Milyen az élet gyerek nélkül? (beszélgetés)
Ez legyen mindenkinek a saját döntése, és senki ne szóljon bele.
Gyerek nélkül is lehet kerek a világ! Most ugye ez a téma sok helyen mifelénk...
Ez a "győzködés" mindig visszaköszön, szinte minden párnál. :)
Szerintem csak arról van szó, hogy pl.te jelenidőben beszélsz, (jól vagyok, boldog vagyok, nem hiányzik stb.) míg apósod jövőidőben, ami számodra nem ugyanazt jelenti, mint neki.
Ókor, ókor egy apóst is meg lehet érteni. :)
Nem olvastam vissza, de a szokásoknak megfelelően ez a téma mindig indulatokat gerjeszt.
Én az én álláspontomat már le sem írom, mert lenne ereszd el a hajam.... :D
Tudod, vannak világszerte szociológusok, akik ezt kutatják, engem meg érdekel a téma, tehát időnként olvasom őket. Nem én monsom, meg, miért nem szülnek sokan, hanem azok, akik ezt kutatják, ez a szakmájuk. Furcsa, ugye?
Itt a gyerektelenség a téma, és gondoltam hátha felfogsz valamit.
Elnézést, tévedtem.
Nem tudom, csak a véleményemet, gondolataimat írtam le, ami itt teljesen szokványos. Vagy nem így gondolod?
Te azt is tudni véled, hogy másoknak miért nem kellene szülnie.
Azok a fránya hátrányok mennyire előbbre valóak!? Azokat tudod ecsetelni, részletezni, pedig vannak gyermekeid, ismerheted az előnyeit is, - ha már elértél egy bizonyos kort, ami után vissza tudsz tekinteni.
Milyen az élet gyerek nélkül?
Számunkra tökéletes.
Te felelősséget vállaltál a döntésedért, meg itt mi is sokan így tettünk.
Vannak, akik meg tudatlanok és potyogtatják a gyerekeket más kontójára.
Ez teljesen igaz!
Akkor azt is el lehet várni tőle, hogy a saját erejéből fel is nevelje!
Gyereket csinálni mindenki tud, de fel is kell nevelni, nem mások pénzén. Mert ugye semmi közünk hozzá! ;)
Értelek. Csakhogy egy 15+ még gyermek, aki még tartásra szorul. Nem hiszem, hogy felelős döntést tudna hozni.
Vannak szülei, akik a gyermeknek és gyermekének a legjobb szerint kell dönteniük és mindkettőt nevelniük.
Ezért is emelném fel a felnőtté válás korhatárát.
Ezek a gyermekek 18-20 között semmit nem tudnak még az életről, egy szelet kenyeret sem képesek megkenni maguknak. Munkára sem alkalmasak. Tanuljanak még, és a tanköteles időt is megemelném min. 18 éves korra.
Addig, amíg tisztességesen felneveli, a gyerek jól van, és nem mártól kéreget a gyerekre hivatkozva.
Ha így van, akkor senki nem ítéli el, mert sok gyereket szeretne.
Tényleg képtelen vagy értelmezni. Ha így lenne, nem lenne 2 lányom.
Mindenki maga dönti el, számára az előny vagy a hátrány több. Neked meg semmi közöd hozzá.
"A hátrány nagyobb, mint az előny".
Neked biztosan.
Ezt látja az összes többi is...
Dolgozni kéne minden börtönben! ;)
:(
Ezért is fontos lenne az oktatásuk...
Tényleg értetlen vagy.
A hátrány nagyobb, mint az előny, ennyi.
Ezért vannak, akik nem vállalnak gyereket, jóval többen, akikegyet vagy kettőt vállalnak, és kevesen, akik ennél többet.
Mindenkinek személyes döntése, amihez senki másnak nincs köze.
A szomszéd házban, önkormányzati lakásban él egy(?) család. A fiú még nem volt 25, mikor az első asszonykáját megkapta, aki lehetett vagy 15 éves. Szült egy gyermeket. A gyermek megszületését követően megjelent a kishúga pesztrálni, majd következő évben ezt a kislányt láthattuk nagy hassal. Már nem is tudjuk követni hány gyermeket szültek felváltva.
Hogy miből élnek?
További ajánlott fórumok:
- Gyerek nélkül az élet. Örök elkötelezettség, vagy szabadság?
- Van/volt-e gyerekeiteknek valamilyen tárgy(pl.maci, takaró), ami nélkül nem tud/tudott elaludni?
- Nőként teljes életet élni család (férj, gyerek) nélkül?
- Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre, hogy mitől nem tudnak ébredés nélkül végigaludni egy fél éjszakát?
- Aki munkaviszony nélkül szül gyereket (tehát a gyerek születése előtt nem volt semmilyen munkaviszonya) jogosult bármilyen támogatásra?
- Milyen magnézium készítmények vannak recept nélkül gyerekek számára?