Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mongol folt babán. Ha volt ilyen babáknak, mikorra múlt el? fórum

Mongol folt babán. Ha volt ilyen babáknak, mikorra múlt el? (tudásbázis kérdés)


1 2
32. Serry (válaszként erre: 31. - Arrival)
2010. okt. 26. 14:55
S a magyarok honnan is származnak? Ázsiából vándorolt nép igaz ezért a génállományunkat is onnan hoztuk .ennyire egyszerű,hogy ha a felmenőid közt magyarok vannak csak lehet mongolfoltja a gyereknek ergo Magyar származásra utal....
2010. okt. 26. 13:46

Mongol folt sötét bőrűeken (ázsiai, spanyol, indiai, cigány stb.) gyerekeken van.

Ha van a gyereken, akkor volt ilyen felmenője. Ennyire egyszerű.

30. laczika (válaszként erre: 20. - Ankhesen)
2010. okt. 26. 11:02
Na, akkor kérdezd meg azokat a japán ismerőseidet, miként vélekednek nagy általánosságban a magyarságról... Lehet hogy közelebb kerülsz majd te is az igazsághoz.
29. laczika (válaszként erre: 26. - 893c78b573)
2010. okt. 26. 10:58

Kedves brigo28!


A mongol folt születéstől ott van. Ha nincs ott, akkor az nem mongol folt, hanem minden bizonnyal valamilyen fizikai behatás következménye. Egy nagyobb seggreesés, esetleg egy jól irányzott nevelő szándékú valagraverés. Mennyire rosszcsont a kölök?

28. laczika (válaszként erre: 23. - Eceteszencia)
2010. okt. 26. 10:55

Kedves Gábor!


Kérdése félelmetes csúsztatására engedelmével nem válaszolok, ellenben javaslom halmazelmélet területén való ismerethiányát pótolja. Továbbá megkérném, hogy ha ide ír, igyekezzen azt e témába vágóan tenni, és mellőzni személyemmel kapcsolatos ismeretlenül és ostobán tett találgatásait!


Üdv,

l

27. laczika (válaszként erre: 24. - Bee2010)
2010. okt. 26. 10:51

Az ugyebár eszedbe sem jut, hogy a gyerekednek azért van mongol foltja, mert te is MAGYAR vagy? Keresgéled az angol párod nemzetközi felmenői között az okot, de a nyilvánvaló kiszúrja a szemed.


Sötét bőrűeken gyakori a mongol folt? Eszednél vagy? Nem is látszik. :) Megnyugodva konstatálom, hogy angol nyelven is lehet hülyeségeket írogatni. Te is jobban tennéd ha gondolkoznál mi előtt beszélsz/írsz.

2010. jún. 29. 19:14

Sziasztok!

Remélem még találok itt valakit, aki tud segíteni.Kisfiam 23 hónapos, és eddig nem volt a farokcsorntjánál kékes-lilás folt.1 hete vettem észre, a doktornőnk szerint az.Lehetséges, hogy nem születése óta van ott, hanem később alakult ki?

25. orsi26. (válaszként erre: 24. - Bee2010)
2010. jan. 11. 21:55

Szia!

Régi a fórum,de a folt még megvan:)bár már halványabb,de létezik..Levi egész nyáron csoki barna lett a napon,de soha nem égett le,ebből a szempontból örülök,hogy nem érzékeny bőre van..

24. Bee2010 (válaszként erre: 15. - Laczika)
2010. jan. 5. 18:00

Mar bocsdanat de ez egy nagy hulyeseg!

Tudom, hogy ez a forum mar eleg regi, de hozza kellett, hogy szoljak.

En egy angliaban elo anyuka vagyok - ferjem angol es a mi kisfiuknak is van mongol foltja.

Amikor itt utana neztem a kovetkezoket talaltam az egyik baba-mama honlapon:


Bluish or grayish Mongolian spots: Large, flat areas of extra pigment on the lower back or buttocks that are most common in babies with dark skin: 95 to 100 percent of Asian, 90 to 95 percent of East African, 85 to 90 percent of Native American, and 50 to 70 percent of Hispanic babies have them. (Only 1 to 10 percent of Caucasian babies do.) Mongolian spots usually fade by school age, although they may never disappear altogether.


Azok akik nem beszelnek angolul a lenyeg: a mongol folt nagyon nagy szazalekban van elterjedve sotetebb boru emberek kozott mint azsiaiak, indianok, kelet afrikaiak illetve spanyol es hasonlo szarmazasuak.


Tehat az hogy ez magyar jelenseg az vegkepp nem igaz!

Azt viszont el tudom kepzelni, hogy a felmenoink kozott valahol voltak sotetebb boruek es ezert fordul elo magasabb szazalekban a magyaroknal (22% mint valaki alabb emlitette amig a cikk szerint altalaban a feherborueknel 1%-10% kozott fordul elo)


Remelem ez az info masoknak is hasznos lesz.


Egyebkent se nekem se a paromnak nem volt mongol foltja gyerekkent. Viszont a paromnak par generaciora felmenoleg vannak olasz/spanyol osei - illetve nekem lehetnek osi "mongol" genjeim - gondolom a ketto kombinacioja hozta ki a kisfiunknal ezt a foltot. Mindegy - az a lenyeg, hogy el fog mulni egy par ev mulva. :-)

23. eceteszencia (válaszként erre: 15. - Laczika)
2009. júl. 15. 21:58

Laczika!

Honnan tudja, hogy ön fajtiszta magyar?

Tán papírja van róla?

És, ha születne egy nem "mongolfolt"-os gyermeke,mit tenne? Elválna? Bántaná a feleségét? Kijózanodna? Gondolkodna?

Horváth Gábor

2009. jún. 6. 19:47
Talán tényleg van jelentősége a foltnak,mert még alig volt nyár és jó idő,de a kisfiam már csoki barna:)
2009. jún. 6. 16:00
a nővérem kislányának is van, a popója és a dereka találkozásánál. :) 4 és fél éves, és még ugyanolyan mélységű a színe, mint mikor megszületett. Nem tudom, hogy elmúlik-e, de nem zavaró helyen van.
20. ankhesen (válaszként erre: 17. - Laczika)
2009. jún. 6. 15:51
szia, az osszes azsiainak van ilyen foltja tudtad? japant tanulok van nagyon sok ismerosom es toluk hallottam eloszor errol a foltrol. az osszes japan kisgyerek ezzel a folttal szuletik, tehat annyira nem magyar dolog................ na mindegy
19. Serry (válaszként erre: 15. - Laczika)
2009. febr. 25. 17:11

S ezt most miért nekem szegezed? Pontosan ezt mondtam én is, hogy semmi köze más etnikumhoz. Csak a magyar származáshoz. Arról nem tehetek ha mindenbe bele magyarázzák a cigányokat.

Mint már írtam nekem nincsenek CSAK MAGYAR FELMENŐIM. Lehet ezért rasszista vagyok, de büszke vagyok rá. S pontosan ezrét van a fiamnak mongol foltja és nekem is volt.

Na mindegy.

