Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
1803. vaczila
2011. aug. 13. 10:49

Reggel 7-10 ig a kertet kapáltam és most végre teljesen KÉSZ!!!! Halleluja. Már csak a virágoskertet kéne megcsinálni valamikor, záros határidőn belül. De nem lesz már ezen a hétvégén időm rá, majd a jövő héten. Mindenesetre megnyugvással tölt el, hogy legalább a veteményes kert rendben van. Nálunk a férfinép elment anyósomékhoz fát vágni, úgyhogy délben ott is esznek. Magamnak meg nem főzök. Tegnapról még van leves, meg egy kevés gyros saláta az lesz az ebédem, a nap többi részében meg úgy döntöttem csak gyümölcsöt eszek. Most nekiállok takarítani, délután majd tornázni is szeretnék. Amúgy mást nem tervezek mára, hiszen már most el vagyok fáradva.

Mosi te ma tényleg nem fogsz unatkozni, csak azt nem tudom ennyi futás után még hogy bírsz a konyhában is talpalni egész nap. Én már biztosan összeomlottam volna. Abból a szilvás gombócból jöhetne ide is valamennyi. Még az idén nem is csináltam, de most hogy eszembe juttattad, lehet hogy a jövő héten nekiállok én is.

2011. aug. 13. 09:59

Szia Mosi!

Akkor tartalmas napod lesz. Én még mindig nem szántam rá magam a sajtos pogácsára, annyiszor elrontottam már. Nekem a kertben is sok munkám van.

1801. Mosoly30
2011. aug. 13. 09:40

Sziasztok!

Ma reggel voltam futni. 12km letoltam az időm nem lett a legjobb, de azért én elégedett vagyok magammal.

Holnap jönnek haza a gyerekek kiadták mit főzzek süssek szóval ma a konyhában töltöm a napot. Töltött káposzta, gulyásleves, szilvás gombóc, sajtospogácsa és puncs torta állt a rendelésben. Azt hiszem nem fogok unatkozni.

Ja és van egy csomó vasalni valóm és a fürdőt is ki kellene takarítani. Hát... nem tudom.

2011. aug. 13. 09:25
Jó reggelt és kellemes hétvégét. Mi elaludtunk ma. Pontosabban én csak vissza aludtam mert 4kor kellek a férjemhez de fél 6kor vissza aludtam és 8.50kor ébredtem na ilyen már 1 éve nem volt. Úgy ébredtem, hogy nem vagyok álmos...je-e-e!!! Gyorsan lépek is a boltba mert 11kor zár. szép napot.
1799. Szeklice
2011. aug. 12. 22:01

Sziasztok! Bellus,köszi a közbenjárást,minden tanácsot szívesen fogadok!:-) Úgy tűnik,sikerül megoldani mindent hogy jó legyen,de még nem akarok babonából beszélni róla.Mi München alatt 50 km-re,egy tónál fogunk lakni,aminek olyan feeling-je van mint itthon pl.Velencei tónak.Szálloda-szálloda hegyén,sok-sok program,hegyek-völgyek...csodaszép..tényleg,mint a Mil.a reklámban...

Én is tornáztam ma,na nem a krumpli földön,bár attól jobb guggolás nem létezik,mint krumplit ásni elő a földből.Garantált izomláz.:) Megcsináltam egy 20 perces combot és egy 30 perces popsi részt Réka régebbi tornájáról.Most nekem is remeg lábam...na megyek lányok,mert most altattam el a babust,én is megyek fürdeni.Ahogy látom,telihold van,na ettől függetlenül ma fogok aludni,mint a bunda:) Pussz

1798. vaczila
2011. aug. 12. 21:00
Na én ma jól elfáradtam. Kiszedtük a krumplit mert már kezdett a sok esőtől kicsírázni és kis krumplikat hajtani. Azt hiszem nem kell ringatni az éjjel egyikünket sem. Úgyhogy megvolt a mai tornám, szerintem még izomlázam is lesz tőle.
2011. aug. 12. 15:03

Sziasztok!

Szeklice hát ide értél? Figyu München környékén lakik az egyik barátnőm, esetleg érdeklődjek? Hol szeretnél dolgozni területileg? Milyen szakmákban?

1796. Szeklice
2011. aug. 12. 11:03
Hát az biztos hogy nem könnyebb...bár úgy érzem,ha német lennék,már rég lenne állás.Pont tegnap este mondta a férjem,hogy beszélt az érdekemben ott valakivel (a munkahelyén),és úgy tűnik,hogy októbertől lesz nekem is vmi....többet nem mondok,majd ha biztos lesz,egyelőre nagyon szorítok,hogy összejöjjön,szept.elején kell mennem interjúra.Úgy látszik azért ez közös Mo-gal.Ott is könnyebben mennek a dolgok ha vannak kapcsolatok.Egyébként abban az esetben ha mégsem jönne össze addig semmi,akkor is kimegyünk szept.közepén,és akkor személyesen keresek munkát.15-én még kap egy oltást a babó,úgyhogy csak azután tudunk menni.Egyébként még mindig nagyon tetszik neki,már alig várja hogy kinnt legyünk!..mit ne mondjak,én is:-) Zizóka egy cseppet talán jobban van,de nagyon leverte a lábáról ez a nátha.Szerintem hétvégén azért még benne lesz,reméljük hamar elmúlik neki,mert rossz ránézni.Ma rántok ki egy kis patisszont,rég ettem már.A diétámról annyit,hogy stabilan 57 kg vagyok,álmomba sem gondoltam volna,hogy egyszer még elérem ezt.Szuper érzés,úgyhogy a cél az hogy ezt megtartsam!Kellemes napot!
1795. vaczila
2011. aug. 11. 20:51
Szia Szeklice. Először is jobbulást nektek. Úgy látszik ez a nagyon változékony idő mindenkinek betesz. Én sem vagyok egészségileg a toppon, pedig holnapra össze kell kapnom magam mert ki kell szedni a krumplit. Látom zajlik nálatok is az élet. Akkor is kimentek a kislánnyal a párod után ha nem lesz mindjárt állásod? Úgy látszik ott sem könnyebb állást találni mint itthon.
1794. Szeklice
2011. aug. 11. 17:54
Ittttttt vagyok!!!!! Nincs olyan szerencsétek,hogy eltűnjek,ne aggódjatok!!!:-)) Hiányzásom oka: zajlik az élet nálunk. Múlt hét péntek óta mást sem csinálok,csak munkát keresek neten,és próbáljuk a férjemmel összekordinálni a dolgokat.Sajnos eddig 3 helyről jött válasz,hogy nem vesznek fel (azaz be sem hívnak interjúra).Pedig az önéletrajzom szuper,de...nem muszáj megindokolniuk ugyebár.Ezért aztán a hétvégén nagyon magamba roskadtam,..nem tudom elmondani,mit éltem át,hisz a mi szakmánkban aki dolgozik,az tudja mit jelent 3 nemzetközi hírű szállodában dolgozni.Ezért nem értettük a férjemmel,miért nem adnak legalább egy esélyt nekem...úgyhogy egész hétvégén a netet böngésztem.Hétfőre meg teljesen lebetegedtem,olyannyira náthás lettem,hogy már rég voltam ilyen rosszul...Tegnapra a kislány is elkapta,ma már nagyon kijött rajta,nem aludt éjszaka,folyik orra állandóan,hisztis,és csak nálam marad meg....A változatosság kedvéért a pótnagyim is most ért rá elrakni nekem a savanyút,annan most jöttem meg.Elraktunk 5 kg csalamádét meg egy csomó uborkát (édesen).Mindeközben persze állandóan skypolok a férjemmel,sokszor még éjszaka is,hogy összehangoljuk a hogyan továbbot....Ja! A lényleget még nem is mondtam.Csak januártól mehet bölcsibe a gyerek,pedig okt.1-től ígérték.Na most légy okos-Domokos...Most mennem kell,este jövök!! Pusz mindenkinek addig is!
2011. aug. 11. 13:38

SZEKLICE BÁRHOL IS KÓSZÁLSZ TESSÉK "HAZA"JÖNNI!!!!

-MERT HIÁNYOLUNK!!!!

1792. 266299594f (válaszként erre: 1788. - Vaczila)
2011. aug. 11. 13:36

Oh, drága sajnálom, hogy lebetegedtél. Tudod mi is átestünk egy hasonlón pár hónapja de nálunk 3napig tartott és a kicsi úszta meg a legjobban szerencsére. Igaz mi hánytunk is. Szörnyű az embernek mivel nem kell megküzdenie. Örülök, hogy jobban vagy kicsit, de jobbulást kívánok.

Igen megérte reklamálni. Mindjárt megtorpedózom Szeklicét is.

1791. 266299594f (válaszként erre: 1789. - Mosoly30)
2011. aug. 11. 13:31
Sziasztok! Mosikám akkor utólag is sok boldogságot kívánok. (Az öcsikémnek 7.én volt.)
1790. Mosoly30
2011. aug. 11. 10:08

Vaczila gyors gyógyulást neked!

Igen, nagyon klassz párom van minden téren!

1789. Mosoly30 (válaszként erre: 1787. - 266299594f)
2011. aug. 11. 10:01
Augusztus 6-án van a szülinapom.
1788. vaczila
2011. aug. 11. 05:07

Sziasztok.

Tegnap délután rám tört a kórság. Megértem wc-re járni. Az egész belsőm szúrt, görcsölt, égett, ilyen szarul már rég nem voltam. Szerintem jól felfázhattam és összeszedtem egy hólyaghurutot, meg egy petefészek gyulladást és még a veséimet is éreztem. Ücsörögtem a kád forró vízben, mert a meleg jó volt neki, aztán meg lefeküdtem és izzadtam a takaró alatt. Volt itthon egy fél doboz antibiotikumom, azt is elkezdtem szedni. Mára már egy kicsit jobbnak érzem, bár el még nem múlt, de annyira rosszul se vagyok szerencsére. Ami jó is, mert ma be kell mennem Pécsre. Anyut kell orvoshoz vinni, meg akkor már egy kicsit vásárolgatok is. Féltem tegnap hogy nem tudok majd elmenni, de úgy néz ki hogy most már bevállalom. Az ágy persze már kidobott, mivel tegnap egész délután szinte feküdtem és este is már 8-kor lefeküdtem. És érdekes módon aludni is tudtam, pedig éjjel is többször fönt voltam, de mégis vissza tudtam aludni. Na az ilyen kínlódásos betegséget se kívánok senkinek.

Bella látod csak reklamálnod kell hogy nincsenek a lányok, Mosi máris előkerült. Még egy kicsit reklamálsz és Szeklice is meglesz.

Mosi örülök hogy jól éreztétek magatokat, nálatok aztán tényleg mindig történik valami jó program. Szuper hogy a párod is ilyen és benne van mindenben. Az enyém kicsit már nehezebben szedhető rá a dolgokra, de jó, azért én sem panaszkodok. Összetehetem a 2 kezem hogy ilyen férjem van.

2011. aug. 10. 21:42

Szia Mosi! Ez klasszul hangzik, örülök, hogy jól érezted magad. Mikor van pontosan a szülinapod? Remélem nem késtem le .....

Vaczila mi tavasztól őszig hagyjuk fent a fóliát. Úgy okt. elején szedjük le. De akkor még van alatta paprika. Egyik évben fent hagytuk és összeszakadt a hó alatt. Nyárra én nem szedném le semmiért, ami alatta van paprika és paradicsom az legalább többnyire védve van.

1786. Mosoly30
2011. aug. 10. 10:23

Sziasztok!

Hol is kezdjem. Úgy volt, hogy múlt hét csütörtökön el megyünk Pécsre, de a rossz idő miatt ez nem jött össze. De milyen párom van nekem? Azt hiszem a világon a legjobb! Mondta, hogy semmi vész, csomagoljak és irány Sárvár. Csütörtök délutántól szombat délutánig ott kényeztettük magunka. A szó szoros értelemben masszázs koktél a medencében, hát élni tudni kell.:) Sajnos tovább nem maradhatunk pedig még bírtam volna!

Délután pedig mentünk anyósomékhoz akik rendezték a szülinapi partinkat. Ugyanis apósomnak is ugyanazon a napon van a szülinapja mint nekem és egy nagyon jó ismerősük fiának is. Szóval hármas szülinapot tartottunk. Már elég sokan ott voltak mire mi oda értünk. Hajnalig tartott a buli. Másnap alig tudtam össze szedni magam.:)

Azért, hogy a hét teljes legyen vasárnap este lementünk Boglárra nézelődtünk kicsit és megnéztük a borhetet záró tűzijátékot is.

Hétfőn és kedden annyi dolgom volt, hogy nem volt időm benézni se, de most már vissza állt a rend.

1785. vaczila (válaszként erre: 1784. - 266299594f)
2011. aug. 10. 09:19
Bármilyen savanyúságot tehetsz egy üvegbe, nem tesznek kárt egymásba. Bella ti egész évebn meg szoktátok hagyni a fóliát? Mi csak tavasszal egy ideig és amikor elmúlnak a fagyosszentek akkor le szoktuk bontani. Szerintem a fólia alatt beérik az uborka, de kint már nem nagyon érdemes semmit tenni. Eredetileg a jégeső után én is úgy terveztem hogy még ültetek másodvetésben ezt azt, de mivel 3 hétig folyamatosan vizes volt a kert és nem lehetett megkapálni, most már kifutottam az időből. Nem hiszem hogy a fagyok beállta előtt beérne bármi is. Elvileg július közepéig el kell vetni a másodvetésű dolgokat. Mi most a kertben kapálógéppel felkapáltuk az üres helyeket, remélem ez már ellesz így az őszi szántásig. Én a céklát is úgy szoktam egyébként ahogy a többi savanyúságot. Sőt sokszor csinálom azt hogy ha kifogy egy nagyobb üveg uborkás üvegnyi uborka, annak a levébe teszem a megfőzött céklát. szépen átveszi a savanykás ízét. (Na ez kb úgy hangzik mint a lusta asszony rétese, és mégis jó.)
2011. aug. 10. 07:49
Jó reggelt. Vaczila feltűnt, hogy a lányok igen lemaradtak? Most már kénytelen leszek megrovásban részesíteni őket a sok igazolatlan hiányzásért! Én még nem is tudom minek álljak neki, savanyítani folyamatosan tudnék mert idén csak 1-2 üvegre való savanyúnak való érik egyszerre. Szerinted a cseresznye paprikát és a macska pirost és az almapaprikát tehetem 1 üvegbe? Uborka az csak 2-3 db van egyszerre arról a 4 tőről. De kibújt már szépen az utánpótlás a fóliában. Kérdés, hogy lesz-e belőle valami. Céklám az van, de azt még nem tettem el soha egyedül és a receptet sem találom. Sok az üres hely a kertben lehet még valamit ültetni? Borsót? Nem szeretem a semmit kapálni.
1783. vaczila
2011. aug. 9. 21:48
Ez is egy hosszú nap volt, munka is, meg paradicsom befőzés, meg főzés, szóval eléggé elfáradtam, de most már elmegyek fürödni. Holnap már több időm lesz, csak a megszokott dolgaim lesznek, úgyhogy többet tudok jönni. Szép álmokat nektek.
2011. aug. 9. 11:01
Eső itt is volt. Viszont már most meleg van nagyon itt nincs lehűlés pedig számítottam rá.
1781. vaczila
2011. aug. 9. 05:54

Jó reggelt.

Nálunk egész éjjel esett, de legalább lehűlt egy kicsit az idő. Ezt valahogy most nem bánom annál inkább sem, mert paradicsombefőzésre készülök. Legalább nem lesz szauna a konyhából.

2011. aug. 9. 05:34
Sziasztok. Köszi a receptet.
1779. vaczila (válaszként erre: 1778. - 266299594f)
2011. aug. 8. 17:19

Én ezeket szoktam.

Kelt sajtos pogi

1/5 kg liszt, 1 ráma, 2 tojás, 5 dkg élesztő tejben felfuttatva pici cukorral, 15 dkg sajt, fele bele, másik fele a tetejére és 1 teáskanál só. Összedolgozzuk, állni hagyjuk. Nem muszáj aznap megcsinálni, van hogy egy éjszakára hűtőbe teszem és másnap sütöm ki.

Nem kelesztett sajtos pogi

50 dkg liszt, 1 ráma, 2 dkg élesztő tejben, 1 kis pohár tejföl, 2 tojás és só. Összegyúrjuk, kb 2 cm vastagra nyújtjuk, berácsozzuk kiszúrjuk. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és megsütjük.

2011. aug. 8. 16:08
Hello sehol senki? Pedig szerettem volna sajtos pogácsa receptet kérni. Nagyon szeretnék már enni és sok receptet ki is próbáltam de nem igazán sikerültek. Ha nektek van bevált recept küldjetek nekem. Köszönöm előre is.
2011. aug. 8. 06:32

Jó reggelt, és kellemes hetet kívánok.

Zöld főszeres pestot Vaczila, ügyesek vagytok sokat dolgoztatok. Be másolom a receptet, ezt a csirkét grillen kell sütni, de én sütő rácson készítettem alatta tepsivel, hogy ne csöpögjön a sütőbe. Annyi különbséggel, hogy én tettem bele petrezselymet jó sokat. Aki a savanykás ízt nem szereti a hússal kombinálva az hagyja ki a citromot.Én csirke combokból készítettem.

Zöldfűszeres csirke kiterítve

Zöldfűszeres csirke kiterítve

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb csirke (kb. 1,60 kg)

A pestóhoz:

1/2 csokor friss kapor, megmosva, leszárazva, felaprítva (néhány szálat tegyünk el a díszítéshez)

1/2 csokor friss bazsalikom, megmosva, leszárazva, felaprítva

3 gerezd fokhagyma, tisztítva, felaprítva

5 dkg dióbél

5 dkg reszelt sajt

2 darabka citromhéj

1 dl extraszűz olívaolaj

1 dl citromlé

1 kávéskanál durva szemcséjű só

1 kávéskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az állat hasából és nyaktájáról eltávolítjuk a hájdarabkákat. Folyó hideg víz alatt leöblítjük a csirkét, lecsöpögtetjük, leitatjuk róla papírtörlővel a nedvességet.

2. A csirkét a hátán hosszában elvágjuk, majd kiterítjük.

3. A zöldfűszeres páchoz a kaprot, a bazsalikomot, a fokhagymát, a dióbelet, a sajtot és a citromhéjat robotgépben finomra aprítjuk. Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, a sót, a borsot, valamint 1,5 dl vizet. Még egyszer megkeverjük a géppel.

Szükség esetén tovább ízesítjük sóval és borssal – nagyon fűszeresnek kell lennie. A krém felét műanyag lapát segítségével elkenjük a csirke mindkét oldalán (másik felét tegyük félre). Letakarva, hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni legalább 2 órán át, de inkább másnapig, közben egyszer-kétszer megforgatva, hogy a pác egyenletes legyen.

4. Amikor a grillező sütésre kész, beolajozott rostélyra fektetjük a csirkét, bőrös oldalával lefelé 12–15 percig sütjük, majd a másik oldalára fordítjuk. Használjunk a művelethez fogót és lapátot (mindkettőt együtt). Amikor megfordítottuk a húst, rákenjük a félretett pácot, és még 12-15 percig sütjük.

A kicsöpögő zsír lángra lobbanhat, húzogassuk a csirkét ide-oda, hogy ezt elkerüljük. Ha a bőr túl gyorsan pirulna, tegyük át a sültet a grill egy kevésbé meleg részébe.

5. A kész sültet pihentetjük néhány percig, azután tálaljuk. Grillezett cukkinit kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: min. 2,5 óra múlva, a pácolástól függően.

1776. vaczila
2011. aug. 7. 21:11
Jól elfáradtam ma kigazoltuk az egész kertet. Így már akár 1 nap alatt is megszáradna ha jó idő lenne holnap is és meg lehetne végre kapálni. De ahogy hallom holnap délutánra már esőt mondanak megint, meg amúgy se lenne holnap időm rá. Bella milyen pestot csináltál? Én délelőtt a főzés mellett még csalamádét tettem el, illetve csak mindent legyalultam mert egy napig állnia kell a lében. Úgyhogy befejezni csak holnap fogom. Paprikám nem volt annyi amennyi kellett, de tettem helyette több hagymát meg uborkát, jó lesz az úgy is szerintem.
2011. aug. 7. 19:02
Sziasztok. Nálunk karalábé leves volt, zöld fűszeres csirke burgonyával. Hát ez a zöld pesto amit rá kell kenni a csibére irtó finom.
1774. vaczila
2011. aug. 6. 14:12

Sziasztok.

Én ma medvehagyma levest főztem és tavaszi rizses húst. Mostam, takarítottam, virágokat öntöztem délelőtt. Most nekiállok csinálok az oviba valami dekorációt szeptemberre, legalábbis elkezdem. Aztán még szeretnék tornázni is, és anyuékhoz is elugrok egy kicsit. Tegnap este elmentünk megint horgászni, de most nem fogtunk semmit. De nem baj, legalább fürödtem egyet az orfűi tóban is. Tök langyos volt a víz. Azt hittem sokkal hidegebb lesz, de kellemesen csalódtam.

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook