Mit lehet tenni fogszuvasodás ellen? Orvoshoz nem szeretnék menni, van esetleg valami otthoni "taktika"? (tudásbázis)
Egy fogorvos ismerősöm egyszer elmondta, hogy akinek rosszak a génjei, az moshatja a fogát éjjel-nappal, megállás nélkül reggeltől estig, és élhet répán, akkor is ugyanúgy szuvasodni fognak a fogai. (Én vagyok rá az élő példa.) Akinek genetikailag jó fogai vannak, annak az sem árt, ha életében nem vesz fogkefét a kezébe, nem fognak egyáltalán romlani.
Sajnos a tapasztalatok is ezt bizonyítják.
viszont azt a pozitív hírt hallottam, hogy harmincéves kor felett általában leáll a szuvasodás.
A szájban lévő szénhidrátból lesznek a savak elsősorban a nyál közegében.
A-vitamin meg lesz a répa karotinjából.
Inkább hanyagság a fogromlás....
Érdemes orvoshoz menni, akkor egy ellenőrzésre, amikor még nincs baj....
Fél éves orvosi vizsgálat, rendszeres fogmosás!
Fogselyem használata, egészséges táplálkozás, napi legalább háromszoros fogmosás, főleg este nagyon fontos a fogmosás!
Aki nem ápolja a fogát, az ne várjon csodát, ne fogjunk mindent a genetikára!!!
A fog minősége elsősorban attól függ, mit ettünk.
"Hogy mennyire összefügg a szuvasodás a civilizációval, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy ahová a civilizált emberek tápláléka eljutott, - pl.: az eszkimókhoz is - elterjedt a fogszuvasodás. Az eszkimók gyakorlatilag nem ismerték a szuvas fogat, ma viszont majdnem mindegyiknek van legalább egy. Európában a cariesek hirtelen megszaporodása egybeesik az olcsó répacukor elterjedésével, mivel a napóleoni háborúk tengeri blokádja következtében a nádcukor helyett a répacukor használatára kényszerült Európa lakossága.
A húsevő embereknél lényegesen kisebb a szuvas fogak száma, mint akik elsősorban gabonát és növényt esznek. Nem a rágás mechanizmusa, hanem a táplálék összetétele okozza ezt. A húsfogyasztás egyenes arányban áll az A-vitamin bőséggel, az pedig serkentőleg hat a fogak fejlődésére."
Na és persze fontos még a sok ásványi anyag, ami szintén nem hiányozhat.
Aztán a fog ápolása.
Azért megnézném, hogy az elmexnek 100%-os e a garanciája.
Persze jó, ha mindent megteszel, de egyetlen fogkrém vagy fogápolási szer sem nyújt tökéletes védelmet...
És igen: sokáig használtam az elmexet, nagyon odafigyeltem, de mégis lett új szuvas fogam. Sajnos.:(
Miért? Elmexet használtál és szuvas a fogad???
Egyébként ezzel nem értek egyet. Ha van egy jó fogkrém, és vigyázol a fogaidra, nincs gond.
Akármennyi fogmosás ellenére is megtörténik...
Ami elromolhat, az el is romlik elôbb-utóbb :)
További ajánlott fórumok:
- Pozitív terhességi teszt után mikor kell/érdemes orvoshoz menni?
- Feldagadt a szám, elmenjek vele orvoshoz?
- Miért nem orvoshoz fordulnak sokan a női problémákkal, miért fórumon kérdeznek erről?
- Ti nem érzitek felelőtlenségnek, ha a leendő anyuka a terhessége 12. hetéig nem megy el orvoshoz?
- Otthoni nyelvtanulás. Ki hogyan? Esetleg nyelvvizsga a végén....
- Ha nem fogszuvasodás akkor mi ez?