Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Ugyanannyi idő, mint mikor elsőnek igényelted.
(ügyintézési idő 60 nap, ami sommás eljárssal hosszabítható). Először is határozatot kell kapni, majd a beadási, igénylési naptól számítják az összegszerűséget, melet visszamenőleg fizetnek ki.
És ha most újra kell igényelnem akkor mennyi idő után kapok pénzt?
Szerintem az van, hogy azaz "elkallódott levél" tartalmazta, hogy 15 napon belül adj be újra kérelmet és minden papírt. Ha nem teszed, akkor nem tartasz igényt rá. Mivel ezt nem tetted meg, így sanszos, hogy kikerültetek a rendszerből.
Akinek 2019-ben kiemelt ápolásin volt, azt 2019.12.31-ig felülvizsgáltak, de azt megelőzően kellett kapni egy határozatot "ajánlott levél" formájában (ami nem keveredhet csak úgy el), hogy 2020.01.01-től a GYOD-ra jogosult lesz, addig az időpontig ismét be kell adni a papírokat (orvosi), a kérelmet, amit egy felülvizsgáló a megyétől kimegy házhoz és lepontoz. Amennyiben eléri a kellő pontot, úgy 2020.01.01.-től az emelt összegű GYOD jár a gyermek ápolása után, betegség súlyosságától függően 2 vagy 5 év időtartamra, amiről ugyancsak ajánlott levél formájában levelet küldenek. (ez sem kallódhat el)
Kedves Any73! A " régi típusú" ápolási díjon voltam a gyerekkel ( emelt összegün) , abból raktak át az új rendszer szerinti GYOD- ba, amikor változott a törvèny. Erről nem kaptam èrtesítèst. Azt a mai napig nem tudom, hogy elkeveredett e a levèl, vagy mi törtènt. Úgy gondoltam az a biztos, ha kèrdezek. Mondtak mindent az első napokban, hetekben. Inkább bementem ès beszèltem az ügyintèzővel. Akkor mondták, hogy autómatikusan átraktak GYOD- ra ès felülvizsgálatok csak idén májusban kezdődnek.
Kedves 9781Gy!
Ne haragudj, de nálatok tavaly nem volt felülvizsgálni szakértő? Ezt, nem Értem!
Kedves Mónii79!
Hasonló helyzetben vagyok èn is. Nem kaptam èrtesítèst sem arról, hogy a postán van a pènz , sem arról , hogy esetleg felülvizsgálat miatt megszüntetik az ellátást. Tavaly beszèltem a kormányhivatalban az ügyintèzőkkel, akkor azt mondták, hogy csak ez èv májusában kezdik a felülvizsgálatokat, ès èrtesítenek mindenkèppen, hogy kitől milyen igazolásra van szüksèg. Remèlem így is lesz ès csak csúszik a kifizetès ( hètfőn tudok csak bemenni ès utanna járni, hogy mi is törtènt ) .
Sajnálom ☹️ más ötletem nincs . Csak a kormányhivatal tudna segíteni,hol akadt el a pénz.
Szia
Nem is az a legnagyobb baj hogy nem tudok bemenni bekuldtem a lanyomat es nincs meg a postan se a penzem igy nem tudom mi a gond pedig nem kaptam semmilyen papirt hogy megszunne vagy valami...valaki jart mar igy?
Helyi kormányhivatalba bocs.
Szia! Olvastam,hogy nem tudsz elmenni otthonról,a helyi postára telefonálj be hátha tud valaki segíteni.
Sziasztok
En nem kaptam meg Gyodot postan sincs.
Most mitcsinaljak szerintetek mert nem jott megszunteto nyilatkozat meg semmi nem ertem miert nem jott
Sziasztok!Ápolásit tegnap délután hozta a postás!Szabolcs megye
Szia! Ne haragudj, segítenél menyit kaptál GYES mellett? Köszönöm!
Szia.
Ez talán hitelesebb és érthetőbb segítség:
[link]
De kell. Egy háziorvos valójában sosem fogja tudni megállapítani a tényleges ápolásra való jogosultság feltételeit, besorolását.
Szia! Az alap ápolásinál csak a háziorvosi igazolás kell a tartós betegség fennállásáról,bár azt általában szakorvos-kórház-vagy egyéb szakvélemény alapján állítja ki. Kell még iskolalátogatási igazolás,amely azt igazolja,hogy a gyermek nem tölt többet napi 5 óránál az iskolában,illetve,hogy az iskola látogatása szülői közreműködést igényel. persze minden egyéb kórházi leletet-vagy szakvéleményt is csatolni kell. Nekünk elkérték a szakorvosi igazolást is,amelyre az emelt családi pótlékot kapjuk. Sajnos nagyon megszigorították a feltételeket,és bizony itt is a pontozás-és a BNO kódok döntenek. Nekünk január 8-án indult,szakértő már 2 hete volt kint,most várjuk a határozatot,de legalább 7 pontot elértünk,ez az alaphoz elég.
Sziasztok ! Akkor Márciusban már úgy kapjuk a gyodot hogy autónál jóvá írják az új utalási mód szerint ? Minden megyében vajon?
Köszi.
6 év feletti gyermeknél (7 éves lesz)elég a háziorvosi igazolás?Nem kell a szakorvostól?
Mert ugy olvastam csak 6 éves kor alatt kell csak
Nem tudod ezt véletlenül?
Köszönöm szépen a válaszát.
Akkor meg is fogod kapni, de a mostani utalásba nem fért mégbele, így nagy valószínűséggel, ahogyan korábban írtad, márciusban megkapod visszamenőleg a Januárit és a Februárit egyben.
Szia. A határozatot a múlt héten kaptam meg hogy januártól jár.
Most még természetes, hogy nem kaptál. Akkor kapsz majd, ha megkaptad kézhez a határozatot, amiben minden le lesz írva, az összegtől kezdve a várható utalás dátumáig, ami tájékoztató jellegű.
Szia.
Az elbírálás 60 napot is igénybe vehet. (Ügyintézési idő: 60 nap)
Visszamenőleg kifizetik, a beadástól számítva kapod meg az ápolásit, amennyiben pozitívan bírálják el.
Elbirálas napjától ha megkaptad jár(megítélés) ! tehát már kapnod kellett volna
Sziasztok. Én nem kaptam ápolásit.Mert január 10-én igényeltem. Azt szeretném kérdezni akkor márciusban 2 ápolásit,fogok kapni vagy csak egyet.
Sziasztok Komló és környéke kapott ma valaki ápolásit?
Remélem akkor nekem is jön :)
Kaposváron most hozta a postás az ápolásit😊
Nyíregyházán vagy környékém kapott valaki értesítőt vagy Gyodot?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy nem hozott ertesitot meg a postas de igy fel tudjuk venni?
További ajánlott fórumok: