Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit főznétek ezekből? fórum

Mit főznétek ezekből? (beszélgetős fórum)


1 2
2011. jan. 6. 13:03

Vagy ha még akarsz jót, akkor felaprózod és megsütöd a húst.

Felszeleteled a krumplit, beleteszed egy jénaiba, rá a hús, újra krumpli, és így rétegezed.

A végén leöntöd az egészet só, tojás, tejföl keverékkel, reszelsz rá sajtot és be a sütőbe.

2011. jan. 6. 12:57

Csinálj brassóit

Vagy csak a húst brassóisan, csinálj zöldséges rizset, és kavard össze a hússal

29. a14deb9047 (válaszként erre: 28. - Gyerekeim)
2010. aug. 31. 19:56
Igen. Vékonyra szeled és egy kicsit megkloffolod... fűszerezed (só, bors, fokhagyma, a tetejét olajjal megkened. A végén még lehet rá sajtot is reszelni.
28. gyerekeim (válaszként erre: 21. - A14deb9047)
2010. aug. 30. 17:13
A göngyölt húst csirke vagy pulyka mellből is lehet készíteni? Mert nekem a gyerekeim csak a csirkét eszik meg.
27. 388b941089 (válaszként erre: 26. - Katus3)
2010. aug. 29. 16:05
rendben, köszi szépen!
26. katus3
2010. aug. 29. 15:45
Ezt nem ismerem,köszi. Ki fogom próbálni. Viszont az a mártás is nagyon finom,amit én írtam. Próbáld ki!
25. 388b941089 (válaszként erre: 24. - Katus3)
2010. aug. 29. 15:43
vajból és lisztből világos rántást készítünk, teszünk hozzá fokhagymát, borst, kevés szerencsendiót, sózzuk és felöntjük tejjel vagy tejszínnel. :)
24. katus3 (válaszként erre: 23. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:40
Igen.
23. 388b941089 (válaszként erre: 20. - Katus3)
2010. aug. 29. 15:38
mi? a besamel mártás?
2010. aug. 29. 15:38
Hortobágyi húsospalacsinta :)
2010. aug. 29. 15:38
Göngyölt hús: a szeleteket viszonylag vékonyra és egyformára kloffolod, fasírtalaphoz hasonló fűszeres tölteléket készítesz, összetekered, fogpiszkálóval összetűzöd, kiolajozott üvegtálban vagy tepsiben, a tetejüket is megkenve folpack alatt megsütöd, utána pirosra pirítod. Hidegen is jó! Krumpli püré/hagymás krumpli, rizs, savanyúság.
20. katus3 (válaszként erre: 19. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:34
Az miből áll?
19. 388b941089 (válaszként erre: 17. - Katus3)
2010. aug. 29. 15:33
tök jól hangzik, köszönöm! besamel mártással vajon milyen lehet?
18. 388b941089 (válaszként erre: 6. - Encifinci)
2010. aug. 29. 15:31
bizony, tényleg nagyon nehéz mindig kitalálni. Én egy időben azt csináltam, h egy hétre előre megírtam a heti kajamenüt, így tök jó volt, mivel változatosan ettünk és olcsóbban is kijöttünk, hiszen csak a kajához való alapanyagokat vettük meg... lehet vissza kéne erre szoknom....egyébként szeretek főzni, csak nem munka után mikor már semmi agyam nincs :)
17. katus3 (válaszként erre: 8. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:31

A combot apróra vágod,sózod,borsozod,olaj és vaj keverékén megpirítod. Ha majdnem kész,rányomod egy fél citrom levét,vagy üveges citromlét pár cseppet,de jobb az igazi.:-)Kevés gépsonkát is piríthatsz bele,ha van.

Mártás: 1 nagy tejföl,1 natúr tömlős sajt, 1 kicsi főzőtejszín, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd zúzott fokhagyma,kevés só,mustár. Ezt kikevered,a húsra öntöd,összeforralod. Spagettivel tálalod. Ha most nincs is hozzá mindened,próbáld ki máskor,nagyon finom.

2010. aug. 29. 15:30

Vagy, ha egészben szeretnéd elkészíteni, meg is sütheted a húst burgonyával, rizst is adhatsz hozzá.

Ahogy mondták itt a többiek rizibizivel is tálalhatod. Példának okáért a főzelékhez is kiváló.

Üdv.Ágnes

2010. aug. 29. 15:30
Húsleves, vadas hús, vagy a főtt húshoz paradicsommártás; a főtt húst apróra összevágni, megborsozni, fokhagymás olajon hirtelen megforgatni.
14. 388b941089 (válaszként erre: 9. - E2d3bb2ec0)
2010. aug. 29. 15:30
komolyan??? na mindjárt rápillantok!! :)
13. 388b941089 (válaszként erre: 11. - D0b7178f40)
2010. aug. 29. 15:29
Köszönöm-köszönöm! :)) én mustáros húsgombócot csináltam nem olyan régen, ill. paradicsomos káposzta is volt pár napja.
12. 388b941089 (válaszként erre: 7. - A14deb9047)
2010. aug. 29. 15:27
köszönöm szépen az ötleteket!!! a gulyáslevest én marhahúsból szoktam, az pedig nincs itthon...:( pörkölt és lecsó nem olyan régen volt, a brassóit pedig frissen szeretjük és nekem most vm olyan kaja kéne, amiből holnapra is marad, h meló után már ne kelljen főznöm, ha hazaértem! :)))
11. d0b7178f40 (válaszként erre: 1. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:26

vagy egy brassói hasábbal.Ha nem újkrumplid van.

Vagy egy tejszínes husi, főt tésztával, vagy paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, paradicsom mártás főtt hús burgonya,lecsószelet rizzsel, ....

2010. aug. 29. 15:25
brassói,sült krumplival,vagy zöldséges rizs köretnek mellé rántott szelet
2010. aug. 29. 15:24
mindmegette...itt ki tudod választani a hozzávalóidat, ő meg ajánl receptet :)
8. 388b941089 (válaszként erre: 2. - Katus3)
2010. aug. 29. 15:23
hm, de jól hangzik! a húsos spagetti receptjét nagyvonalakban elmondanád nekem?:))) köszönöm!
2010. aug. 29. 15:23
Lehet gulyásleves, rizses hús, ragu leves, pörkölt, sült hús vegyes körettel; brassói.
2010. aug. 29. 15:23
Jobb ötletem nincs én pörit csináltam tésztával,de egyetértek én is utálom kitalálni mi legyen akaja lassan ez a halálom:S
5. d0b7178f40 (válaszként erre: 1. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:23

Szia

vagy nézz be a főzőcske klubba, és ott vannak receptek, vagy ha csak reci kell akkor az adatlapon a főzőcske klub recijei egy csokorban megvannak, és adok olvasójogot ha érdekel.

üdv

2010. aug. 29. 15:22

pörkölt tésztával

rizses hús (csináltam már combból és jó volt)

3. mandella (válaszként erre: 1. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:22

szia

főzzél lecsós sertéssültet rizzsel avgy tésztával

2. katus3 (válaszként erre: 1. - 388b941089)
2010. aug. 29. 15:21
Tojáspörkölt rizzsel, húsos spagetti.(comb jó hozzá). Kell recept?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook