Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Szia
Ahogy nézem az utalásokat én ùgy gondolom November 30-án lesz.
Valamint a Decemberit is 20.-ára gondolom.
De ez nem pontos csak az előző utalások alapján számoltam.
Remélem lesz majd pontos infò is.
További szép napot.
Sziasztok
Baranya megyében legközelebb a gyod utalás mikorra esik?
A Dec. Havi is kérdéses szamomra.
Most kapom először év végén
Köszönöm ha kapok választ.
Szép estét😇🪽
Köszönöm a választ, bár eredetileg nem neked írtam a kérdést. 2021 óta új szabály, hogy a szakértő is megadhatja véglegesre a szakvéleményt.
Szociális törvény változásai:
Gyermekek otthongondozási díja
A 2021. január 1-től hatályos szabály értelmében az önellátási képesség mértékének megállapítása céljából nem szükséges szakértőt kirendelni „E” minősítési kategóriába (Mmtv. 3. § (2) bekezdés b) pont bd) alpontja) sorolt gyermek esetében.
A szociális ellátásokról szóló kormányrendelet eddig az önellátási képességről szóló szakmai vélemény érvényességi idejét 5 évben határozta meg. Ez évtől e szakmai vélemény érvényessége határozatlan idejű abban az esetben, ha a súlyosan fogyatékos ápolt gyermek állapota végleges, és abban változás nem várható.
Határozatlan érvényességi idejű szakmai vélemény csak abban az esetben állítható ki, ha az orvostudomány jelenlegi állása szerint az önellátási képességben javulás sem műtéttel, sem gyógykezeléssel, sem rehabilitációval nem érhető el, és abban a gyermek életkorából adódó változás sem várható.
a GYOD munkaviszonynak számít, így sajnos, de van munkád.
Akkor minden marad így, apa kimegy, attól te még itt maradsz és kapod a GYOD + gyes kombot.
Kedves Fületlen
Nagyon szépen köszönöm a választ
Angica
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?