Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt? (beszélgetés)
Kendd ra az arcodra, hagyd amig megszarad, majd 20 perc utan langyos vizzel mosd le, es nagyon vekonyan kendd be hidratalo kremmel.Feszes lesz a borod egesz nap tole. Erdemes mindennap csinalni,a jobb eredmeny kedveert.
Ne zavarjon, hogy a 20 perc alatt feszito erzest erzel,ez azert van mert a tojasfeherje szarad.
Ezt a trukkot a fodraszomtol tanultam, nekem bevalt.
Sok sikert!
BK.
:)Csak kicsit komolytalankodtunk evvel a komoly kérdéssel:) Hátha másnak is kedve támad komolytalankodni:D
Remélem azért tetszett:D
Nem olvastam végig, de majd egyszer... bár mostanában (Atkins óta) rühellem a tojást, szóval nagyon ritka az az étel, amiben elviselem...
Örülök, hogy azért találtál hasznos dolgokat :)
Nagyon megkattantunk az nap éjjel különben :D.
De jólesett :).
Láttam, persze, olvastam.
Jót derültem rajtatok :-))
Az eredeti kérdésre meg már úgyis jött sok jó tipp.
Nem, nem a Te kérdésedet komolytalankodtuk el, hanem Csanita válaszát :)... Csinálna belőle tükörtoját, főtt tojást, avagy tojásrántottát.
De ígérem, hogy utánajárok, hogy mit lehet csinálni belőle, de nem bírtunk magunkkal :D.
Fő a kreativitás:D
Én azért megprobálom megfőzni...szerintetek kemény vagy lágy legyen?:DDDDD
Madártej, emberek! Madártej!
1 liter zsírszegény tejet felforralsz, abba szaggatod bele evőkanállal a felvert fehérjét, amikor megfő, merthogy megfő ám, és kocsonyás lesz, nem dől szét, akkor kiszeded. a tejet vaníliával és édsítővel megbolondítod, és diétás pudingporral besűríted. De csak ha lehűlt, mert különben a por csomós lesz. kipróbálás után referálást várok! :-)
Malakoff tortát: 5 tojásfehérje, 40-50 dkg cukor, pár csepp ecet, esetleg kakaópor
Tortaformába öntöd, legmagasabb hőfokon 5 percig, utána 100 körülire, és szárítani 1 órán keresztül. Olyan lesz mintha ráültek volna, kívülről száraz, belülről viszont nagyon finom, mint a törökméz.
Mi lenne, ha felhasználod a tojásfehéreket panírozáshoz!? Egész tojás helyett,elég a fehérje is! Így még kevesebb kalória,az egyébkénti olaj mellett, amiben kisütöd.
De nekem tetszik a "lightos" tojásrántotta ötlete!
További ajánlott fórumok:
- Ki mire használja fel a konyhai maradékokat?
- Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?
- Ti mire használjátok / használtátok a megmaradt babaolajt?
- Mire lehet felhasználni a grízes tészta után megmaradt fölösleges grízt?
- Nagyon sok alma megmaradt, mire használjam fel?