Milyen vírusirtót használsz? (beszélgetés)
Kösz, de nem aktuális már a nod, nem rakattam vissza. Amúgy leírtam, hogy nem ismerte az adatbázia a vírus családot sem, nemhogy az adott trojai vírust...
Semmilyen keresési funkcióval nem találta meg, akkor végigzongoráztatta velem telefonon navigálva a rendszergazdim...
Ő Nortont használ.
Igen, a Nod32-nél többféle védelem is van egyszerre. Lehet olyan, hogy tévedésből valamelyiket kikapcsolva hagyja az ember.
(Egyik víruskereső sem 100%-os.)
Tudtam, hogy körülöttem forog a világ :)))), ha meg hibázok véletlen (ritkán persze), akkor hibás minden körülöttem :))))))))
Jah, jah, csak nem fér bele a két gép...
Csak megerősíteni tudlak! Mindennek Te vagy az oka!
:D
Egyébként a két gép nagyon jó ötlet!
Én vagyok a hunyó
1) miért engedtem a nodot
2) miért indítottam el azt a progit, ami hozta a vírust :((
3) miért nincs két gépem? egyiken dolgozom, és az nincs fent a neten, hálózatban sem, a másikon meg netezek
4) miért nem értek kellő képpen a géphez, azaz miért kell nekem a szerelő, aki újrahúzza a gépet :), mert nem tart sokáig ugyan, de az egész napos elfoglaltság, elviszem, megcsinálja, hazahozom és állitgathatok mindent vissza (tudom lehet csinálni backup-ot is, de mindig más progikat akarok szóval ez nem megoldás :D)
szóval magamat lehet elsőként okolni
Azt senki nem tagadja, hogy a vírusírtók hatékonysága nem 100%. Végül is az itt leírtak mind jónak számítanak ismereteim szerint. Neked azzal a vírussal peched volt. Ez a pech nálam is ugyanúgy előfordulhat nyílván, de eddig megúsztam.
És még egy: állítólag bizonyos honlapok látogatásakor is megnő a vírusfertőzés veszélye.
másfél évig volt Norton, semmi nem jött be :),
aztán gondolt egyet a szerelő, aki pátyulgatja a gépem és Nod-ot tett fel, nos 3 hónap múlva benyaltam egy vírust, amit a frissítések letöltése után (asszem naponta frissítette magát vagy hogy) sem talált, még csak nem is hallott róla, sőt a vírus családról sem...
így újratelepítésnél visszakaptam imádott nortonomat :), amitől néha falra mászom, mert csökkenti a gép teljesítményét (ez grafikánál igen bosszantó), de ez legalább most működőképest :).
mellesleg megnéztem akkor a nortonék adatbázisa az akkori benyalt vírusomat és a családját is ismerte már egy hónapja... ergo ha maradt volna a norton, akkor nem nyalom be a trojaiakat :).
de szerintem ez is olyan: kinek a pap, kinek a papné, nekem a norton :) (per pillanat :D)