Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Szia! Megérdeklődted telefonon? Mindíg pontos infót szoktál kiírni, azért kérdezem. Köszönöm a válaszodat! :)
Szia.
26-án vagy 27-én lesz számlán az ápolási Pest megye
Nekem megmondta és a többi szülőnek is.
Köszönöm, és azt kérdezném meg, hogy megmondja a pontozás végeredményét, vagy határozatot küldenek?
Jó reggelt mindenkinek . Szeretném megtudni hogy nem tudja valaki hogy Debrecenben mikor lesz ápolási utalás.Válaszokat előre is köszönöm .Szép napot
Sziasztok. Tudja valaki pest megyében mikor lesz számlán az ápolási?
Szia! Nálam egy hete volt egy hölgy.Kérdéseket tett fel a gyermek önellátására,viselkedésére vonatkozóan. A pszichiáter papírját kérte,valamint a Gyógypedagógiai Szakvéleményt. Szép napot!
Sziasztok. Most kapok először számlára gyodot és csp-ot.Megtudja tok mondani hogy Baranya megye Pècs takarékbank mikor lesz rajta. Köszönöm
Sziasztok, akinél voltak már a gyodot felülvizsgálni azoktól kérdezném, hogy hogyan megy az eljárás.
Mennyien mennek ki? Mire készüljünk a vizsgálatnál , milyen papírokat keressek elő stb.
Köszönöm, ha valaszoltok
Zala Megyében a következő időpontban történik utalás:
A postai ellátásokat 30-án, a folyószámlás ellátásokat október 2-án utaljuk.
Nem Gyod-ot kapunk, hanem kiemelt ápolásit!
Annyiban lehet neked nem mennek ki hogy kiemelten vagy nem Gyodon..bocsi most olvastam végig!!
A hàziorvosi helyett a rokkantjàradék hatàrozatàt vittem be az összes többi 4 éve lassan bent van/E minősítés szakorvosi gyàmügyi/amin a cselekvőképesség kizàró bírói végzés szintén végleges àllapotot îr/
Minden papíron az van hogy felülvizsgàlat nem szükséges!
Teljesen mindegy szerintem hogy mikoriak azt îrjàk a végzésen nem tudjàk megàllapitani mert nem szakértők hogy a bent lévő papírok alapjàn mennyire korlàtozott az àllapota hogy azok a papírok miért nem eleget amik bent vannak nem tudom!Felnőtt nagylànyomat àpolom lassan 22 éve..
És neked elsöre kérték az orvosi igazoláshoz a papirt? Mikor volt utoljára felülvizsgálat? Lehet hogy azért irták nekem hogy két éves az orvosszakértöi vélemény? Elötte D-ben voltam és a kormányhivatal kérte az orvosszakértöi véleményt utánna tettek át E-be! Majd meglátjuk mi lesz most 8 napot adtak hogy vogyük vissza a kitöltött nyomtatványt meg az öcsém igazolásait! Majd ird meg légyszi mi volt! Gondolom felnöttet ápolsz?! Mert azt tudom hogy GYOD-nál nem nézik mikoriak a vélemények mindenképp vizsgálják!
Hiàba kiemelten vagyunk mi is E kategória miatt most vàrom a szakértőt 15 napja van kijönni meg mehcsinàlni a szakvéleményt
Nekem azt mondta mindenképp kiküldik ..hívtam telón hogy 3 hónapos koràtól végleges hogy minden orvosi E minősitésen rokkantjàradékon is végleges van bekellett adnom az igénylést és végzésben így is kirendelte a szakértőt
sziasztok
lenne egy kérdésem hozzátok aki tudna nekem segíteni árvaellátásról van szó 16 éves korig tanköteles és jövőre már nem mert 17 éves lesz a lányom és így akkor az árvaellátás is megszűnik ugye vagy lehet meg hosszabbítani vagy az árvaellátás milyen jog címen lehet megint igényelni mert mozgássérült és az iskola már nem foglalkozik vele mint magántanuló aki tudna nekem ebben segíteni írja meg köszönöm
Sziasztok!
Heves megye számlára 2019.10.03-án utal. Pénteken lesz levehető! Szép napot mindenkinek!
Sziasztok! Ma kaptunk levelet a kormányhivataltól, hogy meginditották a felülvizsgálatot a kiemelt ápolási dij miatt! De nem irták (nem a formanyomtatványon),hogy kijönnének mert E12-re az orvosszakértöi vélemény (2017) érvényes mert végleges és felülvizsgálat a továbbiakban nem javasolt. Testvéremtöl kér 4 órás munkáról igazolást! Tölem nyilatkozatot a formanyomtatványon hogy ha ugy van beleegyezek a felülvizsgálatba! Gondolom az vonatkozik konkrétan ránk ami nem a formanyomtatványban van! Elképzelhető, hogy nem jönnek ki,az orvosszakértöi vélemény alapján? Valaki kapott ugyanilyet aki kiemelten van E kategoria miatt?
Szia Kriszti 39! El tudnád küldeni a telószámot, amin pest megyei utalás után érdeklődsz. Mindíg pontos infót írsz ki. Előre is köszönöm!
Sziasztok holnap jönnek felülvizsgálni mit néznek vagx mit csinálnak?
Szép estét mindenkinek, nagyon szépen köszönöm a választ kérdésemre.
a rezsi utalványokat most árulják a jófogáson meg a többi oldalakon, nagyon furcsa itt már minden, de a legdurvábbnak azt tartom, mikor valaki gyod-otkap, majd pontozgatják, s már kaphatja, érdemes ukrajnába menni nyugdijasnak
Igen jár.A kettönek semmi köze egymáshoz.
Januárban ápolási díjat kérhetsz rá, 6 ponttól azt lehet igényelni. Meg lehet próbálni a kiemelt ápolásit is kérni, azt a szakorvos igazolja majd a betegsége alapján.
Az ápolási díj az állandó és tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos személy (életkortól függetlenül) vagy tartósan beteg 18 év alatti gyermek gondozását, ápolását végző hozzátartozó ellátása. Az ellátás célja, hogy rendszeres támogatást biztosítson azoknak, akik súlyosan fogyatékos, tartósan beteg állandó ápolásra, gondozásra szoruló hozzátartozójukról gondoskodnak.
Az ápolási díjnak három típusa van: alapösszegű, emelt összegű, valamint kiemelt ápolási díj.
Alapösszegű ápolási díjra jogosult hozzátartozó:
Aki állandó és tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos személy (életkorra tekintet nélkül), vagy tartósan beteg 18 év alatti gyermek gondozását, ápolását végzi, és GYOD-ra nem jogosult.
Emelt összegű ápolási díjra jogosult hozzátartozó:
Aki fokozott ápolást igénylő súlyosan fogyatékos hozzátartozója gondozását, ápolását végzi, de a kiemelt ápolási díjra való jogosultság feltételeinek nem felel meg, és GYOD-ra nem jogosult.
Kiemelt ápolási díjra jogosult hozzátartozó:
Aki a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján „E” minősítési kategóriába sorolt (egészségi állapota 1-30% között van és orvosszakmai szempontból önellátásra nem vagy csak segítséggel képes) hozzátartozójának gondozását, ápolását végzi.
Aki olyan hozzátartozójának gondozását, ápolását végzi, aki után a magasabb összegű családi pótlékot miniszteri rendeletben meghatározott súlyosságú betegségre vagy fogyatékosságra tekintettel folyósítják.
A nyomtatvány papír alapon elérhető valamennyi járási hivatalnál, kormányablaknál és polgármesteri hivatalnál.
Sziasztok lenne egy kérdésem. Meg tudná mondani Nekem valaki hogy kisfiam 7potot ért el. Ujjbol gyodod emeltet kapom. Igy megvotak minden támogatást gyermekemtöl, tuni kell sol orvosi vizsálara hordom gyocereket szed, s mid ebből kell gazdálkodnom. S Decemberig kapom ezt az elátást de utána ki döt a továbbiakrol . Köszönöm szépen.
További ajánlott fórumok: