Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Mint írtam teljes havi összeg jár a szociálisból.
A munkanélküli jelenti a Kormányablakba, hogy a tanfolyam alatt felfüggesztik a szociálisodat és a társaidét.
Ezt a munkanélküli Központ jelenti ,,nem te.
Ha nem bizol senkibe, akkor szánj rá egy napot , és menjél el a legközelebbi Kormányablakba és jelentsed.( vidd be a kapott szerződésedet)
Ha megkérdezed majd a tanfolyamtársaidat, aki nem megy be személyesen , annak is felfüggesztik a tanfolyam alatt az ellátást, de egy havi még jár,teljes összeben.
Ezt az utat én már megjártam, azért írtam le neked,
Tanfolyamos voltam, most végeztem augusztusba, így minden utat megjártam.
Csak akkor szoktam tanácsot adni, ha biztos vagyok benne, félre nem vezetek semmit.
Ez egy törvény, nem maguktól adják, ezzel is segitenek, hogy nem maradjál pénz nélkül arra a kis időre amig nem kapsz keresetpótlót.
Kérlek írj ha majd megkapod a határozatot, mert sajnos van sok ember aki nincs tisztába ezekkel, én se voltam, mindaddig, mig nem szembesültem a törvénnyel, hogy a teljes havi szociális jár!
Értem.
Tehát akkor a megkezdett hónapra járt az egész havi és akkor szeptember elején megkapom a tanfolyam utáni havi keresetpótlót de fht nem jön többet a tanfolyam alatt.
A munkanélküli központban meg nem mondtak semmit a szerződés aláírása után,hogy be kéne e jelentenem hogy, képzésre járok vagy valami gondolom akkor a rendszerbe benne van és nem kell jelentngetnem. Mert azt is olvastam már , hogy 15 napon belül be kellet volna jelentenem a változást.
A felvilágosítást nagyon szépen köszönöm.
Majd ha megjön a papír megírom mi volt benne.
Teljes havi szociális jár,(ez lemaradt az előbb.)
Ne idegeskedj nem fogják visszakérni, mert ez törvény határozza meg.( abba a hónapba amelyikbe megkezded a tanfolyamot, teljes havi szociális illet meg.)
Sosem fizetnek ki olyat ,ami nem jogos.!!!
Nyugodjál meg , igenis arra a hónapra jár a szociális amelyik hónapba elkezdeted a tanfolyamot. Hamarosan kapsz egy határozatot , amelybe le van írva minden pontosan, ez törvénybe van foglalva.
Pontosan tudom, mert most fejeztem be egy tanfolyamot,
ne idegeskedjél, és ha meglesz a határozat kérlek írjál, mert szeretném ha ezt a törvényt mindenki tudná, aki tanfolyamra jelentkezik.
Sok sikert és kitartást a tanfolyamhoz.
Én úgy tudom a kettő együtt nem lehet ?
Nálad ez, hogy működött ?
Szia!
Én is jàrtam tanfolyamra és teljes havi fht kaptam meg.
Sziasztok.
augusztus 6.-ától járok tanfolyamra a munkanélküli által. Ahol keresetpótló juttatást fogok majd kapni.
Ma megkaptam a teljes havi fht-t.
Én úgy tudom, hogy ez idő alatt fel van függesztve az fht-m de mégis megkaptam.
Ilyenkor mi a teendő? Vagy még megkaptam az augusztusit és csak utána nem kapom ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia.
Kedden lesz számlán Békéscsabán
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?