Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :( fórum

Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :( (tudásbázis kérdés)


1 2
50. Erika25 (válaszként erre: 49. - Suzanne7)
2010. dec. 24. 00:27
furcsa, de végülis lehet :) Ezerféle recept létezik.
49. suzanne7 (válaszként erre: 48. - Erika25)
2010. dec. 24. 00:25
Évek óta így csinálom,és mindig finom omlós lett!
48. Erika25 (válaszként erre: 8. - Suzanne7)
2010. dec. 24. 00:24
Ebben a receptben nincs margarin... Anélkül nem hiszem, hogy jól összeállna a tészta. Én azon csodálkozom, hogy régebben sikerült a mézes e recept alapján.
47. Lizecske (válaszként erre: 34. - Suzanne7)
2010. dec. 23. 23:47
Próbáld meg két iv folpack közé tenni a tésztát, és úgy nyújtsd a nyújtófával :)
2010. dec. 23. 23:44
De ebből két nagy gáz tepsi van tele ha gondolod kevesebb is elég megfelezheted:)
45. suzanne7 (válaszként erre: 44. - 645b490433)
2010. dec. 23. 23:42
Köszönöm:)
2010. dec. 23. 23:38

Megtaláltam itt gépemen.

Békésszentandrási mézes


Hozzávalók

•elkészítés:-

•nehézség:normál

•sütési hőfok:forró sütőben

•sütési idő:4-5 perc

•25 dkg méz

5 dkg vaj vagy sütőmargarin

3 tojás

10 dkg porcukor

1 evőkanál fahéj

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

2 dkg szalakálé

70 dkg liszt


•A cukormázhoz

1 tojásfehérje

annyi finomra szitált porcukor, hogy sűrű massza legyen


Elkészítés

A mézet és a vajat vagy sütőmargarint langyosítsd meg. Egy másik edénybe tedd a tojásokat, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szalakálét. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze. Gyúrjál bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.

Nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, formázd, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben süsd mogyoróbarnára, (kb. 4-5 perc). Tetejét felvert egész tojással kend be sütés előtt, akkor szép fényes lesz. Díszítő cukormáz: a tojásfehérjét a szitált porcukorral sűrűre keverjük (nem szabad habverővel verni). Neylonzacskóba rakjuk, kis lyukat vágunk a sarkára, és mintát rajzolunk a sütire.

43. Arianne113 (válaszként erre: 19. - SDitti)
2010. dec. 23. 23:35
Kicsit ciki mert én meg a környéken laktam és már nemtudom pedig egy éve voltxD :D
2010. dec. 23. 23:35
Figyu most nincs itt én dolgozom a férjem meg már alszik ha kell reggl leírom ha haza megyek meg abba szalakáli kell.
2010. dec. 23. 23:32
Leírnád a Te recepted,pontos adagokkal?:$:)
2010. dec. 23. 23:30
Ugyan 20 perc alatt meg van rajta föl gyorsan, utána félre rakod és reggl frissen fitten kisütöd:)
39. suzanne7 (válaszként erre: 38. - 645b490433)
2010. dec. 23. 23:27

Akkor lehet,hogy a liszt a ludas:(.

Hát tojásom az csak 4 van,holnap délelőtt megyek venni.Többi az van,de nincs lelkierőm összegyúrni:D.Pedig nem telhet el úgy a karácsony,hogy nem sütök mézest:).

38. 645b490433 (válaszként erre: 37. - Suzanne7)
2010. dec. 23. 23:23

Néha elég furcsa liszteket elehet kapni mi át szoktuk szitálni. Nem tudom mi lehet a gond nincs otthon alkatrész egy új adaghoz???

Próbáld megújra még sikerülhet átszitaálod a lisztet meg nekem a receptem azt írja a vajat és mézet össze kell lagyosítani és a szalakális liszthez keverni a cukrot megtojást meg habosra keverve adni hozzá. Az enyém egész napot ál szobahőn és akkor jó.

37. suzanne7 (válaszként erre: 35. - 645b490433)
2010. dec. 23. 23:16

soha nem szoktam szitálni,és ezért most se!De nem volt csomós!

vagy mégis ez lehet a baj pont most???:(

36. 645b490433 (válaszként erre: 29. - 06718ca650)
2010. dec. 23. 23:16
Íze finom kinézete sem rossz de vastag régen csináltam már és kicsit vastag lett de nekünk így is jó:)
35. 645b490433 (válaszként erre: 34. - Suzanne7)
2010. dec. 23. 23:15
Nem szitáltad át lisztet???
2010. dec. 23. 22:59

Tettem hozzá vajat,illetve csak egy kis részéhez,de ezt én gyúrhatom órákon át se lesz jobb,így tojást és mézet már nem pazarlok:(.

Törik szét ahogy nyújtom ki,olyan mintha "durva"lenne a liszt benne:(

33. 06718ca650 (válaszként erre: 31. - Kund Abigél)
2010. dec. 23. 22:57
nem tudom nekem miért nem sikerült, de töbet nem merek próbálkozni vele. :)
32. 06718ca650 (válaszként erre: 30. - Suzanne7)
2010. dec. 23. 22:56
:) Biztos fincsi lesz. :)
31. Kund Abigél (válaszként erre: 28. - 06718ca650)
2010. dec. 23. 22:47
Nekem eddig bárki megcsinálta a receptet, azt mondta, hogy nagyon jó volt, és tényleg puha.
30. suzanne7 (válaszként erre: 28. - 06718ca650)
2010. dec. 23. 22:47
Na akkor rakok bele vajat,tojást mézet,ennél rosszabb már úgy sem lehet nem?:D
29. 06718ca650 (válaszként erre: 25. - 645b490433)
2010. dec. 23. 22:46
Nekem a fele ilyen fele olyan. :)) De az íze okés. :)
2010. dec. 23. 22:45
Nekem a szódabikarbónás sosem sikerül, olyan kemény lesz, hogy beleáll a betonba. :) Én szalalkálival szoktam csinálni. De a témához: a nővéremnek is kemény lett a tésztája, kis vajjal puhították meg.
27. suzanne7 (válaszként erre: 25. - 645b490433)
2010. dec. 23. 22:40
Az tényleg nem baj,ha vastag én imádom mindenhogyan:)
26. suzanne7 (válaszként erre: 25. - 645b490433)
2010. dec. 23. 22:40
Köszi a tippet:),kipróbálom hátha úgy jó lesz!:)
25. 645b490433 (válaszként erre: 22. - Suzanne7)
2010. dec. 23. 22:38
Figyu dobj bele egy kis mézet még vagy egy tojás sárgáját.Gyúrd össze újra és akkor jó is lesz ki ne dobd. Mindenkivel meg esik az enyém meg vasstag let de férjem röhög rajta és azt mondja falósabb:)
2010. dec. 23. 22:38
A tésztája elég lágy általában, amikor összekeverjük, de mire eltelik a pár óra, addigra megszilárdul, könnyen nyújtható. Szoktunk rá diót is tenni, de csak simán megkenve is jó. Nem kell sokáig sütni, ne legyen túl sötét.
2010. dec. 23. 22:36

Itt a recept - bocs, közben egy levelet írtam, nem vettem észre, hogy ennyien kíváncsiak vagytok rá. :)


Mézes pogácsa

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 10 dkg olvasztott margarin, 20 dkg porcukor, 10 dkg méz, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 10 dkg tejfel, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál szegfűszeg, 2 mokkáskanál fahéj.

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, 2-3 órát pihentetjük. A pogácsák tetejét tojásfehérjével megkenjük.

2010. dec. 23. 22:35
Fene vigye el!Miért épp most nem sikerült?:(
2010. dec. 23. 22:30

Sok mindentől lehet, a liszt állaga, vagy a mézé stb.,sajna annyira nem vagyok rutinos, hogy biztosat tudjak mondani, én margarinnal próbálkoznék, de biztos lesz itt valaki aki ért hozzá.


Az én receptem:50dkg liszt, 25dkg méz, 2 tojás, 12dkg cukor, 10dkg margarin, szódabikarbóna/sütőpor, fűszerek.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook