Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
2011. febr. 10. 13:12

Én is ezt tenném a helyedben.Felhívnám vagy bemennék.A mai gyerekek,annyira túlterheltek,annyi hülyeséget kell így is megtanulniuk,hogy szinte az összes idejüket elveszi a tanulás.Meg ez elvi kérdés is szerintem.Majd írd meg,hogy mi volt a történet vége!Kíváncsi vagyok...

Én ma brokkolifőzeléket készítettem étkezési keményítővel,és sütöttem hozzá pár szelet sajtgolyót.Ebből csak 3 db-ot ettem,az kb.150 kcal,úgyhogy szerintem bőven belefér.Desszertnek csináltam egy kis főzős pudingport (tejszínízűt),1 ek.fruktózzal.Olyan íze van,mint a panna cottának,amikor tavaly diétáztam,sokat ettem ilyet.tetejére lehet bogyós gyümit rakni,majd lehűteni,és isteni!!!Legnagyobb meglepetésemre a kislányom is úgy ette a főzeléket,mintha csülkös bableves lenne.Nehezebb kajákat szokott enni,de mostantól próbálok kicsit lightosabban főzni...:-)

2011. febr. 10. 11:50

Telefonáltam egy pár osztálytársának a szüleinek, hogy ők ehhez mit szólnak. Ők se voltak el ragadtatva s volt aki nem is tudott róla. Beszélni kell az osztályfőnökkel, hogy ezt a takarítósdit felejtse el egyszer s mindenkorra. Mert én ezt nem fogom megengedni, így is annyi tanulni valójuk van. Alig van idejük valamire és akkor még ez is.

Délután fel is fogom hívni a tanítónőt kíváncsi vagyok mit mond mivel magyarázza ezt a dolgot.

Ti mit fogtok ebédeltek?

271. Szeklice (válaszként erre: 270. - Mosoly30)
2011. febr. 10. 10:01
Hát én sem jutok szóhoz...mi az,hogy a gyerek takarít??? Egy gyereknek nem azzal kell törődni,hanem,hogy TANULJON!!!Az én időmben annyiban merült ki,ez az osztálytermi takarítás,hogy a székeket rá kellett tenni az asztalra,hogy a takarítónő könnyebben fel tudjon mosni.Ez persze érthető,és elfogadható.De hogy a gyerek tegye rendbe a termet ??? Én biztos nem engedném,sőt! bemennék az osztályfőnökhöz,és megmondanám neki (normális hangnemben),hogy ő sem jár hozzánk takarítani,foglalkozzon inkább a tanítással,meg a gyerekekkel,és ne a rendrakással.Hihetetlen milyen pedagógusok vannak...
2011. febr. 10. 09:32

Szép jó napot mindenkinek!:) Én a reggelit nem veszem olyan komolyan. Reggelire mindig azt eszek amit szeretnék, de utána szigorúan betartom a kódokat. Tegnap B.A. vitalitás edzését csináltam meg kicsit izomlázam van, de nem is csodálom mert hétfőn kedden csak nagyon ligt-s tornát végeztem.

Nektek kellet takarítani az iskolában? Mert én tegnap kicsit bepipultam. A lányomnak egyedül ki kellet takarítani az osztálytermet. Azt gondoltam elsőre, hogy biztos szemetelt vagy rosszalkodott valami ilyen dolog miatt büntetés gyanánt. Aztán kiderült, hogy nem. Csak azért, hogy nem maradjon szégyenbe a tanárnő a takarítónőkkel szemben. Ezért az összes padból ki kellet szedni-e a szemetet a táblát lemosni felsöpörni és felmosni a termet. Kérdem én akkor minek a takarító nő. Adják oda akkor a fizetését a gyerekeknek. Mert én tegnap tudtam meg, hogy mindennap más gyereknek kell ott maradni és kitakarítani. Ez a 2011-es módi. Nekem ez nem nagyon tetszik. Nemrég volt szülői és ezt nem is említették.

2011. febr. 10. 08:21
Jó reggelt csajszik! Egy újabb szép nap...juhééé:-))) Mai reggelim 2 kis szelet teljes kiőrlésű kenyér light pannónia sajttal,paprikával,és most kortyolgatom a tejeskávém:-) Bízom benne hogy a nap hátralévő részében is ilyen szuperül tudom majd tartani.Mára vmi sült csirkét tervezek,karfiolpürével,desszertet is tervezek..valami túrósat.Bár nem akarok nagyon nyírfacukrozni,mert holnap megyek Pestre,és nem akarom,hogy rám jöjjön a hasmars.De hétvégén elkezdem magam hozzászoktatni.Fruktózzal vegyítem,mert önmagában aranyárban van...Délután szeretnék egy kicsit gobelinezni,mert soha nem lesz kész Sissy.:-)
2011. febr. 9. 20:08
Húúha Bella, nem semmi egy napod volt!!!Ügyi vagy,hogy ennyi mindent csináltál! Én már hajnalok hajnalán a metroban voltam,vettem bogyós gyümit (nagy kiszerelést),nagy joghurtot,ricottát,egyéb apróságokat.Főztem is,de holnap ismét kell,jártam kozetikába,és egy nagyot sétáltam a leányzóval.Mostanra én is ki vagyok dőlve rendesen.Sajnos a fogyókúra sem sikeredett úgy,ahogy szerettem vola,leginkább azért mert kapkodnom kellett kaja ügyben,remélem holnaptól már jobban sikerül tartanom az eredeti tervet.Meg vissza szeretnék térni az eredeti felálláshoz,miszerint ebéd után még egy light-os desszertet megeszem,és utána semmi (max egy kefír vagy alma ha nagyon nem bírom),de én ehhez vagyok szok(tat)va 12 éves koromtól.nekem igy apadnak a legjobban a kilók..
267. 266299594f (válaszként erre: 266. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 16:16

Igen tudom,hogy értetted. Volt már ennél komolyabb gondja is. Erről majd mailben.

Kifáradtam, lóg a nyelvem azt a mindenit kész vagyok. El kellett ugranom az orvoshoz, a gardróbbot nem fejeztem be de szépen haladok. Megfőztem aztán kimentünk a kicsivel az udvarra,rengeteg kint a munka. Vissza raktam a kapukat, összeszedtük a fűrészport és az apróbb fadarabokat kérgeket.Átöblítettem 3 adag ruhát, kiteregettünk az udvarra. Bent is tettem-vettem és káó. Pedig vár rám a söprés, felmosás, porszívózás és némi mosogatás. Megyek is aztán pihit fújok mert végem van.

2011. febr. 9. 15:37
Tudom, hogy le tudna törni ilyenkor, de azért ez mégse olyan, mintha valami nagyobb probléma lenne én így értettem.
265. 266299594f (válaszként erre: 264. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 15:09
5 évesen neki ez is komoly. mert készült és tudta, nem érti miért nem kap jutalmat nem hibázott hanem tévesztet. A szociális érzéke nagyon jó.
2011. febr. 9. 13:30
Inkább ezen szomorkodjon, mint komolyabb dolgokon. Legközelebb biztos fog kapni napocskát.
2011. febr. 9. 13:25
Levikém itthon van, szomorú elrontott egy sort a versben és nem kapott napocskát. Azért én megjutalmaztam.
262. 266299594f (válaszként erre: 260. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 13:24
Én ezt csak megmosolygom kis lapátra velük és mennek az udvarra.
261. 266299594f (válaszként erre: 258. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 13:23
Igen és a legnagyobb gond,hogy hozzá sem jutnék. Megnéztem a honlapján van kiszállítás de én ezeket az árakat nem tudom be kalkulálni a költségvetésbe. Amúgy én nem fogok tiltani magamnak semmit, szerintem az a fontos, hogy mit mikor és mennyit eszel. Na és a mozgás amit én az utóbbi években igyekeztem elkerülni.
260. Mosoly30 (válaszként erre: 259. - 266299594f)
2011. febr. 9. 13:19
:DDDD Ez remek, gondolom, hogy örülsz nekik.
2011. febr. 9. 13:18
Jelentem a tavasz hírnökei megérkeztek. Találkoztam 2 hangya klánnal is a lakásban.
2011. febr. 9. 13:17
Én tonhal salit ebédeltem most meg egy kis szőlőt csemegézek (azt három óráig lehet):). Nem tudom, hogy a burgonyát mennyire szabad fogyi alatt fogyasztani mondjuk múltkor azt mondta Réka egy műsorban, hogy a burgonyával nincs semmi baj, de akkor a Norbi lisztet sztárolta nagyon. Az a baj a Norbi pékárukkal meg liszttel, hogy baromi drágák, amúgy fincsik meg a lisztel is ugyanúgy lehet dolgozni.
257. 266299594f (válaszként erre: 256. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 11:58

A másikba is kapsz betekintést, számoltam veled.

A babán már 2 éve nem görcsölök elfogadtam a helyzetet. Viszont nem mindig voltam túlsúlyos és akkor sem sikerült. Ezt már 2 kapcsolatom bánta. sárgaborsót csinálok de én a fogyis főzeléket úgy készítem, hogy kevés vízben főzöm és turmixolom így magát sűríti de kevés burgonyát is főzök bele. Most megyek a fiamért az oviba.

2011. febr. 9. 11:31

Elolvastam azt a naplódat amelyik nem titkos a másikat nem tudtam(nem is csoda:)).

Van mit csinálnod azt látom. Terveid is vannak szép számmal, de ez így jó.

Nálunk a penésszel vannak gondok már az agyamra megy alig várom, hogy elköltözzünk. Remélem 1-2 hónapon belül sikerül.

Lovas iskola, hát az tényleg nem olcsó mulatság.:) Meg majd még jön a többi..... Nálunk is volt már minden. Nagyon jó, hogy az angolt ilyen korán kezditek, a mai világban nélkülözhetetlen.

Apropó ebéd húsleves az jó sok zöldséggel másodiknak meg a húsihoz(húslevesből való) valami főzit gyorsan össze tudsz magadnak dobni, de a liszt tilos keményítővel sűrítsd. Vagy savanyú káposztát sütsz a húsihoz. Az tök fincsi és még fogyaszt is.:)

Sajnálom, hogy még nem jött össze a közös baba, de a fogyás ebben is segíthet. Ja és ne görcsölj rajta (tudom könnyű ezt mondani) csináljátok amit kell és amikor nem is várnád akkor jön a picur.

255. 266299594f (válaszként erre: 254. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 10:44

Nos xy legalább ennyit neki is fogyni kellene össze is vásárol mindenféle csodabogyót, de megmondta ő nem tud tornázni mert már nehezen mozog. Mivel neki nem megy így másból sem nézi ki.

Párocskám támogat, azt mondta az első 10kg után ő is belekezd. Neki is van plusz.. Olyan pocakja lett :-)

Az almaecetes víz ??? - érdekes, SZÖRNYŰ!!!!

De ennyit meg ér a cél. Ma gondban vagyok mit fogok ebédelni. A fiúknak húsleves lesz (hétvégén elmaradt mert sok lett a gulyás) és fejtettbabfőzelék, virslivel (a rántás miatt nem szívesen ennék, a húslevessel pedig nem lakok jól). Ma amúgy is nagy munkában vagyok, lesd meg a naplómat. Azért jövök olvasni közben.

2011. febr. 9. 09:55

Azért a tornában, mozgásban figyelj a fokozatosságra nem kell egyből órák hosszat csak szépen apránként. Nehogy hirtelen megerőltesd magad.

Milyen kedves az xy. Majd 3-4 hónap múlva, hogy áll a szája ha már látszik is rajtad a fogyás. Akkor majd te nevethetsz rajta.

A párod hogy áll a dologhoz?

Hogy ízlik az almaecetes víz?

253. 266299594f (válaszként erre: 252. - Mosoly30)
2011. febr. 9. 08:44
Szia, nem nagyon érdekel ám mások véleménye. Még több erőt ad a csak azért is hangulat, ma pedig xy kinevetett amikor mondtam. Végül is tényként közöltem, hogy nem érek rá mert minden szabadidőmet mozgással szeretném tölteni. Ha nem is mindig torna, de akkor kint az udvaron vagy a kertben teszek-veszek. A fontos a mozgás, szerintem.
2011. febr. 9. 08:07

Szép napot!:) Mi az, hogy nem fog menni? Ezt te döntöd el nem pedig mások. Az biztos, hogy nagy adag kitartásra és elszántságra van szükséged, de ha te tényleg akarod akkor menni fog.

Én a torna, mozgás részével úgy vagyok sokszor semmi kedvem elkezdeni, de után sokkal jobban érzem magam. Csak a lustaságomat kell legyőznöm!:) Tegnap is tök jól esett.

2011. febr. 9. 07:42
Jó reggelt. Hova tűntetek? Fogyi 2. napja. Akivel tegnap közöltem az mind azt mondta nem fog menni ez sok.
250. 266299594f (válaszként erre: 249. - Mosoly30)
2011. febr. 8. 11:44
Köszi van itthon ebéd előtt kipróbálom. Igazából csak kínaihoz használtam idáig. most én is bele ástam magam picit a témába.
249. Mosoly30 (válaszként erre: 247. - 266299594f)
2011. febr. 8. 11:36
Ja még egy dolog eszembe jutott én 3dl vízbe szoktam tenni egy evőkanál almaecetet és ezt étkezés előtt kb. 10 perccel megiszom. Ez azért is jó mert szebb lesz a bőröd a sok folyadéktól meg előbb jóllakottnak érzed magad és állítólag az almaecet elősegíti a fogyást is. Elég borzalmas íze van előre szólok.
248. Mosoly30 (válaszként erre: 246. - Szeklice)
2011. febr. 8. 11:32
Neked tényleg nem kellene fogynod. Én elég mély növésű vagyok 155cm és most sajnos 57-58kg. Nekem az 52Kg az olyan pont jó igaz akkor se vagyok egy nádszál, de nekem az nem is nagyon tetszik.
247. 266299594f (válaszként erre: 246. - Szeklice)
2011. febr. 8. 11:06
Remélem így lesz, de a cickóim miatt tuti mennem kell. Már most is esedékes lenne.
246. Szeklice (válaszként erre: 245. - 266299594f)
2011. febr. 8. 11:00
Á..nehogy azt hidd.Szerintem ha lassú tempóban csinálod a fogyit,akkor nem csak hogy eredményes is lesz (tudod később tartani is),de a bőrödnek is van ideje alkalmazkodni a változásokhoz.Egyébként Norbi Facebook oldalán van egy csomó sikertörténet,én mindig elolvasom őket.Én pont 1 évvel ezelőtt kezdtem a fogyót,2 hónap alatt közel 8 kg-tól szabadultam meg,amit a mai napig tartok.Igazából nem kellene fogyóznom,mert 174 cm vagyok,és 60 kg,de anyukám vett nekem 2 db 1 számmal kisebb nadrágot,és olyan jól néznek ki,hogy hordani szeretném őket.Ez pedig óriási motiváció.Pont most beszéltem apukámmal,holnap megyek vele a Metroba,és veszek még pár dolgot,mert ott olcsóbb.(pl.cukormentes tejszín,édesítő,ilyesmi..)
245. 266299594f (válaszként erre: 244. - Mosoly30)
2011. febr. 8. 10:24
Most gondold el ha tehetnénk Norbika mit profitálna belőlünk. Jó én 10x annyit szeretnék fogyni, de össze fog jönni. Gondolom utána futkoshatok plasztikai sebészhez.
244. Mosoly30 (válaszként erre: 243. - 266299594f)
2011. febr. 8. 09:30
Ez fejbe dől el, ha te elhatározod (komolyan), hogy le akarsz fogyni akkor le is fogsz. Én szorítok neked Szeklicének és magamnak is.:)) Fogyjunk, formálódjunk csajok vesszen a sok zsír.:))))
❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook