Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Minden nap azt éreztetik velem, hogy nem vagyok semmire sem jó! fórum

Minden nap azt éreztetik velem, hogy nem vagyok semmire sem jó! (beszélgetés)

1 2
25. indi66 (válaszként erre: 20. - Mazsinka)
2012. máj. 21. 11:21
Én is így voltam. Apunak gondjai akadtak a cégnél, és össze balhézott anyuval is, nem evett abból amit anyu főzött stb... én gondoltam főzök mást, egész nap melózik , de abból sem evett sőt nem is köszönt nekem sem, semmibe vett csak morgott, mikor hozzá fogott a hugommal is így viselkedni, rácsuktam az ajtót és kiosztottam hogy mit képzel magáról, a családja vagyok nem az alkalmazottja stb stb. Másnap úgy ette a levest mint a kis angyal. 20 éves vagyok ez olyan 4 éve volt. Nekem durvának tűnt én apás vagyok. És imádom nagyon, szóval nekem horror volt mikor lekicsinyelt meg olyanokat mondott h szar suliba járok, nem viszem majd semmire.
2012. máj. 21. 11:08
nélkül...pardon :)))))
23. 2c8b615588 (válaszként erre: 12. - Fr.andi)
2012. máj. 21. 11:08

Ez a szinonímája egy másik mondatnak:

"Nem nézhetnek le e beleegyezésed nélük". Nagyon igaz!

22. 2c8b615588 (válaszként erre: 9. - Rekuczy)
2012. máj. 21. 11:07
Na meg ehhez fűzném hozzá,hogy amelyik embernek ennyiféle véleménye van másokról, az csak odafigyel a másikra, még ha csak kíváncsiság szintjén is. Gondoljatok bele: aki nem érdekel benneteket, azzal nem foglalkoztok, aki meg (egy kicsit is) érdekel, azzal viszont igen! Ilyenkor jöhet az a mondat,hogy "látom, nagyon érdekes vagyok a számodra, hogy állandóan velem foglalkozol". Biztos,hogy agyvérzést kapna az illető :D
21. 2c8b615588 (válaszként erre: 5. - Adb20ce52a)
2012. máj. 21. 11:03
Ez így igaz!Az önmagukkal elégedetlen emberek fikáznak másokat!
2012. máj. 21. 10:57

Amíg otthon éltem, nálunk is ez volt a módi. Apám minket, gyerekeket szekált mindenért. Kb. úgy ment, hogy a cégben őt piszkálták, ami gondja volt, hazahozta, és kiadta rajtunk a dühét. Nem volt jó az ebéd, amit főztem, nem volt jó a négyes vagy öt mínusz a suliból, amit hoztam, nem jól szeltem a kenyeret, úgy ettem, hogy csörgött a tányér a kanáltól, az is idegesítette, és hasonló "fontos" dolgokon stresszelt, így nem is mertünk nagyon semmit sem csinálni, mert neki semmi sem volt elég jó.

Azóta férjnél vagyok, itt imádják a főztömet (12 éves korom óta főzök), bármit csinálok, a férjem megdicsér, sosem mondja, hogy kövér vagyok, amit apám mindig megjegyzett, ha csinálok valami dicséretre méltót, azt is megjegyzi a férjem, és naponta többször elmondja, mennyire szép vagyok, okos, ügyes, kreatív, csinos, jó háziasszony. Ez jólesik, még akkor is, ha nincs mindenben igaza. Egy ilyen ember szavára érdemes adni, nem olyanéra, aki semmi jót nem lát meg bennünk.

Nehéz, tudom, nekem még mindig vannak önértékelési zavaraim, sokszor érzem azt, hogy nem vagyok elég jó, amit belémneveltek. A gyerekkorom ilyen szempontból tiszta csőd. Próbálok úgy gondolkodni, hogy ha nekem lesz gyerekem, akkor biztos nem így fogok vele viselkedni szülőként. Csak olyan emberrel érdemes együtt élni, aki megbecsül, és akit mi is viszont megbecsülünk, mert különben tönkremegyünk lelkileg. Minden jót kívánok neked is, hogy megoldódjanak a gondjaid!

19. indi66
2012. máj. 21. 10:46
Így van mindenkivel úgy bánnak ahogy hagyja, ha nem hagyod magad előbb utóbb hozzá szoknak és békén hagynak. Csak előbb vegyél erőt magadon. Menni fog, kitartás :)
2012. máj. 21. 10:38
Zárd ki a tudatodból a negatív emberek kritikáit, ne vegyél tudomást róluk, és éld az életed a saját belátásod szerint! Nem attól leszel valaki, hogy más úgy gondolja, hanem attól, ha eléred a saját magad elé kitűzött célokat. Erre koncentrálj, és az önmegvalósításra, és igenis tessék elhinni, hogy semmivel sem vagy kevesebb senkinél. Rossz periódusai mindenkinek lehetnek, de erősnek kell maradni a legnehezebb helyzetben is, és hinni, hogy mindent képes vagy megoldani. Sok sikert!
17. MetalBridget (válaszként erre: 12. - Fr.andi)
2012. máj. 21. 10:37
:)
16. tavasz007 (válaszként erre: 12. - Fr.andi)
2012. máj. 21. 10:33

ugyes vagy! gratulalok!!!!

maximalisan egyetertek!

van aki mondja, van aki elturi! mindketto hibas!

15. fr.andi (válaszként erre: 13. - 2a69f78972)
2012. máj. 21. 10:28
Köszönöm...nagyon sok megaláztatás és szenvedés előzte meg, de megérte. Van az a népdal, hogy "aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni2. Így voltam én is, de nagyon jó érzés "dudásnak" lenni!
2012. máj. 21. 10:22
... ha 30 évvel ezelőtt olvastam volna ezt a topikot:)
13. 2a69f78972 (válaszként erre: 12. - Fr.andi)
2012. máj. 21. 10:20

Nagyon GRATULÁLOK!:)

Követendő példa az akaratod!:)

2012. máj. 21. 10:19

Erről egy regényt lehetne írni.

Én is így voltam az előző kapcsolatomban. Annyira elhittem, hogy a vége felé 5x visszamentem megnézni, hogy bezártam-e az ajtót...meg ilyenek.

Aztán részt vettem egy tréningen (egy emelt szintű képzés keretében) és ott azt mondta a pszichológus, hogy mindenkivel úgy bánnak, ahogy hagyja, hogy bánjanak vele, és mindenkivel úgy beszélnek, ahogy hagyja, hogy beszéljenek vele.

Ez a mondat kattogott az agyamban hetekig.

Aztán egyszercsak valami miatt megint azt mondta a volt párom, hogy "jaj kicsim, te olyan hülye vagy..." Na, itt vettem egy nagy levegőt, és 10! év után kimondtam: nem vagyok hülye és ne nevezz engem többször így! Így kezdődött az én gyógyulásom.

Rá egy évre elhagytam, saját házam volt (igaz, hogy csak hitelből), megpályáztam egy jó állást, két évre rá szakmai vezető lettem egy nyugdíjasházban, lett egy fantasztikus párom, egy gyönyörű kislányom, és ma már csak nevetek a régi önmagamon. Nekem ez a mondat segített, azt súgta, hogy én is hibás vagyok abban, hogy idáig jutottam. Amíg csak magamat sajnáltam, nem mozdult az életem sehová.

Nagyon őszinte voltam, remélem segítettem ezzel.

11. 2a69f78972 (válaszként erre: 9. - Rekuczy)
2012. máj. 21. 10:18

Ha valaki balf.sz, vagy k.rva, az mindkettő a szülő hibája.

Ez első öröklés, a második nevelés kérdése!

Én ilyeneket mondtam annak idején anyámnak, ha megtalált ezzel a szöveggel.

Nem is volt a kapcsolatunk felhőtlen! De legalább két lábbal álltam a földön, mert megedződtem és később én segítettem őt!

2012. máj. 21. 10:14
Hát igen, ha valakinek sokat mondják, hogy hülye, előbb-utóbb el is hiszi magáról.ÉN is ezért küzdök,hogy egy ilyen ember társáságától megszabaduljak.Nem szabad elhinni, nehéz, de muszály
9. rekuczy (válaszként erre: 1. - Opacsatina)
nem kell felvenni nalunk is ez van allitolag en vagyok a nagy senki apam szerint meg balf.sz is vagyok es budos k.rva is de mondtam en orvendek hogy ennyi mindenel felruhaz legalabb multifunkcionalis vagyok :) Sz.rjal az ilyen emberekre magasbol te ne alj szoba az ilyen emberekel es elj boldogan
Amúgy hány éves vagy?
A szoc. gondozói állást megkaptad végül?
2012. máj. 21. 10:13
Nehogy elhidd,drága!! Nézd meg, ki mondja!Sajnos velem ugyanez volt, és én mai napig annak tartom magam.Ejnye!Nem szabad komolyan venni, éljed az életedet, én is szarul vagyok, de valahogy azért majd csak lesz....
5. adb20ce52a (válaszként erre: 1. - Opacsatina)
2012. máj. 21. 10:12

Általában azok igyekeznek a másik önbizalmát elvenni, akik saját magukat érzik egy nagy senkinek. Így érik el, hogy valakik legyenek, hogy a melletük lévőt még rosszabb állapotba taszítják.

De nem szabad ilyen embereket a közeledbe engedned... nagyon veszélyes!

4. 72463ef00f (válaszként erre: 1. - Opacsatina)

Csak azért is tarts ki!

Keresd a jó dolgokat.

Tudom, nehéz és lesznek hullámvölgyek is, de meg kell próbálni :)

3. MetalBridget (válaszként erre: 1. - Opacsatina)

Nem vagy egyedül, ma ezt sok fiatal átéli...Tegyél ellene: kezdj el változtatni az életeden, dolgozz keményen és legyél a magad ura!

Én is ezt teszem, egyedül rohadtnehéz, de meg kell próbálni!

2. 1bb2e952a6 (válaszként erre: 1. - Opacsatina)
2012. máj. 21. 10:10
Nekem anyum mondta még régebben mikor még velük életem,hogy nagy nulla vagyok. Aztán Fogtam magam és eljöttem,naplómban le van irva. Szerintem 20 évesen nem vagyok nulla.
2012. máj. 21. 10:08

Sziasztok!

az élet kitolt velem mind anyagilag meg lelkileg is!

Minden nap megkapom hogy egy senki vagyok!Az a baj hogy kezdem elhinni!

Mit tehetnék ellene? Próbálom megbeszélni de hadjam a hülyeséggeimmel! Küzdeni szeretnék ellene!

Nincs aki megvédjen! Nincsenek barátaim! Mit tehetnék?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook