Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől reped meg a bejgli sütés közben? fórum

Mitől reped meg a bejgli sütés közben? (tudásbázis kérdés)


1 2
18. Molyka
2009. dec. 15. 21:25
Egyik pék ismerősöm azt mondta, és bejött, hogy pár órára hűtőszekrénybe kell tenni miután lekentük tojással. Lehet ki a fagyba is, lényeg, hogy néhány órát hidegben legyen. Azóta nem igen törik ki. Ja, természetesen meg kell szurkálni a tetejét.
17. 6e144430cb (válaszként erre: 14. - Ebe747bfaf)
2009. dec. 15. 21:25

A 4.-ik hsz is azt írja,keleszteni....

és én is úgy tudtam,hogy annak kelt tésztája van:(

Akkor nem?

2009. dec. 15. 21:24

lehet azért mert:

túl lágy a tészta

túl sok a töltelék benne

túl sok a cukor benne

nem szúrkálod meg

melegen tetted bele a tölteléket

és társai

van aki azt mondja, hogy sütés előtt be kell tenni a hűtőbe

már azt is próbáltam, de nem vált be

nekem eddig az jött be, hogy nem tömöm tele töltelékkel

15. 6e144430cb (válaszként erre: 4. - D4a2436008)
2009. dec. 15. 21:24

Nem én sütöm:-))))

De még a végén kedvet kapok hozzá,ennyi jó tanács után:)

Mostmár csak valami jó receptet írjatok:)

14. ebe747bfaf (válaszként erre: 10. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:24
ha kelt tészta akkor kalács az más!
2009. dec. 15. 21:23
mi anno annyi bejglit sütöttünk már a t@köm is tele volt vele!de most hiányzik a cukrászkodás:-(
12. 6e144430cb (válaszként erre: 3. - Memeske)
2009. dec. 15. 21:23
Amúgy hány fokon kell sütni?
2009. dec. 15. 21:22
Ne csüggedj, még a pékeknek is sok sok selejt megy belőle, mert nem mindig sikerül a pékségekben sem! :) Tapasztalat! :)
10. 6e144430cb (válaszként erre: 2. - Ebe747bfaf)
2009. dec. 15. 21:22

De annak kelt tésztája van,és az levegős,könnyű.Akkor hogy lehet egyforma keménységű a kettő?

Bocsi ha hülyeséget kérdezek:)

9. ebe747bfaf (válaszként erre: 8. - 6e144430cb)
2009. dec. 15. 21:21
ez jó volt:-)))
2009. dec. 15. 21:20

Az az igazság,hogy azt a bizonyos bejglit nem én sütöm,hanem egy ismerősöm anyukája:(

De mivel én tök sötét vagyok hozzá,így nem tudtam segíteni neki:(

2009. dec. 15. 21:19

bocs a nagy betűért!

:)

2009. dec. 15. 21:19
Szerintem a szoros felcsavaras miatt.
2009. dec. 15. 21:19

sZIASZTOK!

a LÉNYEG, HOGY RENDESEN MEG KELL KELESZTENI A TÉSZTÁT. fONTOS, HOGY KELESZTÉS ELŐTT ÉS UTÁN IS LE KELL KENNI TOJÁS SÁRGÁJÁVAL.

2009. dec. 15. 21:18
megszurkaltad mielott,betetted sutni?Ha nem akkor attol is,vagy sok a toltelek,vagy nagyon edes a toltelek,a sok cukortol.En is,ma akartam sutni,de nagyon keseru a mak,amit a fagyasztobol kivettem,igy kakaoscsiga lett,a tesztabol.Ne aggodj,majd sikerul,nekem is megszokott repedni,de elfogy.
2009. dec. 15. 21:18

ez jó kérdés,én vén vagyok,de annyi féle képen csináltam próbáltam már!!!!

én rá jöttem,a sütő miatt!

rég sütőmben nem repedt meg!!!

és annak az aljára cserép volt be rakva ebben nincs!!!

lehet be kéne szerezni 2 lapos cserepet

2009. dec. 15. 21:18

Szia!


Egyforma keménységűnek kell lennie a tésztának és a tölteléknek!és sárgájával hideg helyen fehérjével meleg helyen kell teljesen megszárítani és ha teljesen megszáradt akkor sütni!

2009. dec. 15. 21:15
Mitől reped meg a bejgli sütés közben?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook