Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hová lehet fordulni, mit lehet tenni, ha gond van az óvodában az óvónővel és az intézményvezető is az ő pártját fogja? fórum

Hová lehet fordulni, mit lehet tenni, ha gond van az óvodában az óvónővel és az intézményvezető is az ő pártját fogja? (tudásbázis kérdés)


1 2
38. michelle.r (válaszként erre: 37. - Michelle.r)
2013. máj. 16. 23:33
Ja, és a szülők, akik nem köszönnek, azok monnyanak le. Meg azok is, akik nem rendszabályozzák meg az ilyeneket :D
37. michelle.r (válaszként erre: 33. - Tücsimücsi)
2013. máj. 16. 23:31
Ahelyett, hogy azokat töröltetné, akik ellent mondtak neki :o))
36. gkreka (válaszként erre: 32. - Szafaripók)
2013. máj. 16. 12:22

Remélem nem csodálkozol :)


Legtöbbször ez történik, ha valaki nem neki tetsző válaszokat kap.

35. tücsimücsi (válaszként erre: 34. - Szafaripók)
2013. máj. 16. 11:19
Úgy tűnik nem fogjuk megtudni.
34. szafaripók (válaszként erre: 33. - Tücsimücsi)
2013. máj. 16. 11:17
Igazából csak kíváncsi lettem volna a folytatásra, hogy ilyen helyzetben mit tesz az önkormányzat. Ha egyáltalán tesz..
33. tücsimücsi (válaszként erre: 32. - Szafaripók)
2013. máj. 16. 11:15

Amúgy az itteni hozzászólásainak a stílusáról is kitűnik, mennyire összeférhetetlen a természete.


Nem tetszett amit írtatok, erre törölteti magát.

2013. máj. 16. 10:42
Meg akartam kérdezni a fórumindítót, hogy történt-e valami előreléps, de már nincs itt...:(
31. gkreka (válaszként erre: 25. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 11:35
Még szép, hogy ezt mondták! Aztán majd semmi sem történik. Mert nincs miért. A kapura rigli került, a szerszámos kamrára lakat. Ti ketten pedig továbbra is üvöltözhettek az ovi előtt vagy bárhol, arra nincs kompetenciája az önkormányzatnak, hogy megtiltsa. Amúgy te sem viselkedtél intelligensebben, mint a másik anyuka. Nézz magadba, belátod!
30. bd55e3f068 (válaszként erre: 20. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 10:46
Nyilván az elkószáló gyerekek, a nyitott fészer és hasonlók miatt néznek a óvónők körmére. A csúnyán beszélő szülőt nem fogják behívni, kukoricára térdeltetni a sarokban. Természetesen az ilyen mondom a magamét szülőnek megmondják, igen-igen persze, igaza van, intézkedünk, aztán fogják a fejüket mikor kifordultál az irodából.
2013. máj. 15. 10:17

Nem értem a mostani mentalitást: mindenki mindenért balhézik, kiabál, megszól, feljelent, dühöng, lehülyéz, lenéz, kritizál felsôfokon. Senki nem csinálja jól a dolgát, mindegy, hogy bolti eladó, rendôr, orvos, szülész, bölcsôde, óvoda, iskola,

taxis, bárki - bárhol - bármilyen területen.

Mindig az kiabál, akinek a háza ég.

28. szafaripók (válaszként erre: 25. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 09:29

válasszuk már külön.

A biztonsággal kapcsolatban szerintem itt mindenki egyet ért veled. És emiatt intézkedjenek is.


De az ordibáló szülővel kapcsolatban pontosan mit mondtak?

27. szafaripók (válaszként erre: 24. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 09:28

Pont az ilyen hozzáállással van a gond.

Én egyszer sem minősítettem azt, ahogy éltek, te meg rögtön azzal jössz, hogy biztos a mi gyerekünk hozzászokott... Gondolkozz.


Én azt próbáltam neked leírni, hogy abban igazad van, hogy hibázott az ovi, hogy ki tud jutni a gyerek a területéről, ill. hogy be tud jutni a szerszámraktárba. (lásd korábbi hozzászólás) Ebben igenis lépnie kell. Eddig ok.


A többivel viszont azért nem értek egyet, mert vitatkozni két ember kell. Azt írod, "nem hagytad magad". Még ez is rendben van. De akkor miben is vagy te más, mint a másik anyuka? Abban, hogy nem te kezdted??

A köszönés miatt te szóltál be, én legalábbis így olvastam. Ergó te is kötekedtél mással a gyerekek előtt, és ő "sem hagyta magát".


Azt gondolom, hogy a szülőket kérésre rendre utasítani nem a pedagógus dolga, mert tény és való, hogy ez egy óvoda, nem ti vagytok, akik oda jártok, még ha úgy is viselkedtek, mint ami az oviskorú gyerekektől még elmegy.

Igen, tegyenek rendet, legyenek a gyerekek biztonságban. De a szülők meg nézzenek már magukba. Azt gondolom, hogy a fenntartó sem sokat tehet (erre próbáltam utalni), mivel ő a gyerekért felel, és max. helyteleníthető volt a viselkedése a szülőknek (szerintem a tiéd is). Milyen eszköze van szerinted az ovinak? Max. oda tud menni akár a pedagógus, akár a jegyző, hogy HALLOTTA valakitől, hogy mi történt, és a jövőben ne csinálja már, lécci.


És kérdéseidre válaszolva: a gyerekem még a párommal (az apjával) sem látott vitázni, sem senkivel, mert az ilyesmit nem előtte intézem. Pedig lehetne, én vagyok a csoportban az szmk-s, és kaptam már "kedves" megjegyzéseket olyan anyukáktól, mint amilyen te is lehetsz. De ezt is lehet kezelni. Nem kell rögtön előadni, hogy "te jobban tudod, és milyen csúnyán viselkedik a másik gyerek anyja/apja", stb...


Nem, a gyerek nem hibás, mert kiváncsi - de ahogy már többször leírtam, ezzel a részével egyet is értek, a gyerekek biztonsága a legfontosabb.


Ha mennék a gyerekemért, és nem tudnák, hol van, igen, kiakadnék. Igen, felelősségre vonnám ott helyszínen azt a pedagógust, akinek figyelnie kellett volna, ott, azonnal bepanaszolnám az óvodavezetőnek, ha valóban veszélyeztetve érezném a gyerekemet. (Mint ahol te találtad meg a tiédet). Nyilván ezt nem hagynám annyiban, sőt, ha még ki is tudnak jutni az oviból, akkor elgondolkoznék, akarom-e oda járatni tovább.


Továbbra se azt mondom, hogy az ovi előtt ordibáló (vagy az átadóban veszekedő) szülő rendben van. De azt se értem továbbra sem, hogy mégis ez ellen mit tud tenni a fenntartó, ha egyébként a gyerekkel, aki az intézményre van bízva (nem a szülője) semmi gond nincsen? Abban az esetben léphetne fel nagyobb erővel, ha a mondandója rasszista, gyűlöletkeltő, stb. De ha jól értelmeztem, itt nem erről van szó.

Nem értek vele egyet, de tenni sokat nem tehetnek ellene, max. megkérik, hogy ne viselkedjen így. Jó ez így? Nem. De nem ez az egyetlen helyzet, amikor a hivatal gyakorlatilag tehetetlen.

26. pzm3 (válaszként erre: 24. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 09:23

Hát az én gyerekem biztos nincs ilyenhez szokva,mert soha nem ordibáltam egyik szülőtársammal sem,gyanitom nem is fogok.

A gyerekem is mindig megvolt,mert mint mondtam megtanitottam neki,hogy mindig az óvónéni közelében legyen.

Szerintem felfújod ezt az ügyet.

2013. máj. 15. 09:16

plusz nem azt kérdeztem hogy alkoss véleményt hanem azt hogy hva lehet fordulni.


De sikerült reggel felkeresni az illetékes szerveket akik teljes mértékben azon az állásponton vannak amin mi, azok a szülők akik gy gondolják, és meg fogják teni a szükséges lépéseket, ugyhogy nem gondolom, hogy nem jól látom az ügyet.

2013. máj. 15. 09:14

Nem :) azt várom, hogy tegyék szóvá a szülőnek, hogy ha problémája van akkor ketten a gyerekeken kivül próbálja meg elintézni és nem az ovoda előtt üvöltve:)

ennyi:) azt hiszem ez nemolyan nagy dolog:) és viszont elvárható lenne mert hát szerintem minősiti azt elég rendesen aki nem ugyan ezt várja el, nem???

mert az én gyerekem nem ilyenhez nem szokott hozzá, leheta tiétek igen.


Az meg hogy olyan helyre ment a gyerek ahova nem kellett volna annak köszönhető hogy az ovonő kiengedi a gyereketaz udvarra és senki nem figyel rájuk.

Nemár hogy a gyerek a hibás mer kiváncsi:)

Kiváncsi lennék ha mennél a tiedért és nem tudnák ol van és már a rendőréget akarnád hivni akkor mit mondanál:)

De biztosan igy van ez jól:)Meg az ovi előtt ordibáló anyuka is ugya van jól aogy van...

ű

Nem vagyunk egyformák nyilván.

Mi nem igy élünk:) És azt gondolom ezen akkor sem fogok változtatni ha a világ az ovi előtt kiabáló szülőhöz méltatlan viselkedést kivánja meg.

23. szafaripók (válaszként erre: 20. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 09:02
És mit vársz tőlük, hogy érik el, hogy "rend" legyen? Beleírják a házirendbe, hogy minden szülő köszönjön a másiknak...?
22. pzm3 (válaszként erre: 12. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 15. 09:01

Tudod nekem furcsa,hogy te éllandóan vitába keveredsz...

Az ovi hibázott mert bement a gyereked olyan helyre ahova nem kellett volna.Érdekes módon az enyém soha nem tünt el,mert én megtanitottam,hogy mindig legyen az óvónő mellett és a tárai mellett.

Az meg,hogy egy egoista anyuka nem köszön nagy ügy...A lányom osztályában is az egyik kisfiú anyja olyan magasan hordja az orrát,hogy tán senkinek nem köszön..Itthon megbeszéltük a lányommal,hogy az a nő butaságát mutatja,ennyi.

2013. máj. 15. 08:57

Szerintem itt két dologban hibás az óvoda:

1. hogy ki tudtak jutni a gyerekek észrevétlenül a kapun kívülre

2. hogy nem volt lelakatolva a szerszámraktár

A pedagógusoknak és a fenntartónak is csak ebben a két dologban kell intézkednie.


A többi dologban te ugyanolyan hibás vagy, mint a másik szülő: a (hangos) vitához ugyanis két ember kell.

Abban igaza van az előttem szólónak, hogy neked se kellett volna minősítened a nem köszönő anyukát, még ha igazad is van, elintézhetted volna egy sima "nem tudom, kicsim"-mel is. Otthon meg megbeszélitek, hogy azért mert más nem köszön, te mit vársz el a gyerekedtől. Nem a te dolgod megnevelni sem a másik gyereket az oviban, sem a másik felnőttet. Abszolút megértem, hogy ebbe a vitába a pedagógusok se akartak belemenni, ahogy a másik "balhéba" se.

Ha a többi szülőtől elvárod, hogy példát mutasson (akár köszönéssel), neked is azt kell tenni, és nem az oviban vitatkozni a másikkal. Ha a másik nőre rá kell szólni, akkor rád is. Szerintem.

2013. máj. 15. 08:44
Egyébként reggel felkerestük az arra illetékeseket akik megteszik a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy rend legyen.
19. 5ed73a72bc (válaszként erre: 16. - De Luca)
2013. máj. 15. 08:44

Mi ketten és ő volt ott, senki más.

Amit ő csinált az viszint az ovoda előtt volt 40 szülő és a saját gyerekem füle hallatára.


Ezért mentem az igazgatóhoz, aki szerint ez épp ugy normális mint minden más, plusz ő nem tehet semmit.


Hát nem tudom,milyen vezető az ilyen aki arra nem képpes hogy megrendszabályozza az adott illetőt mert ez nem csak engem hanem másokat is sétrett más gyerekei és szülők is tanuja voltak.


Ha én nem tehetek semmit, mert nyilván nem süllyedek le a szintjére kezdek vele vitázni akkor ki fog??

Ezért mentem és szóltam, hoyg tegyék rendre, amit ők nem tettek meg tehát bármikor ujra megtörténht.

Normális ez igy???

18. 5ed73a72bc (válaszként erre: 16. - De Luca)
2013. máj. 15. 08:41

épp ezért én nem szóltam egy szót sem, viszont az én gyerekem ott volt és fültanuja volt!


ezért mentem a vezetőhöz, hogy szóljanak rá a nőre mert ilyet nem lehet normál esetben...


de a vezetőség állásfoglalása az az volt hogy ilyet lehet és ennyi én meg igenis kussoljak:)

17. 5ed73a72bc (válaszként erre: 15. - Bd55e3f068)
2013. máj. 15. 08:39

Ez nem két felnőtt nő marakodása.

Én ezt a nőt nnem is ismerem.

Én csak azt tudom, hogy ebben az ovodában ha bármi történik

-vagy a szülő a hibás

-vagy "mi nem tehetünk róla"

-vagy a gyerek hazdik


Ez a három variáció van, az ovoda semmiért nem felelős, mindenért mást okol, ebből kifolyólag sem fegyelem incs sem rend és mindenki azt csinál amit akar.

2013. máj. 15. 08:38
Az óvodának nem kötelessége semmilyen szinten állást foglalni a szülők privát balhéjában. Egy dologban hibáztak a történeted alapján, nyitva hagytak egy ajtót, aminek zárva kellett volna lennie, de ahogy magad is írod, másnapra lelakatolták, ennyi. Lehet, hogy a másik szülő bunkó, de a saját gyerekeitek előtt nem lehet fikázni nyíltan a másik szülőt. Hogy érezheti már magát egy gyerek, akinek az anyját szidják. Ha mindenképpen azt a választ szeretted volna adni a gyereknek, hogy a másik nőt nem tanították meg, akkor ezt otthon közöld a gyerekeddel négyszemközt, nem mindenki füle hallatára a másik nőt provokálva.
15. bd55e3f068 (válaszként erre: 12. - 5ed73a72bc)
2013. máj. 14. 20:46
A csepp a pohárban nem tartozik az óvódára. Azt ne várd, hogy az óvóda fenntartója két felnőtt nő marakodásában igazságot tegyen!
2013. máj. 14. 19:34
Ez durva.Én a helyedben nem hagynám annyiban,csak az a ba,h a többi szülő is ilyen,még összefogni se lehet.Azt sem értem,h a többieket hogy-hogy nem èrdekli,h a gyerekeik kinn mászkálnak.És a köszönés.Miért nem mondtad,igaza van,te nam vagy olyan bunkó,mint ő.A legelemibb dolog a köszönés.Nálunk olyanoknak is köszönünk és viszont,akivel nem egy csoportba jár a gyerekem és viszont.
2013. máj. 14. 17:52
röviden ennyi
2013. máj. 14. 17:52

és a csepp a pohárban...

öltözik a gyerekem az egyik gyerek anyja felsőbbrendű mint a többi, legalábbis ezt képzeli, és nem köszön csak kimegy meg bejön, a lányom megkérdezte miért nem köszön sose sem ő sem a gyereke, mondom mert nem tanitották meg :)


erre nekem esett hogy nem vagyunk egy szinten és miért köszönne nekem.. mndom azért mert a gyerekeink egész nap együtt vannak kb ezért de mondom nem hiányolom én ne hidd csak hát a gyerekem megkérdezte...


erre azzal jött hogy én beszóltam neki, és nem vagyunk egy szinten és látszik a ygerekemen hogy milyen szintről avgyok való...


mondom az ovónőnek hogy mit mondott ez a nő ott a gyerekem előtt, és senki nem csinált semmit, MERT hogy akkor én ott összevesztem a régi barátnőmmel és nekem itt szvam nem lehet...

2013. máj. 14. 17:48
szóltunk hogy miért nincs ajtóbehuzó kiröhögtek hogy nincs pénzük, mondtunk, hogy okk akkor megyünk a fenntartóhoz hogy mi az hogy nincs pénz, másnap volt ajtóbehuzó.
2013. máj. 14. 17:48
de két gyerek kiint volt az utcán az a fiu akinek az anyjával összevesztem és a barátnőm lánya is
2013. máj. 14. 17:46

Volt egy vitám egy szülővel ami privát probléma volt ovin kivüli, csak ott csattant.

Emiatt én vagyok a szar mert hát az átadóban vesztünk össze és nyilván én voltam a sérelmes fél nem hagytam magam, de mivel nem tudták előtte mi volt ezért csak azt hallottákm hogy én balhézok vele.


Utána rá pár hétre mentem a ngyerekemért és nem volt meg nem tudták hol van, majdnem rendőrséget hivtam, mire meglett, kiderült hogy egy elzárt helyen volt ami elvileg el kellett volna legyen zárva.

Mosták kezüket.

Másnap lakat volt az épületen ahol a gyerek volt előző nap kaszák és fejszék társasásában.

De mivel előtte volt a vitám, tökre szemetek voltak és nem is azzal fogkalkoztak hoyg miért nem tudták hol a gyerekem hanem azal hogy én akkor és ott veszekedtem azzal a nővel.


Hülyének néztek engem is a férjemet is.

Benyeltük mert a gyerek szeret oda járni bár az egészségét féltem azóta


Utána rá pár hétre a csoporttársait az utcáról hozták vissza, az enyémet is csalta egy gyerek, de nem ment ki, az ovoda tagadta hogyx a többi gyerek kint volt, és mivel én szóltam hogy az enyémet is csalta az a gyerek akinek az anyjával öszevezstem azt mondták nem igaz csak balhét akarok, és azt mondtaák hogy a gyerekem hazudik!!!!!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook