Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit vihet el a végrehajtó? fórum

Mit vihet el a végrehajtó? (tudásbázis kérdés)


1 2
36. andi19750521 (válaszként erre: 35. - Andi19750521)
dec. 7. 19:39
Azt még elfelejtettem, ha saját névre szóló folyószámlád van, arra inkaszó kerül és bárhonnan utalás érkezik, rögtön vonják a pénzt.
dec. 7. 19:36
Ha van folyószámlád és arra kapsz pénzt annak a 30, maxium 50%-át vonhatják. Ebben az esetben nem érdekli Őket, hogy ez gyermekgondozási vagy családi pótlék. Ha postán kapod, akkor talán nem vonhatnak ezekből. A behajtót meg lehet keresni és kérhetsz részlet fizetést. Csak saját tulajdonod foglalhatják le. Tehát ha nincs neveden ingatlan, vagy autó, semmit nem foglalhatnak!
34. simple (válaszként erre: 19. - Mimy63)
dec. 6. 15:02

Elképesztő butaságot írtál! Csak azért, mert valaki be van jelentve valahova, még nem vihetnek el onnan semmit. Csak azt, ami az illető tulajdona, és akkor is az alap élethez szükséges dolgokhoz nem nyúlhatnak. Például nem vihetik el a hűtőt, vagy a mosógépet, ágyat. De egyéb dolgokat például tv-t igen.

Amikor én vettem a lakásomat, az előző lakó, egy szélhámosnő elfeljetett onnan kijelentkezni, éjjel nappal jöttek a rendőrök meg a végrehajtók, különböző behajtócégek. Elmondtam, hogy mi a helyzet és már mentek is el. Jól is néznénk ki, ha az én holmimat elvitték volna, csak mert ő még be volt oda jelentve. Ezt te sem gondolod komolyan... (ez már nem ide tartozik, de végül kényszerkijelentést csináltam)

33. vivo44 (válaszként erre: 30. - Mimy63)
dec. 6. 11:38

A jogaszabálytól függetlenül sehogyan sem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a tiéd vagy sem s ugyanez igaz vissza is. Igazolja bárki is hitelt érdemlően, hogy az enyém, miénk mondjuk a lakásban a hűtő, tv, stb.

Nálunk voltak nem is olyan régen, leültek megkérdezték a nagyobb értékekre kié. Mindent én vettem, így páromnak írtak egy jegyzőkönyvet és mondták, hogy 1 év múlva jönnek, ha addig nem lesz rendezve.

Erről ennyit.

Felesleges félelmet kelteni, ahol nincsen ok rá.

32. vivo44 (válaszként erre: 28. - Mimy63)
dec. 6. 11:34

S egy jó páran jobban tudjuk, mint az látszik.....Bár már egy ügyvéd is megerősítette, de írjad csak, ha félelmet akarsz kelteni a kérdezőben....

A jogaszabályt felülírja az életszerűség! Ilyen egyszerűen nincsen, hogy bármit is igazolnom kell számlával, hogy az enyém, vagy nem az enyém.

Kérdeztem, persze választ nem kaptam! (Online vásárláson kívül ki a csuda vesz névre szóló számlára bármit is?)

De van személyes tapasztalat nekem is a zöld ruhásokkal, fekete kabátosokkal:-)

dec. 6. 08:53
Mindent
30. mimy63 (válaszként erre: 25. - Vivo44)
dec. 6. 08:25
Olvasd el a jogszabályt. Aztán áruld el nekem, hogy szerinted hogy lehet hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valami az enyém vagy sem? Ennyit a butaságról.
29. mimy63 (válaszként erre: 27. - Andi6020)
dec. 6. 08:19

Sajnos nem csak ijesztgetés volt. Itt az ide vonatkozó szabály: Alapvetően csupán az adós tulajdonában lévő ingóságokat lehet lefoglalni, ezeket viszont az ideiglenes és az állandó lakcímről is elvihetik. Ehhez viszont egyértelműnek kell lennie, hogy az ingóság az adós tulajdona, így nem lehet lefoglalni azt, ha egyértelmű, hogy az adott tárgy nem az adósé.


Ha a lefoglalt ingóság nem az adós tulajdona, akkor ezt az érintett személynek kell a foglalásnál a végrehajtónak igazolnia. Ha a foglalásnál az érintett személy nincs jelen és az adós sem tudja igazolni, hogy a lefoglalt ingóság nem az ő tulajdona, akkor az érintett személy igénypert indíthat a végrehajtást kérővel szemben

- tette hozzá az MBVK. Emiatt, ha a végrehajtó érkezésekor nem vagyunk jelen, vagy nem tudjuk bebizonyítani, hogy az adott tárgy a mi tulajdonunk és nem az adósé, akkor ezt a beható elviheti. Ugyan lehetőségünk van ennek visszaszerzésére (igénypert indíthatunk), azonban ez egy bonyolultabb procedúra.

28. mimy63 (válaszként erre: 25. - Vivo44)
dec. 6. 08:16
Te biztosan jobban tudod, mint maga a végrehajtó.
27. andi6020 (válaszként erre: 19. - Mimy63)
dec. 6. 07:57
Téged max be akartak fosatni, és sikerült is.
dec. 6. 07:39
Honnan tudjuk, hogy a szolgáltatónak nincs saját követeléskezelő szervezete és a követelést engedményezte?
25. vivo44 (válaszként erre: 19. - Mimy63)
dec. 6. 04:12

Épületes nagy butaság amit írsz!

Ha egy berendezett albérletbe lakik valaki bejelentve oda és tartozása van, akkor ha a főbérlő nem névre szóló számlákra vett mindent, akkor kipakolják az albérletet?

Ki vásárol ma névre szóló számlával nem interneten? Az akinek van hozzá cégbejegyzése és cégjegyzékszáma, de akkor pedig már nem ingóságot foglalnak, hanem céget.

Szóval ilyenekkel felesleges riogatni, mert ilyen nincsen.

24. vivo44 (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 04:02

Persze, hogy nem vihetnek semmit!

Még azt sem, ami egyébként a tiéd, mert nem vagy köteles igazolni semmivel, hogy a tv a tiéd, hiszen senki sem kér névre szóló számlát egy tv-ről, vagy vasalóról, bútorról pedig végképpen nem.

Nem kell megijedni, mert ha azt mondod, hogy minden nagyobb dolog a mamáé, akkor írnak majd egy jegyzőkönyvet és egy év múlva ismét megkeresnek, hátha gyarapodott a 0-ról a vagyonod, amiből foglalhatnak. Persze akkor sem lesz több, mint ma hivatalosan.

Ettől függetlenül próbáld meg rendezni a tartozást, mert lesz lehetőséged részletfizetésre is.

Sok sikert!

dec. 5. 23:58
De beszéltem ma délután egy ügyvéddel aki azt mondta hogy ezek alapján nem vihetnek el semmit. Jövőhéten bemegyek személyesen a végrehajtó irodába.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Mimy63)
dec. 5. 22:55
Figyelmeztettek és másik időpontban újra kimentek?
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Vica973)
dec. 5. 22:16
Önálló bírósági végrehajtótól kaptam tegnap levelet.
20. vica973 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 22:02
A tartozásod követeléskezelőnél vagy már végrehajtónál van? Mert ez nagyon nem mindegy. Első körben a tartozást a szolgáltatók követeléskezelőnek szokták piti összegért eladni. Akkor még van esélyed egyezkedni.
19. mimy63 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 20:24

Én leszek a rossz hír hozója, de ha állandóra vagy bejelentkezve, akkor mindent vihetnek, amit nem tudnak a mamáék számlával igazolni, hogy ők vették és nem te. Sajnos személyes tapasztalat, egyszer nálunk is megjelentek foglalni. Egy rokon volt bejelentve hozzánk, de soha egy napot nem lakott itt, egy gatyája sem volt itt. Ennek ellenére figyelmeztettek minket, hogy gyorsan intézkedjünk a kijelentkezés ügyében, ugyanis ha nincs névre szóló számlánk róla, akkor bármit lefoglalhatnak.

Gyorsan próbálj egyezkedni a foglalás előtt!!! Sok sikert!

18. vivo44 (válaszként erre: 16. - Amaunet)
dec. 5. 20:14

Bocsi, de ő a szolgáltatóhoz szeretne bemenni érdeklődni, hogyan tudja rendezni. Ezért írtam, hogy ott már sehogyan sem, mert egy 300ezres tartozás már nem tegnaptól lett eladva (átadva) behajtásra....

"Fórumnyitó (anonim)

ma 11:18

Ilyenkor még lehet a szolgáltatóval is megegyezni?

Írtam nekik azért és személyesen is bemegyek majd holnap hozzájuk."

17. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 17:01
Amint lesz munkád, Hívd fel a végrehajtót és kérj részletfizetési lehetőséget. Bele fognak menni. De tényleg fizesd, vezesd magadnak is, hol tartasz. Küldenek egy rakás kitöltetlen csekket, azt majd neked kell kitölteni és feladni nekik. Nekem is volt nemrég, én is kértem részletfizetést. Megadták. Minden hónapban pontosan fizettem. Azóta tiszta vagyok. :) Papírokat MINDET tedd el! Sok sikert a rendezéshez. :)
16. Amaunet (válaszként erre: 15. - Vivo44)
dec. 5. 13:09

Ne keserítsd már el!:)

Igen, a legjobb, ha megkeresi a behajtási csoportot, mert a végrehajtóval nem tud majd tárgyalni egy részletfizetésről.

A behajtási csoport (ahonnan a fizetési felszólításokat kapta) majd intézkedik a vh. felfüggesztéséről.

De a megindított vh. eljárás költségeit így is fel fogják számolni.

15. vivo44
dec. 5. 12:23
Sokra nem mész vele, mert már a szolgáltatónál nincsen csak virtuális tartozás. A szolgáltatónál akkor törlődik a tartozás, ha a behajtócégnél rendezve lesz minden tartozás a költségekkel együtt. De legalább lesz egy felesleges utad. Bár a telekom-ot a 1414-es számon fel is lehet hívni ingyenesen, ahol lehet kérni a behajtási csoportot, ahol készséggel válaszolnak mindenre. Jó utat:-)
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Edithte)
dec. 5. 12:12
Írtam nekik azért és személyesen is bemegyek majd holnap hozzájuk. 🙂
13. Edithte (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 12:09
Megpróbálnám.
dec. 5. 12:01
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek! 🙂
dec. 5. 11:40
így semmit...
10. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 11:39
Semmit
9. vivo44 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 11:33

Ez olyan 6 éves tartozás lehet.

A szolgáltatóval már nem lehet egyezkedni, mivel a szolgáltató eladta egy behajtó cégnek a tartozásodat.

Semmit nem vihetnek más ingatlanából, hiába ott élsz. Viszont ahogy munkába állsz, azonnak a fizetésed fele ugrik, míg le nem lesz rendezve, igaz addigra lesz vagy 800ezer a tartozás összesen. (most ha kimegy a végrehajtó a mamádhoz, az is min 5000, max. 50000 eljárási költség plusz.

8. Amaunet (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 11:26

Elvileg a szüleid ingóságán nem hajthatnak végre, hacsak nem kezesek a telefonvásárlásban.


Miért nem mentél és egyezkedtél a szolgáltatóval az első felszólítást követően?


A többi kérdésemet már fel se teszem...

dec. 5. 11:18
Ilyenkor még lehet a szolgáltatóval is megegyezni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook