Mit rejt a hűtőd, fagyasztód? (beszélgetés)
Kechup, mustár, tésztához való üveges szószok, felvágottak, sajt, joghurtok, túró rudi, konzervek, vaj, savanyúság.
A gyümölcsöt/zöldséget mi nem a hűtőben tartjuk, hanem a konyhaszekrény aljában.
Hűtő:margarin,tojás,majonéz,sokféle sajt,húsleves,marhapörkölt,gyümölcsök,tejföl,élesztő,zöldség,tej,kakaó
Fagyó:hal,babgulyás,marhapörkölt,z.borsó,gyümölcs,halrudacska,marha-sertéshús,és még a jóég tudja...
Tegnap dobtam ki 2 doboz jégkrémet,mert olyan kicsi a fagyó,semi se fér be rendesen..ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Hűtő: tej, dobozos és kocak margarin, tojás, tejföl, Martini, salátaöntet, savanyúság, lekvár, majonéz, kolbász, szalonna, virsli, disznósajt, lapkasajt, kockasajt.
Fagyasztó: sertés lapocka, darált hús, csirkemáj, csirkeszárny, pulykafasírt, pizza, spenót, csirkecomb, petrezselyem, mittudoménmégmi.
Kamra: lekvárok s. barack, őszibarack, ringló, birsalma, meggybefőtt, cseresznyebefőtt, savanyőság, savanyú szilva, sör, étolaj, cukor, liszt, krumpli, hagyma, konzervek, stb.
Hűtő: tojás, vaj, libazsír, zöldség, szárazkolbi, füstőlt zsalonna, sós szalonna, húsleves, tészta, majonéz, kechup, mustár, r.torma, sav.káposzta, céklasaláta, befőtt, lekvárok, paradicsompüré, cicakaja, sajt, tubusos fűszerkrémek,
Rekesz: kúpok, gyógykrémek.
Fagyasztó: tyúk, csirkemáj, sertésmáj, sertéscomb, lapocka, galambok, csirkemell, félkész fasírt, sajtpogácsa, spenót, sóska, z.borsó, cukkini, sajt, pulykamell érme, grillek, zöldség, paprika,paradicsom, petrezselyem, kapor, szeletelt kenyér, kész székely káposzta, párolt alma, meggy, szilva, süti, párizsi, szalonna, ki tudja.
Kamra: lekvárok, körte-alma-bírs-meggy-cseresznye-barack befőttek, krumpli, hagyma, fűszerek, liszt, zsemlemorzsa, készételek, száraz fasirtporok, olaj, zsír, só, cukor, stb..
Tej,tejföl,sajt,mustár, kechup,majonéz,tepertő,májas hurka,virsli, lencs saláta,kocsonya,joghurt,margarin,dió,krumplisaláta, lekvár, élesztő,külön rekeszben:gyógyszer ami hűtést igényel és kúp.Ja és még pillanat ragasztó mert így nem szárad be.
Fagyasztóba:húsok(hal,halrudak,csirke, kacsa,sertés hús, máj) és némi zöldség és dió, mák
hűtő:tojás,tej,margarin, tejszín,joghurt,sajt, majonéz, ketchup,élesztő,trüffel,
házi bailey's,Metaxa,francia bor(karácsony miatt:)), felvágott,zöldségek, libazsír, gyümölcslé,kinder pingvin(karácsonyi süti)
fagyasztó:gyümölcsök(kertből),zöldségek, húsfélék,máj,dió,kenyér,sajt
A hűtő a napi felhasználást, a fagyasztó a tartalékot "tartalmazza"(kivétel:dió)
Lisztből és cukorból 4-5 kg a tartalék.Olaj:akciótól függően 2l-6l között.Minden nap főzök, tehát elég sok minden van otthon:)
Ja, sör nincs, majd nyáron:)
margarin,tej,alkoholmentes sör,befött,tejszin,zsir,ketchup,mustár,
hús,zöldségek,gyümölcsök,máj,stb
A hűtőben: SÖR!:)
A fagyóban: három feldarabolt HULLA!:)
Gyümölcs minden mennyiségben,kefír,rakott krumpli hozzávalók,májkrém(hidegen szeretem)Tejszínhab,Rama és természetesen tojás,kakaó,light Delma
A fagyóban:hal,zöldborsó,brokkoli,karfiol.sertéspörkölt gulyáslevesnek,babgulyás.parasztreggeli,és még ki tudja...
A fagyasztóban húsokat,zöldségféléket,előre főzőtt kajákat tartok.Már amit lelehet fagyasztani.
A hűtőben felvágottakat,tejfölt,felbontott tejet(étel maradékot),amit még másnap meg lehet enni.
Gondolom, de én voltam a bamba, hogy nem tettem hozzá a kamra rejtekeit is! Végül is a tartalékokra voltam igazán kíváncsi, de a hűtő-fagyasztó jött hirtelen csak be..
Köszönöm..
Aranyosak vagytok, hogy megosztjátok a rejtelmeket, és egyre jobban látom bővülni a tartott dolgokat ezekben. Igaz nekem is van egy rekeszben kúpok, gyógyszerek, krémek, de ezt el is felejtettem..
Köszi....
Dony
Na lássuk...
Margarin, tömlős sajt, joghurt, csirkesonka, füstölt sonka, ami majdnem szalonna, kolbász, főtt csirke, saláta, cékla, kovászos uborka, savanyú káposzta, répa, tej, aloe vera gél, ásványvíz, leveskocka, film fényképezőgépbe, görcsoldó kúp.
Fagyasztóban különféle húsok kaiadagolva, fagyasztott zöldség, pacal, csont, panírozott máj, rák, hal.
Meg még biztosan van más is, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nekem nagy hűtőm van fagyasztóvasl, és mellette van egy háromfiókos csak fagyasztóm is.
Én is veszem a húsokat folyamatosan, és feldolgozom őket. Jelenleg van két egész tyúk benne, Csirkecombok, csirkemáj, sok sertéscomb felkockázva, és szeletelve, cs.mellek külön csomagolva, galambok feldolgozva, lapocka egészben, és kockázva, darálthús, félkész fasirt, félkész csibemellfalatok, borsó, spenót, sóska, petrus, zöldségek aprítva, kapor, sajt, felvágott, kenyér szeletelve, grillek, paradicsom, paprika, készétel amiből sokat készítek, nudli, gombóc, szeletelt ponty, heck, és tengeri halfilé.
Csak hűtő: felvágott halkonzervek, zöldségek, savanyúkáposzta 2kg, vajak, és sütő vajak 4kg, zsír, májkrém, tojások, cicakaják, tej, tejfől háziak, majonéz, kechup, mustár, torma, paradicsompüré, fokhagymakrém, citromlé, édesítet-mézes italok,(saját készítésű) sonka,savanyúság.
Kamra: 10kg liszt, zsák krumpli, gyümölcs befőttek, lekvárok, kávé, cukor, méz, tejpor, morzsa, élesztő, sütőpor, vanilcukor, aromák, por fasirtok, rizs, tészták, savanyúságok.
Nincs mit :)
A konzervjeimet én nem a fagyasztóban tartom! :)
Húst nagytételben veszek és feldolgozom: szelet, kocka stb., úgy fagyasztom le. Van hasábkrumpli is sürgős esetre és gyorsfasírt, van hamburger, fagyasztott zöldségkeverékek salátáknak, fagy. petreszyelyemzöld, szeretem a parasztreggelit is ( szelet húsra vagy halra tenni, rá tejfölös-tojásos-fűszeres öntet+ sajt vagy bacon szalonna és megpárolni-sütnivagy csak rántottába keverni).
Van élesztő, kocka margarin sütéshez, sajtot is egészet veszek és feldarabolom. Csirkecomb, máj, egyéb husok, amit éppen olcsón látok és bespejzolok, meg halrudak.
Kész kaját ritkán fagyasztok, nekünk valahogy nem jön be az íz, az állag.
Ezzel nagyjából tele is van, csak egy kis háromfiókos fagyim van.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- Zanussi Lehel fagyasztószekrény miért nem fagyaszt?
- Ha ma besózom és panírozom a fagyasztóból tegnap kivett és mára felengedett husit, akkor várhatok a sütéssel még holnapig?