Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit csináljak a kolléganőmmel? fórum

Mit csináljak a kolléganőmmel? (beszélgetős fórum)


1 2
2017. aug. 22. 10:29

Régen indult, de hátha ma is olvasna, beszélne kollégák közötti viszonyokról.

Most olyan osztályon dolgozok, ahol egy irodába vagyunk ketten, sajnos a kolléganőm nem egy jó csapatszellem, sem munkában sem emberileg.

Már ott tartok hogy nem is szólok hozzá a reggeli köszönésen kívül. Nagyon magának való szegény, a saját munkáját nem mutatja meg, így helyettesítenem nagyon nehéz, ő sosem ajánlja fel segítségét, nem szól egy árva szót sem egész nap, nem is kérdezi honnan jöttem ki-miféle vagyok.

Főnökömnek is mondtam, sőt tudja érzékeli is. A főnökre nem felettesként tekint, nem azt csinálja amit mond, nem is tőle kér szabit.

Sajnos már ott tartok hogy mindenben mozdulatában azt látom hogy ellenszenves, ahogy csamcsogva eszik, a billentyűt püföli, csapkodja a fiókot, már az h az irodában ebédel bosszant.

nem tudom mit tudnék tenni hogy a napi 9 órát el tudjam vele viselni.

Az sem megoldás h zenét hallgatok fülesen keresztül, sajnos már irritál az egész nő ahogy van.

2013. máj. 30. 19:19
Az én kolléganőmtől nem lehet beszélgetni. Akármi téme felvetődik, neki mindigvan egy "pont olyan" ismerőse, akivel ugyanaz megesett. Nem lehet semmilyen dologról beszélni, mert mindenbe beleszól. Ha ebédbél két szót beszélnék valakivel, azonnal közbevág, és tényleg miden téma már megtörtént vele vagy egy "ismerősével". Ilyenkor hosszú perceken keresztül monologót tart:D totál kikapcsolom az agyam, már nem is figyelek rá, de kellemtlen, hogy mindenbe velevauzik.
2009. szept. 22. 10:15

Szerencsére ilyen kollégám sosem volt. Olyanok vannak, akiket nem kedvelek, de szerencsére velük nagyon ritkán találkozom. Napi kapcsolatban mindösszesen nagyjából átlagban 2 emberrel vagyok, és ez pont jó így! :-)

Na jó, néha megy a 'vita' a Hoxa miatt (is), hogy kijé legyen épp a gép, de ha van munkamegosztás, gépmegosztás is van. Szerencsére most hoztuk rendbe az egyik kékhalált halt darabot, úgyhogy egyszerűbb a dolgunk. :-)

2009. jún. 22. 01:19
ezen már én is gondolkodtam!vagy, hogy egy kicsit ugyanugy viselkedek mint o, és eljátszom a tukorképét, hátha észbekap, de a legrosszabb, hogy már a haverom se szivesen jon be nézni az unott arcát, pedig csak engem akar meglatogatni, de egyszeruen idegesiti!mint egy pár vendéget...errol viszont a fonok tehet, hogy nem tesz ellene szerintem
2009. jún. 19. 14:19

figyi,most h nem vagyok benne a problémába (tudod,ilyenkor könnyebb tanácsot adni :))) arra gondoltam,úgy kellene válaszolnod,mint egy kívülálló!:)

pl.most,h mondta,miattad nem megy nyaralni,te válaszoltad volna,csak úgy flegmán:"Tényleg nem mész nyaralni???...Sajnálaom!!!" (de úgy,h érezze,azt meg sem hallottad,h miattad nem tud elmenni)...bár lehet hülye ötlet,de hátha így megunja az alattomos kis játékait!:))

2009. jún. 18. 19:21
most már odáig jutott, hogy tegnap kozolte, hogy miattam nm megy nyaralni, mert sokat dolgoznék, ha bukja a pénzt akkor bukja, leszraja nem érdekli... nekem akar llkiismeret furdalást okozni, szerinted? megmondtam, hogy hagyja már a mártir szerepet mer tmár unom, ha nem megy akkor nem megy, nem érdekel, nem lesz lelkiismeret furdalásom és kész! a szakács megmondta neki, hogy unja az unott pofáját minden nap! :)
54. 7939578846 (válaszként erre: 48. - Évice)
2009. máj. 31. 21:27

:)))


nekem ezt 3évig kellett elviselne a roh..t kollégiumban az egyik szobatársam személyében:"mit eszel,miért azt eszed,egyél rendesen, (a rendesen nála azt jelentette,h cafrangos húsok,olajtól tocsogó ez-az,tortahegyek...),kérsz egy kis zsírt?..." majd mikor Ő (kegyelme) befejezte a lakomát,fölémállt és bámult,büfögött,röhögött...és NEM PASIVAL laktam együtt!!!! :))) nos,azóta nem vagyok hajlandó nagyon senki társaságában étkezni,s utállom én is ha beszólogatnak (főleg aki fogalmatlan)...szóval nem vagy egyedül!:)))

ezeknek az embereknek "nem tanítottak" illemet anno,bár én úgy vélem ezeket nem kell tanulni,hanem vhogy jönnek maguktól...

2009. jan. 10. 01:34
megráznám még mindig, néha megütögetném, leüvölteném a haját!semmi nem változott! pedig nem most nyitottam ezt a topikot :D
2008. szept. 10. 10:30
Folytsd meg, rázd meg, rúgd seggbe... nekem néha ezt mind nagyon jól esne megcsinálni vele!
2008. szept. 9. 20:06

Végigolvastam a hozzászólásokat, néha úgy éreztem, hogy egy személyre gondoltunk, mert nekem (nekünk) is kijutott egy ilyen pi..a, folyamatosan szenvedünk tőle. Egy viszonylag jó kollektívát teljesen hazavágott. Ott szítja az indulatokat és ellentéteket, ahol csak tudja. Ketten azóta (őmiatta) elmentek, a maradék pedig kínlódik, és vele harcol naponta, mert időközben megtették kisfőnöknek. Spicli, talpnyaló, irigy és gonosz is, árulkodó, állandóan hazudik rólunk, meg a többiekről is, de nem tudunk védekezni, mert nem tudjuk mi ellen kellene, mások előtt lejárat, folyamatosan elferdítve jelentéseket visz a főnöknek, ezáltal nagyon jó pozícióba került.. Így jutott feljebba ranglétrán. Alaplemeze az, hogy csak ő dolgozik az irodánkban, csak ő ért mindenhez, mi meg csak kényelmesen, ráérősen csinálgatunk ezt-azt, de főleg sokat dumálunk munka helyett, meg internetezgetünk, és azért nem szeretjük őt, mert ő dolgozik, és nem ér rá velünk jópofizni.

Próbáltunk vele többféle módszert, de pl. a levegőnek nézés az abszolút nem jött be, ettől csak még nagyobb szarvakat kapott. Ha saját fegyverét fodítottuk ellene, hogy magunkat dicsértük, még ettől akadt ki legjobban, de észre sem vette, hogy őt figurázzuk ki. Így már nehéz, hogy ő lett az irodafőnök. Ennyire még embert nem utáltam. Jaaaaaaaajjjjjjjj!!!!!!

Legalább leírtam. Ha olvasod te hülye, ismerj magadra, és gebedj meg!

2008. aug. 1. 07:03
Én egyszer törtem ki a munkahelyemen.Akkor már zsinórban kb. a 30.ík szombat volt,hogy dolgoztam.( Helyetesíteni kellet.)Úgy voltam vele,hogy pici gyerekei vannak,hétvégén tudnak együtt lenni,nekem mindegy volt mikor veszem ki a szabadnapomat.Ez szeptember vége felé volt,mentem be dolgozni,és még csak beléptem az ajtón,már azzal fogadott,hogy szombaton be kell jönni,ugye bejössz!Na jó passzban talált,és kitörtem,mint a Vezuv megmondtam,hogy nem igaz,hogy egy évben egyetlen egyszer nem tudja megoldani,hogy valaki vigyázzon a gyerekekre,mellesleg a szülőkkel együtt laktak.Na azóta is emlegeti!
2008. júl. 31. 21:25

Hagyd hagy higgye, sőőőt!!!

Dolgozzon helyetted, mert Ő úgyis jobban tudja.

kérd meg, hogy mutasson meg dolgokat, majd figyeled hogy csinálja, mert szeretnél a legjobbaktól tanulni.

