Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre, hogy mitől nem tudnak ébredés nélkül végigaludni egy fél éjszakát? fórum

Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre, hogy mitől nem tudnak ébredés nélkül végigaludni egy fél éjszakát? (tudásbázis kérdés)


27. SF (válaszként erre: 1. - Finom23)
2014. okt. 27. 16:55
Vannak eredendően rossz alvó emberek, ez már kisgyerekkorban megnyilvánul. Ha egyébként nincs más baja, akkor valószínűleg arról van szó, hogy kisebb az alvásigénye. Ne aggódj, kamasz korában majd behozza:-)
2014. okt. 27. 14:29
Jah és még volt egy trükk :) Mindig készítettem be estére egy ásványvizes üvegbe sima vizet (a lányom kizárólag sima vizet iszik, mást nem szeret), hogy éjjel ne kelljen kimászkálni, ha elfogyott a cumisüvegből, csak megtöltöttem újra és kész... Na de ha megtöltöttem és odaadtam neki, megitta az egészet, úgyhogy azóta csak félig töltöm a cumisüveget és az is elég neki, így kevesebbet iszik egy-egy alkalommal és a pelenka is jobban bírja.
2014. okt. 27. 14:26
Nálunk is ez van egy ideje. Próbáld meg, hogy nappal csak 1x altatod, így jobban kifárad. Pár napig nyűgösebb lehet, de hamar át fog állni az egyszeri alvásra, így estére fáradtabb lesz, talán többet tud majd aludni egyhuzamban. Nálunk ez működött, utána éjjel max 1x ébredt a 4-5 helyett. Bár utána megkapta a 15 hónapos oltást és borult az egész, meg a foga is jött (ekkor kb 8-10x ébredt), de az most mindegy... szóval most 2-3 ébredésnél tartunk éjjelente, de a korábbiakhoz képest ez tűrhető. Nálunk volt, hogy egy éjszaka alatt 1,5 liter vizet is megivott, meg kb 6x cseréltem pelenkát csak éjjel... akkoriban találtam ki, hogy pelenkacsere közben már a kezébe adtam a cumisüveget, így közben ő már altatta vissza magát, így nem lett túl éber a pelenkázástól.
24. kriszta773 (válaszként erre: 23. - Finom23)
2014. okt. 26. 16:34

szerintem az sem jó, hogy még ott alszik közvetlen a közeletekben. simán arra is felriadhat, ha egyet moccantok


ne itasd ennyiszer éjjel, semmi nem fog változni, csak nagyon sokára. de ha meg már itatod, legalább cserélj pelenkát rögtön, ne arra ébredjen csórikám megint, hogy összecsinálta magát :(

2014. okt. 26. 07:00

Mellettem alszik ! A nagy franciaágyunkal összevan tolva a kisrácsoskiságy szóval símán érzi a közelségemet , le van szedve az egyik oldala a kiságynak simán tud ki be közlekedni.

Körbe a kiságy 3 rácsosrésze le van fedve hogy ne verje be a fejét és ne tudja kidugni sehol a lábát.

Most fél 7-kor aludt el a hajnali 4 órási ébredése után.

22. tavasz007 (válaszként erre: 1. - Finom23)
2014. okt. 26. 06:21

A gyerek, amikor éjszaka felébred, fél, és elkezd sírni! Ez volt nálunk is, amikor kicsik voltunk.


Vedd magad mellé az ágyba, és ha felébred, megnyugszik, h ott vagy vele, és visszaalszik.


Azonkívül, h éjjel mindenki alszik, még a biztonságos kötődés is kialakul.

2014. okt. 26. 04:23

Ma pl már 4 órakor ébredt és kipisilva! Igyekeztem nem annyiszor itatni ezért még a kis órát is behoztam magam emllé hogy lássam hány óránként ébred.

Amire emlékszem az : 8 órakor aludt el este,

Utána fél 12-kor.

Fél 2-kor.

Fél 3-kor.

4 órakor.

De mág így is ivott annyit h hajnalra kipisilt.

Fél 12 -kor adtam neki tápszert inni amit nem akart elfogadni aztán csak elfogadta meg is idta mind kb 140 ml. Mivelúgy voltam vele ha már kikevertem akkor ne vesszen kárba.

De nem fogok ma éjjelre kikeverni tápszer már neki.

Gondoltam h éhes és majd nem ébred meg vagy 3 órán át.

Dehogynem a lényeg h másfél cumisüveg folyadék fogyott el az éjjel.

De azért csak nem 3 cumis üveg!

20. kriszta773 (válaszként erre: 18. - Finom23)
2014. okt. 25. 19:12
előfordul, hogy egy baba gyakrabban felriad éjjelente, de ha ilyenkor rögtön eteted, tisztába teszed, azzal felébreszted teljesen, többször is. megszokja a szervezete, hogy éjjel többet kel, napközben meg nyugisabban pihen. lehet, már azzal rögtön megnyugszik, visszaalszik, ha cumit teszel a szájába, vagy csak megsimogatod, és érzi a jelenlétedet, és leszokik az éjszakázásról
19. LiliAle (válaszként erre: 15. - B00d33e65c)
2014. okt. 25. 18:01
Ha egyszer-egyszer előfordul, hogy fel kel inni mert szomjas, az más. Itt nem ez volt a kérdés és a probléma. Amikor egy gyerek minden éjjel felébred akár 15 alkalommal inni, az nem a szomjúságról szól.
2014. okt. 25. 17:54
Szerintetek akkor csak megszokásból ébred inni olyan gyakran? Megpróbálom ma éjjeltől ritkábban itatni és helyette csak a játszó cumit adni neki.
17. kriszta773 (válaszként erre: 15. - B00d33e65c)
2014. okt. 25. 17:30
de gondolom, a férjed nem sír hangosan hozzá :)))))) szinte óránként itatni éjjel, mint ahogy le van írva, szerintem halál felesleges, tutira nem lesz szomjas óránként a gyerek. ez csak egy megnyugtató szertartás neki
16. kriszta773 (válaszként erre: 11. - Finom23)
2014. okt. 25. 17:29

adjál cumit a szájába cumisüveg helyett :) nem hiszem, hogy ilyen sokszor szomjas lenne éjjel a gyerek, egyszerűen megszokta, hogy ha bőg, kap inni vagy enni. ha felébred, először próbáld csak simogatni, kézbe venni, visszaringatni álmába, nem kell rögtön teletömni mindennel :)

éjjel legyen sötét és csend, nappal ne sötétíts és járkálj lábujjhegyen, nappali zajon és pörgés legyen, különben csak nagy sokára fog különbséget tenni, addig meg kihullik a hajad és idegbaj leszel :)

15. b00d33e65c (válaszként erre: 14. - LiliAle)
2014. okt. 25. 16:55

Az enyém 3,5 éves,és fel kel inni.Adok is neki,mert ha szomjas akkor szomjas!!

Akkor a férjem kezéből is verjem ki a poharat éjjel,mert szomjas és iszik?

14. LiliAle (válaszként erre: 11. - Finom23)
2014. okt. 25. 16:40
A problémát azzal nem oldanád meg, mert ugyanúgy felkelne inni. Az én fiam is több mint 1o-szer kelt éjszakánként inni. Anyóst le kell állítani és rá kell szánni azt a 2-3 éjszakát, hogy leszokjon az ivásról.
13. 29
2014. okt. 25. 16:01
Upsz, ez nem tudom hogy sikerült ide, bocsi!:)
12. 29
2014. okt. 25. 15:59

33+5nap:)) növekszünk! Bár sztem a dièta miatt valahogy kevesebbet is nő a pocakom az elejèhez kêpest:))

Az êjszakâk már nyűgösek, nagyon fàjnak a belső szerveim a bordáim:S valahogy elnyomódnak!

De Gergő jól van szerencsére. Lassan költözünk:) most vannak a festők, megrendeltünk csomó mindent, Gergő bútora meg is èrkezett:) nagyon várom hogy összerakjuk. Lesz nagyon ari bordűreje az a tapètàkkal együtt èrkezik, de az meg idő!

Nem sok időnk lesz az új kecóban kettesben, de ez van!

Levágattam a hajam, mèg sosem volt ilyen rövid:) de talàn így nagyobb kedvem lesz majd hajatmosni, vasalni Gergő mellett.

2014. okt. 25. 15:33

Az a baj hogy nem hagyhatm sírni éjjel mert anyósom az első aki száguldozik be a szobánkba hogy mi a baj van, és akkor nem alszik senki, főleg a férjem sem akinek kialvottnak kell lenie a munkába.

Mostanába nagyon rákapott a teára, már csökkentettem a cukor adagot is belőle alig van íze is de akkor is issza.

Van hogy kiszolgálkja magát és ha megtalálja képes meginni az egészet egyszerre úgy hogy észre se vettem, csak hogy üres az üveg.

Ő ezen akar elaludni.

Mi lenne ha vennék neki újszülött mini lyuku cumis üvegre való gumit?

Abból nagyon lassan jön a tea mert kicsi a lyuka és kevesebbet inna meg egyszerre ugyanannyi idő alatt.

2014. okt. 25. 15:19

Az én fiam ugyanezt csinálta az ivászattal éjjelente. Aztán leszoktattam róla.


Ne adj neki inni, ne vedd föl, simogasd meg, hogy minden ok, aludjál, ennyi. Első éjszaka megy a műsor, második éjszaka kicsit kevebb cirkusz. Az én fiam a 3. éjszakát átaludta.

2014. okt. 25. 15:16

Szoktasd át napi egy alvásra,ebéd utánra!

Éjjel csak inni adj neki tápszert ne!!

Legyen egy nyugtató rutin este,nálunk fürcsi,vacsi,elolvasok neki 2-3 mesét aztán fekvés és egy kicsi tv-zés,de nálunk csak azért mert egy szobában alszunk,de azon úgyis elalszik amit mi nézünk.

Nem mondom,hogy nem kel fel,mert inni 10 óra fele ébred majd éjfél fele pisilni és még vagy 2x megint inni.Én is az ágyba teszem a cumist így a kezébe nyomom és két szívás után alszik is.

2014. okt. 25. 15:10

Az én fiam 13 hónapos de eddig még nem hogy az egész éjjelt de még fél éjjelt sem alussza át, nem is beszélve arról hogy reggel helyett hajnalok hajnalán ébred.

Este 8-fél 9 fele alszik el, és 10 óra után szinte minden órában megébred és iszik, csak ivászattal alszik vissza.

Tudom ez az én hibám , valahogy azt vettem észre h már 3 db 250 ml cumisüveg van kikészítve az ágyában, 1 üveg tápszer és üveg tea.

És nem is beszélve arról hogy éjjel még mindig iszik tápszert.

Csak elsőnek tegnap nem akarta elfogadni csak a teát.

Hajnalra mindig kipisil, ha éjjel közepén cserélem ki a pelust akkor azért nem alszik mert kiveszem a szeméből az álmot mikor öltöztetem.

Ha nem adok neki inni akkor azért nem alszik és még sír is és akkor még a többiek sem alszanak.

Este minden alkalommal lefekvés előtt fel van túrbózva , forgólódik, ugrál, egyedül járni még nem tud,de az ágyra fel és lemászik, sokat forgólódik mire elalszik.

Eddig 6 foga van kinn már az első foga 9 hónaposan bújt ki.

Felsír éjjel, de sehol nem látszik hogy jönne a foga. Nappal még mindig minimum 2 alkalommal alszik 2 órát összesen, de ha vissza van altatva akkor alszik néha 4-et is.

Nappal mostanában nem akar inni csak nagyon minimálisat jó ha elfogy 1 cumisüveg tea az is elalvások előtt.

Hiába kínálom nem kell neki.

Éjjel kis fényt szoktam kapcsolni a tv-n van a dvd-kapcsolva amikor a dvd-t kikapcsolom akkor a fekete képernyún megjelenik pár szám és betű ami fényt ad félhomájt ami elég hogy éjjel megtaláljam neki a cumit cumisüveget vagy pelenkát cseréljek rajta.

Esetleg van valami ötletetek hogy mit próbáljak még ki?

A gyerek apja is ilyen volt kiskorában csak ő már hajnali 4 kor ébredt az én fiam csak fél 5- 5 órakor hajnalban.

Persze sok sok ébredéssel közben.

Azt vettem észre hogy az első 2-3 órát aludja csak végig szinte mozdulatlanul utána már megy a forgolódás fel fel sírás ivászat.

Esetleg nem fárad ki nappal eléggé? Vagy túlságossan? Elég sokat pakol napközben, sátáltatjuk, fel le mászik az ágyról.

De szerintem azt kipiheni a kocsiban nappal.

7. Juharlevél (válaszként erre: 1. - Finom23)
2014. okt. 25. 14:58
Mennyi idős az a gyerek?
2014. okt. 25. 14:23

Így van, alkat kérdése!

A nagyobbik fiam 1,5-2 óránként kelt szinte dühöngve, ha mentem be hozzá azonnal, mindig szomjas volt. 3,5 évig csinálta ezt, azóta is alvászavarom van.

A 11 hónappal fiatalabb öccse 2 hónapos kora után mindig végig aludta az éjszakát.

5. b00d33e65c (válaszként erre: 2. - Yuppita)
2014. okt. 25. 13:46
Még annyival kiegészíteném,hogy túl fáradt esetleg túlpörgött.
4. emi75 (válaszként erre: 1. - Finom23)
2014. okt. 25. 13:39

Az én fiam 4 éves elmúlt, de még mindig megébred éjszaka 1-2 alkalommal. Mindent próbáltunk, gondolhatod. Így, hogy már lehet vele beszélni, annyit sikerült elérni, hogy magától visszafekszik, visszaalszik. Egyébként kiegyensúlyozott, nyugodt, kezelhető gyerek.


Emiatt úgy gondolom, hogy alkat kérdése is. Gondolom már gondoltál mindenre, mire itt kérdezel.. :)

2014. okt. 25. 13:33
fázik...
2014. okt. 25. 13:25
éhes, szomjas, nem fáradt, nem álmos, fél, zavarja a fény, hangok, zavarja a sötét,izzad, fázik, melege van, pisilni kell, fáj valamije, telihold van, esik, kutya ugat... válogass:D
2014. okt. 25. 13:21
Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre hogy mégis mitől amiért nem tudnak ébredés nélkül végig aludni egy fél éjjszakát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook