Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől reped meg a bejgli sütés közben? fórum

Mitől reped meg a bejgli sütés közben? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. dec. 15. 22:35

[link]


Beigli Recept:


- 5 Rúd Beigli

- AntalVali - Karácsonyi Beigli Egészséges Receptje

- Beigli

- Bejgli Receptek

Desszert.eu - Diós Bejgli

Diós Töltelék 2 Rúdhoz

Harmonet - Gesztenyés-szilvás bejgli

Harmonet - Kelt Beigli

Klub 18-40 - Beigli Receptek

Konyhamester - Diós Bejgli

Konyhamester - Mákos Bejgli

Konyhamester - Mákos Bejgli (gluténmentes)

Konyhatündér - 4 Rúd Beigli Készítése

Konyhaweb - Diós-Mákos Bejgli

Kreativan - Bejgli

Kreatívan - Bejgli Recept

Mákos Töltelék 2 Rúdhoz

Mindmegette - Beigli Recept

Mindmegette - Bejgli

Nutellás Bejgli

Recept Bazár - 4 Rúd Bejgli

Receptura - A karácsonyi beigli

2009. dec. 15. 21:56

Bejgli 1×1


Amire figyelni kell:


• Élesztős tészták készítésekor ügyelj arra, hogy az élesztőre öntött tej ne legyen túl forró, inkább csak langyos maradjon.

• A tésztát ne gyúrd túl, ne legyen kemény, mert akkor sütés közben kiszárad.

• A sütésre előkészített bejglit ne pihentesd tovább, csak addig, amíg megszárad rajta a tojás.

• Mielőtt a bejglit sütőbe tennéd, szúrd át több helyen egy villával, hogy a képződő gőz ne repessze majd szét.

• A gesztenyetöltelékhez a gesztenyemasszát lazítsd rummal, tejszínnel vagy puha margarinnal, és turbózd fel magozott meggyszemekkel vagy vörösborba áztatott aszalt szilvával.

• A diós vagy mákos töltelékhez ízlés szerint tehetsz még apróra vágott cukrozott narancshéjat, mazsolát vagy kandírozott gyömbért, őrölt kardamomot, esetleg őrölt szerecsendiót. Locsolhatsz bele egy kevés rózsa- vagy narancsvirágvizet.

• Tárolása: a bejgli hosszabb ideig eláll, ha fóliába csomagolod és a hűtőszekrénybe teszed.

2009. dec. 15. 21:52

Elköszönök,mert Mazsolámat ágyba kell parancsoljam!


Mindenkinek köszönöm a segítséget,és várom a bejgli recepteket.Ha már egyszer ennyi mindent tudok róla,csak megsütöm:)

Aztán lesz ami lesz!


jó éjt mindenkinek!

45. 6e144430cb (válaszként erre: 44. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:49

Lesd meg sütés közben:)

Vagy ajánld fel a segítségedet,hátha nem zavar el,és akkor megtudod a titkot:)

44. ca2ffaf6c3 (válaszként erre: 41. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:48

a hajtogatást nem hiszem, de azt láttam már párszor, hogy nyujtja a tésztát mint a állat

a nyúltódeszke úgy be van terítve tésztával, hogy oldalt lóg

de valahogy csakelkunyerálom

43. 6e144430cb (válaszként erre: 42. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:47

csöröge:)Jaj de szeretem:)

Gyerekkorom kedvence volt,Anya nem győzte sütni:)

Ezer éve nem ettem sajnos,pedig meg tudom csinálni.

42. ca2ffaf6c3 (válaszként erre: 39. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:46

az biztos, hogy nem vehetjük fel

bár a nagymamám a gyümölcslevesbe is beleteszi a piros paprikát:-)

de pont azon gondolkodom, hogy pl az én nagyim nem tud sütni, monsjuk sacher tortát, de tud csőrögét, sulyomtésztát, meg emberest

ésezek már akkora kincsek, ezt nem tudja akárki megcsinálni, vagy legalábbis nem ismerik sokan

41. 6e144430cb (válaszként erre: 40. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:45

Nyami:)


Nem lehet hogy tejjel locsolgatja sütés közben?

Attól lesz krémes.A tészta meg gyanítom fullra ki van dagasztva,vagy esetleg hajtogatja?

Van egy ismerősöm,ő kelesztés után többször hajtja a tésztát!

40. ca2ffaf6c3 (válaszként erre: 35. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:43

olyan mint a fahéjjas csiga

devalahigy a tésztája vékony nem folytós, és a fahéj valamitől olyan krémes menne

szal valamit még tesz bele, hogy ne legyen százar a fahéjjtól(lásd fahéjjas palacsintát sokan nem szeretik mert olyan száraz és nem olvad meg úgy mint a kakao)

és a tetején meg a cukor megolvad és aztán meg megszilárdul

39. 6e144430cb (válaszként erre: 38. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:43

Miért gondolják azt,hogy ha esetleg meg tudnánk sütni,akkor feléjük sem mennénk?

Mert szerintem ezt hiszik:)Nem?

Bár az ő tapasztalataikkal mi nem vehetjük fel a versenyt:(

38. ca2ffaf6c3 (válaszként erre: 35. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:41

hát kértem egyszer a beigli receptjét is de én is csak ferdítve kaptam meg

de az anyu ideadta az övét

37. 6e144430cb (válaszként erre: 36. - Pintyőke72)
2009. dec. 15. 21:40

köszi Neked is!

Megáll az eszem,micsoda praktikák vannak:)

2009. dec. 15. 21:39

A felvert tojássárgájával való kenés menete: először szépen végighúzod a kenőtollat hosszában a tészta tetején,(föl-le. föl-le utána keresztben ugyanez, ez a(z) egyik titka annak,hogy ne repedjen meg a teteje.

A szurkálás se maradjon el.

35. 6e144430cb (válaszként erre: 33. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:38

Az olyasmi mint a darázsfészek?

Amúgy durva a Nagyi válasza:)

Miért őrzi annyira a receptet?Bár sok idős félti a sütijei sikerét...nem adják meg hogyan készül.Nekem is van ilyen,egy kalács recept,de csak ferdítve hajlandó elmondani:(Persze az meg nem olyan:(

34. ebe747bfaf (válaszként erre: 33. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:38
Jézusom ez kemény!
2009. dec. 15. 21:36

bocsi, hogy offolok

de ismeri valaki véletlen az EMBERES nevő kelttésztás fahéjjas csiga formáájú valamit?

a nagyim annyira finomra csinálja, hogy majd be tojok tőle

de már hónapok óta könyörgöm a receptért, de azt mondja, hogy megkapom ha meghalt

32. 6e144430cb (válaszként erre: 30. - Ebe747bfaf)
2009. dec. 15. 21:35

Hány kiló a drága?:)

Sikerült felhízlalnod?:)

31. 6e144430cb (válaszként erre: 29. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:34

Pedig ma szerettem volna:(


Neem,ráér,nem kell máris:)

Nekem jó ha hétvégén küldöd is,mert hamarabb úgysem fogok hozzá.

És köszike:)

30. ebe747bfaf (válaszként erre: 25. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:34
na igen ezzel fogtam azuramat:-)
29. ca2ffaf6c3 (válaszként erre: 28. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:33

igen

csak kell egy kis idő amíg begépelem

oké?

gondolom ma még nem akarod megsütni?!:-)

de ma még bemásolom

28. 6e144430cb (válaszként erre: 26. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:32
Dobsz egy receptet?privátban is jó
2009. dec. 15. 21:31

Hát lányok,nagyon köszönöm mindenki segítségét,aranyosak vagytok!

Szépen csokorba szedem a lehetőségeket,és már küldöm is Julika néninek:)

2009. dec. 15. 21:31

én sosem kelesztem

csak pihentetem hidegen

25. 6e144430cb (válaszként erre: 23. - Ebe747bfaf)
2009. dec. 15. 21:30

Jáááj,de irigylem a családodat!:)

Anno én is vagy szakács vagy cukrász akartam lenni.Aztán majdnem ilyen szakmám lett:)

24. 6e144430cb (válaszként erre: 16. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 21:29

Látom van egy pár lehetőség:)

Neki vajon miért repedhet?

Innen 20km-re sajnos nem tudom,de vázolom neki a lehetőségeket:)

23. ebe747bfaf (válaszként erre: 19. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:27
igen!!!
22. 6e144430cb (válaszként erre: 11. - Pingvin90)
2009. dec. 15. 21:27

Szerintem tapasztalatnak lennie kellene az illetőnek,majd 70 éves,és szinte napi szinten süt.Nem is értem,hogy kérdezhet tőlem ilyet??

Ééééén,aki nem tud még egy vacak bejgli receptet sem:)

De azért legyezgette a hiúságomat:)

21. ebe747bfaf (válaszként erre: 17. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:27
nem, ezt omlós élesztős tésztának hívják.
2009. dec. 15. 21:26
életem legjobb bejgliiét a barátnőm anyósa csinálja majd megkérdezem azt a receptet!
19. 6e144430cb (válaszként erre: 13. - Ebe747bfaf)
2009. dec. 15. 21:25
Cukrász vagy?????:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook