Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hátfájással milyen orvoshoz kellene fordulnom? fórum

Hátfájással milyen orvoshoz kellene fordulnom? (tudásbázis kérdés)


2022. febr. 3. 13:17
Akkor elégeltem meg, amikor nem tudtam aludni miatta. Előbb reumatológiára küldtek: kaptam kezeléseket, masszázst írtak ki, gyógytornát - semmit nem ért. Végül a doki felajánlotta, hogy ad olyan injekciót, amitől 2 hétig nem fáj. Nem kértem. Megmondtam neki, hogy az okot szüntetném meg inkább. A háziorvos ezután ortopédiára küldött. Ott a doki előbb MR-re küldött, majd az alapján McKenzie tornára. 4 alkalomra volt szükség: a gerincproblémáimat megszüntetni nem lehet, de megtanították azt a tornát, ami mellett fájdalommentes. (2óránként kéne végezni - kb. 2 percig -, de évek óta nem csináltam: elfelejtem, ha nincs panaszom.)
8. syria (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. febr. 3. 10:27
Katt2 megírta a tutit.
2022. febr. 3. 08:42

Ilyen nekem is volt, olyan szinten fájtam ( az egész felsőtestem ), hogy egyik reggel felébredtem és még a levegővételre is szinte sikoltoztam a fájdalomtól. Nagyjából nem tudtam mozogni. Kerestem egy gyógymasszőrt, ott két percig telt, mire fel tudtam feküdni az asztalára. Azt mondta, hogy mozgáshiány, a belső vázizmok egyszerűen le vannak tapadva, emiatt nem nyúlnak, ez okozza a fájdalmat. Harmadik alkalommra egész jól kimaszírozta belőlem. Persze közben mindenféle tornát csináltam, valójában csak nyújtógyakorlatokat. Mint az iskolában a bemelegítés, szóval nem kell komoly dolgokra gondolni. Kb. egy hónap múlva teljesen elmúlt. Akkor kb. 60 éves voltam. Azóta minden reggel 3 perc torna, aztán akár ülhetek egész nap a fotelben, nem jön vissza ez az iszonyat. A lényeg az, hogy minden nap át kell mozgatni az összes izmot, akkor sose lesz ilyen bajod.

Majd mondják, hogy szedjél izomlazítót, meg magnéziumot, ezek nekem semmit sem értek. Ha változatosan táplálkozol, semmi ilyesmire nincs szükséged.

2022. febr. 3. 07:08
hazirvos, majd megmondja hova menj, addig is gerinctornazz! mindenben segit a torna!!
2022. febr. 3. 06:59

Lehet érdemes lenne gerinctornát csinálnod. Youtube-n Vannak 5-15 perces videók.

Épp tegnap néztem rá én is, mert gyógytornász ajánlotta a sérvműtét utánra többek között ezt a fajta mozgást is.

4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. febr. 3. 06:53

Képalkotó vizsgálatra küld. Megállapítja az elváltozás jellegét. Degeneratív, tartási, korral járó, csont-izomzat okozza-e a fájdalmat? Esetleg komolyabb betegség kezdeti tünetei jelentkeznek. Kaphatsz tartásjavító eszközt, gyógytornát, fizikoterápiát, gyógyszert is, ha fáj.

A célzott torna jó dolog, azt majd másutt tanítják be. Addig járj utána, amíg fiatalabb vagy.

3. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. febr. 3. 06:44

Háziorvoshoz kell fordulnod, mert az ortopédiai, reumatológia (általában a gerinccel ők foglalkoznak) vagy a neurológia, de a lényeg mindegyik beutalóhoz kötött.

Ortopédia a vértagjainkkal, reuma a gerincszakasszal, neurológia mindkettő idegi fájdalmaival.

Még valaki belekötne, a reuma és az ortopédia, időnként összeolvad a másik szakterületével.

2. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. febr. 3. 02:53
Először keresd fel panaszoddal a házi orvosodat. Ő fog tovább küldeni ha úgy látja, hogy szükséges.Beutalót ő adhat szakrendelésre.
2022. febr. 3. 02:25

Mit csinál egy ortopéd szakorvos?

Rettentően fáj a hátam, nyílván van egy jó adag tartás hiba, ami ülő munkától alakult ki banypúppal vegyítve.. de már aludni sem tudok.

Ezzel tud valamit kezdeni egy ortopédus vagy egyáltalán nem is hozzá kellene mennem?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook