Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? fórum

Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)

3938. igi (válaszként erre: 3937. - T.Orsa)
2008. júl. 3. 09:35
Az idén busszal, apartmanban 10 nap a görög parton 40000.- ft
3937. T.Orsa (válaszként erre: 3936. - Igi)
2008. júl. 3. 09:29

Na,a tengerből,vagy akármilyen vízből engem is nehéz kirángatni:-) imádom a vizet,szeretek úszni,szeretek lebegni a hullámokon..Hmmm..lennék most a tengernél:-)

Emlékszem,gyerekkoromban mindig a Balatonon voltunk,és anyuék már úgy húztak ki a vízből,mert már lila volt a szám,de én még maradni akartam:-)

3936. igi
2008. júl. 3. 08:44

Sziasztok !

Hát mi az idén több mint valószinű itthon maradunk, 3 éven keresztül minden nyáron 10 napot a görög tengerparton nyaraltunk, tavaly pedig 16 napig voltunk kint,na az volt az élet,imádjuk a görögöket nagyon rendes népség, és mondhatom hogy nagyon pici pénzből királyként éltünk.Párom is és én is amolyan vízi manók vagyunk, rengeteget voltunk a tengerben.

3935. Menyó (válaszként erre: 3933. - Igi)
2008. júl. 2. 21:06
Mi Mátrafüredre és Bükkfürdőre egy-egy hétre. Már nagyon várjuk! :) De ez nem meglepő szerintem.
3934. T.Orsa (válaszként erre: 3933. - Igi)
2008. júl. 2. 19:32

Mi úgy volt,hogy megyünk Zalakarosra,de az építkezés miatt ez tolódik késő őszre.El tudnék viselni egy tengerpartos nyaralást is,de ez sajnos kivitelezhetetlen.

És te Igi?

3933. igi
2008. júl. 2. 14:46
Ti mentek nyaralni ? Ha igen hová ?
2008. júl. 2. 12:48

Álpozitív eredményt adhat vesebetegség, immunrendszeri kórállapot, illetve az agyalapi mirigyben termelődő és a HCG-hez igen hasonló kémiai szerkezetu hormon (LH) túltermelődése..

lehet h hulye kerdes..de ha valakinek ilyen beregsege van,az nem jar mas tunettel? Pl, hogy faj a vese..? :)

3931. igi (válaszként erre: 3930. - Menyó)
2008. júl. 2. 12:38
Tökéletesen igazad van,én is hiszem előbb-utobb mindönknek megadatik hogy szülő lehessen. A fő hogy nem szabad görcsölni, és stesszelni mert többet ártunk mint gondolnánk.
3930. Menyó (válaszként erre: 3928. - Pankakukac)
2008. júl. 2. 11:41

Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírekkel szolgálni. És bár azt mondjuk, hogy a halvány csík is csík, ha nem erősödik akkor mégsincs baba...

Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy bízni kell! Leginkább nekünk, hisz ha az anyukája sem bízik akkor ki fog?!?

Furcsa a természet, mert ahányan vagyunk annyiképpen éljük meg a történéseket. Biztos vagyok benne, hogy itt aki szeretne kismama majd pedig anyuka lenni az is lesz! Kinek hosszabb, kinek rövidebb utat kell bejárni, de az út végén a jutalom édes lesz!

Én akkor leszek picit nyugodtabb amikor lesz szívhangja, de igazán nyugodt talán akkor amikor már a karjaimban tarthatom az egészséges babánkat.

3929. 75moncsi (válaszként erre: 3926. - Menyó)
2008. júl. 2. 11:24
Én próbálom nem figyelni magam. De ahogy érzem hogy elkezd fájni a derekam (a mensi előjele) máris igyekszem úgy ülni, hogy ez biztos csak a rossz ülés miatt volt. Még 6 nap a tesztig. Infarktust fogok addig kapni, ha nem jön meg. Nekem a mellem 10 nappal a mensi előtt el kezd oldalt fájni. De most már hogy kiművelődtem, vigasztalom magam, hogy ilyenkor még csak vonul a petesejt, nem érezhetem még ennyire biztosra....
3928. Pankakukac (válaszként erre: 3927. - Menyó)
2008. júl. 2. 11:19
Köszi, hogy utána néztél! Ezek szerint hiába olvastam rengeteg fórumon, hogy pozitív irányba nem tévedhet, hát mégis. Nem nyugtat meg, mindenesetre könnyebben elfogadom már ezt így.
3927. Menyó (válaszként erre: 3925. - Menyó)
2008. júl. 2. 11:12

Most hirtelen ezeket találtam:

Álpozitív hcg

"

A gyakorlatban általában a vérzéskimaradást követően néhány nappal éri el a vizeletből kimutatható HCG mennyiség a gyorstesztek érzékenységét. Bár a legtöbb teszt esetén nem előírás, mégis javasolhatjuk, hogy a vizsgálatot a reggeli első vizeletből végezzék: ugyanis a vizeletben ekkor éri el a legmagasabb koncentrációját a HCG. A tesztek megfelelő használat esetén igen jó találati biztonsággal jelzik a HCG jelenlétét.

Álpozitív eredményt adhat vesebetegség, immunrendszeri kórállapot, illetve az agyalapi mirigyben termelődő és a HCG-hez igen hasonló kémiai szerkezetu hormon (LH) túltermelődése. A tesztek pozitivitása tehát nem jelenti a terhesség bizonyítását: valószínűségi jelként értékelhetjük. Pozitív terhességi teszt azonban minden esetben további vizsgálatok elvégzésének szükségességét jelenti. A gyorstesztek tehát igen nagy segítséget jelentenek mind a paciensnek, mind az orvosnak. A kapott lelet - legyen az pozitív vagy negatív - értékelése az adott egyedi eset kapcsán azonban mindig az orvos feladata!"

"A terhesség túl korai szakaszában elvégzett teszt, amikor még nincs kimutatható hCG-szint, álnegatív eredményt adhat. Viszont a vizeletben megjelenő vér vagy fehérje álpozitív eredményhez vezethet. A túl híg vizelet is adhat álnegatív hCG-eredményt, ezért a páciensnek nem szabad túl sok folyadékot innia, mielőtt vizeletet gyűjt a terhességi teszthez.

Bizonyos gyógyszerek, pl. vizelethajtók és a prometazin (egy antihisztamin) szintén álnegatív vizeleteredményhez vezethetnek. Más gyógyszerek, pl. görcsoldók, Parkinson-kór elleni szerek és nyugtatók is álpozitív eredményt adhatnak."

"A terhességi tesztek pozitivitása nem jelent biztosan terhességet, csupán a terhesség valószínűségi jelei közé tartozik. Ennek megfelelően álpozitív eredménnyel is találkozhatunk. A veseműködés zavara és fehérjevizelés esetén, pajzsmirigy csökkent működésekor és immunológiai betegségekben terhesség fennállása nélkül is pozitívvá válhat a reakció.

A tesztek óriási előnye, hogy könnyen beszerezhetők a gyógyszertárakban és igen egyszerű a használatuk. Hátrányuk, hogy nem csupán szabályos méhen belüli terhesség esetén válhatnak pozitívvá. Pozitív tesztet követően rövid időn belül ajánlatos kezelőorvosának felkeresése, aki fizikális és ultrahangvizsgálattal diagnosztizálni tudja a koraterhesség biztos jeleit."

3926. Menyó (válaszként erre: 3923. - 75moncsi)
2008. júl. 2. 10:59
Keresem a jeleket, majd pedig "lelövöm" magam, hogy ne izgassam feleslegesen önmagam. Várjuk nagyon, hogy jöjjön hozzánk a gyermekünk de már türelmesek vagyunk. Próbálom hasonlítgatni az érzést az emlékekkel, amit decemberben éreztem. Pedig tudom, hogy nem szabad kapaszkodni a múltba. Nem szeretném és nem is fogom megint átélni mit jelent egy baba elvesztése!! Amikor jön akkor velünk is marad a gyermekünk! Ebben hiszek, ezt mondogatom napjában többször.
3925. Menyó (válaszként erre: 3924. - Pankakukac)
2008. júl. 2. 10:49

Nos, nem szeretnélek elkeseríteni, de én is jártam már így. Ez jelentheti azt is, hogy elindult a kis életke, csak meggondolta magát és később jön vissza. Vár, hogy erősebb teste lehessen, még nem volt itt az ideje, hogy leszülessen.

Ha tudományosabb magyarázatra vagy kíváncsi azt hiszem, ha túlzott fehérje van a vizeletben akkor is lehet halvány csíkos a hcg teszt. (De megpróbálok erre rákeresni pontosabban.)

2008. júl. 2. 10:37
Lányok, miért lehetett akkor a 2 pozitív tesztem? Miért? Miért? Miért???????????????????????????????????????????????????
3923. 75moncsi (válaszként erre: 3921. - Menyó)
2008. júl. 2. 10:28

De azért érzel valamit? Vagy már be sem mered vallani?

Ez a hónap nagyon szerencsés!!

3922. Menyó (válaszként erre: 3914. - Igi)
2008. júl. 2. 10:06
Nekem a második naptól kezdve kellett 2x1 szemet szedni és egy remek 22 mm tüszőm lett vele 14 cn-re.
3921. Menyó (válaszként erre: 3913. - 75moncsi)
2008. júl. 2. 10:03

Én elvileg ma vagyok 14 dpo-n, de várni szeretnék pár napot. Elsőkörben pénteket tűztem ki, de a férjem megint korán megy dolgozni, így a szombatra gondoltam amikor ő is otthon lesz velem. Most nem szeretném ebből kihagyni.

Ha erős vagy biztosan kibírod keddig! :) Majd drukkolok!

3920. Pankakukac (válaszként erre: 3918. - Igi)
2008. júl. 2. 09:50
Csak tudod azt nem értem, hogy mi volt az a 2 pozitív teszt? Nagyon halványan, de jól kivehetően ott vannak. Nem értem...
3919. 75moncsi (válaszként erre: 3917. - Igi)
2008. júl. 2. 09:50

Lett, mind a két hónapban 1, de jófajta.

Most fog kiderülni, hogy sikerült-e. Viszont, a doki mikor megnézte, hogy mikor lesz a tüszörepi, nekem 3 nappal korábbra számolt. Vettem ovutesztet, és azon figyeltem. Szerintem biztosítsd be magad.

3918. igi (válaszként erre: 3916. - Pankakukac)
2008. júl. 2. 09:48
De sajnálom, mennyetek a meddőségibe mielőbb, hátha más hamarabb segít.
3917. igi (válaszként erre: 3915. - 75moncsi)
2008. júl. 2. 09:45

Nekem is a 12 ik napon kell majd mennem, most várom a mensim, de minden pill. ugy érzem most - most, tiszta hülye az ember, mennyire képes vogyok minden tünetet produkálni.

És mi volt az eredménye az első hónapnak,lett pé ? és hány ?

3916. Pankakukac (válaszként erre: 3914. - Igi)
2008. júl. 2. 09:42
Én a 3. napon kezdtem és reggel-este 1-1 szem. Utána nagyon fájt, azt gondoltam, hogy pé, de ezek szerint csak a ciszta növekedett és az fájt olyan nagyon.
3915. 75moncsi (válaszként erre: 3914. - Igi)
2008. júl. 2. 09:40

Szia!

Én 2 hónapja szedem, az 5. naptól kellett 1-1-et.

a 11-12 napon mentem UH-ra, petesejtvizitre.

3914. igi (válaszként erre: 3911. - Pankakukac)
2008. júl. 2. 09:35
Én most kezdem pár nap mulva az első clostis hónapomat, te hanyadik naptól szedted? És reggel este 1-1?
3913. 75moncsi (válaszként erre: 3912. - Menyó)
2008. júl. 2. 09:21
Tényleg, nekünk most valahogy egyszerre vagyunk tesztelősek. Mondjuk én még várok keddig legalább. Akkorra jön ki az előző clostis hónapos ciklus. Bár a pé+14 nekem is szombat. Kibirom én keddig?
3912. Menyó (válaszként erre: 3910. - Igi)
2008. júl. 2. 09:17

Az IR miatt kell a diéta, a mozgás és a meforal.

160 gr ch-ot lehet egésznapra elosztva elfogyasztani.

Amúgy várakozok... a hőm viszonylag egyenletesen magas. Vettem tesztet és ha minden jól alakul akkor szombaton megcsinálom.

3911. Pankakukac (válaszként erre: 3908. - Igi)
2008. júl. 2. 09:13
Most először volt Clostis hónapom. De úgy néz ki, hogy túlstimulálódtam, mert ciszta is lett és folyadék, ami arra utal. Úgyhogy nekem nem hiszem, hogy jó a Closti, ezért vagy inszem, vagy lombik a következő lépés. Majd a doki megmondja a meddőségiben.
3910. igi (válaszként erre: 3909. - Menyó)
2008. júl. 2. 09:07

Szia,tényleg rég voltál, mi újság veled ?

A 160gr diéta az mit takar, és miért van szükségad rá?

3909. Menyó
2008. júl. 2. 08:57

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, bocsi rengeteg dolgom volt. Sajnálom Lányok a nega teszteket, küldök energiát hogy továbbléphessetek.

Szamó drága hogy vagy? Még mindig kórházban vagy??

Tegnap voltam a diabetológus doktornőnél aki az eredményeim hatására 160 gr-os diétát írt elő, heti 3x30 perc mozgást és Meforalt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook