Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit lehet tenni fogszuvasodás ellen? Orvoshoz nem szeretnék menni, van esetleg valami otthoni "taktika"? fórum

Mit lehet tenni fogszuvasodás ellen? Orvoshoz nem szeretnék menni, van esetleg valami otthoni "taktika"? (tudásbázis)

1 2
17. 731e5b9ffb (válaszként erre: 16. - Virag32)
2013. márc. 13. 15:13
Egyetértek. Ráadásul a gyakori és túl erősen,hosszú ideig tartó fogmosás a fogzománcot is roncsolja, tehát akinek alapból rossz a genetikája és ezt a túlzott fogmosással próbálja ellensúlyozni, még több szuvas foga lesz. Apának viszont olyan jó fogai vannak, hogy napi 1 fogmosással életében nem volt még szuvas foga(66éves). Pár foga kiesett ínybetegség miatt, de azok is teljesen épek voltak.
2013. márc. 13. 15:06

Egy fogorvos ismerősöm egyszer elmondta, hogy akinek rosszak a génjei, az moshatja a fogát éjjel-nappal, megállás nélkül reggeltől estig, és élhet répán, akkor is ugyanúgy szuvasodni fognak a fogai. (Én vagyok rá az élő példa.) Akinek genetikailag jó fogai vannak, annak az sem árt, ha életében nem vesz fogkefét a kezébe, nem fognak egyáltalán romlani.

Sajnos a tapasztalatok is ezt bizonyítják.

viszont azt a pozitív hírt hallottam, hogy harmincéves kor felett általában leáll a szuvasodás.

15. bd55e3f068 (válaszként erre: 11. - F64f0d9a69)
2013. márc. 13. 14:59

A szájban lévő szénhidrátból lesznek a savak elsősorban a nyál közegében.

A-vitamin meg lesz a répa karotinjából.

14. Bugs02
2013. márc. 13. 14:56

Inkább hanyagság a fogromlás....

Érdemes orvoshoz menni, akkor egy ellenőrzésre, amikor még nincs baj....

13. redi71
2013. márc. 13. 14:56
12. Bugs02
2013. márc. 13. 14:55

Fél éves orvosi vizsgálat, rendszeres fogmosás!

Fogselyem használata, egészséges táplálkozás, napi legalább háromszoros fogmosás, főleg este nagyon fontos a fogmosás!

Aki nem ápolja a fogát, az ne várjon csodát, ne fogjunk mindent a genetikára!!!

2013. márc. 13. 14:50

A fog minősége elsősorban attól függ, mit ettünk.

[link]

"Hogy mennyire összefügg a szuvasodás a civilizációval, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy ahová a civilizált emberek tápláléka eljutott, - pl.: az eszkimókhoz is - elterjedt a fogszuvasodás. Az eszkimók gyakorlatilag nem ismerték a szuvas fogat, ma viszont majdnem mindegyiknek van legalább egy. Európában a cariesek hirtelen megszaporodása egybeesik az olcsó répacukor elterjedésével, mivel a napóleoni háborúk tengeri blokádja következtében a nádcukor helyett a répacukor használatára kényszerült Európa lakossága.

A húsevő embereknél lényegesen kisebb a szuvas fogak száma, mint akik elsősorban gabonát és növényt esznek. Nem a rágás mechanizmusa, hanem a táplálék összetétele okozza ezt. A húsfogyasztás egyenes arányban áll az A-vitamin bőséggel, az pedig serkentőleg hat a fogak fejlődésére."

Na és persze fontos még a sok ásványi anyag, ami szintén nem hiányozhat.

Aztán a fog ápolása.

10. c6973617d3 (válaszként erre: 9. - C6973617d3)
2013. márc. 13. 14:48

Vagy

[link]

9. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - MagyarokNyila)
2013. márc. 13. 14:47
Köss rá egy cérnát,amit a kilincshez rögzítel, és kérj meg valakit, hogy csapja be az ajtót, tuti, megoldódik a problémád :D
8. szafaripók (válaszként erre: 6. - SzánI.)
2013. márc. 13. 14:35

Azért megnézném, hogy az elmexnek 100%-os e a garanciája.

Persze jó, ha mindent megteszel, de egyetlen fogkrém vagy fogápolási szer sem nyújt tökéletes védelmet...

És igen: sokáig használtam az elmexet, nagyon odafigyeltem, de mégis lett új szuvas fogam. Sajnos.:(

7. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - MagyarokNyila)
2013. márc. 13. 14:34
Előbb kellett volna gondolkodni meg cselekedni. Ha már szuvas, csak az orvos segíthet.
6. SzánI. (válaszként erre: 5. - Szafaripók)
2013. márc. 13. 14:32

Miért? Elmexet használtál és szuvas a fogad???

Egyébként ezzel nem értek egyet. Ha van egy jó fogkrém, és vigyázol a fogaidra, nincs gond.

5. szafaripók (válaszként erre: 4. - SzánI.)
2013. márc. 13. 14:29
Ha olyanok a génjeid, tényleg csinálhatsz bármit, max. lassítani tudod. Sajnos tapasztalat...:(
4. SzánI. (válaszként erre: 2. - 5bcf1b7c01)
2013. márc. 13. 14:29
Ez nem igaz. Elmex fogkrémet kell használni, az a legjobb, bár az íze annyira nem frissítő.
2013. márc. 13. 14:21
Ha már szuvas a fogad, nincs. Miért nem akarsz orvoshoz menni? Egész életedben nem kerülheted el. Én is azt hittem...de jól benéztem :)
2013. márc. 13. 14:20

Akármennyi fogmosás ellenére is megtörténik...

Ami elromolhat, az el is romlik elôbb-utóbb :)

2013. márc. 13. 14:18
Mit lehet tenni fogszuvasodás ellen? Orvoshoz nem szeretnék menni, van esetleg valami otthoni "taktika"?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook