Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mitől lehet az, hogy kisfiam nem tud napközben elaludni? Hiába fáradt, egyszerűen nem alszik el (folyt. köv.) fórum

Mitől lehet az, hogy kisfiam nem tud napközben elaludni? Hiába fáradt, egyszerűen nem alszik el (folyt. köv.) (tudásbázis kérdés)


30. syria (válaszként erre: 20. - Kolibri)
2011. ápr. 23. 09:23

Lehet, hogy ő is úgy van, mint én sokszor: annyira fáradt, hogy a fáradtságtól nem tud elaludni. Ez elég pokoli.

A megoldást sajnos nem tudom kicsi esetében.

2011. ápr. 23. 08:41
Az én kislányom 3 éves kora után nem igényelte az alvást. Előtte, mivel volt rendszer automatikusan ment aludni ebéd után. Bárhol voltunk is ő elaludt. De egyszer csak nem akart, én is erőltettem egy darabig(általában én elaludtam ő nem, de rájöttem neki így jó. Eleinte tényleg felpörgött estére, de egy-két hét alatt beállt és 2-3 naponta ő akar menni aludni délután. Amikor oviban alszik, akkor viszont este 1/2 10-10 óra mire elalszik. Szóval szerintem ne erőltesd csak minden nap ajánld fel neki a lehetőséget, hogy aludni szeretne és akkor délután frissebben tud játszani vagy nem.
28. szakalyadri (válaszként erre: 26. - Tullzi)
2011. ápr. 23. 08:17
Fontos erőltetni,hidd el.
2011. ápr. 23. 07:09
a fiam most állt be pár hete a délutáni pihenőre az oviban, egyébként ő sem alszik napközben de ott pihen legalább. este próbáld meg a mézes tejet az jó nyugtató langyosan
26. Tullzi
2011. ápr. 23. 07:07
Kedves Kolibri! Én azt mondom, ne erőltesd az alvást, ha fáradt úgyis el alszik. A lányom most már 5 éves, de 2 éves kora óta nem alszik délután, kivétel ha beteg, vagy ha légnyomás változás van. Ő is azt csinálta,ha lefeküdtem mellé, hogy alszunk akkor játszott, ha mesét kezdtem olvasni akkor Ö is mesélt. Így feladtam. A fiam az oviban mindig alszik, Ö 3 éves, de itthon csak akkor amikor álmos, de saját maga elvonul aludni. Az esti felpörgés nálunk is meg van, az a nap levezetése, de mivel a súlyuk egyre több, így kénytelenek vagyunk most már rájuk szólni, hogy nem megy. Esti lefekvés 8 és fél 9 között történik, de kb. negyedóra és alszanak. Bízom benne, hogy tudtam egy kicsit segíteni neked, és lesz olyan, hogy nem az ágyban fog aludni, hanem a lakás területén bárhol mert elfáradt. Én ezt már megértem.
2011. ápr. 23. 07:05
Lehet,nem igényli az alvást úgy ,mint a többi gyerek.Emlékszem,épp ezért utáltam oviba járni,mert aludni kellett.Nem aludtam soha egy percet sem.Szörnyem szenvedtem,unatkoztam,hülyén éreztem magamat.És bosszantottam az ovó néniket,ettől még rosszabbul éreztem ott magamat.
2011. ápr. 23. 06:53
Kisfiam 3 éves múlt. 3 hete jár családi napközibe. Délre hazahozom. Ahogy betöltötte a 3at, alig-alig tudtam délbe letenni aludni. Ragaszkodtam hozzá, hogy pihenjen. Volt olyan hogy másfél órát kínlódtunk. Aztán békén hagytam, és 2-3 naponta aludt egyet délben. Mióta közösségbe jár ismét úgy elfárad, hogy igényli az alvást délben. De most egy kicsit elnyúlik az esti lefekvés. 8 helyett 9-fél 10.
2011. ápr. 23. 06:20

Szerintem is kell a déli alvás. Nem lehet, hogy egyféle büntetésként éli meg a lefektetést? Anya kizár az életéből pl. Szabika 2 éves, arra a kérdésre, hogy megyünk aludni, mindig azt válaszolja, hogy: neeem.

De azért lefekszik. Délben nálunk csak egy szivacson alszik. Észrevettük, hogy ezen biztonságban van: nem esik le, bármikor felkelhet, s mehet az ajtóhoz...Mindig besötétítünk, s mesélek neki, de csak olyat, hogy a cica nyávog, a kutya ugat, az egér cincog...felsorolom, de nagyon halkan az összes állatot, amit ismer. Aztán : alszik a cica, az asztal, a busz, a mozdony...itt is lassan,halkan, s szinte látszik, hogy ezek képei megjelennek a fejében.

Aztán esetleg egy altató: Aludj Szabi aludjál, nyuszika is alszik...S akkor elvágom a "mesét": na, most már én is alszok! Közben vagy a talpát, vagy a haját birizgálom. S akkor kiflibe gömbölyödik, s elalszik. Ez a szertartás kb 10 percig tart. 1-kor fekszünk le és 1/2 4-ig szokott aludni.Persze vannak napok, amikor valami miatt nehezebben, valamikor meg percek alatt elalszik.De arra is szoktam ügyelni, ha tehetem, hogy ha ébredezik, ott vagyok mellette, így talán azt hiszi, hogy végig aludtam én is:))

2011. ápr. 23. 00:35

Ekkora gyerekeknél fontos a napközbeni alvás,ha nem megy akkor is kell pihenni.Nem véletlenül van ez így az ovikban.

Eddig nálam az vált be hogy ebéd után azonnal mosakodás és fekvés.Két éves a lányom.Viszont mióta beköszöntött a meleg mi is kínlódunk,teljesen fel van pörögve pedig szinte egész nap levegőn van.Ő is hulla fáradt estére hiába fektetem le,a csendespihenő kevés.

Sajnos a családunkban 4éves gyereknél előfordult epilepsziás roham,mert az anyuka az esti nyugalom érdekében nem altatta.Meg is kapta érte a magáét a kórházban.

Én sem tudom mihez kezdjek sokszor.

2011. ápr. 23. 00:12

Szerintem nem kell erőltetni. Ha nem akar - és nem is fáradt -, úgy sem fog aludni. Ezt el kell fogadni.

(Szerencsére nekem nincs ilyen problémám a gyerkőceimmel. Mindhárom jó alvó volt kiskorában és most is. 6 éves, 5 éves és 2 éves - de mindegyik alszik délután is két órát, a kicsi van, hogy hármat. A férjem szokta mondani, hogy ébresszem már fel, mert akkor nem lesz éjszakánk... és így is van, olyankor 10-11 között alszik el.)

2011. ápr. 22. 23:07
Én sem azt mondom, hogy de nagy baja lehet, csak egyszerűen sajnálom, mint Szmirma, mert látszik, hogy ez így nem jó neki.
2011. ápr. 22. 23:02
gyermekem 3 éves múlt, kétéves kora óta nem akr sőt nem is szokott, csak igen ritkán aludni nappal:-(
2011. ápr. 22. 22:35
Az én kisfiam is borzasztó nehezen alszik el déután min. 1 órás feladat, de ha nem alszik el akkor pedig egész délután tiszta nyűg látszik rajta,hogy nagyon fáradt, mivel reggelente meg hatkor kel fel, pedig nem költi fel senki.Az óvőnők meg azt mondák, hogy ott pikk-pakk elaszik, legalábbis eddig így volt, mert most az utóbbi két hétben többször előfordult az oviban is,hogy egyszerűen nem aludt el.Ő is 4 éves egyébként. De nem hiszem , hogy nagy baj lenne, egyszerűen csak nagyon nehezen tud eleludni napközben, de ha persze sikerül minimum 2 órát alszik.Sajnálom mikor nem alszik és látom rajta milyen fáradt, de egyszerűen nem tudok mit tenni ha nem alszik el.
17. homern (válaszként erre: 9. - Kolibri)
2011. ápr. 22. 22:35
De valahogy mégsem jut odáig a fáradtsága,hogy el is aludjon :S Nem tudom mitől lehet.Én pl semmi cukrosat nem ettem,tuti nem ilyenek miatt volt.Anyu meg ezekszerint nem találta akkora problémának,hogy pontosan utánajárjon :)
16. Kolibri (válaszként erre: 11. - Ujlany)
2011. ápr. 22. 22:34
Nem, és ráadásul vizet szeret inni, nem is cukros üdítőket.
15. Kolibri (válaszként erre: 13. - Moncsika80)
2011. ápr. 22. 22:32

Nálunk is van ilyen fajta csendes pihenő, de ettől nem lesz sajnos kipihantebb. Ugyanúgy pörög délután-este.

Amikor pedig lefekszik, ahogy irtam, szinte vibrál.

14. Kolibri (válaszként erre: 10. - T_marcsi)
2011. ápr. 22. 22:31
Itt sajnos nincsenek homeos bogyók. (Kuvaitban dolgozom) Csak amiből feltankolunk otthon, az van itt.
2011. ápr. 22. 22:29
Ja, ha kimarad az összebújás, akkor ő is eléggé kezelhetetlen a nap további részében...
2011. ápr. 22. 22:28

Szia!

Szerintem se idegeskedj ezen! Persze tudom, h könnyű mondani. A sógorom (Férjem bátyja) 2 éves kora óta nem aludt du. Az oviban sem, SOHA! (Anyósom mesélte) Az én Nagyfiam aug-ban lesz 4 éves, de mióta leszoktattuk a cumiról (febr óta), ő sem alszik du. Ha nagy nehezen (kb. 40perc alatt) sikerül őt elaltatnom, akkor meg este pörög 11-ig!! Így mi azt csináljuk, h a kistesót leteszem 1-kor aludni (szerencsére ő magától elalszik), Bencémmel pedig lefekszünk mesét olvasni, utána pedig mesefilmet nézünk. Kb. 2 órát. Ez a mi "csendes pihenőnk". Este 8-kor pedig kb. 2 perc alatt elalszik :o)

11. ujlany (válaszként erre: 2. - Kolibri)
2011. ápr. 22. 22:27

szia!

nem lehet, hogy sok cukros dolgot eszik? A cukor/csoki stb. hyperaktivva teheti a gyerekeket.

2011. ápr. 22. 22:25
Próbáltál már homeopátiás bogyót adni neki? Nekem bevált (jó, kicsit idősebb vagyok, de Nekem is nehezen megy az alvás és túlpörög az agyam)
9. Kolibri (válaszként erre: 8. - Homern)
2011. ápr. 22. 22:25
Tudom, hogy van ilyen, de mivel látszik az esti vagy délutáni viselkedésén, hogy hiányzik neki a pihenés, ezért nem értem, miert nem tud elaludni.
8. homern (válaszként erre: 1. - Kolibri)
2011. ápr. 22. 22:23

A fiam még csak 15 hónapos,úgyhogy inkább magamról írnék tapasztalatot :)

Soha egy percet sem aludtam az óvodában.3 éves korom óta nem alszom napközben,és ez máig megmaradt.Egyszerűen nem tudok napközben elaludni,mert ébredéskor rosszabbul vagyok mint amikor lefeküdtem.Szerintem ez is alkati dolog,nem hiszem,hogy komoly probléma miatt lenne így a kicsidnél.

Nem volt kellemes oviban 3 órát feküdni nyitott szemmel mozdulatlanul,de túl lehet élni :)

7. Kata 1977 (válaszként erre: 6. - Kolibri)
2011. ápr. 22. 22:20
Hidd el,megértelek!:-((
6. Kolibri (válaszként erre: 5. - Kata 1977)
2011. ápr. 22. 22:18
Nálunk amíg kicsi volt, sem aludt túl sokat, de most, amikor délutánra tiszta kerge és egyszerűen nem tud leállni, ez valami iszonyat. Ilyenkor már játszani sem tud, csak idétlenkedni.
5. Kata 1977 (válaszként erre: 1. - Kolibri)
2011. ápr. 22. 22:13

Szia!

Ugyan nekem a kicsi csak 8 hónapos de ő is ilyen.

Nappal már sokat mászik,kapaszkodva járkál és nagyon kifárassza magát,látszik rajta.

Mégis max 2xfél órát alszik és éjjel is elég későn alszik el 1x fenn van enni és 7-kor már kukorékol.

Már azon gondolkoztam valami alvásszakértőhöz kéne vinni,mert ez nem normális,főleg az ő korában!

4. Kolibri (válaszként erre: 3. - M_Marcsa)
2011. ápr. 22. 21:59

Minden nap levegőzik, este 8-9 között megy aludni.

Van rendszer az életében, ráadásul van egy kisöccse, aki miatt főleg a délutáni alvás naponta ugyanakkor történik. Ilyenkor a tesóka alszik, ő meg ha lefektetem, ébren fekszik. Ha úgy csinálok, mintha ledőlnék velük én is, szépen "ügyesen" halkan elkezd játszani, véletlenül sem szeretné zavarni a kistesóját, de el nem alszik.

2011. ápr. 22. 21:54

MIkor fekszik este le? Van rendszer-gondolom van-az életében?

Levegőzik naponta?

2011. ápr. 22. 21:52
Júniusban lesz 4 éves. Estére pedig úgy fel van pörögve, hogy időnként úgy érzem, hogy mindjárt agybajt kapok tőle, szinte nem tud leülni. Aztan amikor ágyba kerül, akkor is szinte vibrál. Amúgy teljesen egészséges gyermek.
2011. ápr. 22. 21:50
Mitől lehet az, hogy kisfiam nem tud napközben elaludni? Hiába fáradt, egyszerűen nem alszik el (folyt. köv.)

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook