Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Én lányom is beteg,idén is szájhuzva hosszabitottak...jövőre fix,hogy nem fog.
Közgyógy lejárt most,de mire elbirálják,meg a kártyát kiküldik,dobhatom ki,mert nem használhatom.
Van ismerősöm,aki ugy kapja meg évente,hogy a doki a gyereket nem is látja..és akkor jön azzal,hogy "diafilint"kapott a gyereke azért hosszabbitanak.....azért a medrol,tonogen erösebb gyogyszer és nekünk erre nem fog semmi járni.
Szia.
Köszönjük!
Képzeld el, hogy nagyon számít jelen esetben sokaknál azaz 1 hét, de kinek ezért, kinek azért. Ehhez semmi közünk, hogy ki miért várja hamarabb.
Azzal, hogy a hivatalos információval ellenben te jössz és 27.-ét mondasz a valós 23-a helyett, na pont az ilyenekből keletkezik a kifogásolt probléma és vita.
Olvass utána a hivatalos közleménynek, amit egy jó hete átjavítottak 2019. Augusztus 23-ra!
Kellemes napot!
Szia jó reggelt
Szerintem is csak 27-èn
Tavaly sem volt 23 környékèn😉
Két BNO kód hely van a nyomtatványon, és P kódra kettő betegséget is be szoktak írni, mert egyéb összetett betegségeket jelent a P betű.
Csak az nem mindegy, milyen betegségei vannak a gyermeknek, mert tüdőgyógyász csak egy kódot írhat be, akkor is, ha a gyerek asztma mellett pl. súlyosan allergiás, vagy immunhiányos.
Persze ezt is orvosa válogatja, van amelyik simán megadja, valamelyik meg nem...
Itt már minden szerencse kérdése, sajnos.
A GYOD-felülvizsgálatokon is nagyon vegyesek a tapasztalatok, a pontozó hozzáállásán múlik minden, tehát ez is szerencse kérdése, milyen szakértő érkezik pontozni. Ez a mai magyar valóság.
Szia.
Az a bajuk elvileg, hogy a kódok alatt ami 4 darab, mindegyike latin kifejezést tartalmaz.
Kérdezték telefonon tőlem, hogy mi a betegsége a gyereknek, amire én felsoroltam, de szerintük egy kód sem felel meg annak.
A "P" jel valóban egy átfogó betegségek halmazát tartalmazza, amire ott a kód egyenként.
Én elmondtam telefonba magyarul, az orvosunk elmondta nekik latinul.
Már magam sem tudom, hogy mi lesz a kifogás!
3 különböző határozatunk van 4 hónap alatt, 3 indokkal. Mivel nincsen mód személyes ügyfélszolgálatra bemenni (mert nincsen ügyfélszolgálat), így már csak azért várom a pénteket, mert az utalási összeg ad majd némi felvilágosítást, mert telefont negyedszer már rám csapta a "kedves" ügyintéző.
23-án kiderül, hogy a P miért nem jó.
Nekünk nem is kérdés, hogy az orvos megadja, vagy sem. Szerinte a baj az lehet, hogy véglegesítette a papíron a betegséget.
Passssssssz
Lehet nem jól írtam . Tehát maga a fórum tűnt el , továbbá 3000 hozzászólás helyett 14 db volt . Szóval valószínű,hogy itt volt a hiba . De már megoldódott.
Igen olvastam a fórum mai műsorát, jobbnak láttam nem is írni semmit 😂😂 törölték volna .
Filcike nem jár az emelt családira alanyi jogon a közgyógy? Én úgy tudom, hogy igen!
Rohadt szemét a rendszer, az én fiamnak két olyan betegsége is van, amire másoknak megadják az emelt családit, a mi dokink meg nem hajlandó aláírni a papírt. Mondtam neki, több ismerősöm is kapja ezekre a betegségekre. Erre azt mondta az orvosunk, hogy azt a dokit, aki ezekre aláírja a papírt, majd jól meghúzkodja az OEP!
A P kód jelentése: egyéb összetett betegségek. Mi ezzel a gondjuk? Nem értem...
Csak a tüdőgyógyász nem írhat P kódot a papírra.
Mivel gyermekemnek asztmája, és immunhiánya is van, azt hittem erre a kettőre együtt megadhatja, de nem lehet, legalábbis ezt mondta a dokink.
Most elküldött minket vérvételre.
Ha ott igazolódik a cöliákia, vagy a szelektív IgA hiány, arra viszont megadja az emelt családis papírt.
Előtte P kódra kaptuk a pszichiátertől, de az elvette az emelt családinkat a végén, mert nem gyógyszereztük be a gyereket... :(
Engem kitiltottak innen ?🙄🤔☺️ Nem látom az általam hozzászólt fórumok között ezt a fórumot . Pedig nem is írtam semmi olyat ☹️🤔
Nem értem...
Szia.
23
Sziasztok!
Akkor most mikor lesz csaladi a számlán 23.?
Vagy 27.én??
Kb...glutén nálunk is játszik...de ha kirakják,ez van.
Erre megy az állam..pusztulj magyar.