18. homern (válaszként erre: 16. - Laczika)
2009. febr. 25. 15:47
Ezt nem hiszem el.Egy hónapja leírtam hogy nálunk kiknél fordult elő.Ebből az következik hogy elment az eszem?A szépen kifejtett hozzászólásodat elolvastam,felfogtam.Erre még külön névre szólóan leírod mégegyszer,mintha hülye lennék.Szerinted a kérdezőt az érdekli,hogy te itt mindenkit lehúzol a hozzászólása miatt?Én személy szerint megalázónak éreztem/érzem.
17. laczika (válaszként erre: 9. - Serry)
2009. febr. 25. 11:40
Valóban nem fura, hiszen MAGYAR vagy. Ébresztő!!! Miért ne menjünk bele a származásba? Harmadszor is: nem cigányfolt, nem svábfolt. MONGOLFOLT!!!! Miért kell mindent meghazudtolni, ami MAGYAR? Kinek jó ez? A mongolfolt pont annyira köthető cigány származáshoz, mint amennyire Erdély ősi román terület: semennyire.
16. laczika (válaszként erre: 11. - Homern)
2009. febr. 25. 11:05
Még egyszer: a jelenség MAGYAR származáshoz köthető. Hogy félvéreknél gyakoribb lenne, az baromság. A leggyakoribb azoknál a gyerekeknél, ahol mindkét szülőben MAGYAR vér csörgedezik. Előfordul persze félvéreknél is, amennyiben van MAGYAR felmenő, de nem a félvérség a feltétele a dolognak. Térjetek már észre!
15. laczika (válaszként erre: 7. - Serry)
2009. febr. 25. 10:58

Ácsi! A jelenség neve: mongolfolt. Nem cigányfolt, nem svábfolt, nem kínaifolt, nem japánfolt, nem koreaifolt, és még sorolhatnám. Nem arról van szó tehát, hogy a jelenségnek mindenhez van köze, csak a magyarokhoz nem. Ellenkezőleg.


Mária Terézia idejében kitalálták a finnugor elméletet, azóta a világban sajnos általános nézetként terjedt el, hogy Mongólia környékéről származunk. Korábban ez a nézet nem létezett, mesterségesen lett kitalálva. Viszont azóta szokás mongol leszármazottaknak tekinteni minket a világban, innen a kifejezés. Kétségtelenül kimutatható a rokonság, ám tőlük származtatni minket olyan, mintha azt mondanánk: a nővérem az anyám, pusztán arra a megfigyelésre alapozva, hogy arcvonásai hasonlítanak az enyémekre.


Tény viszont, hogy a mongolfolt jelenség MAGYAR származásra utal, olyan gyermekeken figyelhető meg, akikben MAGYAR vér csörgedezik. Lehet ettől függetlenül benne cigány, sváb, szuahéli, bantu, kínai vér is, de a jelenség nem ehhez köthető, hanem a MAGYAR származáshoz.


Korábban is hallottam a jelenségről, ám 2 hetes kisfiamon igen nagy büszkeséggel tölt el. Feleségem és jómagam is MAGYAROK vagyunk. Nincs bennünk sem cigány, sem sváb, sem kínai vér, gyermekünkön mégis ott van a mongolfolt. Amikor a gyermekorvos meglátta, elmosolyogva közölte: MAGYAR gyerek!


Na, és most lehet kimoderálni ezt a végtelenül "rasszista" hozzászólást.

2009. febr. 3. 20:43
A wikipedia szerint a magyaroknal gyakori, 22.6 % magyar baba szuletik mongol folttal, es 3-5 eves koris , de legkesobb a pubertas korig eltunik.
2009. febr. 2. 20:38
Azzal én sem foglalkozom,hogy az őök milyen embertípusok voltak.Az a lényeg,nem fehérbőrű és érzékeny,hanem majd szép barna baba lesz:)
12. Serry (válaszként erre: 11. - Homern)
2009. febr. 2. 12:24

Nem nem sértettél meg, nem akartam,hogy úgy hangozzon:)))


Ahogy már írtam előbb is jobb ha a származás dologba nem megyünk bele, mert előfordulhat,hogy ezen megsértődik valaki:))


Tény,hogy szerintem igazából senki sem tudja megmondani miért alakul ki. S ahogy írtam is a vannak etnikai csoportok ahol gyakoribb és vannak ahol nem.

11. homern (válaszként erre: 9. - Serry)
2009. febr. 2. 10:41

Természetesen igazad van.Elnézést,nem gondoltam,hogy megsértelek azzal,hogy szerintem lehet a származás dologban valami.Nem arra céloztam hogy mindenkinek fekete/cigány felmenői vannak.

Csak a saját tapasztalatomat írtam le.Aki félvért ismerek,annak mindenkinek volt.Nem félvéreknél teljesen véletlenszerű és sokkal ritkább.Mégegyszer bocsánat.

2009. febr. 2. 10:39

Sziasztok!

Mindkét kisfiamnak van a fenekén,a nagyobbiknak eléggé halvány kb 3 cm-es,ő 3 éves. A kicsinek kb 8 cm-es kékes-lila színű,ő 2 hónapos.

Ja! És az én férjem cigány,modjuk teljesen fehérbőrű,és az ő szülei is fehér bőrűek.

De akkor biztosan van benne valami... :)

9. Serry (válaszként erre: 8. - Homern)
2009. febr. 2. 08:16

Ez azért nem állja meg a helyét mert pl nálunk a családban nincs egyik oldalon sem, a férjem ágán van unokatestvéri szinten sváb.


A félvér dolog talán annyiban igaz lehet, hogy abban az esetben talán gyakoribb.


Szóval mondom ne menjünk bele a származásba.

Egyénként meg szerintem öröklődhet is, hiszen anyukám elmondása szerint nekem is volt, s magyar vagyok, felvidéki az 1700-as évektől.

Mindkét kisfiamnak van. De mindenki úgy kezelte mintha valami csoda furcsa dolog lenne.

Nem az.

2009. febr. 1. 21:21

Szia!

pont most volt erről egy cikk az egyik újságban,ha jól emlékszem Gombos Edinával kapcsolatban.ő fehérbőrű,szőke,a férje viszont sötét bőrű(ha jól tudom kubai)a kicsi hátán szép kis mongolfolt lett.megkérdeztek egy szakértőt,aki azt mondta,hogy félvéreknél nagyon gyakori.saját tapasztalat: a keresztfiamnak a fenekén van egy iylen,az anyukája rendesen meg is ijedt..az orvos mondta,hogy azért van,mert ő(az anya)cigány,a keresztapám viszont elég fehérbőrű,tejfelszőke..szóval szintén félvér.

szóval lehet nem is hülyeség ez a cigány felmenő dolog :)

7. Serry (válaszként erre: 5. - Orsi26.)
2009. febr. 1. 19:18

Szia!

Leventém és Gergelyem is kreolos bőrű. Nyár végére isteni színűk van. Nagyon örülök neki, mert nem égnek le könnyen. Na persze azért napvédő krém kell.


A felmenőkbe inkább ne menjünk bele. De ha belegondolsz akár mindkettő logikus lehet, hiszen a cigányok és mi is Ázsiából jöttünk. és lehet van közünk a mongolokhoz. Ki tudja? :)))

6. édesmandula (válaszként erre: 5. - Orsi26.)
2009. febr. 1. 18:13
áhh, ez is olyan info, ahányféle-felől jön :DD
5. orsi26. (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2009. febr. 1. 18:09

hát ez elvileg nincs,bár az őskorig nem tudhatom(tudhatja senki)..

Legfeljebb nyáron csoki barna színe lesz Levinek:),merthogy a barna,sötétebb bőrü babáknál fordul elő

4. édesmandula (válaszként erre: 3. - Serry)
2009. febr. 1. 18:06
én meg azt hallottam, hogy akinél van roma felmenő, annál fordul elő :DD
2009. febr. 1. 18:04

Szia!

Nekem mindkét fiamnak van. A Nagy most 5 éves ,de azért ha nagyon megnézem akkor még látom. De kb 2 éves korra úgy elhalványulás,hogy idegen nem veszi észre.

Különben azt mondják,hogy annak van akinek szín magyar a felmenője, mer,hogy a honfoglalóknak állítólag volt. :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook