Mindennapi macerák (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap megint nem nagyon volt időm gépezni. Sok a munka, de nem is baj legalább gyorsan telik a munkaidő.
Otthon is őrület volt a gyerekek annyira nem bírtak magukkal, hogy kész voltam.
Vacsi tegnap francia hagymaleves és sült hús volt rizzsel.
Ma reggel nem volt kedvem futni, inkább aludtam helyette. Majd holnap többet futok.
Nekem ma kellett főznöm...fasírt volt meg kumplifőzelék.Jó lett volna,ha a fasírtba raktam volna tojást,és nem sóztam volna el...Dehát nem egészen ott jár az eszem,úgyhogy nem vagyok meglepve hogy elrontottam.Mondjuk azért mindenki megette,holnap virslit rakok rá feltétnek,aztán nem kell főzni holnap.Ma már letudtam a tornát,olyan ügyes kislány vagyok.Béres Alexandrát vettem elő,de utána lenyomtam Réka 20 perces popsi gyakorlatát,mert keveselltem az Alexandránál.Pedig lábsúllyal csináltam.Nem tudom mi van ezzel a gyerekkel,már 3 órája alszik.Nem szokott ő ilyet csinálni.Zörögni sem merek addig,pedig nagy a csatatér,nehogy felébredjen...
Mosolyka!!! Hihetetlen ügyes vagy a futást illetően!!! Nekem is vissza kellene magam szoktatni,csakhát 2-3 alkalom után a derekam kettészakad.De majd ha kiköltözünk,ismét nekiállok,mert a tó mellé,ahová költözünk,van bicikliút építve,és ott szoktak futni is.Mondanom sem kell,az a környezet...igazán felemelő élmény lehet kocogni ott.Még futóversenyeket is szoktak rendezni a tó körül,de az 21 km,szóval nem hiszem hogy indulok:))))
Örülök hogy jól sikerült a hétvégétek. A futásban megint remekeltél, a fagyit meg egészségetekre. Én már nem merek enni, féltem már ilyenkor a torkomat mert hamar megfájdul. Még anélkül is.
Nekem ma nem kell főznöm, úgyhogy befejezem a könyvet amit tegnap délután kezdtem olvasni. Nem szeretem ha sokáig félbe van egy könyv.
Sziasztok!
Elég mozgalmas hétvége áll mögöttem. Pénteken délután a gyerekeket elvittük egy ott alvós buliba, aztán mi is ott ragadtunk. Este 11 után jöttünk el.
Szombaton sokáig aludtunk utána a szokásos nagy bevásárlást letudtuk. Aztán anyóséknál rengeteg lecsót raktunk el. Nem tudom, hogy van még mindig ennyi paprika, paradicsom. Az estést egy családi grillezéssel zártuk elég jól sikerült.
Vasárnap délelőtt sütöttem, főztem, takarítottam közben a gyerekekkel tanultam. Délután mentünk a K&H futásra. Idén ismét Kaposvár lett a vidék futó fővárosa.:)) Nekem a 3,2km távot 19 perc alatt sikerült lefutnom. Futás után, hogy a lemozgott kalóriákat pótoljuk, beültünk fagyi kelyhet enni hát.... jó sokat ettünk... Az estét vaslással töltöttem.
Jó reggelt!
Vaczila tegnap eszembe juttattad én is csináltam ilyen palit. A receptet kiírtam, próbáljátok ki nagyon finom. Én csak azt a hibát szoktam elkövetni, hogy sokáig sütöm nehogy nyers izét érezzem és olyankor kicsit szárazabb. De nem kell legközelebb éppen hogy kicsit megsütőm. A fiúk oda vannak érte. Ma tanulok és főzök egy kis lecsót, ketchupot és teszek el káposztával töltött paprikát ti hogyan szoktátok?
Francia palacsinta
Recept
Hozzávalók
4 tojás
10 dkg liszt
2,5 dl tej
5 dkg vaj
só
kakaó, dió, porcukor, vaníliás cukor
Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (és felváltva, hogy jól keverhető legyen) a tejet is. Ehhez a masszához keverjük a tojásfehérjét. Palacsintasütőben sütjük (ha teflon, nem kell olaj alá), de csak az egyik oldalát. A palacsintákat mindig a sült oldalával csúsztatjuk a tányérra, a habos oldalt megszórjuk kakaós porcukorral, a következő palacsintáét cukros darált dióval, a harmadik réteget pedig vaníliás cukorral, és így tovább, míg tart a tészta. Az utolsó palacsintának a megsült oldalát hagyjuk felül, és ezt is megszórjuk vaníliás cukorral.
Úgy szeleteljük, mint a tortát, tálaláskor csokimártást, tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
A kókusz zsír/olaj nagyon egészséges. Tulajdonképpen ugyanarról a dologról van szó, 25 fok felett olaj, 25 fok alatt zsírrá szilárdul. Évekig nem avasodik meg, nem kell hűtőben tartani, sütéshez is sokkal többször felhasználható mint a napraforgó olaj.
Ezt találtam róla neked:
Létezik egy olaj...
...amely a főzéssel járó hevítés ellenére is teljesen biztonságos.
...amely nem tartalmaz az egészségre káros transz-zsírt.
...amely nem képez a sejteket károsító szabadgyököket.
...amely nemcsak hogy kevesebb kalóriát tartalmaz más olajoknál, hanem struktúrájánál fogva könnyebben emésztődik, ezért emésztési problémákkal küszködő betegek számára kifejezetten ajánlott.
...amely nem alakul zsírpárnává.
...amely viszont kitűnő energiaforrás, sőt: még gyorsítja is az anyagcserét, ezáltal segítve a fogyást.
...amely nem emeli a koleszterin-szintet, sőt: megelőzi a szívbetegségeket és az érelmeszesedést.
...amely erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium-, gomba- és parazitaölő hatással bír.
...amely nemcsak elfogyasztva finom, tápláló és egészséges, hanem bőrre kenve kiválóan helyettesíti a legdrágább arclemosókat, testápolókat és hajpakolásokat.
...és amely megelőzi az idő előtti öregedést, és természetes védelmet nyújt az UV sugarakkal szemben.
Jaj..nem ilyen mestergséges vitaminra gondoltam..van valami P-betűs cucc,amit szednem kell,olyan hülye neve van,hogy mindig elfelejtem,de már megkérdezem anyut.Viszont szedni kell hozzá azt hiszem B vitamint,hogy hatásos legyen.Mondjuk várok még vele,mert már félig helyrejött a körmöm,szóval lehet hogy nem is fogom elkezdeni.Holnap majd megkérdezi anyu a főnökét (aki háziorvos),hogy mi legyen.
Épp most jöttem a cukiból,sikerült bevágnom egy sárgabarackos kölestortát.Nekem eléggé ízlik,de annyira nem volt azért édes,hogy kielégítse az édesség utáni vágyamat,úgyhogy hazafelé még ettem 2 korong milka piskótakarikát.
Egyébként a zsírokra visszatérve,én eszem vajat,kolbászt,töpörtyűkrémet,és olajban sütöm a ránott húst,meg a krumplit.Egyedül a kenyeret és az édességet,meg a cukros üdítőket nem eszem/iszom.Bár a héten ma már harmadszor tettem kivételt,igaz,nekem ritkán ebéd után belefér,mert én már nem akarok fogyni.Egyébként a kókuszzsírról semmit nem tudok,az miért egészséges?Már láttam a norbi pékségekben,de még sosem vettem.
Én is ettem egyszer egy francia sprcialitást-csigát,barna szósszal.Persze nem tudtam,hogy az csiga,de a szállodai séf megkínált,én meg elfogadtam.Amikor megmondta,hogy mit eszem,majd elhánytam magam:-))) Egyébként finom lett volna.Sajnos nekem nagyon magyar gyomrom van,sem tengeri herkentyűket sem egyéb kínai,japán vagy egyéb specialitást nem kedvelek.Végülis akkor nem volt időd azon gondolkodnod,hogy milyen lett volna a Balcsin,hisz olyan sokan voltak...:)
Én ma nem főzök,a nagyim meghívott.Húsleves lesz,sült csirkecombbal,krumplival.Képzeljétek! Tegnap mesélte a nagyim,hogy amikor fiatal lány volt,neki is volt ilyen köröm-problémája,mint nekem.El kezdték gomba ellen kezelni,és kiderült hogy nem is gombás,hanem vitaminhiányos,és azért válik le a körme...Erre anyu azonnal kapcsolt,hogy nekem is ez lehet a bajom,mert sokat fogytam,és valószínű,hogy felszívódási problémám van,hiába hogy sok gyümit eszem,nem szívódik fel.Úgyhogy jövő héten hoz nekem valami vitaminbombát,mondta a nevét,de elfelejtettem.Hihetetlen,milyen az emberi test,nem?...
Édességnek vaníliás - epres puding (házi tejből)meggyszósszal lett a végeredmény. Ennyi telt tőlem. Kicsi fiam ma kifordult önmagából. Nem bírok vele! Hisztis, semmi veszélyérzete, totál fáradt pihenni meg nem hajlandó. Kész vagyok!!!!Most kívánnom életemben először, hogy bárcsak lenne a gyerkőcökön egy kapcsoló amivel ilyenkor ki lehetne iktatni picit :-))
Vaczila minden tiszteletem a tied.
Sziasztok.
Kellemes hétvégét, ma nekem is sűrű napom van, majd este jövök.
Jó reggelt.
Ma sűrű napom lesz. Délelőtt házimunka amivel igyekeznem kell, mert délután meg dolgozom. Európa napok lesznek nálunk különféle programokkal és délután játszóházat kell ott csinálnom a gyerekeknek. Ami nem igazán tetszik hogy nem csináltak valami nagy hírverést az eseménynek és nem tudom egyáltalán mennyi ember lesz. Remélem nem csak pár gyerek miatt csesztem el a Balatoni nyaralásom lehetőségét. Akkor már legalább érezzem itt hasznosnak magamat. Valamikor a hétvége folyamán meg jön a régi kolléganőm is látogatóba. Na őt meg már nagyon várom. Remélem nem pont akkor jön amikor itthon sem leszek, remélem rám csörög előtte.
Na,sziasztok! Hát nincsenek jó híreim.Sajna nem jött össze a lakás,pedig minden szuper volt benne,csak éppen a konyha hiányzott.(Mármint a konyhabútor maga) hallottatok már ilyet? Most persze el vagyunk kenődve,de továbbra is várnunk kell...nincs mese.
Holnapi napom megint teljes unalom.Házimunka nincs, a gyerekhez meg jönnek az unokatesói.Ááááá..mikor lesz már vége ennek az időszaknak....?!
Köszi a szorítást,Vaczila! Úgy tűnik az állás egyelőre várat magára,szívesen fölvennének,de a munkaidőbeosztásomba sajnos nem tudnak belemenni (hogy csak délelőtt dolgozhassak).Mindenesetre azt mondták,hogy jövő héten adnak választ,addig megpróbálnak kitalálni valamit.Szóval úgy érzem,fel szeretnének venni,csakhát a körülmények...
Épp most várom a férjem hívását,csak úgy dobog a szívem.3-ra volt időpontja,úgyhogy már csak percek kérdése,és lesz valami hír.
Hát ez a lopás -dolog...nemcsak arrafelé van.Mesélte a múltkor az unokabátyám felesége,hogy abban az oviban ahova jár a kislányuk,folyamatosan tűnnek el a nike és egyéb bennti kiscipők a szekrényből.Meg ruhák is tűntek el.Én ezen annyira ledöbbentem,hogy csak na.Mondjuk nem igazán értem,minek egy gyerekre Nike cipő az oviba,de akkor is...a faluban,ahol én lakom,itt is sok a betörés,de azt hiszem,ahová be akarnak menni,oda bemennek,akármilyen biztonsági zár van az ajtón.Sajnos ide jutott ez a világ...
Ma megint bedöngöltem egy krémest,a chilis bab után,úgyhogy tele vagyok.Semmi kedvem főzöcskézni magamra,már azt várom hogy ismét süssek-főzzek a családra.Olyan jó nézni,ahogy a férjem is tud enni..:)
Na jó,megyek,mert még fel kell mosnom,meg söpörnöm.Aztán elég is a házimunkából,mert egész délelőtt is vasaltam.
Szeklice szorítok!!! Remélem sikerülni fog.
Ma én se főzök, tegnap elsokallottam a rakott krumplit úgyhogy ma is azt kapja a család. Így most van egy szabad délutánom. Legalább most lesz időm tornázni. Képzeljétek az oviból ellopták az egyik kolléganőm bicaját. Na innentől kezdve én is lezárom az enyémet, pedig eddig sosem tettem. Valahogy meg sem fordult a fejemben hogy ilyen nálunk is megtörténhet. Hogy miféle emberek vannak, már szóhoz sem jutok.
Én hiszek az ilyen dolgokban,pl.a kislányom sokkal jobban alszik anyuéknál a szobájában,mint a sajátjában.Igaz,most csak matraca van,mert a babaágyát kinőtte és ugyebár most nem vettünk neki ágyat,mert kinnt úgyis kell venni neki.
Lányok! Szorítsatok ma nekem,nekünk,ismét lakásnézés lesz!!!Ma nem főzök,van még chilis bab,de mondjuk egyátalán nem kívánom.Igazából semmit sem kívánok,annyira izgulok.Na meg a telefonhívás miatt is,az állásügyben.Szép napot!!!