Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
2011. szept. 20. 09:53
Aceton mentes körömlakk lemosó azért egy láthatatlan helyen próbáld ki. Én már tisztítottam így bőrt. Szerintem csak ceruzát hagyjál a kicsi lány előtt. Levike még tollat is csak asztalnál használhat, ha ráérek ott ülni. Bocsi megyek fürdeni hajat mosni stb. Mert 11.30kor megy a buszom. Tudjátok suli, ráadásul német, nincs kedvem menni, de ma tanulunk olvasni és ez fontos a kiejtés miatt. Betegen, de elmászok valahogyan. Pá
1982. Szeklice
2011. szept. 20. 09:18
Akkor ezek szerint nemcsak az én lányom van megkergülve..Képzeljétek! Tegnap összekente alkoholos filctollal a bordó bőrülőgarnitúrát.Vagy 3 helyen olyan lett 2-2 cm-res csíkokban.De ő ez magyarázta nekem,hogy az csigabiga...Fogalmam sincs mivel szedhetném le,mert nagyon látni,és félek hogy pl.az aceton kiszedi a színét is a bőrnek...Nektek nincs valami ötletetek véletlenül???
1981. Mosoly30
2011. szept. 20. 08:04

Sziasztok!

Tegnap megint nem nagyon volt időm gépezni. Sok a munka, de nem is baj legalább gyorsan telik a munkaidő.

Otthon is őrület volt a gyerekek annyira nem bírtak magukkal, hogy kész voltam.

Vacsi tegnap francia hagymaleves és sült hús volt rizzsel.

Ma reggel nem volt kedvem futni, inkább aludtam helyette. Majd holnap többet futok.

2011. szept. 20. 07:42
Jó reggelt itt tényleg csend van.
2011. szept. 19. 20:07
Jó éjt.
1978. Szeklice
2011. szept. 19. 19:45
Nagy a csend, Lányok.Én mára minden restanciám elvégeztem,így édes a pihenés.Szép estét Mindenkinek!
2011. szept. 19. 16:34
Sziasztok! Én ma tanulgattam és főztem ketchupot és takarítottam. Savanyút mégsem tettem el. Vaczila a káposztával töltött paprikát hogyan szoktad elrakni?
1976. Szeklice
2011. szept. 19. 15:09

Nekem ma kellett főznöm...fasírt volt meg kumplifőzelék.Jó lett volna,ha a fasírtba raktam volna tojást,és nem sóztam volna el...Dehát nem egészen ott jár az eszem,úgyhogy nem vagyok meglepve hogy elrontottam.Mondjuk azért mindenki megette,holnap virslit rakok rá feltétnek,aztán nem kell főzni holnap.Ma már letudtam a tornát,olyan ügyes kislány vagyok.Béres Alexandrát vettem elő,de utána lenyomtam Réka 20 perces popsi gyakorlatát,mert keveselltem az Alexandránál.Pedig lábsúllyal csináltam.Nem tudom mi van ezzel a gyerekkel,már 3 órája alszik.Nem szokott ő ilyet csinálni.Zörögni sem merek addig,pedig nagy a csatatér,nehogy felébredjen...

Mosolyka!!! Hihetetlen ügyes vagy a futást illetően!!! Nekem is vissza kellene magam szoktatni,csakhát 2-3 alkalom után a derekam kettészakad.De majd ha kiköltözünk,ismét nekiállok,mert a tó mellé,ahová költözünk,van bicikliút építve,és ott szoktak futni is.Mondanom sem kell,az a környezet...igazán felemelő élmény lehet kocogni ott.Még futóversenyeket is szoktak rendezni a tó körül,de az 21 km,szóval nem hiszem hogy indulok:))))

1975. vaczila
2011. szept. 19. 14:59

Örülök hogy jól sikerült a hétvégétek. A futásban megint remekeltél, a fagyit meg egészségetekre. Én már nem merek enni, féltem már ilyenkor a torkomat mert hamar megfájdul. Még anélkül is.

Nekem ma nem kell főznöm, úgyhogy befejezem a könyvet amit tegnap délután kezdtem olvasni. Nem szeretem ha sokáig félbe van egy könyv.

1974. Mosoly30
2011. szept. 19. 08:02

Sziasztok!

Elég mozgalmas hétvége áll mögöttem. Pénteken délután a gyerekeket elvittük egy ott alvós buliba, aztán mi is ott ragadtunk. Este 11 után jöttünk el.

Szombaton sokáig aludtunk utána a szokásos nagy bevásárlást letudtuk. Aztán anyóséknál rengeteg lecsót raktunk el. Nem tudom, hogy van még mindig ennyi paprika, paradicsom. Az estést egy családi grillezéssel zártuk elég jól sikerült.

Vasárnap délelőtt sütöttem, főztem, takarítottam közben a gyerekekkel tanultam. Délután mentünk a K&H futásra. Idén ismét Kaposvár lett a vidék futó fővárosa.:)) Nekem a 3,2km távot 19 perc alatt sikerült lefutnom. Futás után, hogy a lemozgott kalóriákat pótoljuk, beültünk fagyi kelyhet enni hát.... jó sokat ettünk... Az estét vaslással töltöttem.

1973. vaczila (válaszként erre: 1971. - 266299594f)
2011. szept. 19. 05:32
Bella köszi a receptet, de ez nem az. Ennek a tésztája a csokis, vagyis barna tésztában van a tejszínes túrós töltelék. Szoktam én is hasonlót csinálni, kakaós tésztájút, de az nem olyan finom mint amit itt ettem. Viszont ha minden igaz, ma megkapom a receptet, már beszéltem a tankonyha élelemezés vezetőjével, aki ma kinyomozza nekem. ( ha nem felejti el, mivel náluk készült.)
2011. szept. 19. 05:01

Jó reggelt!

Vaczila tegnap eszembe juttattad én is csináltam ilyen palit. A receptet kiírtam, próbáljátok ki nagyon finom. Én csak azt a hibát szoktam elkövetni, hogy sokáig sütöm nehogy nyers izét érezzem és olyankor kicsit szárazabb. De nem kell legközelebb éppen hogy kicsit megsütőm. A fiúk oda vannak érte. Ma tanulok és főzök egy kis lecsót, ketchupot és teszek el káposztával töltött paprikát ti hogyan szoktátok?

2011. szept. 19. 04:56

Francia palacsinta

Recept

Hozzávalók

4 tojás

10 dkg liszt

2,5 dl tej

5 dkg vaj

kakaó, dió, porcukor, vaníliás cukor

Elkészítés

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (és felváltva, hogy jól keverhető legyen) a tejet is. Ehhez a masszához keverjük a tojásfehérjét. Palacsintasütőben sütjük (ha teflon, nem kell olaj alá), de csak az egyik oldalát. A palacsintákat mindig a sült oldalával csúsztatjuk a tányérra, a habos oldalt megszórjuk kakaós porcukorral, a következő palacsintáét cukros darált dióval, a harmadik réteget pedig vaníliás cukorral, és így tovább, míg tart a tészta. Az utolsó palacsintának a megsült oldalát hagyjuk felül, és ezt is megszórjuk vaníliás cukorral.

Úgy szeleteljük, mint a tortát, tálaláskor csokimártást, tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

1970. vaczila (válaszként erre: 1968. - Szeklice)
2011. szept. 18. 18:46

A kókusz zsír/olaj nagyon egészséges. Tulajdonképpen ugyanarról a dologról van szó, 25 fok felett olaj, 25 fok alatt zsírrá szilárdul. Évekig nem avasodik meg, nem kell hűtőben tartani, sütéshez is sokkal többször felhasználható mint a napraforgó olaj.

Ezt találtam róla neked:

Létezik egy olaj...

...amely a főzéssel járó hevítés ellenére is teljesen biztonságos.

...amely nem tartalmaz az egészségre káros transz-zsírt.

...amely nem képez a sejteket károsító szabadgyököket.

...amely nemcsak hogy kevesebb kalóriát tartalmaz más olajoknál, hanem struktúrájánál fogva könnyebben emésztődik, ezért emésztési problémákkal küszködő betegek számára kifejezetten ajánlott.

...amely nem alakul zsírpárnává.

...amely viszont kitűnő energiaforrás, sőt: még gyorsítja is az anyagcserét, ezáltal segítve a fogyást.

...amely nem emeli a koleszterin-szintet, sőt: megelőzi a szívbetegségeket és az érelmeszesedést.

...amely erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium-, gomba- és parazitaölő hatással bír.

...amely nemcsak elfogyasztva finom, tápláló és egészséges, hanem bőrre kenve kiválóan helyettesíti a legdrágább arclemosókat, testápolókat és hajpakolásokat.

...és amely megelőzi az idő előtti öregedést, és természetes védelmet nyújt az UV sugarakkal szemben.

1969. Szeklice (válaszként erre: 1967. - Vaczila)
2011. szept. 18. 14:53
Pasik...erre nem tudok mást mondani.Biztos nem jókedvében kaptad el,én ha akarok valamit,akkor megvárom,amíg jókedvű,és akkor próbálkozom,különben :Minek az már megint?Minek abból még egy,? Jó az még..stb..válaszokat kapok.Az én férjem meg rendszeresen azt hiszi,hogy a gyerek magától "ruházódik".nem fogja fel,hogy évszak /és méretváltás van,és kellett legalább 5 pár cipő neki,meg szabadidő,meg pizsi,kabát,stb..stb..ilyenkor mindig azt mondja,hogy vegyem meg,rám bízza,aztán meg kérdi,hogy minek vettem ennyit,más gyereknek nincs ennyi,és különben is hol a pénz.Még szerencse hogy anyu is beszáll a költségekbe,meg egy csomót turkál nekünk,különben nem győznék magyarázkodni.Anyu azt mondta,hogy apám ugyanilyen volt,amikor én gyerek voltam ,úgyhogy "Legyek üdvözülve a klubban":-) Míg neki volt 3 pár adidas szabadidője (akkor!!!),nekem anyu varrt anyagból ruhákat.Áááá....sokszor nem tudom megérteni a férfiakat,bár biztos még nem vagyok elég bölcs:)
1968. Szeklice (válaszként erre: 1966. - Vaczila)
2011. szept. 18. 14:45

Jaj..nem ilyen mestergséges vitaminra gondoltam..van valami P-betűs cucc,amit szednem kell,olyan hülye neve van,hogy mindig elfelejtem,de már megkérdezem anyut.Viszont szedni kell hozzá azt hiszem B vitamint,hogy hatásos legyen.Mondjuk várok még vele,mert már félig helyrejött a körmöm,szóval lehet hogy nem is fogom elkezdeni.Holnap majd megkérdezi anyu a főnökét (aki háziorvos),hogy mi legyen.

Épp most jöttem a cukiból,sikerült bevágnom egy sárgabarackos kölestortát.Nekem eléggé ízlik,de annyira nem volt azért édes,hogy kielégítse az édesség utáni vágyamat,úgyhogy hazafelé még ettem 2 korong milka piskótakarikát.

Egyébként a zsírokra visszatérve,én eszem vajat,kolbászt,töpörtyűkrémet,és olajban sütöm a ránott húst,meg a krumplit.Egyedül a kenyeret és az édességet,meg a cukros üdítőket nem eszem/iszom.Bár a héten ma már harmadszor tettem kivételt,igaz,nekem ritkán ebéd után belefér,mert én már nem akarok fogyni.Egyébként a kókuszzsírról semmit nem tudok,az miért egészséges?Már láttam a norbi pékségekben,de még sosem vettem.

1967. vaczila
2011. szept. 18. 10:00
Nem a legjobban indult a napom, mert fejfájással ébredtem, de azért próbálok nem foglalkozni vele. Föltettem a kaját. Húsleves lesz, tyúkpörkölt és nokedli. (Nekem zabkorpás) Csináltam káposzta salátát is, azt még tegnap elkészítettem. A többieknek sütök egy fél adag kakaós kevertet, magamnak meg egy fél adag citromos villámlepényt. Sikerült a párommal is összeszólalkoznom ma. Közöltem vele hogy mivel most vége szakad ennek a nagy melegnek, jövő hét végén be kéne festeni a kerítést meg az teraszon és az erkélyen a korlátokat. Na gondolhatjátok mi volt a válasz.
1966. vaczila (válaszként erre: 1965. - Szeklice)
2011. szept. 18. 09:57
Szeklice a vitaminok egy része zsírral szívódik fel. Nem a mesterséges vitaminok bevitele lenne fontos, hanem hogy kicsit visszapótolj a zsiradék fogyasztásból is. Viszont most már vannak egészségesebb zsírok is, pl én most rendszeresen használom a kókusz zsírt, amit Norbi is javasol és tényleg semmi kókuszíze nincs, abszolút semleges, mindenhez jó. De az olívaolaj is egészséges, tehát ne mondj le a zsiradékról és fel tudnak szívódni a gyümölcsökből a vitaminok. A mesterséges vitaminbombák sokszor több kárt csinálnak mint hasznot, ezt szakembertől hallottam egyszer. Nem biztos hogy jó ha saját szakálladra kezded el szedni, akkor inkább beszélj egy dokival erről hogy mit javasol.
1965. Szeklice
2011. szept. 18. 09:23

Én is ettem egyszer egy francia sprcialitást-csigát,barna szósszal.Persze nem tudtam,hogy az csiga,de a szállodai séf megkínált,én meg elfogadtam.Amikor megmondta,hogy mit eszem,majd elhánytam magam:-))) Egyébként finom lett volna.Sajnos nekem nagyon magyar gyomrom van,sem tengeri herkentyűket sem egyéb kínai,japán vagy egyéb specialitást nem kedvelek.Végülis akkor nem volt időd azon gondolkodnod,hogy milyen lett volna a Balcsin,hisz olyan sokan voltak...:)

Én ma nem főzök,a nagyim meghívott.Húsleves lesz,sült csirkecombbal,krumplival.Képzeljétek! Tegnap mesélte a nagyim,hogy amikor fiatal lány volt,neki is volt ilyen köröm-problémája,mint nekem.El kezdték gomba ellen kezelni,és kiderült hogy nem is gombás,hanem vitaminhiányos,és azért válik le a körme...Erre anyu azonnal kapcsolt,hogy nekem is ez lehet a bajom,mert sokat fogytam,és valószínű,hogy felszívódási problémám van,hiába hogy sok gyümit eszem,nem szívódik fel.Úgyhogy jövő héten hoz nekem valami vitaminbombát,mondta a nevét,de elfelejtettem.Hihetetlen,milyen az emberi test,nem?...

1964. vaczila
2011. szept. 17. 18:43
Én is megjöttem, végül is elég jól sikerült a délután. Sokan voltak a játszóházban, de annyira hogy még félrenézni se volt időm, nemhogy inni egy kis vizet, ami amúgy a táskámba volt. Pedig nagyon meleg volt. a végén viszont kóstoltam ezt azt, francia kaják voltak, mivel francia napot kellett tartanunk az Eu-s napok keretében. Szóval egy falatka kagylós szendvicset is ettem, nem volt rossz. Mintha csak olajos halat ettem volna. Meg ettem isteni finom francia palacsintát is. Na abból még tudtam volna többet is. Rá fogok keresni a neten erre a receptre, mert soha nem ettem még ilyen finom palit.
2011. szept. 17. 16:56

Édességnek vaníliás - epres puding (házi tejből)meggyszósszal lett a végeredmény. Ennyi telt tőlem. Kicsi fiam ma kifordult önmagából. Nem bírok vele! Hisztis, semmi veszélyérzete, totál fáradt pihenni meg nem hajlandó. Kész vagyok!!!!Most kívánnom életemben először, hogy bárcsak lenne a gyerkőcökön egy kapcsoló amivel ilyenkor ki lehetne iktatni picit :-))

Vaczila minden tiszteletem a tied.

2011. szept. 17. 14:49
Nálunk ma babgulyás van és tepsis krumpli. Valami édeset is sütni kellene. Fáradt vagyok fáj a fejem (már azért nem annyira mint reggel), nyűgős vagyok. Megpróbálok aludni egy picit, de én napközben nemigen tudok (csak ha beteg vagyok).
1961. Szeklice
2011. szept. 17. 14:46
Jaj..de megkívántam a krumpli salit!:-) Nálunk ma borsóleves volt,meg marhapöri krumplival.Írtó finom lett.Ma elmentem Gödöllőre,vettem magamnak 2 vékony pulcsit meg egy pufajkát,meg 2 lábszárvédőt.na..egyből jobb kedvem lett,a tegnapi depi után!:-)Olyan jóvolt kicsit magamba lenni és vásárolgatni.A norbi pékségben is jártam,de csak pudingot meg 1 túrós rétest vettem,amit vacsira meghagytam.Remélem ma már jobban tudok aludni,mint tegnap este,csak 4 órát aludtam,azt is két részletben,olyan zaklatott vagyok.Kellemes hétvégét!!!
1960. vaczila
2011. szept. 17. 12:17
Túl vagyunk az ebéden, zöldbab levest csináltam és rántott cukkinit krumpli salátával. Hát mit mondjak, jól bepakoltam. Bár a cukkinit updates panírban csináltam, talán ez a mentségem ha lehet ilyet mondani. Most még nekiállok végig fölmosni, aztán azt hiszem itthonra be is fejezem a mai munkát. Hamarosan megyek a közösségi házba és ott folytatom.
2011. szept. 17. 11:59

Sziasztok.

Kellemes hétvégét, ma nekem is sűrű napom van, majd este jövök.

1958. vaczila
2011. szept. 17. 05:51

Jó reggelt.

Ma sűrű napom lesz. Délelőtt házimunka amivel igyekeznem kell, mert délután meg dolgozom. Európa napok lesznek nálunk különféle programokkal és délután játszóházat kell ott csinálnom a gyerekeknek. Ami nem igazán tetszik hogy nem csináltak valami nagy hírverést az eseménynek és nem tudom egyáltalán mennyi ember lesz. Remélem nem csak pár gyerek miatt csesztem el a Balatoni nyaralásom lehetőségét. Akkor már legalább érezzem itt hasznosnak magamat. Valamikor a hétvége folyamán meg jön a régi kolléganőm is látogatóba. Na őt meg már nagyon várom. Remélem nem pont akkor jön amikor itthon sem leszek, remélem rám csörög előtte.

1957. Szeklice
2011. szept. 16. 20:00

Na,sziasztok! Hát nincsenek jó híreim.Sajna nem jött össze a lakás,pedig minden szuper volt benne,csak éppen a konyha hiányzott.(Mármint a konyhabútor maga) hallottatok már ilyet? Most persze el vagyunk kenődve,de továbbra is várnunk kell...nincs mese.

Holnapi napom megint teljes unalom.Házimunka nincs, a gyerekhez meg jönnek az unokatesói.Ááááá..mikor lesz már vége ennek az időszaknak....?!

1956. Szeklice
2011. szept. 16. 15:23

Köszi a szorítást,Vaczila! Úgy tűnik az állás egyelőre várat magára,szívesen fölvennének,de a munkaidőbeosztásomba sajnos nem tudnak belemenni (hogy csak délelőtt dolgozhassak).Mindenesetre azt mondták,hogy jövő héten adnak választ,addig megpróbálnak kitalálni valamit.Szóval úgy érzem,fel szeretnének venni,csakhát a körülmények...

Épp most várom a férjem hívását,csak úgy dobog a szívem.3-ra volt időpontja,úgyhogy már csak percek kérdése,és lesz valami hír.

Hát ez a lopás -dolog...nemcsak arrafelé van.Mesélte a múltkor az unokabátyám felesége,hogy abban az oviban ahova jár a kislányuk,folyamatosan tűnnek el a nike és egyéb bennti kiscipők a szekrényből.Meg ruhák is tűntek el.Én ezen annyira ledöbbentem,hogy csak na.Mondjuk nem igazán értem,minek egy gyerekre Nike cipő az oviba,de akkor is...a faluban,ahol én lakom,itt is sok a betörés,de azt hiszem,ahová be akarnak menni,oda bemennek,akármilyen biztonsági zár van az ajtón.Sajnos ide jutott ez a világ...

Ma megint bedöngöltem egy krémest,a chilis bab után,úgyhogy tele vagyok.Semmi kedvem főzöcskézni magamra,már azt várom hogy ismét süssek-főzzek a családra.Olyan jó nézni,ahogy a férjem is tud enni..:)

Na jó,megyek,mert még fel kell mosnom,meg söpörnöm.Aztán elég is a házimunkából,mert egész délelőtt is vasaltam.

1955. vaczila
2011. szept. 16. 14:23

Szeklice szorítok!!! Remélem sikerülni fog.

Ma én se főzök, tegnap elsokallottam a rakott krumplit úgyhogy ma is azt kapja a család. Így most van egy szabad délutánom. Legalább most lesz időm tornázni. Képzeljétek az oviból ellopták az egyik kolléganőm bicaját. Na innentől kezdve én is lezárom az enyémet, pedig eddig sosem tettem. Valahogy meg sem fordult a fejemben hogy ilyen nálunk is megtörténhet. Hogy miféle emberek vannak, már szóhoz sem jutok.

1954. Szeklice
2011. szept. 16. 06:56

Én hiszek az ilyen dolgokban,pl.a kislányom sokkal jobban alszik anyuéknál a szobájában,mint a sajátjában.Igaz,most csak matraca van,mert a babaágyát kinőtte és ugyebár most nem vettünk neki ágyat,mert kinnt úgyis kell venni neki.

Lányok! Szorítsatok ma nekem,nekünk,ismét lakásnézés lesz!!!Ma nem főzök,van még chilis bab,de mondjuk egyátalán nem kívánom.Igazából semmit sem kívánok,annyira izgulok.Na meg a telefonhívás miatt is,az állásügyben.Szép napot!!!

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook