Mitől reped meg a bejgli sütés közben? (tudásbázis kérdés)
A 4.-ik hsz is azt írja,keleszteni....
és én is úgy tudtam,hogy annak kelt tésztája van:(
Akkor nem?
lehet azért mert:
túl lágy a tészta
túl sok a töltelék benne
túl sok a cukor benne
nem szúrkálod meg
melegen tetted bele a tölteléket
és társai
van aki azt mondja, hogy sütés előtt be kell tenni a hűtőbe
már azt is próbáltam, de nem vált be
nekem eddig az jött be, hogy nem tömöm tele töltelékkel
Nem én sütöm:-))))
De még a végén kedvet kapok hozzá,ennyi jó tanács után:)
Mostmár csak valami jó receptet írjatok:)
De annak kelt tésztája van,és az levegős,könnyű.Akkor hogy lehet egyforma keménységű a kettő?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek:)
Az az igazság,hogy azt a bizonyos bejglit nem én sütöm,hanem egy ismerősöm anyukája:(
De mivel én tök sötét vagyok hozzá,így nem tudtam segíteni neki:(
bocs a nagy betűért!
:)
sZIASZTOK!
a LÉNYEG, HOGY RENDESEN MEG KELL KELESZTENI A TÉSZTÁT. fONTOS, HOGY KELESZTÉS ELŐTT ÉS UTÁN IS LE KELL KENNI TOJÁS SÁRGÁJÁVAL.
ez jó kérdés,én vén vagyok,de annyi féle képen csináltam próbáltam már!!!!
én rá jöttem,a sütő miatt!
rég sütőmben nem repedt meg!!!
és annak az aljára cserép volt be rakva ebben nincs!!!
lehet be kéne szerezni 2 lapos cserepet
Szia!
Egyforma keménységűnek kell lennie a tésztának és a tölteléknek!és sárgájával hideg helyen fehérjével meleg helyen kell teljesen megszárítani és ha teljesen megszáradt akkor sütni!
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben?
- A bejgli vagy a pozsonyi kifli sütése egyszerűbb?
- Hát hálistennek nem repedt szét a bejgli. Mondjuk nem is sütöttem.
- Az én bejglim mindig reped, most is ez volt. Sógórnő...
- Mitől lesz a házi sütésű kenyér fényes, repedezett és ropogós külsejű?
- Megnéztem vagy 20 fotót a repedt bejglikről a közösségi...