuk engem feleslegesen stimulálnak, mert semmi hatása, de most már lehet, hogy jobb is így.
1684. Bcicus (válaszként erre: 1681. - Macifül)
2008. márc. 9. 21:43
Engem is stimulálnak, de amíg az alap bajt nemkezelik, addig nagyon valószínű, hogy csak ártanak vele.
1683. davider (válaszként erre: 1682. - Macifül)
2008. márc. 9. 21:41

Szarul de büszkén :))

Olcastad a csatározást itt???

Bcicus szerintem furin látja a világot,de ez az ő dolga:)

1682. Macifül (válaszként erre: 1680. - Davider)
2008. márc. 9. 21:30

szió!

Ja-ja, közel lesztek, megyek is majd zaklatni titeket :)

A 7vége jól telt, köszi. Manóka remélem jól van, csak a délelőttöm telt hányingerrel.

és Nektek? Csomagolás hogy áll?

1681. Macifül
2008. márc. 9. 21:29

Hú lányok, micsoda vita volt itt...

A pcos szerintem mindenkinél más. Tudok olyat, akinek van mellette peteérése és olyat is aki 7 hónapja nem mestruált. Mindegyik PCOS!

Stimulálásról meg annyit hozzátennék, hogyha szeretne az illető babát, akkor igenis stimulálni kell, mert ha arra várunk, hogy legyen magától peteérés sosem lesz baba, hiszen mindenki leírta, hogy nem gyógyítható, csak kezelhető, akkor meg???

Engem is stimuláltak. Nem clostival. Puregon, Merional, ami szerintem kicsit erősebb a clostinál, de enélkül nem megy. Igaz kicsit túllőttek, de nem bánom, a lelki fájdalmam mérhetetlenül nagyobb volt a fizikai fájdalmaimnál.

Na meg sokaknál ez 30-35 éves korban derül ki, amikor vállalnák az első csemetét és ha még akkor kezdik kezelgetni, várva jobbulásra, kifut az időből, elörgedhet a petefészek és nem lesz saját baba. Márpedig itt most mi a babákért küzdünk és "csak"mellette a pcos-val!

1680. davider (válaszként erre: 1679. - Macifül)
2008. márc. 9. 21:26

mijoooo csajszli:)

Jövő hétvégén már szegról-végről szomszédok leszünk

Hogy vagy jol telt a hátvége manoka rakoncátlankodik???

1679. Macifül (válaszként erre: 1675. - Davider)
2008. márc. 9. 21:22
még jóóó :)))
1678. davider (válaszként erre: 1677. - T.Orsa)
2008. márc. 9. 21:14

Köszönöm én is mi is megszenvedtünk érte de Megérte és ujra végig csinálnám ha tudnám ez lesz az eredménye:)

Igen nem is tudom mikor regisztráltam:)

1677. T.Orsa (válaszként erre: 1675. - Davider)
2008. márc. 9. 21:09

nagyon szép a kislányod!:)

és a szülinapomon regisztráltál:))

1676. T.Orsa
2008. márc. 9. 21:04

szia Davider:)

joccaka

1675. davider
2008. márc. 9. 20:33

Huu csajok :))

Macifül már itt is összefutunk remélem örömödre:)

Szamó nagyon édes vagy köszi de megoldom nem is kérném:)Ne parázz jön a kistesó:)

Nikice te hol tartasz???

Szia Orsi:)

Szia Edina:)

1674. Bcicus (válaszként erre: 1669. - Nikice)
2008. márc. 9. 19:10

Én nem teszek semmilyen negedményt. Az elején még nem bírtam a napi max 100g szénhidrátot, de most már kibírom, igaz szenvedek. PÉkárut hónapok óta nem ettem szinte semennyit, ahogy süteményt sem és semmit sem amiben sok ch van. Gyümölcslét sem ihatok, pedig eddig mindig azt ittam. Csak sajtot meg húst eszem, de ezeket nem szeretem.

Egyébként nekem simán felírta a dokim a lapar után a metet. És van jó pár ilyen doki.

1673. Bcicus (válaszként erre: 1669. - Nikice)
2008. márc. 9. 19:07

Én naponta 100g szénhidrát alatt vagyok, mert max annyit szabad szedni. Sportolni sajnos nem tudok, mert egy régi sérülés miatt csak úszni járhatnék, viszont arra meló melett nincs időm.Illetve meg akarom próbálni az elipszis trénert, mert azt régen még bírtam csinálni, bár a dokim nem ajálja (az ortopéd doki). Szóval az nem egyszerű.

Én túl vagyok a laparon, és kapom a metet, de egyenlőre így sincs pém. Félek nem is lesz. Ezzel kapcsolatban tényleg nagyon kettős érzelmeim vannak. Mert mindennél jobban szeretnék gyermeket, de nem akarom, hogy lányom legyen és ő is beteg legyen, mert nem bírnám végignézni a kínjait, amik miattam vannak.

1672. Szamó
2008. márc. 9. 18:50

Köszi Edina!

Már alig várom ezt a vizsgálatot, bár tartok is tőle, mármint az eredménytől..... De még a rossz hír is jobb, mint bizonytalanságban lenni. Ha már tudni fogjuk, hogy mi a baj, akkor léphetünk előre.Majd megírom az eredményeket. De még ez odébb van. Húsvét nagypéntekjén kellene megjönnie a mensimnek, akkor lenne az első vérvétel.

1671. Szamó (válaszként erre: 1670. - Nikice)
2008. márc. 9. 18:48

Szia!

Holnap 10-e!!!! Doki?

1670. Nikice
2008. márc. 9. 18:43
Látom, itt vagytok csajszik, de nekem meg a fiam progit csinált. Épp, hogy utolértelek benneteket. :( Jóccakát!
1669. Nikice (válaszként erre: 1656. - Bcicus)
2008. márc. 9. 18:40

Valószínüleg ez a legjobb, de szerintem a különböző fázisokat is meg kell nézni. Kinél mekkora az eltérés. Nem rögtön többszörös lh/fsh arány van, fokozatosan alakul ki, és akinél kezdődő (joggal mondod, ha nem kezelik , akkor egyre súlyosbodó) pcos van, annál nem ártalmas a closti, bár nagyobb a rizikó, mint akinél nem ez az alapbaj. Azért van rendszeres uh. Ebben totál igazad van, hogy az alapbajt kéne gyógyítani. Csakhogy, amíg nem mutat valaki 2-es típusú diabéteszt, nagyon kevés doki írja fel (országon belül 10 alatt an ezenek a nődokiknak a száma) a meckmorfint, vagy metformint. kinek mit. Mivel a Met nincs anyakönyvezve, és hiába szajkózzák az endokrinológusok és nődokik, hogy pcora és ezáltal a termékenységre is jó hatással van. Alig lehet "ilyeneknek", mint mi, hozzájutni.

"Kezdő" pcos-nak lehet pé, de nem teljes, vagyis nem reped, és nagyon ritka, ill gyakorta előfordul, hogy üres a petezsák, üres a tüsző, van, de nincs benne megtermékenyíthető petesejt. Azt pedig uh-n kimutatni nem lehet, de látnak érő tüszőt mégis. Gáz ez az egész, valóban.

Met mellett én nem aggódnék annyira. Akkor te már biztosan tudod, hogy az az egyik alappillér. A másik kettőről meg te magad tehetsz, mozgás és diéta. Megértem, amit írsz, én is kiborultam az elején, hogy mi mindenről kell lemondani. De sokaktól kaptam tanácsot, akik sokkal sz.rabbul voltak, hogy lehet engedményt tenni. Persze, a legjobb, ha nem eszel semmit, amiben szénhidrát van, de mivel ez nem tartható, egyél, de egyél kevesebbet, mint amennyi "belédfér", fehérliszt, fehércukor helyett a barnák, és legyenek ezek délelőtt, mert, ha mozogsz, nagyját a szervezet elégeti. Vannak tilalmak, de úgy valóban nem lehet élni. Szerintem pici engedmény sokat lendít a közérzeteden, és jobban bírod a "csatát".

2008. márc. 9. 18:39
23cn ill a 3.cn hormonokat megtalálod a naplómban. Az én dokim ezeket kérte. De tuti a tiedben is benne lesznek ezek!!
2008. márc. 9. 18:38
Figyi, az megtudod nézni, a papirodon, amit kaptál, hogy rajta-e van az Lh, és az Fsh. Legalább is én kaptam papirt, amin le vopltak irva, hogy milyen hormonokat akar megnézetni a dokim.
1666. Szamó
2008. márc. 9. 18:34
Szóval, ha meg lesz a hormontükör, akokr már sokkal okosabb leszek!!! Remélem benne lesz ez az lh/Fsh is, vagy mi...Az apró cisztákat én is láttam, 12-12 van mindkét oldali petefészkemben.
1665. 16e8707293 (válaszként erre: 1660. - Szamó)
2008. márc. 9. 18:29
Az, hogy van e peteérés vagy nincs az nem is oylan lényeges dolog. Ami bizonyiték az a sok kis apró ciszták a pf-ben:( Illetve az lh/Fsh arány. Barátnőmnek van peteérése, mensizik is, és még is pcos:( A pcos-nak nagyon sok varriációja létezik sajnos. És igen a closti tényleg csak rontja a pcos-t de akkor mitől legyen peteérése szerencsétlen pcosnak. Csak stimulálni kell vmivel!! Ezen nagyon sokat vitatkozhatnánk, de nem is érmes. Válaszainkra a pcos- honlapon megkapjuk a kielégitő választ.
1664. Nikice (válaszként erre: 1627. - Macifül)
2008. márc. 9. 18:27

Szia Maci! Annak nem örülök, hogy nem vagy jól, de annak igen, hogy sejted, mire gondolok, bár itt mindenki szerintem, mert a többieknek van már gyerkőc. Valóban, az ételek sorolásától is kiráz a hideg. Nem tudtam, hogy a burgonya jó, csak ettem, vagyis a fenébe is, nagyon tudja szervezet, mi kell neki!! :) Rémisztő, nem?

A váladék az is a babszi miatt van. Ugye, améhnyálkának folyamatosan erősödnie, duzzadnia kell, és a szervezeted vadul termeli most ezt a nyálkát, viszont, nem tud különbséget tenni, termel minden nyálkát. Az orrban, a garatban, mindenhol. Én feb 13 óta folyamatosan náthás vagyok, persze kezdetben valóban megfázás volt, alig aludtam, és fájt a fejem, de ebből a szempontból jobban lettem, viszont a nátha megmaradt. Állandóan tele van a légutam, olyan mint torokgyulladásnál a slájm, vegy hogy írják, bocsi a gusztustalanságokért, de ha azod van, az normális. Plusz, extra nyáltermelés, extra gyomorsavval. Nem csoda, ha nem eszel eleget, akkor ezek kikívánkoznak. (Ezt magamnak is írom). Azt, hogy mikor hagy alább, azt nem tudom.

1663. T.Orsa
2008. márc. 9. 17:57
már csak néha bekukk,mert hazaért a férjem fociról...:))
1662. T.Orsa (válaszként erre: 1649. - 16e8707293)
2008. márc. 9. 17:56
nekem egyből felírta a Merkformint mikor kiderült a pco..azt mondta,ez segíti a teherbeesést,és segít megtartani is a babát..
1661. Bcicus (válaszként erre: 1660. - Szamó)
2008. márc. 9. 17:49
Az egy dolog, hogy ráírják. Ciszták egy csomó más bajtó is lehetnek, nem csak pcostől.
1660. Szamó (válaszként erre: 1659. - Bcicus)
2008. márc. 9. 17:45
Akkor szerinted mitől van tele mindkét petefészkem???? Az UH-s papírra ráírták, hogy PCO!
1659. Bcicus (válaszként erre: 1658. - Szamó)
2008. márc. 9. 17:26
Akkor nem vagy pcos-es, mert a pcos-nek egyáltalán nincs peteérésük, pláne nem tüszőrepedésük.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook