Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet tenni WC-eldugulás esetén? fórum

Mit lehet tenni WC-eldugulás esetén? (tudásbázis)

1 2
2010. dec. 3. 11:34
Nekem ez a hipós cucc nagyon jól bejött köszönöm az ötletet:)))))
2009. aug. 8. 14:03
Én időként szoktam bele önteni lefolyótisztító granulátomot.Meg a mosogatóba is.
2008. aug. 12. 09:07

Én is negyedévente sósavat öntök egy éjszakára a vécébe, miután kiszedtem a vizet belőle. Sokkal hatásosabb, mintha megvárnám, hogy több centi vastag vízkő legyen benne, és utána elduguljon.

Viszont az is számít, hogy alsó, vagy hátsó kifolyású a wc. Az idegbaj mindig elkap, mikor apukáméknál vagyok, és mikor lehúzom a wc-t, csak forog a wc-papír, és jó sokára megy csak le. Az övéké sokkal gyakrabban el is dugul.

14. e71af41436 (válaszként erre: 13. - 533bb4d1fe)
2008. jan. 28. 17:28
való igaz,nem a vízkőtől dugul el a wc,de!!!a lerakódott vízkő miatt beszűkülhet úgy a wc-torok(főleg hátsó kifolyásunál)hogy ott már gondot okozhat.amikor ebbe a lakásba költöztem bizony elég volt egy darabka wc-papír,hogy elduguljon.Nagyon sok 800 ft-os csodaszer kellett,hogy a wc-t rendbehozzam,de sikerült és mostanság nincs is ilyen gondom.
2008. jan. 28. 07:34
Bocs.de ilyet még nem hallottam,hogy vízkőtől dugulna el a wc.Szerintem sok wc papírtól,és nagy adag sz...tól szokott eldugulni,vagy attól,hogyha mindenféle ételmarradékot beleöntenek..Ezekre nem használ a 800ft-os cillitből 3 flakon sem.
12. e71af41436 (válaszként erre: 4. - Zsuzso100)
2008. jan. 27. 14:14
sósav,vagy cilitből három flakon.valószínűleg vízkőtöl dugul el.én azt szoktam ,hogy negyed évente öntök bele egy éjjelre sósavat,előtte az összes vizet kiszittyózom belőle.másnap lehúzom a vizet és a fellazult esetlegesen ottmaradt vízkövet felsikálom.igaz minden bütyköm lejön a végére,de a wc nem dugul el.
11. dfd93ec069 (válaszként erre: 7. - Baby63)
2008. jan. 27. 13:57
Igen,ez a csőgörény.
10. 533bb4d1fe (válaszként erre: 7. - Baby63)
2007. dec. 11. 04:03
Csőgörénynek hívják felénk,családi házaknál alkalmazható a fordítóaknában.
9. Free
2007. nov. 10. 09:07
Próbáljátok ki a következőt: a wc-ben lévő vizet jól le kell lötykölni, 1 liter ecetet önteni bele, meg egy szódabikarbónát. A reakciótól akkor gáz keletkezik, hogy minden fölöslegességet átnyom a lefolyón. Olcsó és roppant hatásos! (meg egy kicsit büdi)
2007. máj. 11. 19:53

Nekem azt mondta a szerelő, ha látom hogy dugulni akar, jó sokszor húzzam le. Ez be is vált. A sok víz lenyomja azt, ami eldugította, általában ez a papír. Persze szivacs, vagy felmosórongy nem biztos, hogy lemegy, sőt!

Sósavazni én is szoktam, az jó erős vízkőoldó, de ha klasszkusan a papírtól van a dugulás arra nem igazán jó.

2007. máj. 11. 13:55

Létezik egy szerszám, azt hiszem spirál a neve.

Nem a Wc-be kell dugni, hanem a legközelebbi tisztító aknába. Van egy tekerő kar a végén, a drót vége meg a rendszerben forog.

2007. ápr. 27. 19:03
Próbáld ki a sósavat. Mondjuk nálunk ilyen dugulás nem volt, mert 2 hónaponként egy üveg sósavat öntök a wcbe.
2007. febr. 3. 13:07
Nekem beleesett a szivacs,amivel a wc deszkát tatkarítottam, és én barom lehúzam. Persze eldugította. Fogtam egy fém patyolatos fogast, kiegyenesítetem, a végére kampót hajlítottam és azzal tukáltam a lyukban. Sikerült előhalászni,azóta óvatosabb vagyok.
2007. febr. 3. 12:04

És amivel megelőzhető?

Mint a lefolyótisztítók?

Mert annyira nem gázos a helyzet, csak valamikor nehezebben viszi le.

2007. febr. 3. 12:04
Attol fugg mi kerult a wc lefolyoban....a Mr. MUSCOLO kidugaszolo folyadek...vagy granulatum is segithet...de csak abban az esetben ha nem Tampon, vagy nagyobb meretu valami zarja le a lefolyot
2007. febr. 3. 12:00
Nem érnek semmit.Én több száz? ezer? forint értékű szert öntöttem bele a vége mégis a duguláselhárító szakember lett.Nem érdemes kísérletezni-szerintem.
2007. febr. 3. 11:51

Mit lehet tenni WC-eldugulás esetén?

Azon kívül, hogy szerelőt hívok.

Esetleg van valami WC-lefolyótisztító?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook