Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagyon sok alma megmaradt, mire használjam fel? fórum

Nagyon sok alma megmaradt, mire használjam fel? (tudásbázis kérdés)


21. forrest2010 (válaszként erre: 20. - Forrest2010)
2016. márc. 31. 17:20
Bocsi 1-el arrébb nyomtam , SzánI-nak akartam .
20. forrest2010 (válaszként erre: 16. - 5c54c8b1c1)
2016. márc. 31. 17:19
Nálunk mindenféle lekvár alapja az alma , akár előtte kompótnak készült és az almáját nem ette meg senki , akár csak reszelve , dinsztelve , aztán összefőzöm a lekvárnak valóval , ez lehet akár meggy-narancs-banán-szeder-áfonya-szilva-eper.....jól sűrít , némelyiknek íze se sok , de így minden mennyiségben elfogy .
2016. márc. 31. 10:55
kompót, süti, óó
18. SzánI. (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2016. márc. 29. 20:35
Több rekesz :D
2016. márc. 29. 20:34
Köszönöm a tippeket. Kezdek egy nagy adag kompóttal.
16. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 14. - Dodi44)
2016. márc. 29. 07:45
Lehet aszalni augusztus-szeptemberben a napon, de nem március végen-április elején.
2016. márc. 29. 07:17

Mi sok almát eszünk szeletelve, fahéjjal megszórva, megaszalva.


Nem fontos aszaló hozzá, sütőben is lehet alacsony hőfokon, ha azt akarod hogy az enzimjei ne károsodjanak. De ha nem számít, akkor nagyobb hőfokon hamarabb kész.

14. Dodi44
2016. márc. 29. 06:18
A rossz reszeit kivagni a csutkajat eltavolitani, es a napon megszaritva, aszalt almat lehet beloluk csinalni, ami kiszaradva sokaig elall! A vitaminok megmaradnak benne.
2016. márc. 28. 23:45

Én minden ősszel 10-15 kg almát teszek el lereszelve, megpárolva, 1 kg-os csomagocskákban a fagyasztóba. A nagy részét almáspitének használom fel, de csináltam már belőle almahabot, almaszószt is.

meghámozod , lereszeled, kicsavarod a levét, kisebb adagokban (kb 2 kiló) párolod 5-6 percig és ha kihúlt mehet a zacskóba. Így már nem sok helyet foglal, mert sok vízet veszit.

12. Guruljka (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2016. márc. 28. 23:06

Lereszelve, üvegekbe rakva, kevés tartósítóval a tetején eláll, nem kell kidunsztolni sem. Kilónként 1 citrom levét rá kell csavarni, összekeverni. Szintén kilónként 1,5 g nátrium-benzoáttal ezzel is összekeverni. Tölteléknek kiváló. Felbontás után viszont már nem áll el, ezért akkora üvegekbe kell tölteni, amennyi egyszerre elfogy. Csak légmentesen le kell zárni.



Itt is rengeteg recept van:


[link]

2016. márc. 28. 22:02
Almalekvár fahéjjal? Sült húsokhoz nagyon finom.
2016. márc. 28. 22:01
Almaleves, almaszósz, almás palacsinta, almás béles, alma-répa ivólé gyümölcscentrifugázva.
2016. márc. 28. 21:24
Almabefôtt - eltenni?
2016. márc. 28. 20:58
Meghamoznam, lereszelbem es fagyo X adagokban, almas pitebe kivalo. Vagy alamaszosz vagy almakompot :)
7. globus (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2016. márc. 28. 20:27
Fél kiló :)
2016. márc. 28. 20:25

Én általában sütit csinálok abból, amit nem eszünk már meg, ha sok a sütibe, akkor kompót.

Bögrés süti, almás püspök kenyér, almás pite:D

5. pista55 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2016. márc. 28. 20:23
Pálinkának.:)
2016. márc. 28. 20:19
Elfogadnék néhány kilót :)
2016. márc. 28. 20:11
Mennyi az a sok?
2016. márc. 28. 20:07

Kompót, leves, palacsinta, rétes;

vagy eladni, elajándékozni.

2016. márc. 28. 20:02
Nagyon sok alma megmaradt. Mire használjam fel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook