Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
A Megyei kormányhivatalok honlapján pedig a tervezett utalási dátumok vannak megadva, tehát ha pl. aug 31. akkor az szept. 1.-én van számlán.
Szolnok megye sosem utal elsejénél előbb. Holnap vagy holnap után lesz számlán. Második munkanap általában, ahogy a családi is.
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék megosztani valamit veletek hátha így érthetőbb lesz néhány dolog.
Jó pár hónapja talán éve is van hogy egy illető leírta hogyan működnek az utalások a munkaügyiközpontoknál. A lényeg röviden: Az irodisták rögzítik kinek milyen összeget hova (posta vagy számla + melyik bank) kell utalni. Ezt jelzik a vezetőnek aki jelez a MÁK- nak (mivel a munkaügyi központokban nincs pénztár náluk nincs se cash se virtuális pénz a MÁK utal) és felkerülnek az adatok a GIRO rendszerben. Emiatt a rendszer miatt van, hogy az utalás csak másnap kerül az ügyfél számlájára.
Az egésznek az a kulcspontja hogy a vezető mikor engedélyezteti az utalást, és ez az ami megyénként eltérő. Amikor például én keresetpótlót kaptam minden hónapban beszéltem az ügyintézővel, és volt többször olyan hogy ő már 10-11.-én megcsinálta a bérszámfejtést mégis 17.-énél hamarabb soha nem kaptam meg.
Igazából itt két kulcspontja van a dolognak:
1.Miért nem kapják utasításba a vezetők hogy minden megyében ugyanakkor utaljanak?
2. A postának mi telik +2 napba?
A rendeletről nem hallottam de ha valóban igaz hogy hó végéig ki kellett volna utalni mindenhol simán lehetne panasszal élni.
4 nél hamarabb nem fog jönni mivel 5 íg kell ki fizetniük tutti nem küldik hamarabb
Most hívtam a munkaügyet. Békés megyében ma van számfejtés. Mivan. Akkor hogyvan ez?
Komarom esztergom megye megkapta esetleg? Tudja valaki?
Nwkem a poatas azt mondta h ma. Ennyi lovebol konnyu munkat talalni az orszag mas reszein...pfff
Postás mondta hogy 1.-jén lesz a kártyán és postán is
Munkahelyben is igy vannak. Én hiába keresek, csak a visszautasitás kapom, mondta munkaügyinek hogy hátha az ő segitségükkel könnyebb lenne, mondta a csaj hogy amint lesz engem hivnak elsőnek. 27.-én voltam bent jelentkezni és látom egy hirdetésben hogy bolti eladó állás volt meghirdetve ami 25.-én lejárt. Mondom mennyire szolt tényleg..
Békés megyében csak hnap lesz
Felháborító. Azt senkit nem hagyunk magára..... Ja persze.
Szolnok megye ha valaki megkapja az irjon mar legyszi
Borsod semmi.... 1 családi jól be vásárolni iskolába a többi nem számít víz is kár belenk... Egységes utalasra miért képtelenek
Valaki írta hogy Pesten már kaptak. Olvad vissza a hozzaszolasokat abba.
melyik az a 2-3 megye? csak mert budapesten sincs még
Megértem a felháborodását, mert amig más megye már postán is megkapja addig mi még kártyára sem.. nagyon nagy az eltérés megyék között.
Vas megyében fht számlán OTP
Nem vitázok felsorolta az összeset ez is benne volt. De mind1. Akkor is röhej hogy 2-3megyén kívül az összes megye megkapta.
Csak a családira vonatkozott
Én ezt értem, de most rendeletbe volt nekik adva hogy legkésöbb 31ig számlások és postán kapok is meg kell hogy kapják. Olyan mondta aki hivatalba dolgozik. Így most nem várhatták volna meg. De ők mint mindig mindent megtehetnek....
Fejér megye mindig megvárja hogy elseje legyen és csak akkor küldi. Ha elseje hétvége akkor utána
Szanalmasok
Mindenki megkapta múlt héten mi még mindig az utolsók vagyunk
Ahogy elnézem sajnos ma sem kapjuk meg azt a kis pénzt. Szánalmasak. Nekik is ki volt pedig adva hogy a szeptemberit augusztus végéig ki kell hogy utalják ami nem történt meg. Egy gombot nem tudnak lenyomni az irodában ülve. Ma màr felhívom őket megkérdezem, hogy mi tart nekik eddig....
Fejér megye még mindig semmi pedig ilyenkor már a netbank mutatni szokta.
Sziasztok jó reggelt
Nem tudjátok békés megyében rajta van a szociális segély? Köszönöm szépen előre a válaszokat legyen szép napotok
Sziasztok. Melyik megyék nme kapták meg? Remélem holnap Fejér megye megkapja
Sziasztok. Borsodban holnap kapjuk? Tudja valaki? Köszönöm a választ. Szép estét.
További ajánlott fórumok: