"Mindennapjaink témái" 2018. (beszélgetés)
Én kora reggel visszaaludtam...
Itt bezzeg nem olvadt el a hó, csak kicsit olvad, éjszakánként megint fagy.
Ma be akarom fejezni a munkát, aztán hétfőig lesz még időm formázgatni az ügyfél kérése szerint.
az elején milyen sokan voltunk,most meg alig kuruttyol itt valaki,
nálunk tavasz van,majdnem az összes hó elolvadt,
megint kicipeltem a leandereket,hagy napozzanak,be se hozom csak ha nagyon hideg lesz,
ma tennem kellett fel új szúnyoghálót,mert a legyek ott napoznak az ablakba,és jönnek be ha szellőztetek,
a régit a cicus lebontotta,ott szeretett napozni az ablakba,
holnap megyek a lányomhoz Petre,remélem jó idő lesz,
most ti jöttök ki-mit csinál?
Ma, január 27., szombat
Fronthatás:
Nincs front
Minimum:
-3, +3 °C
Maximum:
+2, +12 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: gyenge szél, szélcsend
1-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a változóan felhős ég mellett pár órára kisüt a nap. Csapadék nem alakul ki. Délután változó mennyiségű felhőzetre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 12 fok között alakul. Késő este 0, 7 fok lesz. Szombaton elkerülnek bennünket a frontok, de reggelre ismét a nagy megfázásveszély lesz jellemző, illetve felerősödhetnek a kopásos izületi bántalmak. A melegedésre fokozottan érzékenyek migrént tapasztalhatnak, náluk alvásproblémák is jelentkezhetnek, illetve vérnyomás-ingadozás léphet fel. Délután a napos tájakon és főleg a déli országrészben kellemes hő- és komfortérzetre kell számítani, a tartósan fényszegény vidékeken azonban fáradékonyság, rosszkedv jelentkezhet. A légszennyezettség főleg a keleti, északkeleti országrész nagyobb városaiban magas értéket ér el. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás emelkedik.
Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés
Nálam még a legnagyobb és ijesztő kaktuszt is legyilkolták.
Sebaj, úgyse vagyok nagy kertész. Igazából megvagyok cserepesek nélkül.
nálunk a macskáknak kint a helye,de ha a lányom hazajön,bent alszanak egymás mellett délután,de a virágokat nem bántja egyik sem,
viszont a fiaméknál,van egy hatalmas cicus ,most volt 13-éves,már azelőtt megvolt a menyemnek amikor még nem voltak együtt,
világéletében fent lakott a hetedik emeleten,
na ő aztán szelektálja a virágokat rendesen, ami nem tetszik az nem is marad meg
Hát, ami a pletykát illeti, nekem van egy (növény változatban) az ablakban. Nem tudtam megőrizni a macskák elől, ezért a nyár végén szétszedtem, elvagdostam, gyökereztetni tettem, ami addig is annak indult. Igen ám, de mire a lányoméknál lezajlott a költözés és én is úgy láttam, éppen lehetne küldeni a hajtásokat, túl hideg lett ahhoz, hogy csomagba tegyem őket.
A macskák még így is rátelepednek. A megritkított növénynek is eltaposták a nagyját. A lányom tényleg a túlélő részt fogja megkapni.
Én pedig nem tartok több szobanövényt.
Fronthatás:
Nincs front
Minimum:
-3, +6 °C
Maximum:
+4, +12 °C
Szél: erős D
1-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a ködfoltok feloszlanak, a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Csapadékra nem kell készülni. Délután kezdetben túlnyomórészt közepesen felhős lesz az ég, majd észak felől növekedni kezd a felhőzet. Csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban -3, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 12 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Pénteken nem érkezik front, de reggel ismét nagy megfázásveszély lesz jellemző, illetve erős ízületi fájdalmak is felléphetnek. A melegedésre fokozottan érzékenyek migrént tapasztalhatnak, náluk alvásproblémák is jelentkezhetnek. Délután a napos tájakon kellemes hő- és komfortérzetre kell számítani, a tartósan fényszegény vidékeken azonban csökkent munkavégző-képesség, fáradékonyság, rosszkedv jelentkezhet. A szélre érzékenyek ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, de a napsütáses időszakok ezt némileg ellensúlyozhatják. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
mi kicsit délebbre vagyunk,most teljesen tavasz van,
azért még a földet takarhatná egy ideig,hagy örüljön a ,,,kismezőgazdászom,,,
Itt vagyok, ragyogok!
Ma korábban keltem a szokottnál, átnéztem még a tegnap este, fáradtan befejezett munkát, mielőtt elküldtem.
Most már ettem is, és itt ülök kicsit álmosan. :D
Szépséges itt is az idő, csurran az eresz alja.
gyönyörű napos idő,tiszta tavasz,
ki hogy van? ,megint eltünt mindenki,
szép napot,
Fronthatás:
Nincs front
Maximum:
+3, +11 °C Minimum:
-5, +3 °C
Hazánkban csütörtökön délelőtt keleten továbbra is sok lesz a felhő, máshol a vátozó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.
Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge
vannak fura véletlenek,
nyomozzál,!
Ami a születésnapokat illeti, épp ma történt egy érdekes dolog.
Anyagot gyűjtök a szakdolgozatomhoz, németül kell megírnom. Egy műfordító magyar nyelvű cikkét olvastam arról, hogy ő hogyan dolgozik, ennek a cikknek részleteit szeretném idézni, de németül kellene. Ezért meg kell keresnem a szerzőt.
Aki napjaink elég ismert műfordítója, költője - Báthori Csaba, egy évvel idősebb nálam, és egy napon születtünk.
Ez az, amire azt mondom, hümm! :D
Ma, január 24., szerda
Fronthatás:
Nincs front
Minimum:
-4, +1 °C
Maximum:
+1, +7 °C
Szél: mérsékelt DK
0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt változón, többfelé erősen felhős, párás időre lehet számítani. csapadék nem várható. Délután gyakran felhős, helyenként párás idő várható, csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 7 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Szerdán nem várható fronthatás a környezetünkben. A hideg, nyirkos reggelen a kopásos ízületi fájdalmak felerősödnek és napközben sem enyhülnek a panaszok. A borongósabb időben fáradtabbnak, levertebbnek, lehangoltnak érezhetjük magunkat. Mozogjunk, menjünk ki egy kis időre a szabadba! A légszennyezettség növekedése várható a nagyvárosok forgalmas csomópontjaiban. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.
elég régen volt már,most legalább megnézik rendesen,
és kiküldte el?
a nővér mert az orvos éppen nem rendel,
a múlt héten is csak annyit mondott,hogy,, ,,,nemártana ,,egy neurológiai vizsgálat,,,,oszt ennyi,,,
na a nővér most lépett,
nagyon szeretjük,már többmint 40-éve ismerjük,
Nem árt egy kis ellenőrzés.
Általában nem találnak szerencsére semmit.
Lecitint sokfélét, sok helyen lehet kapni.
Szerintem, mindegyik jó.