Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit tehetnék, hogy fogyjak? fórum

Mit tehetnék, hogy fogyjak? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
16. nvidia (válaszként erre: 15. - Insp)
2013. ápr. 17. 13:08

Szia, nagyon jol csinalod, ha betartod amit a nyitoban irsz! En annyit tennek, hozza ,szakmabelikent, hogy mindenkepp legyen meg a 3l folyadek, viz, nagyon gyenge tea cukor nelkül, vagy 1 liter vizbe csavart 1 citrom leve!

Valamint, a vas az egyik nagy korlatja a fogyasnak, szedj vastablettat, a dm-es megteszi, nem nagy dozis, labor nelkül is ajanlom, de a minimalis vasszintet el lehet vele erni, ha követed a tanacsaim, meg folytatod ,amit elkezdtel, 2 het alatt biztos a valtozas.

Sok sikert, szurkolok neked!

15. insp
2013. ápr. 17. 13:01

Ahogy írtam, cm-ben sincs változás :(

AlBundy: egész "felnőtt" koromban küzdöttem a súlyommal, és csak akkor volt sikeres "fogyókúrám", ha egész nap nem ettem semmit, este bezabáltam, majd következett a bűntudat és annak az eredménye...

Egy ilyen tapasztalattal a hátam mögött nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy 1500-t kellene ennem, félek, hogy még jobban elhízok tőle :S (és már megint azon az úton vagyok, hogy itt a kísértés, hogy inkább ne egyek nap közben semmit...)

Átolvastam közben nagyjából amit ericika2 írt, és az kizárt, hogy én 1 hétig ne egyek ch-t, mert meghülyülnék, törnék zúznék az idegtől...

Abban esetleg tudnál segíteni, hogy mi lenne a helyes arány???

Mivel eddig a kaloriabazist vettem figyelmbe, ott úgy volt meghatározva az 1200kcal mellé, hogy min. 60gr fehérje, max 150gr ch és max 40gr zsír - én ezt próbááltam tartani, illetve úgy módosítva, hogy fehérjéből többet ettem mindig, ch max 120 és a zsír olyan 30-35 között.

14. AlBundy (válaszként erre: 1. - Insp)
2013. ápr. 17. 12:52

Szia, olvastam ott is a hozzászólást csak még nem jutottam oda, hogy írjak.

Amikor az ember nem tud fogyni akkor nagyjából két dolog nem szokott jó lenni (már ha nem egészségügyi ok áll mögötte):

mozgáshiány

rossz étrend

Ez utóbb általában azt jelenti, hogy vagy túl sok vagy túl kevés a kaja. Neked szerintem az a baj, hogy nem elég amit eszel! 1200 kalória heti 5 mozgással kevés. Emeld fel 1500-ra és jól állítsd össze a fehérje-szénhidrát-zsír egyensúlyt és be fog indulni a fogyás.

13. 9d7907a17a (válaszként erre: 1. - Insp)
2013. ápr. 17. 12:33

Szerintem drasztikus a csökkentés 2500 kalóriáról 1200 kalóriára + mozgás és megijedt a szervezeted, hogy éhezni fog, ezért raktároz. Szóval szerintem fokozatosan kellene csökkenteni a kalória mennyiséget.

Valamint nagyon ajánlom, hogy ne csak kilogrammot mérj, hanem centit is, mert van, hogy a mérleg hetekig nem mutat semmit, de a centi igen.

12. insp (válaszként erre: 10. - Miss x)
2013. ápr. 17. 12:28

Szia! Én is így vagyok, hogy még a 75-el is kiegyeznék, ha cm-ben lenne változás, és jól érzeném magam a bőrömben/ruháimban.

Lehet, hogy tényleg a módszert néztem be... és pl. azzal kellene próbálkozni, amit ericika2 írt.

Most dolgoznom kell, de este áttanulmányozom az egészet...

Remélem azért arra kapok benne választ, hogy mi az a minimális ch és zsír, ami mindenképpen kell, hogy pl a vitaminok fel tudjanak szívódni rendesen, vagy ne legyek idegbeteg a ch hiány miatt. Mert ok, hogy emelem a fehérjét a ch hátrányára, csak kérdés, hogy mennyi a minimum, amire szükség van.

No este már okosabb leszek.

Addig is szép napot mindenkinek, és nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

11. insp (válaszként erre: 8. - Szafaripók)
2013. ápr. 17. 12:22
Utánanézek itt nálunk is, nagyon köszönöm!! (nekem is félelmem, hogy nem megy le semmi, aztán egyszer csak megint elborul az agyam, és ott kötök ki, ahol 2 éve abbahagytam...) Ezért is adok magamnak még 2 hetet, kutakodok a témában és ha semmi, akkor irány a doki, mert felelős vagyok a kisfiamért!
10. miss x (válaszként erre: 1. - Insp)
2013. ápr. 17. 12:19
szia! habár nekem igazából nincs súlyfeleslegem és csak 2-3kg-tól szeretnék megszabadulni, de a kalóriaszámolgatással kapcsolatban hasonló "cipőben" járok. elég régóta használom a kalóriabázist, figyelem a ch bevitelt, ráadásul még sportolok is (heti 3-4 alkalommal futok 7km-eket illetve heti 3x45 perc alakformálás) és egyszerűen semmi :( sem kilóban, sem pedig centiben nincs változás. most úgy döntöttem, komolyabban veszem és hiába fér bele a napi kalóiraadagomban néha egy kicsi csoki vagy sütemény, lemondok róla és szigorítok a dolgon. adok magamnak 1 hónapot, hogy lássam, lesz-e valami változás. mondjuk engem már a kilók annyira nem is érdekelnének, ha "csak" centiben változnék, már az is jó lenne.
9. insp (válaszként erre: 6. - Ericika2)
2013. ápr. 17. 12:17

Ezt még nem hallottam, pedig azt hittem sokat tudok a fogyókúrákról...

Átolvasom a linket amit írtál, nagyon köszönöm!!!

8. szafaripók (válaszként erre: 7. - Insp)
2013. ápr. 17. 12:17

Nálunk az sztk-ban van gasztrós szakorvos, csak időpontot kell kérni nála.

Ő felméri, hogy a tested milyen állapotban van, milyen diétát javasol. És ő reálisabban lát kívülről, mint te magadat.

Meg aztán ilyen előzményekkel (bulémia...) érdemes kontroll alatt csinálni a diétát, nehogy (újabb) kárt tegyél a testedben.

Dietetikust is kereshetsz, csak szerintem az nem nagyon van sztk-s kivitelben...

7. insp
2013. ápr. 17. 12:14

Köszönöm mindenkinek a válaszát!!

Ahogy írtam, betartom a mit és mikor eszek, az 1200kcalt elosztom legalább 5 étkezésre, de inkább 6-ra...

Cukor, fehér liszt nálam nem játszik, és sosem játszottak.

Tornázok is, heti 5x45 perc...

Én is arra gondoltam, amit szafaripók is írt, hogy felborulhattam teljesen, és ebből szeretnék valahogy visszazökkenni a normális kerékvágásba. Én is úgy gondolom, hogy doki lesz a vége - még 2 hetet adok ezzel a módszerrel magamnak.

Ilyen doki van SZTK, vagy csak magánorvos?

Amúgy teljesen egészséges vagyok, most volt vérkép csináltatva, pajzsmirigyet is nézték és minden ok nálam... Egyszerűen nem értem :(

kékcsillag, fogyózhatunk együtt is, de én nem ma kezdem, hanem 2 hete kezdtem :D de folytathatjuk együtt :)

6. ericika2 (válaszként erre: 1. - Insp)
2013. ápr. 17. 12:10

Az első időszakban minél több fehérjét kellene fogyasztani, azok szabadítják fel a glukagont.

"Glukagon:

Ennek a hormonnak teljesen ellentétes hatása van. Kinyitja a raktárakat, és zsírt éget el, valamint előállítja a szükséges cukrot, amelyre a testnek szüksége van. A helyes táplálkozáshoz és a jó fogyókúrához ezt a hormont kell aktivizálni, és látványos, valamint tartós hatást fejthetünk ki.

•a szénhidrátok inzulint aktivizálnak, és elhízást okoznak

•a fehérjék glukagont aktivizálnak és fogyasztanak

•a zsírok és olajok nem befolyásolják ezeket a hormonokat".

Ezen alapul a Norbi-féle hormon-diéta is, talán láttad a Naplóban, ahol a nő 100 kg-ot fogyott.

[link]

2013. ápr. 17. 12:05

Van itt már 12 rakás fogyis topik. Válogathatsz kedvedre!

Kenyeret felejtsd el, vagy csökkentsd minimálisra.

Fogyni akkor lehet, ha a mennyiséget lecsökkented, de sovány húst,halat, zöldséget eszel.

Mindenből kevesebbet.

Ne számolgass! :((

2013. ápr. 17. 12:02
Az én diétám abból áll hogy reggelizek egy keveset mellé megiszok egy kávét.Ebédre azt eszek mindig ami főzve van csak a felét mint a család többi tagja.És 5-6után nem eszek.persze csak akkor ha korábban fekszem le,mondjuk 9-tizkor.azt mondják 3órával már nem szabad enni mielőtt lefekszünk!Ja és tornázok Rubint Rékára.Minden nap legalább félórát.Ha van kedved tarcs velem én erről a diétárólk már elmondhatom hogy hatásos mert régebben csináltam csak akkor az én hibábmól nem ment mert tól kiéheztettem magam amit persze nem szabad..de akkor fogytam is ezzel a módszerrel 6-7kg.Most 15kg szeretnék!:)vagy még többet.Én már tegnap elkezdtm bemelegitő kétn hogy nem vacsizok:)meg tornáztam:)ma folytatom!
3. szafaripók (válaszként erre: 1. - Insp)
2013. ápr. 17. 12:00

Szerintem kérd ki egy gasztroenterológus tanácsát.

Már csak azért is, mert a leírtak alapján a szervezeted már jócskán meg lett terhelve korábban, és egy "idegen" reálisabban látná a fogyásodat...

2013. ápr. 17. 11:58
Szia!Ha van kedved fogyózhatnánk együtt is akár:)
1. insp
2013. ápr. 17. 11:55

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, már írtam a kcal számolgatós topicba, de talán pont olyan nem olvassa azt, aki tudna nekem segíteni.

Elöljáróban: 32 éves, 180cm, 81kg vagyok. Kisebb nagyobb kihagyásokkal bulémiás voltam úgy 22 éves korom óta - illetve bulémiával fogytam, hol 30, hol 40kg-t... Igen, a jojó bejátszott... 29 évesen szültem egy kisfiút, akkor 115 kg voltam - utána a fenti "módszerrel" 72-re lementem.

Rájöttem, hogy akit a világon a legjobban szeretek (kisfiam) elveszíthetem a hülyeségem miatt, így leálltam. Ennek lassan 2 éve. Azóta napi 2500kcal körül ettem és így jött vissza 9 kg a 2 év alatt - de most megint besokalltam és eldöntöttem, egészségesen szeretnék visszafogyni 72kg-ra.

Regisztráltam a kaloriabazisra, vettem egy digitális mérleget és mérek, számolok, ésszel eszek mindent, ami kell.

1200kcalt eszek, heti 5x napi 45 percet tornázok norbi fitness kickboxra... 2 hete csinálom ezt. Az eredmény? Semmi!!! Egy dekát sem mozdultam le, és centiben sem ment le semmi. Teljesen el vagyok keseredve, azon gondolkoztam, hogy leállhatott az anyagcserém?? Viszont minden nap tudok menni wc-re, tehát ez sem lehet...

Zöld teát iszok, rostosat, magos kenyeret, zöldségeket, zabpelyhet, sovány húst, gyümit, joghurtot stb. mindent eszek.

Nem tudom mi lehet, miért nem mozdul meg az a nyavalyás mérleg, de nagyon félek, nehogy visszaessek :S

Tartom magam egyenlőre, még 2 hetet adtam a módszernek, illetve igyekszem megtudni, hogy miért nem kezd el lefelé mozogni a mérleg nyelve.

Ha esetleg valaki volt már ilyen cipőben, vagy tudja, hogy mitől lehet ez, kérem, segítsen!

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook