Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Remélem nem a kitiltott tag jött vissza, mivel ma regisztrált frissen a kedves kötözködő...
Nem tudom mért kel egyböl kötöszködni valakivel ha meg mered kérdezni a csp vagy a gyermek védelmit atol mert meg kérdezik nem azt jelenti hogy nincs munkahelyünk :(
Nem állítólag :) Még van belőle 2 db ezres utalvány.Vagy tornazsák lesz bellőle vagy német szótár :)Majd kiderül....De az is lehet,hogy tornacsukává avanzsál :)
Akkor most már elmondhatom, hogy "ismerek" valakit, aki állítólag már látott ilyet XDD
Igen,volt intéznivalóm is azért jöttem később.Hallod,itt még semmi szél és esőnek híre se:)
Hazaértél végre akkor te is :)
Itt már hül a levegő,és némi dörgésre hasonlító valamit is hallani.
Nekem volt szerencsém :) A cégtől olyanban kaptuk a beiskolázási pénzt.A Tesco elfogadja azt tudom,de odáig nem jutottam el vele,mert van egy jó papírbolt,inkább oda vittem.
Állítólag könyvesboltok is elfogadják,de ezt nem tudom biztosra.
És van az iskolai Erzsébet utalvány (lila), amit pedig csak tankönyv, tanszeköz és ruházat vásárlására lehet fordítani. (bár azt nem tudom ilyet hol adnak és kinek, mert élőben én még nem láttam :) )
A gyermekvédelmi Erzsébet utalvány ( a zöld) felhasználható fogyasztásra kész élelmiszer, ruházat, valamint tanszer vásárlásra.
Azt hiszem valaki már leírta, de azért még egyszer :)
Mi van?Most értem haza melóból,2 állásom van, és nem kapok segélyt.Miről beszélsz?Ma már kötözködésért kiraktak innen valakit.
Az Országgyűlés döntése értelmében az Erzsébet-utalvány már nemcsak béren kívüli, hanem szociális juttatásként is adható. 2012. augusztus 1-jétől a települési önkormányzatok rendeletben írhatják elő, hogy a tízezer forintot elérő összegben folyósított rendszeres szociális segély esetében az ellátás összegéből ötezer forintot természetben, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában fizetnek ki.
A települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll, 5800 forint értékben természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában.
Köszönjük Emese. Hasznos hsz. volt, ez is a népet gazdagította.
Te most panaszkodsz, vagy dicsekszel?
Akkor ugysem kapok gyermekvédelmit mert magas a jövedelem egyedül lakok egy tartosan beteg gyerekkel a családi meg a gyes 51550ft az árvaelátás meg az özvegyi 68000ft meg még dolgozok is nettó 110000ft.
Arról nem beszélve,hogy te is a gyermekvédelmi után érdeklődtél.Kaptál választ és senki sem fikázott.
Kicsit gondolkozz légyszíves! Köszönöm!
Ne kezdd te is.
Világosan el lett mondva,hogy senkinek semmi joga más tárcájában turkálni.
Én is dolgozom(ma csak 13 órát húztam le) mégis vrom.
Ha csak ilyen hozzászólásokat tudsz írni kár volt regisztrálnod,mert erre egikünk sem kíváncsi.Az ilyesmi beszólásért ma már valaki távozott közűlünk.
Szerintem semmi közöd hozzá ki miből él.
De ha ez megnyugtatja a kekec lelked,akkor felvilágosítalak,hogy a társaság zöme gyeden van egy picivel,a másik fele meg dolgozik gyerekek nevelése mellett.
Ti azért szültettek gyereket,hogy erzsébet utalványra meg segélyekre várjatok? Talán el kéne menni dolgozni.
Semmi probléma az ékezetek miat szerintem mindenki ugy can vele hogy már csak nem változtatnak rajta semmit mert amit a kormány csinál az kicsit ténleg sok
Azt azert nem merik szerintem behozni, hogy csak iskolazasra lehessen.. Maradt ugy ahogy volt, gondolom en :-) ja es bocsi az ekezetek hianya miatt, valamiert a telom nem akarja irni oket...
Én is ezen a véleményen vagyok mindt te :)
Igen ez itt is igy volt csak álitolag mosmár csak iskolai cucra lehet levásárolni kösz
i a választ :)
Szerintem ilyen nincs.. Mert ez ugye nem csak iskolas gyerekre jar.. Pl ahol van mondjuk egy iskolas meg van egy kicsi aki meg se nem iskolas se nem ovis.. Akkor ra nem tudja csak iskolazasra kolteni... Szerintem ugyan ugy van mint tavaly volt, ugyan azokra lehet kolteni :-)
Zöld Erzsébet utalvány a gyerekvédelmis.Költheted kajára,iskolacuccra,ruhára,könyvre.Legalábbis tavaly így volt.
Én ugy tudom hogy már az is meg van szabva az erzsébet utalványnál hogy csak iskoláztatásra köldheted de hogy ebböl mi az igaz azt nem tudom 100%-ra ha nem igy van akor bocsánat mibdenkitöl nem szeretnék butaságot irni tud erröl valaki valami pontosat ? :D
Itt is a hivatanál adják augusztus végén
Önkormányzatfüggő. Ha jól emlékszem mi tavaly Székesfehérváron augusztus elején kaptuk meg. De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Az tuti, hogy iskola-óvodakezdés előtt bőven megkaptuk. Figyelni kell az önkormányzat kiírásait, mert már nem a postás hozza, legalábbis nálunk, hanem nekem kell elmennem érte.
A rendszeres gyermekvédelmire gondolsz? Igen, a jövedelem az egyik alapja, megvan, hogy mennyi a minimum az egy főre jutóra. Ha albérletben laksz, akkor azt is számításba veszik. Esetleg tudsz azzal csalni, ha a gyerektartást az apától nem számlára kapod, hanem a kezedbe, tehát nincs róla írásos bizonyíték.
Sziasztok! A gyermekvédelmi jövedelem alapon jár? Egyedülálló anya vagyok egy gyerekkel.
Jobb, ha nem tudod :))
Én csak olvastam, de az is elég volt...
na, miről maradtam le??.... szerencsére!
További ajánlott fórumok: