Milyen cumisüveg sterilizálót vegyek? (beszélgetés)
Hát én ebben nem biznék!
Tuti nem adnám a gyerekemnek oda azt az üveget!
:S
Hat, errol megoszlanak a velemnyek nagyon.
En a kislanyom egy eves koraig sterilizaltam. Soha nem is volt pl. szajpenesze, vagy egyebek. Ismerosok kozott volt olyan nem egyszer, hogy szajpenesze lett a gyereknek, mert a sterilizalast feleslegesnek tartotta.
Nekünk tommee tippee volt, sima mikrós, de én inkább kifőztem a cumisüvegeket, cumikat. És a kistesónál is csak egy új fazekat veszek. :)
Mai napig kerülöm a mikró használatát, ha a Lánykám ételéről van szó...
Én kölcsönbe kaptam egy mikróba tehetőt tomme tippe márkájú, de ez sztem mindegy, tudtommal hasonló elven működik mind.
az aljába kell kb. 1 dl tiszta vizet tölteni, bepakolni az elmosott, tiszta cumikat, anyatej fejőt, cumisüvegeket, stb, és 5 percig mikrózni. ez alatt a víz felforr, gőzzé alakul, és a forró gőz sterilizálja a cuccokat.
én lelegyintettem kismamaként, hogy ugyan minek az, majd a jó öreg forró vizes kifőzés.
De mikor már megvolt a gyerek, bizony nagyon hasznosnak bizonyult, könnyen, egyszerűen lehetett sterilizálni a cuccokat. Az én gyerekemnek nem kellett a cumisüveg, annál többet használtam az anyatej fejő fertőtlenítéésre, tulajdonképpen naponta többször.
Erről beszélek én is!
De ha mondjuk 2 óránként eszik a gyerek akkor mire kifőzöm az egyik üveget, tehetem oda a másikat mert megint éhes lesz.
én ezt akarom elkerülni hogy ne kelljen ott álni mint egy szobor!
:DDD
Szerintem mindegyik ugyanolyan hatékony. A lényeg hogy a legegyszerűbb módot válaszd, ami a leghamarabb kész van.
Nekem a főzés macera volt, és nem akartam még egy kütyüt a konyhába, ezért a mikrós tökéletes megoldás volt.
1,5 éves a lányom, de én csak nemrég hagytam abba a sterilizálást....
egyébként igen, alapos elmosás és öblítés után van csak a sterilizálás, szóval nincs olyan hogy melyiktől tisztább...
Na de várjunk.
Először alapból mosogatni kell, és csak aztán sterilizálni.
Azzal tisztába vagyok hogy az nem arra való hogy elmossa a cumisüveget!
A sterilizáló csak fertőtlenit, amit eddig csak főzéssel tudtak megoldani.
Én meg pont a főzést akarom kerülni!
nekem mikrós van, tökéletesen megfelelt, bármilyen márkát vehetsz ami árban neked megfelel, az elv egy és ugyanaz. Egyszerű és gyors, 5 perc és kész is van...
A sterilizáló folyadékot én annyira nem ajánlom, mert számomra nagyon furi hogy tökre citrom illatú lesz minden... bár a gyerekem nem zavarja :)
Erre én is kiváncsi lennék!
Mivel most várok babát és szeretnék tisztába lenni a dolgokkal.
Nem tudom eldönteni hogy milyen cumisüveg sterilizálót vegyek.
Annyi féle van kezdve a mikrohullámostól az ionosig.
Ki mit tudna ajánlani?
Akár márkát típust is szívesen fogadok.
Minél több a vélemény annál jobb!
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mam cumisüveg milyen? Használ hasfájós babáknál?
- Hány hónapos korig kell sterilizálni a cumikat, cumisüvegeket stb?
- A sterilizált cumisüvegekben lévő párával-vízzel mit csináltok?
- Chicco sterilizáló folyadékkal sterilizáltuk a cumisüvegeket, de nem mostuk le utána vízzel. Árthat ez a babának?
- Milyen gyakran sterilizálod a baba cumisüvegét, egyéb kellékeit? (Mennyi idős a babád?)
- Tejalapú tápszerhez milyen cumisüveget vegyek?