Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Sziasztok
Somogy megye Kaposvár postai úton mikorra várható az ápolási :)?
Tájékoztatás a szociális ellátások kifizetéséről
2020. október 14. 8:17
A2020.évben az ellátások (ápolási díj, időskorúak járadéka, gyermekek otthongondozási díja, megelőlegezett gyermektartásdíj, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, valamint az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás) folyósítására utólag, minden hónap 5-éig kerül sor. December hónapban az ellátás 30-áig folyósításra kerül.
Lakcímre történő utalás esetén a Magyar Posta Zrt. eljárásrendje szerint, az utalás napját követő harmadik munkanapon kezdődik meg a kifizetési utalványok kézbesítése.
Bankszámlára történő utalás esetén az utalást követő munkanapon jóváírásra kerül az ellátás a jogosult folyószámláján.
Az utalás dátuma:
Postai utalás dátuma: 2020.11.02.
Számlás utalás dátuma: 2020.11.02.
(Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály)szabolcs megye
Szép napot!
Békés megye Oktober 30.-án utal és November 2.-án hétfőn lesz postán és számlán is a gyod és ápolási dij.
Akinek MKB.bankos annak Oktober 31.-én lesz számlán.
Továbi szép napot mindenkinek!
Bedőlt bankhitel miatt, és úgy tudom, közüzemi tartozás miatt biztos nem nyúlhatnak hozzá.
Egyet nem tudok biztosan, de talán a kommentelő társak közt akad aki tájékozott ebben: ha adótartozás áll fenn, vagy pl. jogtalanul felvett családi pótlék, vagy egyéb,állami támogatás. Egy jogászt kellene felkeresni, olyat, aki méltányos áron, esetleg ingyen adna tanácsot. De remélhetőleg van itt a fórumon olyan látogató aki ebben jártasabb nálam. Annyit megjegyeznék, hogy bedőlt bankhitelnél is a végrehajtó egyik módszere a fenyegetőzés, a megfélemlítés, amivel megpróbálja a bajba jutott ügyfél utolsó fillérjeit is kicsikarni. De nem szabad ijedősnek lenni, ez egy "ilyen" világ. Ez egy taktika, erkölcsi zsarolás, úgymond. Hogy az egyszerű "kisembereknek", mint mi, morális kotelessegünk fizetni, ha nincs miből, akkor is.Ilyen a kapitalizmus. NE ijedjen meg. Kívánom,hogy találjon egy jogi tanácsadót. Akár a neten is próbálkozhat keresni,kérdezni. Sokan vagyunk az Önéhez hasonló helyzetben.
Üdvözlettel:
Margarita
Sziasztok!
Az ápolási díj mentes a végrehajtás alól,egészen biztosan nem tilthat le belőle,de én felvenném a kapcsolatot végrehajtóval.
Kedves Magyarlaszlone!
Az ápolási díj nem letiltható.
De mindenképp postai kézbesítéssel kérje, mert ha bankszámlára megy és inkasszót tesznek rá, akkor sajnos elviszi a végrehajtó, mivel ilyenkor nem figyeli a bank, hogy milyen jogcímen érkezett az utalás. És nehéz visszaszerezni a pénzt.De biztos, hogy letiltásmentes az ápolási.
Saját tapasztalataim vannak, 13 éves ápolás után.
További jó egészséget kívánok, üdvözlettel:
Margarita
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Tudjátok,règen amikor kicsi volt a gyermekem elvittem egy játszótèrre,akkor már hajunk sem volt,a sapkát nem tűrte..
Egy darabig ültünk,hintáztunk,csúsztáztunk..felraktam lecsúszott,persze igyekeznek kellett,hogy mire leèr elkapjam..de nem tudtam,mert megbotlott ám elestem ,eltört a csuklom a gyermekemnek pedig a bokája csúszott el..
Kuncogtak ès pusmogtak a szülők,hogy mièrt hozzá ez ide a gyerekèt...
A kórházba is hasonló vèlemènyt alkotott az orvos..-anyuka vigye olyan helyre a gyermekèt,ahol hasonló gyerekek szülők vannak,mert szerinte jobban odafigyelünk,tudván mások vagyunk...
Azt kell mondjam ,amikor kórházban vagyunk ,talán már azok akikkel ott vagyunk akikkel vagyunk ,számunkra az a normális...
Sok blüdsèggel ,barom idiótizmussal találkoztam már!
De mi mindannyian sokkal de sokkal erősebbek vagyunk,mint az egèszsèges ès normális hètköznapiak!
A gyermekeink ők pedig a világ legnagyobb hősei,minden fájdalmuk ellenère,egy csodák!!
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?