Mindent a Sotret gyógyszerről! (beszélgetés)
Sziasztok!
Köszönöm szépen azoknak akik válaszoltak az előző kérdéseimre, nagyon sokat segítettek.
Pár napja elkezdtem szedni a Sotretet, eddig természetesen semmi változást nem tapasztaltam :)
Még azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mit tudtok arról, hogy milyen hatással lehet a gyógyszer a későbbi (évekkel későbbi) gyerekvállalásra? Tudom, hogy most erős magzatkárosító hatása van, és a szedése után legalább egy hónapig kizárt a terhesség, de később, idővel (akár évek alatt is) ugye maximálisan kiürül a szervezetből és nem okozhat problémát? Ismer valaki olyan nőt, aki szedte és azután szült? Megnyugtatna a tudat :)
Szia!
Hát akkor elég jó ideje,de arra gondoltam,hogy ha az orvos nem látott semmi rendelleneset a gyulladáson kívül,gondoltam nem nagy a baj. De ha már ennyit kibírtam vele,akkor dec. 1-ig várok vele,és majd megkérdem a bőrgyógyászt,hogy ő mit javasol. :) A házidokim meg nem normális :):) Felírna minden szart! :D:D
Montolivo nekem ilyesmi tapasztalatom nem volt,csak ez,amit leírtam.
Sziasztok!
Kivégeztem az első havi sotret adagot. Napi 20 mg-ot szedek. A változás szemmel látható. Soha életemben nem volt még ilyen csúnya az arcom. :( Mielőtt elkezdtem szedni, a kozmetikusom kitisztította, egész szép lett, de ahogy teltek a hetek nagyon durván visszajöttek és rengeteg. Jövő héttől napi 30 mg-ot kell majd szednem. Van itt valaki, akinek az elején romlott az állapota? Ha igen, megosztaná velem a tapasztalatát? Teljesen el vagyok keseredve, annak viszont nagyon örülök, ha azt olvasom, hogy a tiétek javul. Ebből merítek erőt és folytatom tovább. Egyszer csak vége lesz ennek a rémálomnak.
ne hagyjátok abba ,tényleg hat. Szerintem már lassan fél éve abba hagytam és megmaradt az eredmény .Sajnos pontos adatokra már nem emlékszem ,gondoltam vissza nézek lelket önteni belétek.
kitartás ;)
Szia Montolivo!
Ne aggódj, a nyirokcsomó duzzanat nem okoz olyan tüneteket,amiket leírtál, az másképp jelentkezik (pl. a nyakon, a fül alatti részen kitapintható simán a duzzanat, mely kimondottan fáj is).
Próbálj meg sokat inni, lehetőleg vizet.
Szia Hettike!
Nekem is a szájszárazsággal szokott meggyűlni a bajom. Na, jó azért nem olyan durván, hogy kibírhatatlan. :) Nekem erre a célra a Bioderma termékcsalád Atoderm ajakápoló stiftje vált be a legjobban (ez létezik tubusos, ajakbalzsam formátumban is). Szóval ezt én nagyon jó szívvel ajánlom neked, nagyobb patikákban kapható, nekem a bőrgyógyász ajánlotta. Erősen igénybe vett és extra száraz ajkakra való. Sokszor nekem is szinte cserepes a szám és ahogy bekenem - kb 5 perc múlva - túlzás nélkül állíthatom, hogy olyan lesz a szám, mint a gyógyszer szedése előtt. Nekem ez maximálisan bevált.
Én is hetente 1x mosok hajat, aminek nagyon tudok örülni, ugyanis nagyon hosszú hajam van :) Jövőhéten fogy el a 4.havi adagom. Most úgy érzem mintha megállt volna a javulás az arcomat illetően...:( a dudoraim ugyanúgy megvannak és a hegek se akarnak nagyon halványulni :( mit csinálok rosszul? megint kezdek elkeseredni. Bár reménykedem hogy az 5. hónap nekem is elhozza a várva várt eredményt. Amúgy a az arcbőröm egyáltalán nem is száraz csak a szám.
Szép napot mindenkinek!
4. hónap, és sokat javult az arcom. A szám és a bőröm is szárad persze, néha az tud kellemetlenséget okozni, de a cél szentesíti az eszközt :) (főleg a szám fáj sokat, hiába kenem, már a doki írt rá speckó krémet, de így sem túl jó a helyzet)
Egyébként lekopogom, minden ok ;)
Szia!
No problemo!:) Tudom, hogy nem szabad szolizni, nem is viszem túlzásba. Csak néha-néha bemegyek,hogy azért ne legyek teljesen mentőautó.:) Azt mondta a dokim, hogy elmehetek, csak akkor aznap ne vegyem be a gyógyszert. Te hol tartasz a kúrában? Mik a tapasztalataid?
Szia!
Bocsi, hogy csak így közbeszólok:), de szolizni nem szabad a kúra alatt. Az A vitamin miatt a bőr nagyon érzékennyé válik, hajlamosabb égésre, és egyéb elváltozásokra. Még napra is csak elővigyázatosan lehet menni.
Nálam is a hajmosás kérdés az egyik legnagyobb pozitívum :))
Szia Odry! :)
Hát 1-2 hegem van, de elég halványak. Nem okoznak problémát. Szerintem a kúra végére annyira el fog majd neked is halványulni, hogy észre sem fogod őket venni. :D Én alapozót nem használok, hála istennek nincs rá szükség!:) Viszont én sokat szoliztam régebben, most is el szoktam menni párszor, de valahogy azt vettem észre, nincs olyan jó színem.. :( Gondolom ez is a gyógyszer mellékhatása..Eléggé kifehéredtem sajna..:( Ami viszont még nagyon pozitív dolog, hogy a hajmosás nem 3-4 naponta történik, hanem elég egy héten egyszer!:):D Neked mi a véleményed erről? :)
Sya Kitty!
És a hegekkel/piros foltokkal hogy állsz?
Engem nagyon zavarnak, főleg h az alapozó sem fedi el őket :(
Szia Bubika!
Emlékszem, hogy már nyáron is mondtad, hogy be van gyulladva a nyirokcsomód. Tudom, hogy ez simán lehet mellékhatás, de ha a helyzet ennyire masszívan jelen van nálad, azt gondolom, hogy mindenképp menj vissza a háziorvosodhoz vagy a gégészhez. A nyirokcsomó rendellenességet nem jó figyelemnem kívül hagyni, ez azért elég komoly, jobb ha látja az orvos.
Ettől függetlenül remélem, jól vagy! :)
Kedves Montolivo!
Az első hónapban én is észrevettem hasonlókat, már ami a torok dolgot illeti. Az én esetemben ez annak volt betudható, hogy a gyógyszer szárít és így a torok nyálkahártyát is szárítja. Erre fel is voltam készülve, a doki is mondta, így már az első naptól kezdve megiszom minimum 2 liter vizet/nap. A sok folyadék hatására ez az érzet normalizálódott nálam, ill. el is múlt már régen.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy valakinek előfordult-e elő olyan a gyógyszer szedése közben,hogy (a nyakon) gyirokcsomó duzzanata-gyulladása volt?
Voltam fül-orr gégésznél régebben,írt fel gyulladáscsökkentőt,de nem használt akkor,azt mondta mennyek vissza,ha nem múlik el,de nem mentem vissza,és azóta sem múlt el. Szerintem ha más baj lenne,már elmúlt volna. A jobb fele csak picit van,de a bal felén elég jól,és nem múlik. Igaz,benne van a mellékhatásokban,de a nagyon gyakoriak között.Amúgy dec. 1-jén megyek vissza dokimhoz,szerintetek megkérdezzem tőle,vagy előbb mennyek vissza a fül-orr gégészetre? Van valakinek erről tapasztalata?
Köszönöm a választ!
Nálam következőképpen alakul a sotret szedése:
Már egy hónapja szedem a sotretet napi 40mg és a második héten már lehetett látni a javulást, most meg már egészen szép a bőröm. Nekem is kijönnek közben pattanások, néha elég nagy gömbszerű képződmények, amelyek kemények és néha pirosak is, de idővel elmúlnak.
Lejjebb volt szó, hogy ki milyen gyakran jár laborba. A bőrgyógyászom az első hónap végére kérte a laboromat és innentől kezdve abban maradtunk, hogyha növelni szeretnénk az adagot (hogy hamarabb végelegyen a kúrának) akkor fogok kapni ismét beutalót. Szóval nekem természetesnek tűnik, hogy nem kell mindenáron havonta elmenni laborba, persze jobb az elővigyázatosság... :)
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek a sotretnek lehet betudni, hogy torok szűkülést érez az ember? Esetleg gombóc érzést?
Sziasztok!
Na akkor én is megosztom a mostani tapasztalataimat.:) 5-dik hónapja szedem a Sotretet, 1 hónapom van vissza a kúrából. A bőröm szebb, mint valaha. :) Kétszer voltam vérvételen, és minden eredmény a lehető legjobb.:) Csak attól félek, ha véget ér a kúra, minden visszaáll majd a régi kerékvágásba. Aminek nem igazán örülnék...:(
Sziasztok,
Helyzetjelentés: tavaly szeptembertől szedtem a gyógyszert és idén júniusban hagytam abba, akkor 55-56 kiló voltam és összesen beszedtem 7500 mg-ot, tehát még többet is, mint amit a súlyom alapján be kellett volna szednem.
Több mint 5 hónapja nem szedem, eddig nagyon szép volt a bőröm, semmi nem jött vissza, de most egy hete kijött 5-6 kisebb pattanásszerű. Tegnap elmentem az orvosomhoz, és javasolt egy ismétlő kúrát, ami jóval rövidebb és kisebb dózisú. Most egyik nap 10 másik nap 2*10 mg-ot kell szednem, kb 4 hónapig.
Tudjátok elég elkeserítő az egész, hogy ennek soha nem lesz vége? Én már nem 20 éves vagyok, idén betöltöttem a 36-ot, van 2 kislányom, de mégsem makulátlan a bőröm.
Mondjuk annyi jó van a rosszban, hogy a bőröm lényeges szebb, mint tavaly nyáron - ősszel, amikor elkezdtem, sőt mások most is azt mondják, hogy nincs rajta semmi, de sajnos én látom, és a bőrgyógyász is látta a bazi nagy nagyítójával.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Móni
Szia Wikki!
Természetesen szedhetsz 1 db 20 mg-os kapszula helyett 2 db 10 mg-osat is, a hatás ugyanaz. Csak így hamarabb elfogy az adott doboz gyógyszer és így azért drágább :) De amúgy szükség esetén teljesen mindegy...
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni nekem. 20 mg-os Sotretet szedek egy hónapja. És még van egy havi adagom. A házi orvosommal irattam fel újabb adagot,de sajnos elnéztük és 10 mg-osat írt fel. A kérdésem az lenne,hogy lehet-e szedni azt ha elfogy a 20mg-osom. Napi egyet szedek ebből,akkor abból szedhetek napi 2-t? Vagy teljesen más a két gyógyszer? Lehet,hogy buta a kérdésem,de még nem vagyok elég jártas a témában:) Előre is köszönöm a választ!
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent a Tetralysal gyógyszerről
- Okozott már valakinek meddőséget a Sotret nevű gyógyszer?