Mit tennétek, ha kiderülne a párotokról, hogy titokban iszik? Kedves, normális, semmi rosszat nem tudok rá mondani (beszélgetés)
Gyalog. Ha vezet ,nem iszik. Akkor "nincs kedve".
Elé állsz és ezt mondod: - Ne haragudj, de nem tudok elmenni amellett, hogy gyakran érzek rajtad alkoholszagot. Jól érzem?
Ha beismeri, akkor előhoznám a gyógyszert, hogy amellett nem javasolt és megkérdezném, miben tudok segíteni, hogy kilábaljon belőle.
Nem kell sok nagy ok az ivásra az embereknek, elég valami, ami elől menekülni szeretne, szorongás, kisebb gond, bármi lehet.
Otthon vagy boltba jövet- menet. Ő boltba járósabb, mint én. Minden apróságért megy. Nyomok nincsenek ,maximum egy pohár.
Tegnap lettem biztos benne ,hogy iszik. Többet ivott,mint kevés és láttam rajta. Kedves volt, de biztos vagyok mát benne,hogy ittas. Nem is akart közel jönni sem.
Nem tudom hogy állj neki, mert te ismered milyen.
Aztán ha tagadni fog , ott még komplikáltabb lesz a dolog.
Otthon iszik?
Én ezt sosem fogom megérteni. Emberek hogy nem tudnak egymással kommunikálni. Itt írogatsz ismeretlenekkel, de a pároddal nem tudsz?
Azt gondoltad képzelődsz, most miből tudod, hogy tényleg iszik?
Nincs az a fáradtság, ami helyett még csak egy "képzelt" piaszagú ember mellé beüljek. Egyébként nem fogsz neki szólni szerintem sehogy, egyéb esetben már rég megtetted volna az első gyanú esetén. De te még a sokadik már rég nem gyanú után is csak várod a "nem tudom mit"...
Alapból parfümözik.
Hogy álljak neki a beszédnek? Az nem megy.
Vannak parfümök, aminek fura szaga van.
Nem akartam egyből vádolni, nehogy én legyek az, aki rosszat gondol másokról. Gondoltam, képzelődök biztosan.
Érezhetted a parfümöt,,ha kicsit beszórta magát, leplezendő amit kell.
Beszélj vele egyesen,,normálisan,,csak lesz valami válasza.
Pia szagú parfüm?
Na, mindegy is.
"Nagyon régen voltunk együtt, más okból lett vége"
Most akkor a párod, vagy nem?
Utólag rakom össze a dolgokat, hogy amikor azt mondta, nincs kedve vezetni ,akkor ivott valamit.
Akkor azt gondoltam, hogy képzelem és csak parfüm szag.
Ez akkor sem ok arra, hogy hagyd, hogy ittasan vezessen, sőt, még be is ülsz mellé. Szerinted ez normális?
Nem en akartam menni valahova, főleg vezetni nem akartam kialvatlanul. Nem tudok figyelni úgy semmire és csak feszült vagyok.
Először nem hittem az orromnak, hogy piaszag. Próbáltam parfumre, ételre fogni,hogy biztos azt érzem. Ezért halogattam, hogy szólok neki.
Kvázi rákényszerítetted arra, hogy piásan vezessen. Gratulálok.
Nem értem miért kell sumákolni. Állj elé, és mondd meg neki, hogy tudsz róla, hogy iszik.
Nagyon régen rákérdeztem, azt mondta semmit se iszik.
Volt ,hogy reggel mondta ,hogy vezessek, mert nincs kedve. Éreztem a szagot ,biztos az volt az oka. Mondtam,nem fogok vezetni, túl fáradt vagyok hozzá. Nem mentünk ezért messzire ,de neki kellett vezetnie.
Nem állandóan fura a telefonban, néha tapasztaltam.
Nem értem, miért köntörfalazni, ha az én férjem lenne, akkor biztos kerek-perec odaállnék és megkérdezném. Ha már a telefonban hallod, akkor az nem kevés ital. 1-2 felessel, azért még normálisan beszél az, aki azt rendszeresen issza...
Érzem rajta a piaszagot. Néha telefonban is furán beszél. Egyedül, magában fogyaszt röviditalt. Mit mondjak neki,hogy ne sértsem meg? Nagyon régen voltunk együtt, más okból lett vége, de nagy ritkán akkor is éreztem ezt. Gondoltam,hogy a munkájaból kifolyólag biztos. Most más a helyzet és ha egyedül van otthon, érzem rajta a szagot. Voltam együtt alkoholistával, tudom milyen a piaszag és ha valaki nem józan. Egyáltalán nem problémás ember ,de ezt miért csinálja ? Nem zűrös, dolgos. Gyógyszert szed ,arra és a betegségre egyáltalán nem szabadna innia. Hogy mondjam neki,higy tudok arról, ha iszik,mert érzem. Megsérteni se akarom, mert nem tett ezen kívül semmi olyat,ami rossz lenne. Inkább segítőkész. Olyanban is,ami nem is az ő problémája. Most vegyem elő az alkoholszondát és fujassam meg vele vagy amikor érzem a szagot ,akkor szóljak? Nincs semmi ötletem.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha kiderülne, daganatod van?
- Elvetetnéd, ha még időben kiderülne hogy súlyosan beteg a babád?
- Mit tennétek, ha az összes nektek tetsző pasiról kiderülne, hogy van párja?
- Mit tennél, ha kiderülne, hogy a párod csajozik a neten?
- Elvetetnétek a gyermeket, ha kiderülne hogy fogyatékkal élő lenne?
- Mit tennél, ha kiderülne, hogy a 15 éves lányod néha hánytatja magát fogyás céljából?