Közben meg nyilvánosan nevessetek jót rajta.

48. Évice
2008. jan. 26. 18:01
Nekem semmi bajom, a kolleganőmmel,csak sohasem hagy nyugodtan ebédelni.Ritka az a nap amikor nyugodtan,ülve eltudom fogyasztani az ebédem.Amikor van időm nincs munka akkor meg ő "áll a számba"!Kérdezgeti,hogy mi finomat eszel?Minek van ilyen jó illata?Falra tudnék mászni!Gombóc lesz a torkomba és alig csúszik le az ebéd.Végig nézzi amíg eszem és nyavajog,hogy nem tudom mit egyek.Nincs kedvem enni.Eszik 1/2 almát vagy 1 actimelt.(állítólag refluxos)És nekem mondják,hogy alig eszel!Annyira dűhít.Bezzeg amikor Ő eszik és sohasem szoktam a nyakán lógni,megkeresem később amikor már befejezte.Én vagyok ilyen hülye vagy másokat is zavarná,ha kinézznék az ételt a szájából?
2008. jan. 26. 05:41
Mondjuk ahol pasik dolgoznak,azok ugy elvannak egymás mellet,de ha több nő van egy munkahelyen,miért van,vita áskálodás,irigység(ez tényleg rossz jel ránk nézve)
46. Nike (válaszként erre: 44. - 6a062297d0)
2008. jan. 24. 12:04
Én is...
45. zsóka53 (válaszként erre: 44. - 6a062297d0)
2008. jan. 24. 11:48
Lehet,hogy szerencsés vagy?
2008. jan. 24. 11:33
Nekem nincs kolléganőm, csak pasikkal dolgozom együtt.
2008. jan. 24. 11:30
Az ilyen kolléganöt kerülni kell,aki megmérgezi a napunkat.Én sem szeretem,ha ilyennel találkozom,kitérek,ha lehet elöle,vagy meg mondanám neki a magamét.
2008. jan. 3. 10:09

Olvasgattam a bejegyzéseiteket és azon elmélkedtem, milyen rossz lehet olyan munkahelyen dolgozni, ahol nem túlságosan jó a munkahelyi légkör.

Én 25 évet dolgoztam ugyanazon a munkahelyen, ugyanazokkal a kollégákkal és kolléganőkkel, de mi olyan voltunk, mint egy család. Sőt, néha jobb volt. Soha semmilyen veszekedés, viszálykodás, pletyka nem volt. Amikor én odakerültem 1975-ben, én voltam a legfiatalabb. Ennek megfelelően viselkedtem az idősebb kolléganőkkel. Meghallgattam a tanácsaikat, ha jónak tartottam elfogadtam. Aztán jöttek később tőlem is fiatalabbak, én is mindig igyekeztem őket átsegíteni a kezdeti nehézségeket.

Egy viszont biztos: aki nem tudott alkalmazkodni,nem tudott a régiek közé beilleszkedni, az nem is volt hosszúéletű a cégnél.

De ez már sajnos a múlt. Ha újra dolgozhatnék, egy kevésbé ideális helyen is megpróbálnék helytállni. De sajnos, kicsi a valószínűsége, hogy valaha is mégegyszer dolgozhatok...:(

41. Kakuk Jánosné (válaszként erre: 40. - 8a5d74d8da)
2007. okt. 27. 07:04
EZT TESZED A LEGJOBBAN,ÉN IS ÍGY CSINÁLOM ÉS KEZDETBEN NEHÉZ VOLT DE MÁR BELEJÖTTEM
2007. okt. 12. 17:58
Hát nekem is van kolléganőim aki négy szinű és ezt úgy nem komálom. Elöttem a jó oldalát mutatja, mögötem meg minden kis..... vagyok. Legalább a szemembe mondaná el. De én úgy is gondolom mit gondol rólam. ja van több is. De már nem érdekel el fogadom ilyennek és kész.
39. dobos
2007. aug. 30. 07:11

ELolvastam amit írtatok,nekem is volt egy kolléganőm

aki az gondolta ,hogy Ő a tökéletes.Nem tudtunk ez miatt kijönni egymással,mindent kipróbáltam amit lehetett.Megmontam a véleménye az se volt ereményes,ha halgattam akkor az volt a baj.Mindenbe bele kötött.Végül feladtam.

38. marcsy006 (válaszként erre: 37. - Khugi)
2007. aug. 29. 19:47
Talán úgy van mint az én kolléganőm,azt hiszi mindenki szeretí,pedig ha tudná!!??Ő is mindenkiben a hibát keresí,ha valaki gyorsabb nála az a baja"nem kell kapkodní",ha lassan megy valami "nem érünk rá".Mindig van baja.
37. khugi
2007. aug. 29. 18:02
Én már nem szolok hozzá, mert nem birom, még rá se nézek ,mertr állandóan mindenkinek a rosszat akarja és így nem veszi észre, hogy maga alatt vágja a fát és Őt utálja meg mindenki.
36. 80ASIQ
2007. aug. 29. 16:08

Nem olvastam egy hszt sem őszintén szólva. Csak annyit mondok, hogy én tudnék mit csinálni a(z egyik) kolléganőmmel, de ő nem akarja! :(


(Elnézést, már itt sem vagyok!)

2007. aug. 25. 08:59
tegnap megmondtam neki, h nem a seggebol rantottak ki,h ugy beszel velem mint egy darab sz***al! tegnap nagyon elkuldtem melegebb eghajlatra! jo erzes volt, este mar egy kicsit pitizet!csunya fogalom,de igy volt, mar probalt haverkodni,de nem erdekel,mert tudom, h ez csak 5 percig tart!
34. marcsy006 (válaszként erre: 33. - Azsutus)
2007. aug. 24. 16:36
Hidd el mindent megpróbáltam,igen leültünk beszélgetní, én nagyon szívesen meghallgatok bárkit és szeretek beszélgetní,de mindennek van határa.Az lett a vége,hogy napokon keresztül az Ő családi életét és próblémáit kellett hallgatnom,sőt tolakodón kiváncsívá vált a mi életünkre is,mindenben el akart tanácsokkal látní.Híába,na,Ő mindenben okosabb mindenkinél.Bármit csínáltam az nem volt jó,csak Ő tud tökéletesen dolgozní.Én csak hibát-hibára halmozok,ezért ha lehet külön dolgozom tőle,ha nem inkább nem szólók hozzá,mivel veszekední nem akarok vele.Ezért és sok egyébért van "a néma háború"köztünk.
2007. aug. 24. 10:56
Milyen dolog az, hogy egy munkahelyen dolgoztok és nem szóltok a másikhoz?? Minden ember egy külön egyéniség és ezt el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák. Esetleg néha leültök megbeszélni, hogy mégis mi bántja a kolléganőtöket, mert ok nélkül azért nem duzzog senki! Ha ezt nem teszitek meg, akkor ne várjátok a csodát. Az nem megoldás, hogy nem szólunk a kollégánkhoz. Az én tapasztalatom az, hogy aki őszintén a szemébe mondja a másiknak az igazát, arra többnyire haragszanak. Az a menő aki a szemébe mézes-mázos a háta mögött meg elmondja mindennek. Na én meg az ilyen tipusú embereket nem igazán szívlelek. Én az egyenes jellemeket szeretem, nem pedig a hátam mögött kibeszélősdiket.
32. Alexx
2007. aug. 24. 10:55

Sziasztok! Végigolvastam kíváncsiságból a beírásaitokat, habár én nem panaszkodhatok a kollégáimra.


A "nemmosolygásról" viszont eszembe jutott valami, gondoltam megosztom Veletek. :)


Bp-en az Árkádban az egyik falodánál ki van írva egy táblára a következő szöveg:


"Az az eladó, amelyik nem tud mosolyogni, menjen el vevőnek!"


Jó, nem? :)

2007. aug. 19. 17:52
El tudom képzelní milyen rosszul esett neki ez a kedveskedés,de gondolom nektek épp ezért jelelentett sokkal többet 1 túrórudinál.Valamiért egy kórházi nővérke jut eszembe a kolléganődről.Tavaly kórházba kerültem,ott volt egy helyesnek mondható,de mosolyogní nem tudó,fiatal kis nővérke,Őt én elneveztem "mosolygós Beá"nak,mivel hát sosem mosolygott és Bea volt a neve.Tehát Ő jutott az eszembe a kolléganődről,talán mert hasonlóan savanyú képű Ő is.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook