"Mindennapjaink témái" 2018. (beszélgetés)
jó reggelt,én most iszom a kávémat ,meg néztem a kinti hőmérőt,-4fok van,attól félek,a tél csak leveri rajtunk,az eddigi jóidőt,
a gázóra teker,19m3 ment el tegnap,
úgyhogy nem eszi meg a kutya a telet,
szép napot mindenkinek
Szia! Jó reggelt neked is!
Ugyanaz, amit mondasz. Nem esik semmi, de egy kicsit csípősebb a levegő, mint tegnap.
Érdekesek ezek a kutyák, nálunk sem eszik meg a telet.
Persze nem csoda, ha rászokattuk őket a Pedigree-re és egyéb nyugati flancos kajákra. Negyven-ötven évvel ezelőtt még a közönséges zsíros kenyérnek is örültek. :D
Ma, január 15., hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Minimum:
-8, -3 °C
Maximum:
-2, +3 °C
Szél: élénk DK
5-7
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem várható. Délután száraz, napos, friss időre számíthatunk. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.
Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés
Se szél, se napsütés.
Éjfélkor leesett a hó, most kezd latyakosodni.
No és érkezett egy darab munka. Még szerencse, hogy az előző készen lett tegnap.
Ha akartam, ha nem - vasárnap is dolgozom.
jó reggelt,
itt esett egy kevés hó,latyak lett belőle,
még magamhoz térek ,átmegyek a boltba ,gőzőm sincs mit főzzek,de majd a boltban,megszáll az ihlet,
szép napot mindenkinek
Szép jó reggelt mindenkinek!
Már itt van a nyirkos, esős, ködös, nagyon-nagyon csúnya idő. Sokkal jobban szeretnék egy tiszta, csípős, hideget, mint ezt a "telebacis" időjárást.
Mikor tűnik el? Azt tudhatjuk?
Vasárnap nem érkezik térségünkbe front, a frontérzékenyek tartósabban fellélegezhetnek. Az időnként erős szél miatt viszont feszültebbek, ingerültebbek lehetünk!
Vasárnap egész nap, és még hétfőn sem érvényesül markáns fronthatás hazánk térségében, de nem lesz egyértelműen pihentető az idő. Napközben megélénkül, helyenként megerősödik a szél és az arra érzékenyek feszültebbnek, stresszesebbnek, ingerültebbnek érezhetik magukat. Fogyasszon sok folyadékot, és próbálja meg kerülni a mindennapi stresszt. Este levendulás fürdő segítheti ellazulni, könnyebben álomba merülni.
A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, napközben főleg a délen élőknél mérséklődnek a panaszok. Már reggel nehéz lehet az ébredés, ekkor egy pár perces könnyed, tehermentes tornával mérsékelheti a tüneteket. Napközben ügyeljen arra, hogy melegen tartsa a végtagokat, vastag zoknival, kesztyűvel óvja az érzékeny testrészeket
Nekem is mindig a szombat volt a lazítós napom.
Ez csak a suli miatt módosult, a levelezőn szombatonként voltak az órák.
Most viszont a forítást csinálom, hogy vasárnap ne kelljen dolgoznom. :D
Körmöshöz nem járok. Fodrászhoz sem, de holnap lehet, hogy megigazítom a hajam. Már kell, megnőtt erősen.
Más portálokon is tapasztalható, hogy hétvégéken kevesebben csacsognak a neten.
Mindenki otthon van, a kollégista gyerek is hazaért, a távol dolgozó férj is ráér... :D
Nem mindenki nyugdíjas, a munkába járók is rendezik az otthoni dolgokat, amikre hét közben nem jut idő.
Nem. :D
De én is kevesebbet voltam fent tegnap.
Mára is van munkám, inkább a bonyolultsága, nem a terjedelme miatt lehet, holnap fejezem majd be, habár nem szeretek vasárnap dolgozni.
Már hazafelé tartok,most indult a vonat,pocsék idő volt.
Egész nap nem járt erre senki?
jó reggelt,
esik az esó,már megint,
szüke mocsok,brrrrrrrrrrr
szép napot,
Jo reggelt ! Ma, január 13., szombat
Fronthatás:
Nincs front
Minimum:
-2, +3 °C
Maximum:
+1, +6 °C
Szél: élénk K
0-4
Napsütéses
órák száma
Északkeleten többfelé elvékonyodik, átmenetileg fel is szakad a felhőzet, máshol még általában még mindig ertősen felhős lesz az ég. Az északkeleti tájak kivételével elszórtan alakulhat ki kisebb eső. A szél napközben élénk keleti lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.
Reméltem, legalább Fehérvár környékén...
De eszerint inkább hozzám közel.
Köszönöm én is! Alkalomadtán majd...
Jó is lenne!