Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Hát pont erről van szó. Kezelgetik azt a k. magas vérnyomást az életed végéig, ami majd hamarabb eljön, mintha nem lenne magas a vérnyomásod.
De nem azt kéne kezelni. A magas vérnyomás már csak egy tünete "valaminek".
Nem tudják, mi az? Vagy nem akarják tudni? Az éri meg inkább, hogy életed végéig gyógyszert szedj?
Az én mamám is több pénzt hagy ott a patikában, mint a Penny Marketben. Okvetlen ilyennek kell lenni a "szép", hosszú életnek?
Szerintem nem.
Minden olyan dolog, ami akár csak a komfort-érzetet növeli is, nagyon kívánatos valami. Aki megengedheti azt magának, szívesen "kényezteti" is magát ilyenekkel, masszázsfotel, mágnes lepedő, vagy használ vagy nem. :-) Ha netán még használ is, akkor is valami csillagászati ára van.
Igen. Tulajdonképpen engem is az vitt rá a kutakodásra, hogy túl sokat ártottak nekem az orvosok. De akkor még nem volt internet, és az egyetlen információforrás az orvos volt. Persze résen kell lenni most is mert az interneten fent van minden és annak az ellenkezője is. De ha valaki figyel és több irányból keresi valamihez a megoldást, rátalál a tutira.
Érdemes energiát fektetni ebbe a saját érdekünkbe. Itt vagyok rá élő bizonyítékként. A kor előrehaladtával nem romlik az állapotom hanem egyre jobb.
Nagyon nehéz, de megéri a fáradságot, mert hát ki a legfontosabb? Hát én!! És vigyázni kell magamra, mert belőlem csak 1 van. :))
Mindenkinek így kellene saját magára gondolnia.
Igazad van. Csak az a szomorú, hogy erre egyéni utakat muszáj kitaposni, mindenre magadtól rájönni, kutatni, - a reklámok meg azt sulykolják, hogy pl. egyél Oreo kekszet.
A köztudatban meg az van, hogy ott van a gyógyszertárban a megoldás mindenféle betegségre, - pedig nincs ott.
Nade ki az aki ezt elülteti a köztudatba? Bizony, pont az orvosaink. Majdnem mint egy ördögi kör.
Kevés az olyan kutató hajlamú ember, mint te. Elhiszik, amit az orvos mond.
Azért nehéz a helyzetünk, mert az orvosok a gyógyszeripar elkötelezettjei. A cél nem az eltemetés, hanem az életben tartás de csak olyan szinten, hogy a gyógyszertárig el tudjon menni a beteg. Jó sokáig, hisz ebből van a profit. Aki jobban is akarja érezni magát, annak valóságos kutató munkát kell végeznie.
A sok féle szívbetegség mellett ha többen tudatában lennének hogy érdemes erősíteni a szívizomzatot és folyamatosan tisztítani az ereket, már jobban állna a szénánk.
Valóban létezik ez a "jelenség". Pl. az a dr. Horváth-féle gyógymód az érrendszer gyógyítására, amit Forrest is mond. Hullanak az emberek mint a legyek, ez a legfőbb halálok kis hazánkban. Kinek az "érdeke" ez?
Rossz szinte belegondolni, hogy "valakik" azt szeretnék, ne legyen itt annyi idős ember, ne kelljen annyi nyudgíjat kifizetni...
Vagy a gyógyszer "maffia"? A hosszan betegeskedő embereken lehet igazán kaszálni...
Borzasztó, komolyan mondom.
Hát akkor ez a te TVR rendszered valóban nem egy újdonatúj valami, hanem olyasmi ami szintén elpazarlódott volna valami felfoghatatlanul hülye egyéb szempontok alapján, pedig mennyi mindent meg lehet(ne) oldani vele.
Sas szemű madár vagy. :-)
Az emberek zöme szereti készen kapni a dolgokat és már nagyon sokan csak az előre gyártott/félkész ételeket veszik meg.
Az új dolgokkal is így vannak sokan.
Gondolkodni - pláne logikusan - és a gondolatokat megfelelő formába önteni és abból valami újat, szokatlant csinálni, már sokkal macerásabb, ezért az nem komilfó.
Sokkal egyszerűbb az alapötletet lenyúlni, a köré építeni valamit és abból óriási hasznot lehúzni másokról.
Én megpróbálom az eszemet használva olyan új technikákat, technológiákat alkalmazva terméket, szolgáltatást végezni, amit az anyagi képességeim lehetővé tesznek.
Ilyen ez a TVR rendszerem is, aminek az alapjait már az 1960-s évek végén a gyógyszeripar használta, mint segédanyagot.
Nagyon sok olyan dolog van, amit egy területen alkalmaznak, de szakbarbár jellemrajzunk miatt azt el sem tudják képzelni, hogy egy kicsi átalakítással más területen is hihetetlen eredményeket lehet elérni velük.
Én azt mondom, nyitott szemmel a világban, kreatív ötletekkel megspékelve tuti dolgokat lehet csinálni.
Ezzel a TVR rendszerrel pld. a sivatagból veteményes kertet lehetne csinálni pár éven belül.
Hm. Felkérésre kifejlesztettél valami vadiúj eljárást, és a felkérők le akarják nyúlni?
Mint az átkosban. Egy állami kutatóintézetnél, ahol munkaköri feladat a fejlesztés, ingyér.
De szabadalom már akkor is létezett.
Neked nem létezhetne valamilyen ilyesmi védelem?
Ez nagyon érdekes cucc, nyilván letesztelted, és jó. Ezt viszont nem értem, hát fák esetében egy tesztelés szerintem akár több évet is igényelhetne. Vagy ez valami régebbi dolog, a tarsolyodból?
Igen, ezt a terméket felkérésre fejlesztettem ki, első sorban nagyüzemek részére szabadföldi növénytermesztési és erdőgazdasági célra, hogy hektikus időjárási viszonyok miatt a csapadék mennyiségétől függetlenül lehessen gazdaságosan termelni.
De ugye - mondanom sem kell - ez is csak etetés volt.
Én meg rááldoztam a rengeteg energiám meg egy csomó pénzt a mintaanyagokra és amikor a konkrétumokra került volna a sor, jöttek a kérések, hogy adjam meg kiktől lehet beszerezni a szükséges alapanyagokat, meg adjam meg a konkrét receptúrát és a termék gyártás-technikai leírását, gépigényét és a technológiai hátterét, hogy ,,hivatalosan" is el tudjanak járni a gyártás beindításában.
Mondtam, nézzétek meg már a hátamat, nem tollas-e?
Így a - hadd utaljak a nick nevem fő képére - bekért mintaanyagokból egy csomó más terméket le is gyártottam már, és ezeket is fogomy majd az új helyemen gyártani.
Igaz nem nagyban, csak kis - emberi - léptékkel.
Értem. Tényleg rendi vagy, még tesztelni is adnál egy kicsit, de szerintem jövő tavaszig ebben már tényleg nem leszek érdekelt.
Hacsak a Beigli kutya ki nem borít valamit, tövestül. :-) A fák mellett egy magnóliabokor is be lett ültetve, de botor mód nem raktam körbe téglával mint az oszlopos fákat. Megfeledkeztem arról a bokorról, nekem a fák voltak nagyon fontosak.
Na azt mindenesetre megpróbálta a kutty kiásni. Messzebbről ránézve a gödröcskére úgy láttam, csak a bokor mellett kapart. Közelebbről ránézve: körbeásta a bokrot, kiszabadítván a gyökérzetét.
És én még ezt a pót TVR használati lehetőséget is elmulasztottam.... :-) Még akkor sem volt halovány fogalmam sem erről, úgyhogy újralocsoltam, betemettem, letapostam, kutyakaparás-mentesítő téglákkal körberaktam. Csupa ortodox megoldás, de hát micsináljak, mostmár nem hantolom ki mégegyszer azt a szerencsétlen bokrot. :-)
De ez a te terméked a mostani formájában nem annyira kiskertekbe való. Majd ha lesz kisebb is belőle.
Nekem mégcsak vakondom sincs... :-)
De abban rajtam kívül talán mindenki érintett. :-)
Ebből a konkrét gyártást még nem kezdtem el, mert csak nagy mennyiségben tudok rendelni az alapanyagból, amiből magát a konkrét terméket formatálom.
A nagyobb szemcsés változatból ugyan tudok csinálni pár 100 kg-t, de ebben a formában az így nagyon húzós áron lenne.
Ezt a nagyságú kristályszerkezetet jelenleg légfrissítő és fertőtlenítő kristályként használom, illetve az eggyel kisebb méretűeket vakond riasztóként gyártottam le.
Természetesen más gyógynövény kivonatokkal tuningolva, ami napok alatt zavarta el a területen lévő vakondokokat.
A TVR termékek konkrét gyártást a következő év elejére tervezem, ami nem jelenti azt, hogy - mintának, tesztelésre - ne adnék ki pár dózist.
Megmutathatod itt is: