Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Te is magadra vetted.-...senki nem ítélkezik....csak leírtuk a véleményünk....nálunk sincs meló,utazok mikor dolgozok...elmondom mikor idekerültem,napi 58km- utaztam oda és ugyenennyit vissza hogy melózni tudjak,intéztem a gyerekeimet, a háztartást mindent,közben kerestem közelebb és találtam...így csak 8km oda és 8 vissza...
Én akkor is azt miondom
"Aki akar,az mindenre talál megoldást,aki nem akar,az mindenre talál kifogást!"
Ahogy akar....hát..ahogy tud...
Én is ismerek olyat ahol 6 gyerek van,de dolgozni az luxus...kölcsönökért rohangálénak meg hitelekért a boltba....én ezekről beszéltem,hogy őket kéne megszorítani,ne a gyerek pénze tartsa el őket úgy,hogy a gyerek szakadtan jár és piszkosan,de a cigi ott lóg a szájukba és mindenhova egy car kocsival járnak,mert az kell!
Igazad van egyébként,egyet is értek...
Meg is becsülöm a főnökömet:)
Szorítok! :)
Na igen,de akkor ebben jócskán van szerencse is,hiszen ritkaság egy valóban toleráns munkáltatót kifogni.Remélem nekem is sikerül...
Köszi a választ!
Tudod azt azért megnézném , h egy milliós fizetésű egyénnél hol van " rengeteg gyerek " ?! sehol!!!!!
de akinek annyi jut , annak nyilván nincsenek olyan filléres gondjai , mint annak , aki létminimumért dolgozik és nem az a gondja , hova menjen nyaralni ?!
És hol húzod meg a határt? Egy két gyerekes családnál? Náluk a létminimum szintje 256.000ft (KSH). 400 ezernél? Ami csak fejenként alig 30 ezerrel van a létminimum felett?
500 ezernél? Ahol már esetleg nyaralni is el tudnak menni, de nem rongyot rázva?
Az 1 millió soknak tűnik, kivéve, ha rengeteg gyerek van, stb.
Aki nem tud lépni sehová, nem tud költözni, nem tud tanulni, nincs semmi eladhatója a munakerőpiacon, az ebbe a cipőbe nem a gyerek születésénél fogva esett bele. Az ilyen helyzetben volt már a terhesség előtt is.
Egy felelős ember mit tesz? Előbb ezen változtat, utána sodor még valakit ilyen kiszolgáltatott helyzetbe ( a gyereket).
Felelőtlen ember mit tesz?2-3-4-5 gyereket szül, majd utána ráébred, hogy a családi pótlékból nem lehet megélni. Nos, abból nem is kell. Nem arra van.
Tisztelet az elenyésző számú kivételnek, akikkel valóban meglepetésszerű tragédia történt és úgy sodródtak ebbe a helyzetbe.
Ezt én is így gondolom - maradjunk a családi pótlék témánál, ha már ez a cím.
Sőt, én már azon is elgondolkozok, hogy a havi százezres fizetéseknél sem nagyon érzik meg a családi pótlékot. Elvileg eddig a gyermek(ek) után "alanyi jogon" járt, úgy tűnik, ebbe is bele akarnak nyúlni, tovább fokozni az emberek közötti feszültséget.
Azt meg - gondolom - senki sem gondolja komolyan (aki felelősen gondolkozik), hogy önmagából a családi pótlékból meg lehet élni, nevelni gyereket (gyerekeket).
Akkor ügyesen megoldod, nekem szerencsére már nagyobb a lányom, úgy, hogy ilyen gondom nincs (de van más helyette).
Minden esetre a problémát amit én írtam, arra értettem, ha netán valakinek nincs senkije, akire rábízhatná a beteg gyerekét (vagy gyerekeit), otthon meg nem maradhat vele (velük), mert tuti kevés az olyan munkáltató, aki hosszú távon a távolmaradásokat tolerálja, ha van ilyen, akkor az meg tényleg szuper.
A folyamatos változást "holtig tartó tanulást" nekem nem kell bemutatnod, valószínű, ezért is van több szakképesítésem, és dolgoztam már vagy három egymástól eltérő területen.
Másrészt nem mindenki teheti meg, hogy költözzön, vagy, mert míg kicsi volt a gyermeked, pláne, ha egyedül nevelte, akkor azért nem, meg azt mindenki maga tudhatja, hogy a lakáshelyzete, - jogilag például -, mit enged meg, és miért nem (+ kiért) nem hagyhat ott csapot-papot. Ítélkezni más felett általában könnyű, de mindenkinek más-más az élethelyzete, amit csak ő tudhat, ezzel részemről a vitát be is fejezem.
Csak hát, tudod, az is hozzá tartozik a valósághoz, hogy senkinek nem viszik el a munkát a szomszéd utcába, pont a lakóhelye mellé, pont olyat, amit az illető egyszer régen kitanult.
Az életnek a folyamatos változás, a további tanulás, a költözés is része kell, hogy legyen. Mert két lehetőség van: vagy tanul az illető folyamatosan, hogy minél képzettebb legyen a szakmáján belül vagy új hivatásában, így többet is fog keresni, valamint megy a munka után, mert az nem esik be mindenkinek a szomszédba.
Vagy nem tanul, nem megy a munka után, nem rugalmas, nem mobil, nem tud eladni semmit a munkaerőpiacon, s sír, hogy senki nem veszi meg őt a munkaerőpiacon "önhibáján kívül". Ez pontosan az ő hibája.
Igen, nehezebb az első eset. De döntsük már el, hogy dolgozni akarunk vagy egy helyben ülni.
Semmi gond! Csak attól kapok egyszer szívrohamot, mikor manapság sokan (főleg az idősebb korosztály) hangoztatja, bezzeg ő "40 évig dolgozott, meg majd nyugdíjam sem lesz" (még rokoni körből is elhangzik), de sokan fel sem fogják, hogy ez nem az a világ, mikor mindenki egy-két helyről megy "nyugdíjas állásból" nyugdíjba, a mai már 40-es korosztálynak is hogyan lesz majd egyáltalán nyugdíja??? Még akkor is, ha egy évig sem lett volna munkanélküli..., szerintem sehogy.
Igen, abban igazad van, hogy van egy réteg, aki valóban nem akarna dolgozni. De könyörgöm, ne általánosítsanak már!
Én már semmin sem lepődnék meg, szociális érzékenységük egyenlő a nullával. Megint úszítják egymás ellen a társadalmi rétegeket. Elvileg a családi pótlék alanyi jogon jár(t) eddig..., könyörgöm, ne abból induljanak már ki, hogy az emberek nem akarnak dolgozni! (persze van kivétel, de ne azokat büntessék, akik önhibájukon kívül amúgy is nehezen élnek!). Egyébként meg pont azokat segíti jobban a havi családi pótlék, akik kevésből élnek, könyörgöm, aki havi százezrekből él, meg sem érzi ezt a pénzt, másnak meg igenis érezhető pénz.
A "parlamentes" megjegyzésben van valami egyébként, az a bizonyos "utolsó csepp lenne a pohárban".