Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam? fórum

Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam? (tudásbázis kérdés)


30. Bichi (válaszként erre: 26. - 36a26f5226)
2010. szept. 10. 13:37
Én még sosem forgattam, és soha nem dobta le magáról a krémet :o)
29. danama
2010. szept. 10. 13:13
csinálj egy adag pudingot és keverd össze őket, rá tejszínhab
28. 448f1a930a (válaszként erre: 26. - 36a26f5226)
2010. szept. 10. 13:12
De jó! Sosem gondoltam rá:-)))
27. kisnejulcsi (válaszként erre: 6. - Re87)
2010. szept. 10. 13:04

Én is somlóit csinálok , ha nem sikerül a piskóta :))


Hozzávalók:


* A piskótához:

* 6 tojás

* 6 csapott evőkanál cukor

* 6 csapott evőkanál liszt

* 1/4 csomag sütőpor

* 10 dkg ét tortabevonó

* 1 csomag csokoládés pudingpor

* tej

* cukor

* rumaroma

* tejszínhab


Elkészítés:


Először sütök egy piskótát: a tojásokat kettéválasztom, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarom, közben a 6 evőkanál lisztet öszekeverem egy kissebb tálban a sütőporral. Ezután felverem a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntöm, és körkörös mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, de úgy nem egyszerre, hanem három-négy adagban keverem hozzá. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített forró sütőbe teszem 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékelem a sütőt /ez nagyon fontos/.


Ezalatt elkészítem az öntetet: a csokipudingot megfőzöm a csomagoláson leírtak szerint, félreteszem hűlni. Közben gőzfürdőn felolvasztjom a tortabevonót, és a gőzfürdőről levéve hozzákeverem a csokipudingot és egy kevés rumot. Ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá.


A kihűlt piskótát kis kockákra vágom, tálkákba teszem, és az elkészített öntettel leöntöm, a tetejére tejszínhabot teszek. Aki szereti, rumos tejbe áztatott mazsolát is szórhat rá.

2010. szept. 10. 12:56

Azt a titkot elárulom, ha bármikor tortát készítesz, akár sütöd, akár megvásárolod, hogy mindig az alja a teteje, abba bele tud kapaszkodni a krém, míg a felső, sima felébe nem, az ledobja magáról... Ha megvásárolod, amikor lehúzod róla a papírt, akkor is a sima, lisztes fele lesz az alja, és a volt papíros oldala lesz a teteje is...


Ugyanígy járunk el sütésnél is...

25. Garmy (válaszként erre: 24. - 36a26f5226)
2010. szept. 10. 12:52
Nem azzal volt a gond! A tálcával, kicsit messzebb volt, mint gondoltam, és "szerencsére" a konyhapulton landolt a tészta, mire kézbe a tálcához vittem volna. Amúgy az elején amikor kiszedtem a formából még egybe volt. :)
2010. szept. 10. 12:50
Talán nem vágtad körbe a tortát a keretben, mielőtt leszedted a keretet?? Körbe kell vágni vékony késsel...
23. Garmy
2010. szept. 10. 12:48

Köszi az ötletet!!! Megmentettetek!!


A citromos öntetet is megnézem.


Tényleg, nagyon köszi!! Pedig már kezdtem a plafonon lenni, hogy ekkora béna hogy lehetek.

2010. szept. 10. 12:48
Na látod...turbózd fel tejszínhabbal, magvakkal, dió, vagy mandula, stb..., rá öntetek, és Isteni lesz, meglátod...
21. Garmy (válaszként erre: 16. - Bekomi)
2010. szept. 10. 12:47

Nekem még nem volt rajta krém,úgy esett szét. A krémet holnap akartam elkészíteni rá, most csak a tésztát, hogy előbbre legyek ezzel is.


De jó lesz, mert felkockázom és somlói lesz. És most is előbbre vagyok, mert holnap csinálom az öntetet. :)

2010. szept. 10. 12:47
Finom... sőt... ahogy most nézegettem, van citrom öntetes is, és ahhoz jól megy a kakaós piskóta...
19. Garmy
2010. szept. 10. 12:43

Nézegettem a nete, hogy általában a somlói az fehér tészta, csokiöntettel.


De ha csokis tésztám van, milyen lehet vanília öntettel? + tejszínhab??

2010. szept. 10. 12:43
Ennél a linknél itt a Hoxán rengeteg somlói recept van... VAgy írd be itt a keresőbe, és egy csomót találsz köztük...
2010. szept. 10. 12:42
16. Bekomi (válaszként erre: 1. - Garmy)
2010. szept. 10. 12:42

szia! én is pont ma jártam úgy, hogy kiesett a kezemből a citromos álomtorta és fejre esett....

én felfordítottam a tortaformát, és mivel ennek a tortának csak az alja tészta a többi krém, így visszamertem bele amit tudtam, újrasimítottam,kidiszítettem és várom hogy összeálljon:-)))

te milyen tortát sütöttél? miért esett darabjaira?

15. Garmy
2010. szept. 10. 12:40
Van valakinek bevált somlói galuska receptje??????????????????????
2010. szept. 10. 12:39
És igen, sok-sok tejszínhabbal, arra csoki, vagy gyümölcsöntet...
2010. szept. 10. 12:39
Igen, a somlói nagyon jó... Csoktortához, ha van fagyasztott meggy, akkor Fekete-erdő tányérdesszert lehet belőle...
12. a14deb9047 (válaszként erre: 5. - Garmy)
2010. szept. 10. 12:38
Inkább somlóinak kicsi tálkában, sok tejszínhabbal. Akkor nem látszik a baleset.
11. Garmy
2010. szept. 10. 12:38
Jajj tényleg, az nagyon jó. Somlói!! Ahhoz biztos jó a barna tészta, nem?
10. gne2
2010. szept. 10. 12:38
Kanállal szaggass darabokat belőle kis tálkákba pudingkrémmel rétegezve. Mazsola, darált dió vagy mandula és olyan lesz, mint a somlói. :)
9. 36a26f5226 (válaszként erre: 5. - Garmy)
2010. szept. 10. 12:38
Igen, azt megöntözöd rumaromával, vagy piros színű rummal, cukorsziruppal, és még egy tortalapból az alsó, és felső rétegét megcsinálod...
8. hajcihő (válaszként erre: 1. - Garmy)
2010. szept. 10. 12:37
Somlói galuska félét inkább!
2010. szept. 10. 12:37
Valami csokiöntettel meg lehet enni, tányérdesszertként, esetleg gyümölcsöntet, stb... rá, és díszítésként magvak, narancshéj, stb...
6. Re87
2010. szept. 10. 12:37
Somlóiiiii!!:)
2010. szept. 10. 12:36
Puncstortához jó a csokis torta is?
2010. szept. 10. 12:36
Amúgy csokis - vajas torta.
2010. szept. 10. 12:36
Csinálhatsz belőle pl. puncstortát, hogy a massza lesz az összeesett töltelékből, vagy olyan máglyarakást, amit tortával is lehet csinálni, hogy kétféle pudinggal leöntöd, arra mehet narancshéj, dió, vagy mandula, csokiöntet, stb...
2010. szept. 10. 12:35

Készítettem egy nagyon finom kis tortát, csak teljesen darabjaira esett, esély sincs arra hogy ebből torta lesz.


Mit kezdjek vele? Mivel keverjem?

2010. szept. 10. 12:34
Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook